Broadcom Ltd intentioneaza sa dezvaluie luni o oferta imbunatatita, de aproximativ 120 de miliarde de dolari, pentru preluarea producatorului de chipuri pentru smartphone-uri Qualcomm Inc, aceasta urmand sa fie cea mai mare achizitie realizata vreodata in sectorul de tehnologie.
Surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul au declarat ca duminica seara a avut loc o intalnire intre Broadcom si consilierii sai, pentru a finaliza oferta care evalueaza Qualcomm intre 80 si 82 de dolari per titlu, transmit MarketWatch, Reuters si Bloomberg.
In 6 noiembrie, Broadcom oferise 70 de dolari pentru fiecare actiune Qualcomm sau 103 miliarde de dolari in numerar si actiuni pentru intreaga companie. Incluzand si datoriile, oferta evalua compania Qualcomm la 130 de miliarde de dolari.
Reprezentantii companiilor americane Broadcom si Qualcomm nu au comentat informatiile.
Din 6 noiembrie, cand a fost anuntata prima oferta a Broadcom, actiunile Qualcomm au urcat cu 5,7% la Bursa de la New York, iar vineri au inchis la 66,07 dolari.
Insa, oferta celor de la Broadcom vine intr-un moment in care Qualcomm incearca sa finalizeze preluarea NXP Semiconductors NV, unul dintre cei mai mari producatori de chipuri pentru vehicule, o achizitie de 38 de miliarde de dolari. Broadcom a subliniat ca propunerea sa este valabila indiferent daca preluarea NXP de catre Qualcomm se va finaliza sau nu.
Qualcomm, unul din primii producatori de chipuri pentru telefoane mobile, furnizeaza... mai mult
Luni, 05 Februarie 2018, ora 11:38
1Dell a anuntat, luni, ca va cumpara compania de stocare a datelor EMC, astfel ca tranzactia devine cea mai mare din industria IT. Insa cum au ajuns cei doi giganti sa fuzioneze?
Intelegerea a fost parafata pentru 67 de miliarde de dolari, astfel ca se va crea una dintre cele mai mari companii din lume.
Discutiile intre cele doua parti au inceput in urma cu cinci luni, insa miscarea facuta de Dell face parte dintr-o strategie conceputa de producatorul de laptopuri in urma cu mai bine de doi ani, arata Business Insider.
Jamie Dimon, director executiv la JPMorgan, a jucat un rol important, alaturi de investitorul Silver Lake, fondul de investitii Temasek, dar si Michael Dell.
Cea mai mare achizitie din istoria IT: Cat valoreaza - UPDATE
Tot mai multa presiune
Michael Dell, fondatorul companiei care ii poarta numele, detinea 11% din actiuni in 2011. Insa in 2013 a cumparat toate titlurile gigantului IT, impreuna cu firma Silver Lake.
Din acel moment, omul de afaceri a ...citeste mai departe despre "Cum a avut loc cea mai mare tranzactie din industria IT, care valoreaza 67 de miliarde de dolari" pe Ziare.com mai mult
Marti, 13 Octombrie 2015, ora 12:34
Dell ar urma sa anunte, luni, cea mai mare achizitie din istoria industriei IT.
Producatorul de laptopuri vrea sa cumpere compania de stocare a datelor EMC, pentru 53 de miliarde de dolari, conform unor surse citate de Financial Times.
Astfel, cele doua parti s-au inteles la 33 de dolari pe actiune.
Valoarea include 27 de dolari cash pentru titlurile EMC, restul fiind vorba de instrumente financiare legate de VMware, producatorul de software pentru centre de date, ...citeste mai departe despre "Cea mai mare achizitie din istoria IT: Cat valoreaza" pe Ziare.com mai mult
Luni, 12 Octombrie 2015, ora 12:59
Valoarea tranzactiilor a crescut spectaculos, cu 186% in 2014 comparativ cu 2013, ajungand la o valoare totala de 3,14 miliarde USD, in timp ce numarul lor a crescut cu doar 24% in acelasi interval, conform studiului EY - M&A Barometer Romania 2014.
Industria serviciilor a fost cea mai activa in fuziuni si achizitii, in timp ce tranzactiile cele mai mari au avut loc in IT, servicii si imobiliare.
Romania a marcat in 2014 cea mai mare tranzactie din domeniul IT si tehnologie, prin achizitionarea companiei LiveRail Inc de catre Facebook cu suma de 500 milioane USD.
In 2014, investitorii din Germania si Austria au fost cei mai importanti investitori externi in piata din Romania, cu 9 si respectiv 6 tranzactii fiecare totalizand 8% din total, urmati de cei din Olanda, comparativ cu 2013 cand Polonia era cel mai activ investitor extern.
Piata romaneasca de fuziuni, dominata de tranzactii interne
Valorile de tranzactionare au fost facute publice pentru 37% din cele 182 de tranzactii care au avut loc in Romania in 2014.
Piata romaneasca de fuziuni si achizitii a fost dominata in 2014 de investitorii financiari si de tranzactiile interne, numarul acestor tranzactii cumuland 55% din total.
Din numarul total de 182 de tranzactii finalizate, 47% au fost incheiate de catre investitori strategici - cu 16% mai putin decat in 2013, in timp ce restul au fost incheiate de investitori financiari.
Procentul investitorilor financiari a inregistrat o noua crestere... mai mult
Joi, 19 Martie 2015, ora 15:45