Topul salariilor din Romania a fost dominat, in 2018, de sectorul IT, unde castigul salarial mediu net s-a situat la 5.731 de lei/luna, reiese dintr-un raport anual HR Review & Trends, publicat luni de o platforma online de recrutare.
Analiza prezentata de eJobs arata, totodata, ca pe locul al doilea al clasamentului salariilor s-au situat angajatii din domeniul Juridic, cu venituri lunare de 4.571, acestia fiind urmati de catre cei din Banking (4.226 de lei) si cei din Resurse Umane (4.048 de lei).
Potrivit sursei citate, primele cinci domenii din top sunt si singurele in care salariul mediu net depaseste pragul de 4.000 de lei.
Sub acest nivel, dar nu la distanta foarte mare, se afla Finantele si Contabilitatea (3.930 de lei/luna), Controlul Calitatii (3.646 de lei/luna), Asigurarile (3.565 de lei/luna), Constructiile si Imobiliarele (3.234 de lei/luna), Administratia publica (3.197 de lei/luna) si Inginerie mecanica (3.077 de lei/luna).
La polul opus, cele mai mici salarii medii nete s-au inregistrat in: Industria Textila (1.987 de lei/luna), Industria Prelucrarii Lemnului (2.239 lei/luna), Servicii (2.281 lei/luna) si Paza si Protectie (2.335 lei/luna).
Realizatorii reportului noteaza faptul ca topul domeniilor cu cele mai mari salarii ramane neschimbat atat atunci cand vorbim despre angajatii barbati, cat si atunci cand vorbim despre femei.
Totusi, lucrurile se schimba la segmentarea de gen, la capitolul celor mai mici salarii. In acest context,... mai mult
Luni, 11 Februarie 2019, ora 12:03
Leo Messi este cel mai bine platit fotbalist din lume, argentinianul avand un salariu aproape dublu fata de urmatorul clasat, rivalul Cristiano Ronaldo.
Potrivit unui articol realizat de celebra publicatie franceza, L'Equipe, Messi incaseaza un salariu brut de 8,3 milioane de euro lunar!
Pozitia secunda este ocupata de Cristiano Ronaldo, transferul la Juventus aducandu-i portughezului un contract in valoare de 4,7 milioane de euro lunar, de asemenea brut.
Surpriza vine la pozitia a treia, una ocupata nu de cel mai scump jucator din istorie, ci de starul lui Atletico Madrid, Antoine Griezmann, platit cu 3,3 milioane de euro pe luna.
Neymar, fotbalistul cumparat de PSG cu 222 de milioane de euro, are un salariu lunar brut de "numai" 3.06 milioane de euro.
Iata cum arata Top 10 al salariilor din fotbal:
1. Leo Messi (Barcelona) - 8,3 milioane euro
2. Cristian Ronaldo (Juventus) - 4,7m
3. Antoine Griezmann (Atletico) - 3,3m
4. Neymar (PSG) - 3,06m
5. Luis Suarez (Barcelona) 2,9m
6. Gareth Bale (Real Madrid) - 2,5m
7. Coutinho (Barcelona) - 2,3m
8. Alexis Sanchez (Manchester United) - 2,28m
9. Mbappe PSG) - 1,73m
10. Mesut Ozil (Arsenal) - 1,6m
M.D.
Neymar 3.06
Mbappe 1.73
bale 2.5
griz ...citeste mai departe despre "Topul salariilor din fotbal: Cat castiga Messi sau Cristiano Ronaldo si cine e surpriza de pe locul 3" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 08 Februarie 2019, ora 10:14
Meserii considerate rare, precum controlor de trafic aerian, monitor de studii clinice sau somelier ajung sa fie remunerate cu 30.000 de lei, 6.000 de lei, respectiv 4.500 de lei net pe luna, reiese dintr-o analiza publicata joi de Smartree, unul dintre liderii din Romania pe piata de externalizare a proceselor de resurse umane.
Unele meserii rar intalnite nu necesita studii superioare, intre care se numara controlor de trafic aerian, sudor in argon, macaragiu, alpinist utilitar, grefier sau somelier.
