Cel mai mare salariu de baza brut inregistrat in 2016 a fost de 172.477 de lei pe luna.
El a fost obtinut de un director general al unei companii cu activitati in consultanta pentru afaceri, potrivit datelor de la Inspectia Muncii, obtinute pe baza inregistrarilor transmise de catre angajatori in cadrul Registrului General de Evidenta a Salariatilor in format electronic.
La un salariu brut de 172.477 de lei, revine un castig net de aproximativ 21.000 de euro.
Pe locul 2 in clasamentul celor mai mari salarii inregistrate in 2016 s-a pozitionat, cu o remuneratie bruta de 166.103 de lei pe luna, un director al departamentului de Cercetare-Dezvoltare al unei companii care se ocupa cu fabricarea masinilor si utilajelor nespecifice N.C.A. Aceasta clasa cuprinde de la fabricarea de masini de uscat pentru lemn, celuloza, hartie sau carton pana la fabricarea aparaturii de lansare a avioanelor.
Pe locul 3 in topul celor mai mari salarii brute de baza se afla un director general adjunct al unei companii care se ocupa de comertul cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun. Acesta a obtinut un salariu brut lunar de 149.070 de lei.
Activitatile in consultanta pentru afaceri par a fi destul de banoase, avand in vedere ca pe pozitia 4 in clasamentul celor mai mari salarii brute obtinute in 2016 se afla un director general al unei companii cu activitati in consultanta pentru afaceri care a inregistrat o... mai mult
Luni, 24 Aprilie 2017, ora 12:59
Meserii considerate rare, precum controlor de trafic aerian, monitor de studii clinice sau somelier ajung sa fie remunerate cu 30.000 de lei, 6.000 de lei, respectiv 4.500 de lei net pe luna, reiese dintr-o analiza publicata joi de Smartree, unul dintre liderii din Romania pe piata de externalizare a proceselor de resurse umane.
Unele meserii rar intalnite nu necesita studii superioare, intre care se numara controlor de trafic aerian, sudor in argon, macaragiu, alpinist utilitar, grefier sau somelier.
"Chiar daca nu este necesar sa ai studii superioare, acestea sunt totusi meserii speciale, care presupun anumite cursuri si calificari. Pentru a ajunge controlor de trafic aerian, in afara examenului de admitere, unul foarte strict, urmeaza o perioada de formare profesionala, specifica acestui domeniu", a declarat coodonatorul departamentului de HR din cadrul Smartree, Raluca Penes.
20.000 pana la 30.000 lei net/luna, salariul unui controlor de trafic aerian
Salariul de inceput al unui controlor de trafic aerian, pentru care exista un singur angajator in Romania - regia de stat Romatsa -, este de aproximativ 20.000 lei net/luna, ajungand si la 30.000 lei dupa cativa ani de experienta.
Pe de alta parte, macaragiii, sudorii specialziati in argon si alpinistii utilitari castiga, in medie, intre 3.000 si 3.500 lei net/luna.
Somelierii, in functie de competente si nivelul de experienta, pot castiga in medie 4.500 lei net/luna, iar salariul unui grefier poate urca... mai mult
Joi, 06 Aprilie 2017, ora 15:29
Un studiu realizat de firma de consultanta fiscala si audit KPMG a aratat care sunt tarile cu cel mai mic, respectiv cel mai mare salariu minim din Europa si care este valoarea acestora.
Cel mai mic salariu minim din Europa este de 214 euro pe luna in Bulgaria, iar cel mai mare este de 1.923 de euro pe luna in Luxemburg. In Romania, salariul minim este de circa 236 de euro brut pe luna.
Guvern: Salariile bugetarilor vor fi majorate in medie cu 20%
Un numar de 22 de state din Europa au stabilit, prin legislatie, un salariu minim la nivel national.
"Aproape toate statele incluse in studiu au o forma de salariu minim, dar aspectele specifice variaza foarte mult de la un stat la altul. In unele state, cum e Romania, exista un salariu minim unic la nivel national, iar altele au mai multe niveluri de salariu minim, care depind de factori precum industria in care activeaza angajatorul, functia detinuta de angajat, varsta acestuia, sau de alte criterii.
