Gardul casei reprezinta conexiunea dintre proprietatea ta si lumea din afara. In primul si cel mai important rand, acesta trebuie sa-ti ofere un sentiment de siguranta in propria curte. Nu trebuie neglijat nici aspectul estetic. Felul cum este imprejmuita casa este o carte de vizita pentru proprietar. Iata cateva tipuri de garduri care sa-ti serveasca drept sursa de inspiratie pentru urmatorul proiect de construire sau renovare.
Lemn
Lemnul a reprezentat vreme de secole principalul material pentru confectionarea gardurilor. Vremurile au trecut, lumea s-a modernizat, insa noile tehnologii nu au ignorat acest aspect. Sipcile gardurilor din satul bunicilor au fost inlocuite cu soiuri de lemn tratat, mult mai rezistent si cu o estetica aparte. Pentru amenajarile in stil rustic, traditional si clasic, lemnul este alegerea naturala. In functie de suprafata de acoperit vei avea nevoie de fundatie sau cativa stalpi din loc in loc vor fi suficienti pentru sustinere. Rezistenta generala a gardului o ofera esenta lemnului. Cu cat este mai tare, cu atat proiectul va fi mai durabil. Atentie si la cerintele de intretinere. Gardul din lemn trebuie tratat periodic pentru a rezista la intemperii.
Metal
Metalele sunt din ce in ce mai prezente in domeniul constructiilor. De sine statatoare sau combinat cu alte materiale, diferite tipuri de metal sunt utilizate pentru amenajarea gardurilor.
Fier forjat
Fierul forjat este puternic, elegant si estetic. Toate aceste... mai mult
Joi, 14 Octombrie 2021, ora 17:41
In zilele noastre facem plati cu cardul extrem de rapid. Ne vedem online cu persoane aflate la mii de km distanta. Trimitem instant galerii intregi cu poze. Mergem cu masina pe distante foarte lungi. Folosim frecvent tehnologii fara sa intelegem cu exactitate cum functioneaza. Folosim beneficiile acestor tehnologii.
La fel se intampla si cu blockchain si criptomonedele. Multi oameni nu vor sa se complice cu tehnologia din spate sau cu conturi pe platforme greoaie. Vor sa cumpere simplu si rapid, cu CASH, in siguranta, oricat (sau aproape oricat) si oricand doresc sa faca acest lucru.
In intampinarea acestor nevoi vine cel mai nou serviciu de la LDV Bank, un serviciu care duce adoptia si simplitatea achizitiei de criptomonede efectiv la coltul strazii, lucru pe care fara a exagera, l-a visat si Satoshi Nakamoto acum 10 ani cand a lansat moneda digitala BITCOIN.
Mai exact, prin intermediul caselor de schimb valutar clasice pe care le gasesti la orice pas, LDV Bank lanseaza Crypto Spots, locurile in care poti cumpara si vinde instant BITCOIN si ETHEREUM.
SIMPLU: nu este nevoie de niciun cont facut inainte, doar bani cash/crypto. De asemenea, tranzactiile sunt facute de un operator uman, astfel ca procesul devine mai prietenos si sansele de greseala scad la 0%;
RAPID: lucrandu-se doar cu cash, se elimina timpul dedicat transferurilor interbancare. De asemenea, spre deosebire de ATM-uri, banii nu se introduc unul cate unul, lucru deranjant si obositor la sume mai... mai mult
Vineri, 18 Octombrie 2019, ora 09:26
Presedintele Klaus Iohannis este primit, marti, de presedintele american Donald Trump, devenind al zecelea sef de stat european care ajunge la Casa Alba in acest an, un top din care nu fac insa parte liderii Europei de Vest, care au fost aliatii SUA de zeci de ani. In schimb, Trump a ales sa curteze mai mult tarile din centrul si estul batranului continent, transmite The Washington Post.
Presedintii Klaus Iohannis si Donald Trump se intalnesc pentru a doua oara in mandatele lor, prima intrevedere avand loc in iunie 2017.
Pentru Trump, adauga sursa citata, regiunea ofera oportunitati in domenii precum comert, energie, sustinere militara, lucruri pentru care intampina rezistenta in vestul Europei si agita lideri occidentali traditionali precum cancelarul Angela Merkel.
The Washington Post mai scrie ca Trump pune accent pe importanta in viitor a tarilor Europei Centrale in beneficiul Statelor Unite, atat ca partenere de securitate, precum si de afaceri, potrivit unui oficial al Administratiei americane.
Liderul de la Casa Alba s-a intalnit pana in prezent cu sefi de stat sau de guvern din Austria, Cehia, Slovacia, Turcia, Ungaria, Polonia, Elvetia, Irlanda, Olanda, dar si din Canada, Orientul Mijlociu, America de Sud, Asia sau Asia de Sud.
Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, este al saptelea oaspete din Europa Centrala si de Est.
"Unii dintre liderii Europei de Est, Ungaria, Polonia si acum din Romania si-au dat seama cum sa negocieze cu Trump si au... mai mult
Marti, 20 August 2019, ora 19:34
Cultura, arhitectura, muzee, traditii si preparate cu gust adevarat romanesc, pe care, pentru multi dintre noi, nu le poate egala nicio alta bucatarie internationala: in 2019, toate drumurile duc la Sibiu, primul oras din Romania care a fost capitala culturala europeana si care, anul acesta, a fost desemnat Regiune Gastronomica Europeana 2019.
Aici, in inima orasului, Lidl si Mullen au construit Casa Lidl, locul unde vizitatorii redescopera diversitatea si istoria gastronomiei romanesti, afla despre traditii uitate si invata despre mestesuguri locale.
Povestea, pe scurt: 4 luni de activari, cu aproape 30 de evenimente si 200 de ore de workshop-uri. Iar pe larg, in cele ce urmeaza.
"Lidl indrageste traditiile romanesti si sustine, de ani buni, producatorii locali. Tocmai de aceea, de-a lungul anilor, am construit mai multe proiecte in jurul colaborarii cu furnizorii romani, cum sunt campaniile Camara Noastra sau #trecipeproaspat pentru Piata Lidl. Am mers mai departe si am creat diverse activari Camara Noastra in jurul gastronomiei traditionale, precum restaurantul La Iordache, urmat de Muzeul Camarilor Romanesti sau Muzeul Bucatelor Ascunse. Iar anul acesta, suntem parteneri ai programului Sibiu Regiune Gastronomica Europeana 2019, aducand astfel pe rafurile magazinelor noastre si produse din aceasta regiune. Mai mult, ne propunem sa surprindem constant publicul prin campanii capabile sa trezeasca emotii si sa ofere experiente memorabile, aducand un suflu nou... mai mult
Luni, 15 Iulie 2019, ora 15:08
Desi se bazeaza pe principii traditionale, piata avocaturii din Romania este in continua schimbare datorita conceptelor moderne care au rolul de a imbunatati relatia dintre avocat si client. Unul dintre ele este New Law, termen dupa care se ghideaza o casa de avocatura profesionista pentru a eficientiza modalitatea de punere in aplicare a serviciilor juridice.
Dupa acest principiu functioneaza casa de avocatura AndrewID, o societate profesionala de avocati care isi propune sa schimbe demersurile juridice si sa le faca mai prietenoase, in avantajul clientilor.
Iata care sunt serviciile din portofoliul AndrewID:
Servicii de Drept Comercial
Casa de avocatura AndrewID dispune de avocati specializati in Drept Comercial care au rolul de a oferi consultanta tuturor clientilor care intampina probleme juridice cu privire la contractele comerciale.
Activitatea implica mai mult decat o "simpla" intelegere a aspectelor legale privind activitatea comerciala. Avocatii sunt pregatiti sa ofere consultanta avizata si sa solutioneze cele mai complexe probleme juridice ale unei companii, cum ar fi inregistrarea licentelor, protectia datelor, contracte de finantare si sponsorizare, alinierea la anumite legi comerciale.
Orice avocat din cadrul firmei intelege provocarile clientului, indiferent de sectorul de activitate, astfel incat solutiile sa fie personalizate, iar parteneriatul sa aiba efecte benefice pe termen lung.
Servicii de Drept Administrativ si Fiscal -... mai mult
Marti, 18 Decembrie 2018, ora 17:53
Viata fara credite pana la adanci batraneti este posibila si este un fenomen ce ia amploare in Romania. Este vorba de iubitorii de libertate, care au ales sa locuiasca in case mobile, mici si ecologice, ce pot fi independente de energie, apa sau canalizare.
Botond Szakacs este cel care, alaturi de familia lui, a dat tonul acestui nou stil de viata in Romania. El construieste case din lemn pe care le aseaza pe un trailer omologat, iar fericitul posesor se poate plimba in voie, ori de cate ori simte nevoia de a evada.
Cea mai ieftina casuta costa 16.000 de euro, pret care include trailerul, structura casutei, finisajele, geamurile si usa, peretii completi, acoperisul, izolatia si instalatia electrica.
La modelul de baza se adauga mobilierul, instalatiile sanitare, sisteme de ventilatie si multe alte optiuni, iar preturile pot urca pana unde te tin buzunarele.
Cu toate acestea, majoritatea caselor construite de Botond costa in jur de 25.000 de euro. Si tot mai multi romani se arata interesati de munca celor doi soti, ceea ce le da curaj sa priveasca spre un viitor international pe aceasta piata.
