Campionul celor mai puternice branduri romanesti in 2018 este Borsec, care se mentine si anul acesta in fruntea clasamentului realizat de Unlock Market Research pentru revista Biz. Pe locul al doilea in top regasim Gerovital, urmat de Dorna. Top 10 este completat de Arctic, Dero, eMAG, Aqua Carpatica, Farmec, Dacia si Dedeman.
Aflata la a noua editie, conferinta BrandRo, organizata de Revista Biz, prezinta rezultatele studiului realizat de compania de cercetare Unlock Market Research in 2018.
Editia din acest an a studiului denota multa coerenta, cu un top 10 foarte stabil, care confirma directiile din anii anteriori, apele minerale fiind in continuare in crestere.
Cele mai notabile schimbari vin din zona categoriei de bauturi alcoolice, in special pe segmentul berii, unde marcile romanesti au reusit anul acesta sa se faca remarcate si sa avanseze consistent in top.
Top 100 cele mai puternice branduri romanesti masoara "puterea" marcilor romanesti din perspectiva investitiei de incredere si afectivitate care le este acordata de catre consumatori, fara a lua in calcul indici financiari si comerciali.
Studiul are la baza 1.000 de interviuri online si este reprezentativ la nivel urban, la nivel de regiune, grad de urbanizare, impartire pe sex si varsta a populatiei intre 18 si 55 de ani.
Performanta marcilor romanesti este masurata in baza a trei indicatori: importanta marcii, gradul de utilizare si notorietatea ei.
Importanta unei marci pentru consumator... mai mult
Luni, 17 Septembrie 2018, ora 13:05
Gigantii Apple si Google si-au adjudecat titlul de cele mai valoroase branduri din lume pentru al treilea an consecutiv, in conditiile in care companiile din sectorul tehnologiei au dominat cea de a 16-a editie a studiului celor mai bune branduri din lume realizat de firma de consultanta Interband.
Valoarea brandului Apple a crescut cu 43% in ritm anual, pana la 170,28 miliarde de dolari, in timp ce brandul Google este evaluat la 120,31 miliarde de dolari, in crestere cu 12%, informeaza Bloomberg.
Topul celor mai valoroase si puternice branduri din lume - surpriza de pe primul loc
Lista continua sa fie dominata de companiile din sectorul tehnologic in conditiile in care in top 10 se regasesc nume precum Microsoft, IBM si Samsung iar 28 dintre cele 100 de companii de pe lista Interbrand sunt din sectorul tehnologiei iar valoarea lor este mai mare decat o treime din valoarea totala a companiilor de pe lista.
Topul celor mai valoroase branduri din lume - cine conduce, cine se ...citeste mai departe despre "Cele mai valoroase branduri din lume" pe Ziare.com mai mult
Luni, 05 Octombrie 2015, ora 18:01
Gigantul IT Apple continua sa fie cel mai valoros brand din lume, in timp ce compania producatoare de jucarii Lego este, suprinzator, cea mai puternica din lume.
Potrivit unei cercetari anuale a firmei de consultanta Brand Finance, Lego "a furat" primul loc in ce priveste cele mai puternice companii producatorului auto Ferrari, care a coborat pana pe locul 9, scrie Marketing Magazine.
Pe locul doi in acest top se gaseste PWC, iar pe trei Red Bull.
In ce priveste brandurile cu cea mai rapida crestere, aici conduc retelele sociale si companiile bazate pe Internet - Twitter, Baidu si Facebook se afla pe primele trei pozitii. Acestea sunt urmate de lantul fast-food Chipotle si compania de ingrijire medicala Humana.
De asemenea, Apple continua sa se afle pe primul loc in topul celor mai ...citeste mai departe despre "Topul celor mai valoroase si puternice branduri din lume - surpriza de pe primul loc" pe Ziare.com mai mult
Marti, 17 Februarie 2015, ora 19:07
China va lua locul Statelor Unite in topul celor mai mari economii mondiale pana in 2020, conform unui raport emis de Standard Chartered Bank. Nu este prima previziune conform careia PIB-ul Chinei il va depasi pe cei al SUA in urmatorii 9 ani. FMI spune acelasi lucru.Produsul Intern Brut (PIB) al Chinei este estimat ca va ajunge la 24,6 trilioane de dolari in 2020, de la 5,7 trilioane de dolari in 2010, dupa cum relateaza Forbes. Intre timp, economia SUA va avea un PIB de 23,3 trilioane de dolari, de la cele 14,6 trilioane, cat era in 2010, conform economistilor de la Standard Chartered.
India este vazuta ca ocupanta a locului trei, inlocuint Japonia in top. Astfel, PIB-ul Indiei va creste pana la 9,6 trilioane de dolari, de la 2 trilioane cat era in urma cu un an.
Standard Chartered spune ca SUA va fi inlocuita si in ceea ce se cheama super-ciclul celor mai puternice trei economii mondiale.
"Primul super-ciclu s-a produs intre 1870 si 1913. In acea perioada s-au intamplat multe, inclusiv transformarea economiei SUA, care a trecut de pe locul patru pe primul loc, devenind cea mai mare economie globala. Urmatorul super-ciclu a inceput dupa al Doilea Razboi Mondial si a durat pana in 1970. Japonia si tigrii asiatici au fost marii castigatori", comenteaza economistii Standard Chartered.
"In opinia noastra, Asia, Orientul Mijlociu, unele parti din Africa si America Latina au caracteristicile prin care ar putea forma al treile super-ciclu. Acestea ar putea transforma economia... mai mult
Vineri, 27 Mai 2011, ora 12:05
Dupa ce Brand Finance a numit Google cel mai valoros brand din lume, BrandZ contesta acest top, afirmand ca Apple este pe primul loc. Oricare ar fi adevarul, cele doua nume valoreaza mai mult decat unele dintre cele mai mari corporatii internationale.Cu o valoare a brandului de 44,29 miliarde de euro, Google a inlocuit, in topul Brand Finance, liderul de anul trecut, Walmart. In clasament, Apple apare duoa nume precum Microsoft, IBM sau Vodafone, valorand doar 29,54 miliarde de dolari.
Daca producatorului nu i-a convenit acest rating, cu siguranta ca topul realizat de BrandZ si preluat de Business Insider il va unge pe suflet.
Astfel, dupa un val de lansari de produse, Apple a ajuns cel mai valoros brand din lume...in topul BrandZ. Brandul Apple valoreaza 153 de miliarde de dolari, cresterea dde 84% fata de anul trecut fiind impresionanta.
BrandZ si Millard Brown Optimor au calculat valorile pe baza castigurilor brandurilor si a unui studiu care a determinat cat de mult din acele castiguri au fost generate de legatura stransa dintre branduri si consumatori.
Pentru companii precum Apple, aceasta legatura valoreaza mai mult decat ar putea-o arata orice calcule.
Google a cazut pe locul doi, cu o valoare de 111,5 miliarde de dolari, dupa restabilirea pozitiei in China si lansarea a catorva produse noi.
Modul in care brandurile genereaza valoare se schimba odata cu cresterea social web-ului, dupa cum arata raportul: "Vechiul obiectiv ale vendorilor era sa se faca mai... mai mult
Marti, 10 Mai 2011, ora 12:06