In aceste cazuri, ...citeste mai departe despre "Tarile cu cel mai mic si cel mai mare salariu minim din Europa" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 06 Aprilie 2016, ora 23:04
In Romania, salariul mediu abia trece de 400 de euro, insa exista si cativa norocosi care castiga peste 100.000 de euro in fiecare luna.
Cel mai bine platit angajat din tara noastra lucreaza in domeniul imobiliar, informeaza Digi24.
Anul trecut, el a primit in cont 147.000 de euro luna, adica 646.800 de lei, bani cu care si-ar fi putut cumpara la fiecare 30 de zile doua apartamente la Bucuresti sau trei masini de lux.
Taxele platite la stat sunt pe masura: 53.000 de euro, din care cei mai multi bani se duc pe impozitul pe venit si pe contributia la sanatate.
Salariul mediu a crescut - In ce domeniu se castiga 5.800 de lei
Pe locul doi in topul salariilor castigate in Romania se ...citeste mai departe despre "Cel mai mare salariu din Romania: Norocosul poate cumpara lunar doua apartamente sau trei masini de lux" pe Ziare.com mai mult
Marti, 16 Iunie 2015, ora 14:18
Vorbitorii de limbi nordice si olandeza sunt cei care primesc salariile cele mai mari in industria de call-center romaneasca, pentru pozitiile de entry level acestia primind un salariu situat intre 1.450-1.900 Euro brut pe luna, in functie de toate abilitatile solicitate pentru fiecare post in parte, arata o analiza realizata de compania americana CGS.
In topul celor care au cele mai avantajoase salarii din call centere se afla, de asemenea, vorbitorii de germana, portugheza sau limbi central-europene, cu o medie de 850-1.200 Euro brut pe luna.
"Salariile acordate angajatilor care cunosc limbile straine mentionate anterior ajung la acele niveluri in primul rand intrucat vorbitorii respectivi sunt greu de gasit pe piata muncii, iar noi avem cereri pe aceste segmente din partea companiilor-clienti pentru care furnizam serviciile de outsourcing.
In plus, in general solicitam acelorasi angajati inclusiv dezvoltarea unui anumit set de competente suplimentare (cel mai adesea tehnice), pe baza trainingurilor sustinute in firma impreuna cu companiile beneficiare; desigur ca ajungem astfel la un profil de angajat care trebuie retribuit pe masura", a precizat Vladimir Sterescu, Country Manager CGS in Romania.
Companiile care doresc sa isi externalizeze o serie de servicii (precum suportul tehnic, relatiile cu consumatorii, vanzarile etc) devin clienti ai call centerelor, astfel incat pe functiunile mentionate lucreaza angajati care trebuie sa interactioneze cu persoane... mai mult
Luni, 21 Octombrie 2013, ora 15:25
Romania a reusit sa depaseasca Bulgaria in luna februarie la nivelul salariului minim pe economie si sa revina astfel pe penultimul loc din Uniunea Europeana in cadrul acestui clasament.
Tara noastra ajunsese la 1 ianuarie 2013 pe ultimul loc din UE la salariul minim, dupa ce guvernul bulgar majorase salariul minim la 159 de euro, cu doi euro peste nivelul din Romania.
Incepand insa cu 1 februarie, guvernul din Bucuresti a majorat salariul minim la 171 euro, iar Bulgaria a revenit, din nou, in urma Romaniei.
Potrivit criteriilor Eurostat, venitul minim intr-o tara este mic daca se situeaza la nivel de intre 100 si 500 euro pe luna. In aceasta categorie intra Bulgaria si Romania, tarile baltice, precum si statele din Europa Centrala. Slovenia este singura din noile tari membre care intrece acest prag cu un salariu minim de 784 euro.
Cel mai mare nivel al salariului minim pe economie se inregistreaza in Luxemburg - 1874 euro. Douazeci din cele 27 tari membre ale UE au stabilit un salariu minim, noteaza ziarul.