"Dorim sa devenim un producator de case mobile cu renume si dorim ca prin calitatea muncii pe care o prestam sa aducem renume atat pentru Transilvania cat si pentru Romania. De asemenea, vrem sa schimbam aceasta stereotipie despre Romania, ca la noi nu se poate face un produs de calitate", spune Botond Szakacs, intr-un interviu acordat Business24.
Pentru inceput, va... mai mult
Duminica, 17 Decembrie 2017, ora 00:44
1Imaginatia, creatia si detaliile asupra desenelor si schitelor pentru constructiile din lemn in cele mai ecologice tari din lume precum Italia, Franta, Norvegia sau Romania se bazeaza exclusiv pe crearea caselor din lemn, pentru o eficienta si duritate neestimata.
Acestea nu pot decat sa fie avantaje pentru care lemnul devine cunoscut ca fiind cel mai minunat material pentru realizarea de constructii si edificii uimitoare, proiecte de locuinte si structuri solide, asa cum exemplifica si Litarh - cel mai important proiectant de case din lemn.
"Casele din lemn au devenit cele mai bune prietene ale unui om, deoarece structura rezistenta pe care o confera acest material preluat din paduri si zone naturale asigura caracteristica elastica a unei constructii.
Mai mult decat atat, orice casa din lemn construita si proiectata de specialistii nostri mizeaza pe evitarea altor eforturi fizice si financiare in conlucrarea spatiala a ansamblului de locuit.
Cu alte cuvinte, planurile pe care un client le are sunt transpuse in programe specializate pe calculator in asa maniera incat sa ne concentram pe oferirea realitatii dorite la cel mai mic cost posibil", dezvaluie inginerul proiectant al companiei Litarh, Nicolaie Liteanu - Voinescu.
Lemnul - de la origini si pana la realitatea prezenta
Din cele mai vechi timpuri, lemnul a fost un material ce era utilizat pentru constructii. Impreuna cu paiele, cu frunzele uscate si cu crengile din lemn, strabunii obisnuiau sa ridice... mai mult
Luni, 18 Aprilie 2016, ora 16:01
Un experiment inedit realizat in Suedia reuneste intr-o singura casa preferintele a 2 milioane de oameni, aproximativ 20% din populatia tarii.
Proiectul "Casa din clickuri" a fost realizat pe baza accesarilor facute de suedezi pe un popular site imobiliar, Hemnet. Arhitectii au creat casa de vis a suedezilor din punct de vedere statistic in doua faze.
In urma analizei a 200 de milioane de clickuri si a 86.000 de proprietati scoase la vanzare intre ianuarie si octombrie 2014, au fost determinate, in medie, proprietatile masurabile ale casei pe care si-o doresc utilizatorii, precum suprafata, pretul, numarul incaperilor etc.
Datele statistice au fost transpuse intr-o casa tip container de 120 de metri patrati, cu trei dormitoare si doua bai.
Intentia arhitectilor a fost de a combina aceste date cu doua tipuri emblematice de case suedeze, fiecare cu stilul ei distinct: casa container creata dupa principiile functionalismului si casa traditionala suedeza din lemn vopsit in ...citeste mai departe despre ""Casa din clickuri": Cum arata casa de vis a 2 milioane de oameni (Galerie foto)" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 24 Mai 2015, ora 14:32
Senatorii au adoptat, miercuri, o initiativa legislativa prin care intre structurile de primire turistica sunt incluse casele traditionale, ai caror proprietari se ocupa direct de activitatea turistica, fara a avea personal angajat.
Senatorii au adoptat, cu amendamente, o initiativa legislativa pentru modificarea Ordonantei 58/1998 privind organizarea si desfasurarea activitatii de turism in Romania, precizeaza Mediafax.
La propunerea Comisiei economice, sesizate pentru intocmirea raportului, senatorii au adaugat la textul de lege definirea casei traditionale.
Astfel, casa traditionala este definita ca fiind structura de primire turistica cu functiune de cazare, care are capacitate de cazare de maximum 5 camere, este chiar locuinta cetateanului din zona rurala respectiva si respecta stilul arhitectural traditional regional.
Conform actului normativ modificat de senatori, proprietarul casei se ocupa direct de activitatea turistica, fara a avea personal angajat, si ofera turistilor posibilitatea de a lua parte la activitatile agricole, gospodaresti, mestesugaresti si, in general, la viata traditionala de zi cu zi, specifica zonei.
In initiativa legislativa amendata se mai arata ca aceasta activitate are un caracter ocazional si sezonier, in mod special pe timpul verii, al sarbatorilor de iarna si de Paste si al altor sarbatori specifice.
Proiectul legislativ, initiat de un grup de cinci deputati PDL, Sanda Ardeleanu, Ioan Balan, Dan Gospodaru, Dumitru Pardau si Eugen... mai mult
Miercuri, 11 Noiembrie 2009, ora 14:46