Combinatiile "123456", "password" si "123456789" au ramas si in 2018 cel mai des folosite parole de catre utilizatorii de internet, reiese dintr-un top intocmit de SplashData, citat de blogul din Romania al producatorului de solutii de securitate Eset.
Potrivit sursei citate, pe lista celor mai comune 100 de parole "construite" de internauti, aproape toate sunt combinatii scurte de cifre sau taste de pe tastatura, prenume sau cuvinte care apar in orice dictionar englez, referinte din sport sau cultura pop.
In ierarhia SplashData, prima pozitie este ocupata, ca si in 2017, de combinatia "123456", urmata de "password". Cele doua parole isi pastreaza locurile fruntase in top pentru al cincilea an consecutiv.
Pe pozitiile urmatoare (de la locul 3 pana la 8) se regasesc parole care contin combinatii comune de cifre, precum "123456789", "12345678", "12345", "111111" si "1234567".
Pe de alta parte, unii dintre utilizatori au ales parole precum: "iloveyou", "princess", "sunshine", "666666", "charlie" sau "donald".
Realizatorii topului celor mai neinspirate 100 de parole sustin ca nu mai putin de 10% dintre internauti au folosit cel putin una dintre primele 25 de parole din lista publicata in acest an. In plus, acestia estimeaza ca aproape 3% dintre utilizatori au optat pentru "123456", cea mai slaba parola din top.
Editia "Top 100 Worst Passwords of 2018" s-a bazat pe mai mult de cinci milioane de parole "scurse" pe Internet de utilizatorii de computere, din... mai mult
Marti, 08 Ianuarie 2019, ora 10:59
In conditiile in care oamenii petrec in prezent o medie de 27 de ore pe saptamana online, ne-am putea gandi ca au gasit o parola puternica, una care sa le asigure securitatea datelor.
Gresit. SplashData - o platforma cu aplicatii pentru securitate - a realizat clasamentul celor mai populare parole de anul trecut, scrie Daily Express.
Milioane de parole au fost furate. Cum eviti sa fii si tu o victima
Grupul realizeaza in fiecare an un astfel de top. Cauta prin milioane de parole sparte de hackeri si facute publice, dupa care le aranjeaza in functie de frecventa cu care au fost utilizate.
Asadar, anul acesta observam ca numele de supereroi au devenit populare in randul utilizatorilor de Internet, ...citeste mai departe despre "Lista cu cele mai folosite parole, pe care nu ar trebui sa le (mai) folosesti" pe Ziare.com mai mult
Luni, 10 August 2015, ora 11:53
Un studiu realizat de Google Apps in Anglia dezvaluie cele mai comune parole alese de internauti, care nu garanteaza un nivel de securitate prea ridicat. Retele de socializare, adrese de mail, operatiuni bancare online, aplicatii de tot felul sunt tot atatea instrumente securizate unde este nevoie de parole, scrie lefigaro.fr.
Se pare insa ca internautii nu se gandesc prea mult cand isi aleg parolele, adesea obisnuite sau putin personalizate, ceea ce le face usor de ghicit. Intr-un studiu recent, Google Apps arata, de exemplu, ca un internaut britanic din sase foloseste ca parola numele animalului de companie. Tot atatia utilizeaza o data speciala pentru ei, cum ar fi data nasterii sau a casatoriei. Sunt ghicitori usor de dezlegat de internauti rau intentionati.
Alte parole nerecomandate si totusi folosite pe scara larga sunt numele unui copil din familie, numele unui alt membru al familiei, locul nasterii utilizatorului, locul preferat pentru vacanta, sportul favorit sau numele unei echipe sportive... Unii internauti folosesc chiar termenul "password".
Cele mai proaste 25 de parole
Site-ul splashdata a publicat un studiu in care enumera cele mai nefericite 25 de parole din 2012. Printre acestea, suita de numere "123456", "abc123", "dragon", "baseball", "iloveyou", dar si "jesus", "welcome" sau "football". In studiu se mai mentioneaza ca 48% din cei intervievati au declarat ca au comunicat parola unei alte persoane, in timp ce 3% spun ca si-au scris parola pe... mai mult
Luni, 12 August 2013, ora 10:40