"Chiar daca nu este necesar sa ai studii superioare, acestea sunt totusi meserii speciale, care presupun anumite cursuri si calificari. Pentru a ajunge controlor de trafic aerian, in afara examenului de admitere, unul foarte strict, urmeaza o perioada de formare profesionala, specifica acestui domeniu", a declarat coodonatorul departamentului de HR din cadrul Smartree, Raluca Penes.
20.000 pana la 30.000 lei net/luna, salariul unui controlor de trafic aerian
Salariul de inceput al unui controlor de trafic aerian, pentru care exista un singur angajator in Romania - regia de stat Romatsa -, este de aproximativ 20.000 lei net/luna, ajungand si la 30.000 lei dupa cativa ani de experienta.
Pe de alta parte, macaragiii, sudorii specialziati in argon si alpinistii utilitari castiga, in medie, intre 3.000 si 3.500 lei net/luna.
Somelierii, in functie de competente si nivelul de experienta, pot castiga in medie 4.500 lei net/luna, iar salariul unui grefier poate urca... mai mult
Joi, 06 Aprilie 2017, ora 15:29
Bucurestiul, Ilfovul si Sibiul ocupa primele trei locuri in topul judetelor cu cele mai mari salarii medii, top in care a fost inclusa si Capitala.
Statisticile arata ca in Bucuresti salariul mediu net este de 2.540 de lei, adica aproximativ 570 de euro, acesta fiind singurul caz in care indicatorul depaseste 500 de euro, informeaza ProTV.
Conform INS, cele mai mici salarii se inregistreaza in judetul Harghita - aproape jumatate din cat se castiga in Capitala.
Analistii spun ca bucurestenii sunt favorizati de prezenta companiilor multinationale si a bancilor, domeniu in care se inregistreaza cele mai mari castiguri.
Medic in Romania: Salariile marite fara a pune punct coruptiei si risipei, pansament nou peste cangrena Interviu
Primele trei clasate sunt urmate in top de judetele Cluj si Timis, ...citeste mai departe despre "Care sunt judetele in care se castiga cel mai bine" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 21 August 2015, ora 21:39
Bancherii si cei care lucreaza in extractia petrolului si a gazelor naturale au la ora actuala cele mai mari salarii din Romania, de peste 4.000 de lei. Printre cel mai bine platiti romani se numara insa si IT-istii, angajatii din fabricarea produselor de tutun sau cei din rafinarii.
Cateva dintre aceste domenii au cunoscut in ultimii sase ani cresteri salariale semnificative, duble in unele cazuri, conform datelor Institutului National de Statistica (INS) din ianuarie 2008 pana in prezent, transmise la solicitarea Ziare.com.
Datele INS se refera la castigul salarial nominal, in care intra atat salariul, cat si sporurile sau indemnizatiile. Este vorba de castigul salarial mediu.
Cel mai bine se castiga in prezent in intermedieri financiare, unde intra bancile si IFN-urile. In aprilie, castigul salarial mediu net era de 4.888 de lei in acest domeniu.
Pot exista insa discrepante majore intre remuneratiile pentru ...citeste mai departe despre "Domeniile in care salariile s-au dublat in 6 ani. Unde se castiga peste 4.000 de lei/luna" pe Ziare.com mai mult
Marti, 10 Iunie 2014, ora 08:41
Vorbitorii de limbi nordice si olandeza sunt cei care primesc salariile cele mai mari in industria de call-center romaneasca, pentru pozitiile de entry level acestia primind un salariu situat intre 1.450-1.900 Euro brut pe luna, in functie de toate abilitatile solicitate pentru fiecare post in parte, arata o analiza realizata de compania americana CGS.
In topul celor care au cele mai avantajoase salarii din call centere se afla, de asemenea, vorbitorii de germana, portugheza sau limbi central-europene, cu o medie de 850-1.200 Euro brut pe luna.
"Salariile acordate angajatilor care cunosc limbile straine mentionate anterior ajung la acele niveluri in primul rand intrucat vorbitorii respectivi sunt greu de gasit pe piata muncii, iar noi avem cereri pe aceste segmente din partea companiilor-clienti pentru care furnizam serviciile de outsourcing.
