Publicatia britanica Auto Express a prezentat topul celor mai bune masini din clasa supermini pe care le poti cumpara in 2018.
Prima pozitie in ierarhia masinilor cumparate in general de cei care fac multi kilometri in orasele aglomerate este ocupata de Ford Fiesta.
Noua generatie a fost lansata de cateva luni si vine cu imbunatatiri majore fata de versiunea precedenta, remarca jurnalistii britanici.
Locul doi este ocupat de Seat Ibiza, urmat de Skoda Fabia. Surprinde oarecum prezenta lui VW Polo abia pe locul 5, insa un minus il reprezinta pretul destul de mare pentru o masina din aceasta clasa. In Romania, VW Polo are un pret de pornire de la 12.595 de euro.
Dacia Sandero este prezenta si ea in acest top, pe locul 8.
Iata cum arata topul publicat de Auto Express:
1. Ford Fiesta2. SEAT Ibiza3. Skoda Fabia4. Citroen C35. VW Polo6. Suzuki Baleno7. Mazda 28. Dacia Sandero9. Opel Corsa10. Hyundai i20
Citeste mai departe despre "Auto Express a publicat topul celor mai bune masini de oras din 2018" pe Ziare.com. mai mult
Marti, 09 Ianuarie 2018, ora 07:04
Oracle Romania a fost cel mai apreciat angajator al anului 2017, potrivit parerilor exprimate de utilizatorii platformei Undelucram.ro, cea mai mare comunitate online a angajatilor din Romania.
La scurta distanta, pe primele locuri in clasament, se afla alti doi giganti din industria IT&C: Microsoft si IBM Romania.
Angajatii si candidatii au apreciat la aceste companii faptul ca au creat un mediu de lucru placut si au dat dovada de o mai mare preocupare pentru binele angajatilor lor.
Si pe parcursul anului 2017, angajatii romani au evaluat companiile pentru care lucreaza. Dintre cei peste 50.000 de utilizatori ai platformei Undelucram.ro, cei mai multi dintre ei evalueaza mediul de lucru, managementul sau ofertele salariale.
Peste 5.000 de companii si-au creat un brand de angajator pe Undelucram.ro si au deschis un canal nou de comunicare cu angajatii si candidatii lor, din dorinta de atrage talente, dar si pentru a putea gestiona mai bine imaginea de angajator.
Topul celor mai buni angajatori in 2017 este un clasament facut public anual de cea mai mare comunitate online a angajatilor din Romania.
"Ceea ce am sesizat in anul care tocmai se incheie este faptul ca din ce in ce mai multi angajatori isi dau seama ca a trecut vremea cand spuneam ca: angajatii vin si pleaca sau ca Romania nu este o tara competitiva la nivel de salarii. Angajatii romani sunt constienti de drepturile lor, stiu sa se aprecieze mai bine si cu siguranta sunt mai vocali decat in urma... mai mult
Marti, 12 Decembrie 2017, ora 14:41
Cauti un vin bun pentru o ocazie speciala? Criticul de vin Catalin Paduraru si echipa sa de la International Wine Contest Bucuresti 2014 tocmai au desemnat cele mai bune vinuri.
"Vinurile romanesti sunt din ce in ce mai bune", declara expertul, inca de la inceputul concursului, pentru Business24.
Drept dovada, locul intai, decorat cu Marea Medalie de Aur, a fost ocupat de "LacertA Cuvee IX", cu soiurile "Cabernet Sauvignon", "Merlot", "Feteasca Neagra" si "Syrah", produs in 2011 de FINE WINE.
La egalitate s-a aflat si vinul Jad, produs in 1986, in Romania de VINCON VRANCEA SA.
Mai departe, au primit Medalia de aur un Sauvinion Blanc cu numele "Liliac The Wine Of Transylvania", produs in 2013 in Romania; o mostra numita "Vignamorello", un Barbera Bonarda produs in 2012 In italia; dar si un Chardonnay numit "Molda", o productie moldoveneasca autentica, din 2011.
Romania a primit cele mai multe medalii de aur in acest concurs, cu vinuri precum Cotnari, Castel Huniade Rose, Caloian, La Cetate, Colocviu la Paris sau Colocviu la Roma.
Si vinurile italienesti au fost apreciate de juriul de la Bucuresti, printre cele premiate cu medalia de aur numarandu-se si Aphrodisium sau Casale del Giglio.
Printre vinurile de Portugalia premiate cu aur la IWCB 2014 se numara si Quinta Da Casa Amarela Reserva sau Quinta Da Lapa Reserva, iar printre cele de Argentina se numara cateva soiuri de Bodegas Salentein - Callia Alta.
De asemenea, un vin numit "Les Domaines Paul... mai mult
Sambata, 31 Mai 2014, ora 00:00
Marcus Gutjahr este un antreprenor austriac si un exemplu clar al teoriei care spune ca doar fiind 100% implicat in afacerea ta poti avea succes.