De asemenea, cotidianul Struma din orasul Blagoevgrad (sud-vestul Bulgariei) o citeaza pe Meglena Kuneva, fost comisar european, afirmand ca nu Romania este de vina pentru amanarea aderarii la Schengen a celor doua tari.
Coruptia este cea care impiedica intrarea Bulgariei in spatiul fara frontiere, sustine Kuneva care este lider al miscarii Bulgaria Cetatenilor, o formatiune centrista. Fostul comisar european pentru drepturile consumatorilor crede... mai mult
Vineri, 08 Martie 2013, ora 11:47
Cel mai mare salariu pe care il poate obtine un angajat dintr-o companie de software din vestul tarii este de 2.600 de euro brut/luna, aceasta fiind remuneratia primita de un software architect din regiune.
Cifrele au fost relevate de un studiu salarial realizat in perioada februarie -martie 2012 pe un esantion de 4.500 de angajati din Timisoara, Cluj, Sibiu si Brasov.
"2012 este un an de normalitate pentru dezvoltatorii software. Circa 93% din companiile participante la studiu au declarat ca intentioneaza sa creasca salariile angajatilor, cu un procent mediu de 7,5%", a spus Serban Mrejeru, senior consultant in cadrul firmei AIMS Executive& Consulting Romania, care a realizat studiul.
La polul opus se afla tinerii care se angajeaza pe pozitia de dezvoltator de software junior, care primesc, in medie, un salariu mediu de 700 de euro brut, acestia fiind angajatii cel mai prost platiti din cadrul firmelor de IT. mai mult
Miercuri, 04 Aprilie 2012, ora 12:01
Avocatul de business Florentin Tuca, consultant in fuziuni si achizitii, a avut un venit net de 3,68 milioane de euro in 2010.
Avocatul Florentin Tuca, fondator si manager partner al firmei Tuca Zbarcea si Asociatii a castigat in ultimii patru ani 11,6 milioane de euro, ocupand primele pozitii intr-un top ANAF, in care pentru prima data a fost mentionat si numele celui care le-a obtinut.
Florentin Tuca, cel care coordoneaza cea mai mare casa de avocatura conform veniturilor realizate, a avut in ultimii patru ani venituri medii de peste 10.000 de euro in fiecare zi lucratoare sau 240.000 de euro lunar, potrivit declaratiilor de avere depuse de catre sotia acestuia, Tuca Alina Iuliana, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Cel mai bun an in ceea ce priveste veniturile avocatului a fost 2009, cand a raportat incasari de 4,39 milioane de euro. Anul trecut, Tuca, 42 de ani, a incasat "doar" 3,68 milioane de euro din profitul de 16,4 milioane de euro al firmei, restul banilor fiind impartit intre cel de-al doilea managing partner al firmei, Gabriel Zbarcea, si ceilalti 14 parteneri care au participat la distribuirea profitului din 2010.
"Avocatii castiga si cand e bine, dar mai ales cand e rau. Ei sunt primii la care apeleaza o companie mai ales in perioade de criza, cand se desfasoara procese de restructurare, dar si in dosare de fuziuni si achizitii care necesita asistenta juridica", spune Sorin Roibu, managing partner al firmei de consultanta in... mai mult
Marti, 13 Decembrie 2011, ora 08:45
Din 2012, vom cunoaste salariile si bonusurile directorilor din banci. Bancile vor fi obligate sa publice, cel putin o data pe an, informatii legate de salariile directorilor, comitetul de supraveghere bancara Basel elaborand o directiva in acest sens, relateaza Ziare.com.
In ceea ce priveste bonusurile, vor fi publicate si componentele in numerar, actiuni si alte optiuni, dar si criterii dupa care se acorda acestea si reducerile care se aplica in cazul in care bancile nu au performanta buna.
Banca Nationala a Romaniei nu publica salariile angajatilor in acest moment.
In schimb, presa a aflat ca presedintele bancii de stat Eximbank, Ionut Costea, a avut un salariu de 27.000 de euro in 2009.
Vicepresedintele CEC Bank, Gheorghe Carabasan are un salariu de peste 12.000 de euro. mai mult
Sambata, 02 Iulie 2011, ora 12:15