Friptura de vita este optiunea ideala pentru o cina in interes de afaceri, iar pentru cei mai importanti dintre partenerii sau clientii tai, trebuie sa alegi cele mai rafinate localuri.
Londra este un spatiu extrem de generos, cand vine vorba de "steak house". Fie ca le servesti sub forma de muschiulet, costita sau file, cele mai bune carnuri si cei mai vestiti chef bucatari se reunesc in unele dintre cele mai rafinate restaurante de tip steakhouse din lume, chiar in Londra.
Desigur, pe langa cele mai renumite tipuri de carne de vita din lume, ele te asteapta si cu liste impresionante de vinuri vechi, "de asortat" cu carnea gatita pe gustul tau.
34, CUT din 45 Park Lane, Smiths of Smithfield, Gaucho, Goodman Mayfair, Hix Oyster and Chop House, STK London, Boisdale, Hawksmoor sau Marco Pierre White Steak and Alehouse sunt cele mai renumite restaurante tip steakhouse din Londra, potrivit LUX Worldwide.
Restaurantul Cut, din 45 PArk Lane
Aici, pe langa carnea rosie de vita, poti gusta un homar pane sau un peste proaspat sote sau la gratar. Pe langa mancarea de inalta calitate, aici ai de ales dintr-o lista de vinuri vechi din intreaga lume, pastrate in propriile pivnite.
Restaurantul are o atmosfera rustica, extrem de relaxanta, iar punctul forte al locatiei il reprezinta chiar angajatii, dedicati in totalitate clientului.
Gaucho Picadilly
Daca iti place bucataria sud-americana aici vei gasi carne de vita din cele mai cunoscute ferme din Argentina,... mai mult
Sambata, 18 Ianuarie 2014, ora 00:00
Cele mai bune "cognac bars" din lume se afla in Londra, New York si Paris, sustine Bernard Hine, ambasadorul producatorului de bauturi fine Hine si Cognac in intreaga lume.
Lista, insa, nu se opreste aici, expertul iti recomanda concret cateva baruri din intreaga lume pe care nu poti sa le ratezi, daca ajungi in zona.
Recomandarile tin cont de varietatea de bauturi fine la care ai acces, atmosfera in care savurezi coniacul, dar si competentele personalului care ar trebui sa iti dea cele mai bune sfaturi si sa fie pregatit sa iti raspunda la orice intrebare.
Foto: The Connaught
Pe primul loc se afla localul The Coburg din The Connaught Hotel, Londra. Aici vei gasi o lista exhaustiva de cocteiluri care include si faimoasele Alexander, Sidecar, Sazerac, dar si salate, sendvisuri si tapas create de chef Helene Darrouze.
Foto: Life Prive
Un alt local in care vei fi servit cu cele mai bune bauturi fine, tot din Londra, este Annabel's din Berkley Square.
Cunoscut drept unul dintre cele mai elegante cluburi private din lume, Annabel's iti pune la dispozitie o serie de bauturi fine de la Courvoisier, Hennesy, Hine pana la Martell si Remy.
Odata intrat in acest club privat, vei avea acces si la Hine Cigar Reserve.
Foto: Trip Advisor
La 20 de minute de Edinburgh, Scotia, se afla Champany Inn din Linlithgow, barul care ocupa locul trei in topul localurilor in care poti savura cele mai bune bauturi fine.
Foto: Gunsonpegs
Pe locul patru se afla Corse... mai mult
Sambata, 10 August 2013, ora 00:00
Cele mai scumpe si mai extravagante beri nu se limiteaza doar la retetele belgiene. Printre ele se numara si cea mai scumpa bere din America, cea mai apreciata bere din China, cea mai extravaganta bere din Australia, dar si berea imbuteliata cu gheata din Antarctica.
Antarctic Nail Ale este cea mai scumpa, fiind vanduta la licitatie cu 800 de dolari bucata, in timp ce Jacobsen Vintage No. 1 costa 350 de dolari bucata.
Business24 iti prezinta cateva dintre cele mai extravagante si scumpe beri din lumea intreaga, pe care nu le gasesti oriunde, insa, fiind in editie limitata:
Pabst Blue Ribbon 1844
Foto: Luxury Launches
Berea vanduta de Pabst Brewing Company ocupa locul 10 in lista alcatuita de Luxury Launches. Realizata din malt caramelizat si maturata in butoaie de whisky, aceasta bere este extrem de populara in China si are o textura ascutita, urmata de o aroma dulceaga. O astfel de sticla, transparenta si aurie, cu 4,74% alcool, costa 44 de dolari.
