Companiile din sectorul de internet au inregistrat cele mai mari rate de crestere in T2 2013 la majoritatea indicatorilor de performanta, inclusiv vanzari (21%), venituri operationale (27%), cercetare si dezvoltare (19%) si fluxuri de lichiditati (25%).
Vanzarile cumulate ale primelor 100 de companii globale de tehnologie au inregistrat un declin de 1% in trimestrul al doilea 2013 versus trimestrul al doilea 2012, ajungand la 616 miliarde de USD, in scadere pentru al doilea trimestru consecutiv.
In pofida cresterilor puternice si a investitiilor facute pentru dezvoltarea mega-tendintelor din tehnologiile mobile, sociale, cloud si analizele big data cresterea agregata anuala a vanzarilor pentru primele 100 de companii globale de tehnologie a inregistrat valori negative in T2 2013, pentru al doilea trimestru consecutiv, conform studiului EY - View from the top: global technology trends and performance.
Aceste rezultate sugereaza ca, desi perspectivele macro-economice se imbunatatesc, mai ales in economiile dezvoltate, cererea clientilor se orienteaza tot mai accelerat catre tehnologiile de ultima generatie, cum ar fi smart mobility si tehnologiile cloud, afectand negativ cererea pentru produsele si serviciile traditionale.
In conditiile in care unele dintre cele 100 companii de top ocupa si pozitiile de lideri in inovare, intr-unul sau mai multe dintre mega-tendinte, majoritatea celorlalte companii sunt nevoite sa tina pasul cu inovatiile acestor companii. Mai... mai mult
Miercuri, 27 Noiembrie 2013, ora 13:43
Comisia Europeana a propus, vineri, un set de masuri privind imbunatatirea modului in care functioneaza sectorul serviciilor.
Pe baza evaluarii progreselor inregistrate de statele membre cu privire la punerea in aplicare a directivei privind serviciile, o analiza economica arata ca punerea in aplicare a acesteia va genera o crestere suplimentara de 0,8% a PIB-ului UE pe parcursul urmatorilor 5 - 10 ani. Totusi, aceasta cifra ar putea creste pana la 2,6% daca statele membre dau dovada de mai multa ambitie in deschiderea pietelor nationale ale serviciilor care intra sub incidenta directivei.
Mai mult, o mai buna transpunere si punere in aplicare a legislatiei UE ar putea promova cresterea economica prin reducerea cu o treime a sarcinilor administrative pentru intreprinderi, generand o economie totala de aproximativ 40 miliarde de euro, se arata intr-un comunicat al Comisiei Europene.
"Intreprinderile mici si mijlocii imi comunica faptul ca inca exista obstacole in calea activitatii lor pe piata unica europeana. Comisia si statele membre trebuie sa colaboreze indeaproape pentru a ameliora modul in care normele pietei unice sunt concepute, implementate, aplicate si respectate. Cresterea economica se afla pe primul loc in agenda noastra si nu ar trebui sa irosim nici macar o singura oportunitate de a o promova", a declarat Michel Barnier, comisarul pentru piata interna si servicii.
Barnier a mai precizat ca, in ceea ce priveste directiva privind serviciile,... mai mult
Vineri, 08 Iunie 2012, ora 16:03
Zona euro ar putea evita recesiunea, ca urmare a revenirii surprinzatoare a sectorului serviciilor, care a compensat continuarea contractiei in industria prelucratoare in ianuarie, potrivit datelor prezentate marti de compania Markit.
Indicatorul Flash Eurozone Purchasing Managers' Composite Index (PMI) calculat de Markit a urcat de la 48,3 puncte in decembrie la 50,4 puncte, maximul ultimelor patru luni, depasind asteptarile Reuters.
"Indicele pare sa fi atins un minim in octombrie si am avut trei luni de imbunatatiri. Consideram ca o perioada de trei luni semnaleaza o schimbare majora si incepem sa devenim mai increzatori. S-ar putea sa nu fie recesiune in zona euro si numai o scurta perioada de declin" , a declarat Chris Williamson, economist-sef la Markit.
Potrivit unui sondaj realizat de Reuters saptamana trecuta, zona euro va inregistra o recesiune usoara in prima jumatate din 2013, iar pe ansamblul anului va avea o contractie de 0,3%.
O parte din cresterea recenta a fost sustinuta, insa, de reducerea portofoliului de comenzi, in timp ce companiile au fost fortate sa scada preturile pentru a doua luna consecutiv, chiar daca s-au majorat costurile de productie.
Un posibil semn de ingrijorare pentru liderii politici este ca cele mai mari doua economii ale zonei euro, Germania si Franta, au sustinut cresterea la nivelul uniunii monetare, in timp ce restul au ramas in zona de contractie, noteaza analistii Markit.
Indicele PMI pentru sectorul... mai mult
Marti, 24 Ianuarie 2012, ora 15:33
Numarul intreprinderilor care activau, la sfarsitul anului 2010, in industria romaneasca era de 53.448, in scadere cu 9,5% fata de anul anterior, dintre care 39,4% detinute de sectorul "serviciilor".
La finele anului trecut, sectorul industrial insuma 53.448 intreprinderi, respectiv 11,4% din totalul intreprinderilor active din domeniul economic (industrie, constructii, comert si servicii). Cea mai mare pondere a fost detinuta de intreprinderile active din cadrul sectorului 'Servicii', respectiv 39,4%. Comparativ cu anul 2009, numarul total de intreprinderi a scazut, in 2010, cu 9,5%.
In ceea ce priveste cifra de afaceri, ponderea cea mai mare a fost detinuta de catre intreprinderile cu activitate principala de comert (39,5%), la polul opus situandu-se intreprinderile din constructii cu numai 8,1%.
Structura investitiilor in cadrul sectoarelor este dominata de industrie (44,9%), urmata de constructii (14%), comert (13,9%) si servicii (27,2%).
Datele INS releva, de asemenea, ca rezultatul brut al exercitiului (profit) a inregistrat valori pozitive in industrie, constructii si comert, sectorul 'Servicii' fiind singurul care a inregistrat valori negative. mai mult
Vineri, 18 Noiembrie 2011, ora 10:38
Sectorul serviciilor din zona euro a inregistrat in martie cel mai puternic ritm de crestere din noiembrie 2007, ceea ce arata o revenire generala a optimismului, potrivit unui sondaj Markit publicat miercuri si citat de Les Echos.Indicele PMI, calculat in urma unui sondaj realizat in randul directorilor de achizitii din cadrul societatilor din sectorul tertiar din zona euro, a atins in martie 54,1 puncte, fata de 51,8 puncte in luna februarie. Indicele a atins cel mai inalt nivel din noiembrie 2007 si s-a situat pentru a saptea luna la rand peste nivelul de 50 puncte, care separa cresterea de comprimarea activitatii economice. In Spania, sectorul serviciilor a revenit pe crestere pentru prima oara dupa decembrie 2007. Publicarea sondajului Markit coincide cu revizuirea in scadere a produsului intern brut din zona euro, care a stagnat in al patrulea trimestru, dupa ce initial se calculase o crestere de 0,1%. mai mult
Miercuri, 07 Aprilie 2010, ora 18:22