Google are o functie de cautare vocala, care te scuteste de tastare, insa gigantul IT face ceva ce ar putea sa te deranjeze.
Compania pastreaza toate cautarile vocale, pentru a-si imbunatati serviciul, dar foloseste informatiile si pentru a afisa reclame personalizate, arata Cult of Android.
Google face schimbari in versiunea pentru mobil - Stirile se vor incarca instantaneu
Google implineste 17 ani si sarbatoreste cu un doodle special, chiar daca e o ...citeste mai departe despre "Stiai ca Google inregistreaza ce vorbesti?" pe Ziare.com mai mult
Joi, 15 Octombrie 2015, ora 11:35
Cautarile pe care utilizatorii le fac pe Internet sunt adesea incetinite de problemele pe care ei le intampina in privinta ortografiei si chiar a punctuatiei. Cateva sfaturi in aceasta privinta pot imbunatatii experienta online a oricui.
Motorul de cautare Google este preferat de majoritatea celor care folosesc Internetul, insa utilizatorii care stiu sa il foloseasca au si mai mult de castigat, se arata intr-un articol Digital Trends. Din pacate, Google nu recunoaste mereu automat punctuatia si formele gramaticale corecte.
In cazul in care cineva cauta o formulare formata dintr-un simbol si mai multe cuvinte, intre simbol si cuvintele respective nu trebuie sa existe o cauza. In ...citeste mai departe despre "Cum sa navighezi cat mai bine pe Internet" pe Ziare.com mai mult
Luni, 10 Noiembrie 2014, ora 10:06
Google a anuntat joi ca a inceput sa elimine din rezultatele cautarilor online, la cererea unor persoane din UE, linkuri catre pagini care contin informatii sensibile despre acestea, in linie cu o decizie din luna mai a Curtii Europeane de Justitie, potrivit Wall Street Journal.
Inginerii Google au finalizat pe parcursul noptii de miercuri spre joi unele schimbari la infrastructura tehnica pentru a putea aplica hotararea Curtii Europene de Justitie, iar compania va trimite joi primele emailuri prin care confirma unor persoane ca a eliminat din rezultate informatiile reclamate.
Google a procesat pana in prezent doar un numar restrans dintre cererile primite initial, noteaza Wall Street Journal, potrivit Mediafax.
"Incepem in aceasta saptamana sa actionam in privinta cererilor de eliminare de informatii primite. Este un proces nou pentru noi. Fiecare cerere trebuie verificata individual si lucram cat de repede putem pentru a le analiza pe cele primite", a declarat un purtator de cuvant al companiei.
Compania a anuntat, in urma cu circa o luna, ca a primit peste 41.000 de cereri pentru stergerea de linkuri. Google a creat un site special si o comisie de experti in internet pentru a ajuta compania sa decida asupra cererilor cetatenilor europeni care vor ca Google sa stearga din rezultatele cautarilor linkuri catre pagini care contin informatii sensibile.
Site-ul special al Google permite unei persoane rezidente in Europa sa transmita adrese web pe care le vrea... mai mult
Joi, 26 Iunie 2014, ora 16:30
Google a creat un site special si o comisie de experti in internet pentru a ajuta compania sa decida asupra cererilor cetatenilor europeni care vor ca Google sa stearga din rezultatele cautarilor online linkuri catre pagini care contin informatii sensibile.
Curtea Europeana de Justitie (CEJ) a decis la mijlocul lunii mai ca utilizatorii pot cere Google si altor motoare de cautare pe internet sa stearga din rezultatele cautarilor online unele link-uri catre stiri, decizii judecatoresti si alte documente care contin informatii inadecvate, irelevante sau care incalca dreptul la viata privata, scrie cotidianul Wall Street Journal.
Decizia CEJ a trimis o unda de soc in industria IT si a lovit deosebit de puternic Google, operatorul celui mai mare motor de cautare online.
