Serviciul Google Play Music, care ofera acces la o librarie bogata de muzica, este disponibil incepand de marti si in Romania, potrivit unui comunicat remis Mediafax de reprezentantii Google Romania.
Google Play Music ofera acces la melodii de la cele mai mari case de discuri pana la cele independente si artisti locali, precum Inna, Voltaj si Guess Who, disponibile pe toate dispozitivele.
Google Play Music este o arhiva muzicala, un spatiu de stocare in cloud a colectiei personale de muzica si un magazin. Utilizatorii Google Play Music pot alege dintr-un catalog de peste 25 de milioane de piese (reunite sub denumirea "All Access"), disponibile in cloud si care pot fi ascultate de pe orice dispozitiv cu sistem Android sau iOS. De asemenea, cei care colectioneaza muzica pot achizitiona piesele si albumele preferate si stoca in cloud, potrivit Mediafax.
Utilizatorii pot sa adauge si propria colectie de muzica alaturi de milioanele de piese din libraria Google Play Music. Astfel, pot fi stocate gratuit online pana la 20.000 de piese, care pot fi ascultate alaturi de catalogul All Access, oriunde si de pe orice dispozitiv sau prin accesarea paginii play.google.com. De asemenea, orice piesa sau album pot fi ascultate offline, prin optiunea "Pin".
Google Play Music permite crearea de radiouri interactive, fara reclame, plecand de la orice piesa si artist. Utilizatorul poate adauga, elimina si rearanja propriul radio si vedea ce piesa urmeaza. Sau poate cauta intre... mai mult
Marti, 04 Noiembrie 2014, ora 16:40
Poate ca nu va place. Poate ca nu gasiti ceea ce cautati. Poate ca uneori se incarca foarte greu si mai da si erori. Oricare ar fi motivul, iata care sunt cele mai bune 5 alternative pentru Google Play.
Yandex. Uriasul rus este un competitor direct pentru Google Play. Peste 85.000 de aplicatii, ajutat si de Kaspersky, care le-a pus la dispozitie solutiile AV de care aveau nevoie.
Amazon Appstore nu poate fi nici el necunoscut. In mod cert, este cel mai reputat dintre toate, dupa Google Play, dispune de zeci de mii de aplicatii. Pentru a-l folosi va fi nevoie sa va instalati propria lor aplicatie dedicata.
APK Train dispune de multe dintre jocurile si aplicatiile extrem de cunoscute si folosite. Ofera doar aplicatii gratuite, dar respectarea problemelor legale aduce siguranta si lipsa grijilor legate de drepturi de autor.
Citeste mai multe despre Cinci alternative pentru Google Play pe Hit.ro mai mult
Sambata, 10 Mai 2014, ora 15:59
Compania americana este implicata intr-un scandal cu privire la protectia copiilor in mediul online, dupa ce s-a descoperit faptul ca minorii pot accesa fara restrictii materialele pornografice din libraria digitala Google Play.
Libraria contine peste 100 de carti care promoveaza deschis faptul ca includ sute de imagini erotice. Acestea sunt vandute alaturi de literatura pentru copii, noteaza Telegraph.
Orice poate descarca mostre din aceste materiale si le poate accesa de pe calculatoare, smartphone-uri sau ...citeste mai departe despre "Gafa uriasa pentru Google: Ce gasesc copiii pe Google Play" pe Ziare.com mai mult
Marti, 18 Februarie 2014, ora 08:44
Sectiunea de carti electronice este disponibila in Google Play si pentru amatorii din Romania, incepand din aceasta saptamana.
Cei interesati pot previzualiza carti de la editurile partenere, iar apoi le pot achizitiona din Google Play, transmite Google intr-un comunicat de presa.
Pe langa milioanele de jocuri si aplicatii deja existente in magazinul Google Play, iubitorii de lectura vor putea descoperi si cumpara carti bestseller, aparitii noi, titluri clasice si multe altele.
Cu ajutorul cloud-ului, cartile pot fi cumparate instantaneu pe smartphone, tableta sau computer, iar lectura putand fi continuata oricand, din locul unde a fost intrerupta.