Debutul in business l-a facut prin firma sa de transporturi, in cadrul careia, pe langa activitatea de management, era si unul dintre soferii de baza.
Calatorind prin lume i-a venit ideea unui nou business, inspirat din cele mai bune exemple din Europa, business ce a primit in 2013 premiul pentru sustenabilitate din partea UE, titlul de "cel mai rezervat hotel" din regiunea Abtenau, landul Salzburg, si numarul unu la capitolul recomandari din partea TripAdvisor.
E constient de importanta vacantelor pentru fiecare, inclusiv pentru el. Cu prima ocazie ar vrea sa vina in Romania: "Turismul este o sansa imensa pentru Romania. Aveti iesire la mare, munti... Am fost la Sibiu anul trecut, am condus de la Sibiu pana la Brasov", spune Marcus Gutjahr, intr-un inteviu acordat Business24.
Spuneti-ne cateva lucruri despre businessul dumneavoastra. Cum a inceput aceasta afacere de familie?
Incepand cu 1986 am inceput sa calatoresc mai des, am vazut hoteluri si mi-am facut o experienta in gastronomie. Peste tot unde mergeam acumulam experienta in acest domeniu. In 1988 am inceput sa construiesc, efectiv, hotelul. Din cinci in cinci ani urmeaza un nou pas in investitia pe care o fac in hotel.
Urmatoarea investitie va fi in 2015.
Aceasta dezvoltare a afacerii este posibila datorita celeilalte afaceri pe care le detin, cu... mai mult
Sambata, 25 Ianuarie 2014, ora 00:00
Sapte universitati din top 50 mondial vin in acest week-end la RIUF, the Romanian International University Fair, cel mai mare targ international de universitati.
La Bucuresti pe 19-20 octombrie, la Sala Palatului, tinerii romani pot discuta cu reprezentantii institutiilor din strainatate despre ce inseamna sa fii student la o facultate renumita. In plus, alte 70 de universitati de pe 4 continente (Europa, SUA, Asia si Australia) vor oferi informatii despre taxele de scolarizare, posibilitati de finantare, programele disponibile si procesul de aplicare.
Cu o oferta de mii de programe, destinatii cu taxe de scolarizare zero sau burse de pana la 100% din taxa de scolarizare, vizitatorii isi vor gasi o oferta care sa li se potriveasca.
Universitati de top prezente la Bucuresti
RIUF este singurul eveniment la care vor veni reprezentanti ai universitatilor de top din lume, fiind o ocazie unica de a afla cum se desfasoara procesul de aplicare si care sunt cele mai importante criterii de admitere. Astfel, pe parcursul celor 2 zile, reprezentanti de la Harvard, Stanford, Cambridge, King's College London, Hong Kong University of Science and Technology, University College London si Imperial College London vor avea sesiuni de prezentare despre ce inseamna sa fii student la o universitate de top din lume.
In plus, participantii la targ vor avea acces la zeci de standuri ale universitatilor din Marea Britanie, Franta, Germania, Olanda, Austria si alte 10 tari, la... mai mult
Vineri, 18 Octombrie 2013, ora 16:08
Desi predau despre profit, majorarea cifrei de afaceri sau amortizarea pierderilor financiare, cele mai mari firme care ofera cursuri de business pe piata locala au resimtit efectul crizei pe piata muncii si au inregistrat ajustari ale profitului net si ale cifrei de afaceri.
Dincolo de pierderile suferite, cele mai bune scoli de business din tara raman un reper pentru managerii care vor sa evolueze in cariera si aspira la un salariu mai bun.
Ascendis, cea mai mare companie de training si consultanta in domeniul dezvoltarii organizationale din Romania, care are printre clienti Orange Romania, BRD Groupe Societe Generale, Raiffeisen Bank, Continental Automotive sau Banca Transilvania, a avut o scadere a profitului net, de la 3.030.204 lei (690.000 de euro), cat avea in 2011, pana la 2.510.504 lei (572.000 euro) anul trecut. De asemenea, si cifra de afaceri a scazut, din 2011, de la 14.155.755 lei, (3.225.000 euro) pana la 13.650.241 lei (3.110.000 euro), anul trecut.
Ajustari ale profitului si ale cifrei de afaceri a resimtit si United Business Development, una dintre cele mai mari companii de training si consultanta, care detine pe piata locala trei divizii - Achieve Global (training), Kepner-Tregoe (consultanta si instruire) si ROI Institute (cercetare, benchmarking si consultanta).
Daca in 2011 compania avea o cifra de afaceri de peste sase milioane de lei (1,3 milioane de euro ), aceasta a scazut cu un milion de lei, pana la 4.954.295 lei anul trecut (1,1... mai mult
Luni, 29 Iulie 2013, ora 18:05
Tamaioasa Romaneasca din 1988, alaturi de un un Cabernet Sauvignon Samburesti 1986 sau o Busuioaca de Bohotin 1996 se numra printre cele mai bune vinuri din Romania din ultimii 30 de ani. Nu exista, insa, "cele mai bune soiuri", pentru ca tocmai diversitatea face minunata aceasta lume a vinului.