Persoanele trebuie sa aiba dreptul sa ceara stergerea unor informatii, intrucat impactul asupra lor a ceea ce apare in cautarile online este imens, a afirmat CEJ, adaugand insa ca trebuie gasit un echilibru in privinta interesului public, mai ales in cazul unor indivizi cu rol proeminent in societate.
Ambiguitatea limbajului CEJ ar putea reprezenta cea mai mare problema pentru companii, care trebuie acum sa interpreteze decizia. Dezactivarea link-urilor poate fi impusa si atunci cand informatiile au fost publicate respectand legea.
Noul site al Google, prezentat vineri, permite unei persoane rezidente in Europa sa transmita adrese web pe care le vrea eliminate din cautarile online dupa numele... mai mult
Vineri, 30 Mai 2014, ora 11:11
Cele mai multe cautari medicale de pe motorul online Google sunt realizate in cursul zilelor de luni, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea de Stat din San Diego (SUA).
Astfel, cautarile pe teme medicale realizate pe Google ating un varf in prima zi lucratoare din saptamana. Ziua de marti ocupa, la mica distanta, locul al doilea din acest punct de vedere, informeaza dailymail.co.uk, potrivit Mediafax.
Pe masura ce saptamana inainteaza, oamenii isi pierd interesul fata de problemele medicale, potrivit cercetatorilor de la Universitatea de Stat din San Diego.
Se estimeaza ca, in medie, 160 de milioane de cautari pe teme medicale sunt realizate pe Google in fiecare zi a anului.
Oamenii de stiinta au dorit sa afle daca exista o corelatie intre momentul in care oamenii isi fac cele mai mari griji in legatura cu starea lor de sanatate si modelele saptamanale de declansare a bolilor.
Comparand procentajele zilnice cu volumul total de cautari de pe Google, savantii americani au descoperit ca cele din zilele de luni si de marti erau cu 30% mai mari decat procentajele adunate ale tuturor celelalte zile ale saptamanii.
Cautarile medicale au scazut cu trei procente in zilele de miercuri, cu 15 procente in zilele de joi, s-au injumatatit in zilele de vineri si au scazut cu 80% in cursul zilelor de sambata. Duminica, interesul fata de chestiunile medicale au cunoscut o usoara crestere - inainte de a atinge din nou valori de varf in zilele de... mai mult
Luni, 05 Mai 2014, ora 16:50
Mai multi editori de presa europeni au cerut, miercuri, Comisiei Europene sa respinga cele mai recente propuneri facute de grupul american Google, acuzat ca a abuzat de pozitia sa dominanta de pe piata in ceea ce priveste cautarile pe internet si publicitatea online.
Comisia Europeana, un organism care reglementeaza domeniul concurentei in Europa, a expediat la sfarsitul lunii octombrie un chestionar reclamantilor si altor actori de pe piata, pentru ca acestia sa isi comunice punctul de vedere in legatura cu cele mai recente propuneri facute de Google la inceputul lunii octombrie, in vederea inchiderii acestei anchete.
Ancheta a fost deschisa in noiembrie 2010, in urma mai multor plangeri. Una dintre ele provenea de la portalul internet Ciao afiliat grupului Microsoft, care s-a alaturat el insusi plangerii oficiale, in 2011.
Precedentele solutii propuse in primavara acestui an nu au fost considerate satisfacatoare, iar Comisia Europeana a cerut grupului Google sa isi revizuiasca pozitia. Comisarul european pentru Concurenta, Joaquin Almunia, nu si-a ascuns dorinta de a ajunge la un acord amiabil cu gigantul american in domeniul internetului.
O parte a editorilor de presa europeni reclama ca solutiile Google reduc si mai mult concurenta
Insa o treime din totalul asociatiilor editorilor de presa europeni, in special germani, dar si spanioli, olandezi, austrieci si scandinavi, si-au exprimat intr-un comunicat comun nemultumirea fata de solutiile propuse de... mai mult
Joi, 14 Noiembrie 2013, ora 10:35
Google a facut azi publice, pentru prima data, statisticile privind cele mai populare cautari online din Romania in 2011. Divertismentul, social media, tehnologia au fost in topul listei cu cele mai rapide cresteri acest an.