Jacobsen Vintage No. 1
Foto: Luxury Launches
Una dintre cele mai scumpe beri din lume, Jacobsten Vintage No. 1 este o bautura in editie limitata, creata pentru pasionatii de bautura care nu vad o problema in a da 350 de dolari pe o sticla de bere.
Exista doar 600 de sticle de Jacobsen vintage No.1, de 375 de mililitri, in intreaga lume. Ele au 10,5% "ABV Barley wine" si au fost maturate timp de sase luni in butoaie de stejar.
Crown Ambassador Reserve
Foto: Luxury Launches
Cunoscuta drept... mai mult
Sambata, 13 Aprilie 2013, ora 00:00
Cel mai bun single malt din regiunea Lowlands/Campbeltown, Scotia, este Auchentoshan 1979 Oloroso Sherry Matured, potrivit clasamentului realizat de Whisky Advocate, intr-o serie de premii acordate celor mai bune whisky-uri din intreaga lume. Argumentele lor te-ar putea inflenta in urmatoarea alegere, nu e asa?
Potrivit publicatiei de specialitate, ideea preconceputa care spune ca whisky-urile mai usoare, precum cele distilate in Lowlands, nu fac fata maturarii indelungate in butoaie sherry, este total gresita. Dovada o face chiar Auchentoshan, un whisky distilat pe 22 octombrie 1979, care a reusit sa-si pastreze integritatea mai mult de 32 de ani in butoaie oloroso sherry.
Butoaiele, secretul aromei Auchentoshan
Cand vine vorba de maturare in butoaie sherry, Auchentoshan Three Wood este cel mai popular datorita invechirii sale trei tipuri de butoaie: bourbon, oloroso sherry si pedro ximenez sherry.
Vei gasi in anumite magazine din intreaga lume si cateva sticle de whisky Auchentoshan de 18 ani vechime, maturat in doar in butoaie oloroso. Cel mai vechi whisky de la Auchentoshan, insa, are 50 de ani, fiind maturat in 1957 doar in butoaie oloroso.
Tocmai aceste butoaie oloroso au cel mai puternic efect asupra maturarii slingle malt-ului Auchentoshan 1979, care are, pe langa clasicele arome de portocala, lamaie si vanilie, si arome de chihlimbar si note iuti de prajitura cu fructe.
Auchentoshan 1979, editie limitata
Doar 1000 de sticle de Auchentoshan... mai mult
Sambata, 02 Februarie 2013, ora 00:00
Un pahar de whisky este intotdeauna o alegere potrivita, fie ca iti petreci o seara de relaxare cu prietenii, fie ca discuti probleme de business cu partenerul de afaceri. Intrebarea este, insa: ce whisky alegi?
Chivas Regal este foarte apropiat de Glenlivet 12 sau Glennfiddich 12, fiind o alegere buna, chiar daca te afli in etapa de "experimentare" a acestei bauturi fine. In mod sigur Chivas Regal este un pas inainte fata de Johnnie Walker Red si este cel putin comparabil cu Johnnie Walker Black.
Tocmai de aceea, Business24 iti recomanda in acest weekend cateva sticle din colectia Chivas Regal, inclusiv una in editie limitata, ca sa stii ce anume iti doresti, pentru seara ta.
Chivas Regal 12
Chivas Regal 12 este renumit pentru aroma sa bogata si fina, ca rezultat al unei retete unice care nu s-a schimbat compozitia din anii 1800, inca de la prima sticla produsa se Chivas Brothers.
Pret: 93.48 lei
Chivas Regal 18
F. Paul Pacult, autorul cartii "Kindred Spirits 2" descria Chivas Regal 18 drept o bautura in care puterea si eleganta sunt echilibrate armonios. Intr-adevar, in compozitia acestie bauturi sunt incluse peste 20 de single malturi, cele mai rare din lume.
Pret: 209 lei
Chivas Regal 25
Acest whisky este un amestec intre cele mai valoroase Scotch-uri, iar rezultatul este unul rar si exclusivist. Chivas Regal 25 este disponibil in editie limitata, fiecare sticla fiind numerotata individual.
Pret: 860 lei mai mult
Sambata, 11 August 2012, ora 00:00