In plus, in general solicitam acelorasi angajati inclusiv dezvoltarea unui anumit set de competente suplimentare (cel mai adesea tehnice), pe baza trainingurilor sustinute in firma impreuna cu companiile beneficiare; desigur ca ajungem astfel la un profil de angajat care trebuie retribuit pe masura", a precizat Vladimir Sterescu, Country Manager CGS in Romania.
Companiile care doresc sa isi externalizeze o serie de servicii (precum suportul tehnic, relatiile cu consumatorii, vanzarile etc) devin clienti ai call centerelor, astfel incat pe functiunile mentionate lucreaza angajati care trebuie sa interactioneze cu persoane... mai mult
Luni, 21 Octombrie 2013, ora 15:25
Cel mai mare salariu pe care il poate obtine un angajat dintr-o companie de software din vestul tarii este de 2.600 de euro brut/luna, aceasta fiind remuneratia primita de un software architect din regiune.
Cifrele au fost relevate de un studiu salarial realizat in perioada februarie -martie 2012 pe un esantion de 4.500 de angajati din Timisoara, Cluj, Sibiu si Brasov.
"2012 este un an de normalitate pentru dezvoltatorii software. Circa 93% din companiile participante la studiu au declarat ca intentioneaza sa creasca salariile angajatilor, cu un procent mediu de 7,5%", a spus Serban Mrejeru, senior consultant in cadrul firmei AIMS Executive& Consulting Romania, care a realizat studiul.
La polul opus se afla tinerii care se angajeaza pe pozitia de dezvoltator de software junior, care primesc, in medie, un salariu mediu de 700 de euro brut, acestia fiind angajatii cel mai prost platiti din cadrul firmelor de IT. mai mult
Miercuri, 04 Aprilie 2012, ora 12:01
Comisia Europeana analizeaza un nou set de reguli menite sa reduca salariile bancerilor, cum ar fi o limitare a diferentei intre veniturile sefilor si ale proaspetilor angajati.
O alta reglementare ar putea avea in vedere o proportie fixa intre bonusuri si salarii, dupa cum a declarat Michael Barnier, seful autoritatii de reglementare din domeniu, citat de mai mult
Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 19:20
Criza economica mondiala nu e resimtita in toate tarile la fel. Astfel, exista tari unde criza a fost resimtita partial sau deloc, si salariile continua sa creasca sau recupereaza din pierderile inregistrate in perioada recensiunii.
Economiile din tari precum China sau India continua sa aiba cresteri de salarii de circa 11-12% anual, o situatie pe care o regasim si in tari din Africa, Orientul Mijlociu dar si in Europa de Est, anunta Realitatea.net.
In cursul anului viitor, salariile din Pakistan, Nigeria, Yemen, Egipt, Ucraina si Belarus vor inregistra cele mai mari cresteri, potrivit celui mai recent studiu international al firmei Mercer.
Astfel, campioana in domeniul cresterilor salariale din 2011 este Ghana, cu o indexare medie anuala de 14%, in timp ce pentru 2012, se preconizeaza ca salariile vor avansa cel mai rapid in Egipt, cu 11-12%, urmat de Uganda si Nigeria, cu o crestere estimata la 11%.
In Orientul Mijlociu, salariile au avansat puternic in Pakistan, cu 13-14%, in timp ce pentru 2012 salariile vor creste semnificativ in Iran, estimari de 15%, Pakistan si Yemen. Pe de alta parte, in Emiratele Arabe si Qatar, tarile unde muncesc cei mai multi romani, cresterea salariala se va pastra sub 6%.
In ceea ce priveste Europa de Est, cele mai mari cresteri salariale s-au inregistrat in Belarus(11-12%), Kazahstan(10-11%) si Ucraina(10%), prognoza de crestere pentru 2012 pastrandu-se pentru aceleasi 3 tari din regiune.
Conform Mercer, salariile din... mai mult
Miercuri, 09 Noiembrie 2011, ora 15:32