Platformele disponibile
Utilizatorii pot descoperi, cumpara si citi carti de pe urmatoarele platforme: telefoane si tablete Android, computer si iPhone si iPad. In cazul telefoanelor si tabletelor Android, utilizatorii pot achizitiona carti din Google Play si sa le citeasca imediat, cu ajutorul aplicatiei Google Play Books.
Pentru computer, cartile pot fi cumparate din Google Play, iar apoi citite si din browser, in timp ce pentru iPhone si iPad, ele se pot citi in aplicatia Google Play Books.
Nu in ultimul rand, lectura acestor carti poate fi continuata chiar si atunci cand nu exista o conexiune la Internet, o facilitate utila inclusiv in timpul calatoriilor. mai mult
Joi, 18 Iulie 2013, ora 12:57
Aproape 13% dintre cele mai populare jocuri de Android contin reclame agresive care pot trimite numarul de telefon al utilizatorilor catre terti, releva un studiu realizat de compania Bitdefender, si publicat pe propria pagina de Internet.
Liderul pietei romanesti de solutii antivirus consemneaza faptul ca, din totalul celor 130.000 de aplicatii analizate, in aproape 15.000 de cazuri reclamele agresive sunt folosite pentru a colecta cantitati uriase de date personale ce sunt vandute sau distribuite ulterior companiilor de publicitate sau altor entitati, fara a informa utilizatorul in mod explicit cu privire la acest lucru.
Potrivit Bitdefender, este si cazul jocului Speed Parking 3D, pe locul 35 in Google Play in topul celor mai descarcate aplicatii gratuite in Romania, cu peste patru milioane de utilizatori activi. Practic, aplicatia solicita diverse informatii de care poate sau poate sa nu aiba nevoie pentru functionare, printre care si numarul de telefon.
"Aceasta functie a jocului il expune nu doar pe utilizator, dar si pe prietenii acestuia, persoane cu care el vorbeste la telefon. In plus, programul ii inregistreaza si adresa de email. Reclamele agresive reprezinta cea mai recenta metoda de colectare a datelor personale in scopul realizarii unor profiluri complete de utilizatori.
Acestea sunt cu atat mai valoroase cu cat contin mai multe informatii despre o anumita persoana. In Google Play sunt mai mult de 500.000 de aplicatii (...)", atentioneaza... mai mult
Luni, 08 Aprilie 2013, ora 14:19
Google a inlocuit Android Market cu Google Play. Vechiul Google Music se numeste acum Google Play Music, serviciul de e-book se numeste Google Play Books, si in plus, acum exista si serviciul Google Play Movies.
Serviciul de filme nu este o replica la adresa Netflix, serviciu pe baza de abonament, ci mai degraba un serviciu pay-per-view. Acesta face din Google Play Movies mai degraba un rival la adesa iTunes de la Apple, al Amazon Instant Video, dar si pentru serviciile PPV de pe platforma Rovi RoxioNow, scrie Daily Finance.
Pentru dezvoltatori, aceasta schimbare nu aduce mari noutati. Ei au fost asigurati ca nimic nu s-a schimbat, cu exceptia catorva URL-uri si, intr-adevar, aplicatiile lor au aparut in Play Store, fara vreo aprobare a acestora. Noua aplicatie vine chiar cu un logo si un slogan foarte interesant pentru dezvoltatori: "Get it on Google Play".
Din perspectiva utilizatorului, insa, miscare nu este una tocmai castigatoare. "Play Store" ar fi un nume bun pentru un magazin de aplicatii cu muzica si filme, insa termenul "Play" ar putea genera confuzie in randul clientilor.
In plus, vechiul nume "Market" parea mult mai natural pentru orice tip de continut: aplicatii, filme, jocuri sau comenzi online.
Mai mult decat atat, desi schimbarea era momentul oportun pentru Google sa rezolve o problema mai veche a Android, cea a organizarii continutului, compania nu a reusit sa o faca. Desi Google este unul dintre liderii mondiali in organizarea informatiei,... mai mult
Luni, 12 Martie 2012, ora 08:29