Raportul Google ofera o perspectiva unica asupra evenimentelor majore din acest an si cele mai fierbinti tendinte bazate pe cautari efectuate in Romania.
In acest an, cele mai populare cautari arata interesul in crestere pentru emisiuni TV, retele sociale, tehnologie si filme.
Google a extras termenii cei mai frecvent cautati pentru aceasta perioada, in mai multe categorii precum cele mai mari cresteri in divertisment, persoane, calatorii, precum si topul filmelor, stirilor si tematicilor sportive.
"Acesta pespectiva realizata pentru prima data local ne arata o imagine foarte utila a spiritului vremurilor in Romania si asupra tendintelor emergente. Am vazut o Romanie vibranta, pasionata de divertisment, filme, sport si calatorii. Am remarcat si dorinta puternica de a pastra legatura prin intermediul retelelor sociale si de a fi in mod constant la curent cu cele mai noi stiri si cele mai recente tehnologii", a declarat Dan Bulucea, director general al Google Romania.
Cele mai mari cresteri
Emisiunea TV "Romanii au talent" a devenit un fenomen national, implicand romanii in gasirea si selectarea celor mai talentati reprezentanti. Facebook a fost in crestere, din ce in ce mai multi romani cautand sa impartaseasca online experientele... mai mult
Joi, 15 Decembrie 2011, ora 18:30
Utilizatorii pot folosi fotografii in cautarile pe Google, in locul cuvintelor cheie si pot folosi microfonul pentru a da "search" in Google Chrome.Pentru a afla instant unde este facuta o fotografie, cladirile reprezentative care apar in ea si pentru a gasi poze care au legatura cu imaginea sau site-uri cu informatii suplimentare, tot ce trebuie sa faci este sa tragi imaginea in casuta de cautare.
Pentru realizarea acestui proiect, aflat momentan in varianta de incercare, specialistii de la Google sustin ca vor folosi tehnologia de recunoastere faciala, potrivit Evenimentul Zilei.
In cazul utilizatorilor browser-ului Google Chrome, acestia vor putea da "search" prin comenzi vocale cu ajutorul microfonului atasat la PC. mai mult
Miercuri, 15 Iunie 2011, ora 13:43
Microsoft vrea sa investeasca pana la 10% din profitul operational, timp de cel mult cinci ani, in dezvoltarea afacerii pe care o desfasoara in domeniul cautarii pe Internet, in conditiile in care noul motor de cautare Bing este tot mai des folosit de navigatorii pe Web, potrivit CNNMoney. "Le-am spus actionarilor ca vrem sa investim intre 5% si 10% din profitul operational al companiei timp de cel mult cinci ani in aceasta afacere (a motoarelor de cautare pe Internet - n.r.) si credem ca investitia va fi profitabila", a declarat directorul executiv al Microsoft, Steve Ballmer, potrivit Mediafax.
Bing castiga teren pe piata motoarelor de cautare, insa se afla departe de marele rival, Google.
Astfel, in perioada 8-12 iunie, 12,1% din cautarile pe Internet din SUA au fost facute prin intermediul produsului Microsoft, fata de 11,3% in intervalul 1-5 iunie.
Comparativ, in luna mai, 65% din cautari au fost efectuate utilizand Google. "Nu poti sari de la 8% la 80%. Trebuie sa ai rabdare. Am investit in Xbox timp indelungat, iar acum (consola de jocuri video - n.r.) ne aduce venituri serioase", a precizat Ballmer.
Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, a raportat pentru primul trimestru al acestui an un profit operational de 4,4 miliarde dolari, ceea ce face ca investitiile in afacerile de cautare pe Internet sa se cifreze la 1,8 miliarde dolari pe an.
Bing a fost lansat la inceputul lunii iunie si este doar unul din produsele prin care Microsoft va incerca sa... mai mult
Vineri, 19 Iunie 2009, ora 13:30