Sa compari o Feteasca Neagra versus Shiraz sau Cabernet Sauvignon versus Sangiovese sunt doar cateva dintre bucuriile pe care ti le ofera diversitatea din aceasta lume, considera oenologul Catalin Paduraru.
Alegerea unui vin bun, asadar, este o adevarata stiinta pentru care expertii oenologi au scris nenumarate carti.
"Un astfel de ghid, pe langa notarea anului, livreaza informatii cu privire la suprafata cultivata, alti ani de productie cu cota lor, numarul de sticle aflate in circulatie, limite de pret, descrierea vinurilor si confirmarea sau infirmarea programelor oenoturistice", a explicat specialistul pentru Business24.
Cel mai bun vin din Romania ultimilor 30 de ani
In ceea ce priveste vinurile romanesti, Catalin Paduraru sustine ca verile calde si toamnele lungi asigura in tara noastra acumulari mari de zaharuri, iar strugurii culesi la timp au si o aciditate foarte buna in aproape oricare an.
"A ramas in amintire o Tamaioasa Romaneasca din 1988 de pilda, de la Cotnari sau un Cabernet Sauvignon Samburesti 1986 sau o Busuioaca de Bohotin 1996. Romania este mare si nu putem spune aproape niciodata ca un an este bun sau rau, pentru toate zonele viticole",... mai mult
Sambata, 13 Aprilie 2013, ora 00:00
Primul pas catre o colectie proprie de vinuri este informarea, sustine Catalin Paduraru, CEO-ul concursului International Wine Contest Bucharest (IWCB) 2013. Desigur, ai nevoie si de initiere cu ajutorul bibliografiei de specialitate, ai nevoie de pahare si ustensile speciale, aplicatii pe Internet, apartenenta la comunitati de iubitori ai vinului.
Lumea vinului are un univers propriu, pe care trebuie sa il cunosti bine inainte de a pasi in el, iar statutul de om de afaceri iti impune minime cunostinte din acest univers, spune specialistul.
Catalin Paduraru este degustator autorizat, Wine Ambassador al Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania (ADAR), membru FIJEV (Federation Internationale des Journalistes et Ecrivains des Vins et Spiriteux), a fondat prima firma care a initiat comertul specializat cu vin din Romania, dar si prezentator in emisiunea "Frati de Vita" alaturi de fratele sau, Adrian Paduraru, a infiintat Legatul Bucuresti al OEVE, fiind Judex.
"In primul rand, pentru cei care doresc sa faca investitii in vin sau pur si simplu sa aiba o colectie din care sa isi ia, prin rotatie, vinurile pentru experiente gourmet, transmit mesajul de a face minimul efort de informare. De aici se va vedea necesitatea unei initieri (avem cum sa ii ajutam), initiere care va deschide un nou univers cu alte asteptari, alte masuri de apreciere, cu bibliografie de specialitate, cu pahare speciale, cu ustensile de toate felurile (exista si pentru evaluarea... mai mult
Sambata, 16 Martie 2013, ora 00:00
Fluenta in comunicare intr-o limba de circulatie internationala este esentiala pentru un actual sau viitor om de afaceri. Tocmai de aceea, daca vrei ca si copilul tau sa iti calce pe urme, cea mai buna alegere este o scoala specializata pe limba engleza, spre exemplu.
Helen Doron ofera cursuri pentru copii de la 0 la 18 ani. Programele speciale concepute de lingvista Helen Doron se prezinta sub forma a 10 cursuri in ani consecutivi de studiu, insotite de seturi de materiale, carti si CD-uri, adaptate fiecarei etape de dezvoltare a copilului.
Bebelusii intre 3 si 22 de luni beneficiaza de programul "Baby's best start", in care sunt introdusi in mediul sonor al limbii engleze, invata limbajul semnelor si ajung sa inteleaga o serie de cuvinte si formulari in limba engleza.
Copiilor intre 2 si 5 ani li se adreseaza programul "English for Infants" iar celor intre 5 si 9 ani programul "English for all Children".
Mai departe, copiii pot beneficia de cursuri de continuitate pe masura ce avanseaza ca si nivel de studiere a limbii engleze.
"Cu ajutorul acestor cursuri copiii vin in contact cu un vocabular de peste 550 de cuvinte (pentru fiecare curs) in limba engleza si incep sa o asimileze prin metode interactive si multisenzoriale asociate cu jocul si cu muzica", a declarat Stefania Filip, Master francizor Helen Doron Romania.
Programul lectiilor incearca sa se sincronizeze cu timpul liber al parintilor, a explicat oficialul. "Pentru ca lucram cu copii de... mai mult
Sambata, 24 Martie 2012, ora 00:00