Investitia intr-o casa este uneori una dintre cele mai grele decizii. Teama este de a nu investi intr-un teren si o locuinta ce se vor deprecia. Intr-un mix de aspecte ce tin de confort, de buget si de investitia gandita pe termen lung, investitorul are multe de cantarit.
Daca isi asuma ratele, atunci sunt ani de zile de munca pentru a sustine deci plata unei locuinte. Evident, aceasta trebuie sa fie fara cusur.
Casele la rosu sau in orice stagiu de constructie sunt deja un business infloritor in Romania. Firmele in cauza apartin unor dezvoltatori ce au ajuns sa fie de acord chiar si cu plata de tip rata, direct de la client, fara sa mai intervina banca. Au toate resursele sa construiasca, iar pe parcurs vand, dupa preferinte.
Desigur ca de partea cealalta, a cumparatorului, exista teama de a nu da peste o persoana neserioasa care stopeaza proiectul chiar daca a primit, sa spunem, un avans.
Casa la rosu versus cea gata finisata
Dezvoltatorul are propria echipa de ingineri, proiectanti, colaboreaza cu cei din domeniu precum specialistii de la Smart Home Concept - pagina lor de prezentare este https://www.smarthomeconcept.ro.
Impreuna duc la bun sfarsit o constructie, dar daca in diferitele stagii apar si doritori, locuinta poate fi vanduta inainte de finalizare, cumparatorul putand alege sa continuie pe cont propriu, daca doreste - cu propria echipa de muncitori.
In stadiul de casa la rosu ne referim la casa ce are fundatia turnata, structura, zidarie... mai mult
Luni, 30 Septembrie 2019, ora 19:15
Surfingul este la moda, iar de acest lucru ne lamuresc pe deplin designerii britanici de la Duffy London, a caror ultima creatie in materie de mobilier interior este o masa inspirata de placile de surf.
Masa Surf-Ace este o piesa eleganta de mobilier, conceputa dintr-o singura bucata de lemn si finisata dupa toate regulile vechilor creatori de placi de surf, anunta Luxatic.
Desigur ca traditia impunea folosirea unui lemn special pentru masa Surf-Ace, asa ca designerii londonezi au ales lemnul de balsa ca material de lucru.
Piesa de mobilier vine insotita de doua banchete create din acelasi material si prin aceeasi tehnica, setul costand 23.600 dolari.
Partea interesanta este ca, desi designul general este acelasi pentru fiecare set creat de Duffy, culoarea lemnului si decoratiunile difera de la o creatie la alta.
Prin urmare, poti revendica unicitatea mobilierului tau inedit din sufragerie, iar acesta promite sa aduca un plus de frumusete locuintei, indiferent daca se adauga unui decor neconventional sau unuia clasic.
mai mult
Sambata, 17 Septembrie 2016, ora 00:00
Imaginatia, creatia si detaliile asupra desenelor si schitelor pentru constructiile din lemn in cele mai ecologice tari din lume precum Italia, Franta, Norvegia sau Romania se bazeaza exclusiv pe crearea caselor din lemn, pentru o eficienta si duritate neestimata.
Acestea nu pot decat sa fie avantaje pentru care lemnul devine cunoscut ca fiind cel mai minunat material pentru realizarea de constructii si edificii uimitoare, proiecte de locuinte si structuri solide, asa cum exemplifica si Litarh - cel mai important proiectant de case din lemn.
"Casele din lemn au devenit cele mai bune prietene ale unui om, deoarece structura rezistenta pe care o confera acest material preluat din paduri si zone naturale asigura caracteristica elastica a unei constructii.
Mai mult decat atat, orice casa din lemn construita si proiectata de specialistii nostri mizeaza pe evitarea altor eforturi fizice si financiare in conlucrarea spatiala a ansamblului de locuit.
Cu alte cuvinte, planurile pe care un client le are sunt transpuse in programe specializate pe calculator in asa maniera incat sa ne concentram pe oferirea realitatii dorite la cel mai mic cost posibil", dezvaluie inginerul proiectant al companiei Litarh, Nicolaie Liteanu - Voinescu.
Lemnul - de la origini si pana la realitatea prezenta
Din cele mai vechi timpuri, lemnul a fost un material ce era utilizat pentru constructii. Impreuna cu paiele, cu frunzele uscate si cu crengile din lemn, strabunii obisnuiau sa ridice... mai mult
Luni, 18 Aprilie 2016, ora 16:01
Casa din lemn, modulara, ar putea fi o solutie pentru casa ta de vacanta. Ai nevoie doar de un teren si ceva imaginatie.
Business24 iti recomanda un proiect de casa din lemn de pin, o casa modulara care poate fi de 48 de metri patrati utili, daca vrei, si poate ajunge pana la doua-trei nivele. Nu-ti face griji in ceea ce priveste incalzirea, pardoseala este izolata prin celuloza si restul izolarii termice sa face prin panouri din fibre de lemn.
In plus, datorita peretelui frontal integral vitrat si a celor patru ferestre montate pe acoperis, vei avea parte de lumina naturala pe tot parcursul zilei.
Proiectul a atras cereri din toate colturile lumii, din SUA pana in Australia, in insulele Vanuatu, in republica Palau, in Hawaii, St. Augustin, Japonia, Korea, Peru sau Chile.
Casa modulara din lemn este disponibila si in Romania, desi a fost gandita pentru export, initial.
"In ce priveste piata romaneasca, aici cererile sunt mult mai mici, casele Soleta sunt locuinte pentru o piata premium si chiar daca raportul calitate-pret este incredibil de bun, sunt percepute a fi destul de scumpe.
Acest lucru era de asteptat, (...), de 15 ani urmaresc cu amaraciune tendinta noastra spre compromis, care poate fi partial explicata de situatia economica, dar numai partial", spune Catalin Butmalai, coordonatorul proiectului Soleta, dezvoltat in cadrul Fundatiei pentru Inventica si Tehnologii Sustenabile - Justin Capra (FITS), o organizatie romaneasca care promoveaza... mai mult
Sambata, 14 Decembrie 2013, ora 00:00
A sta la casa, departe de zonele populate ale Bucurestiului, poate fi o solutie ideala pentru cei care sunt in cautarea unei locuinte.
Daca ai obtinut un credit de 60.000 de euro prin Prima Casa, Business24 ti-a facut o selectie de case pe care le poti cumpara cu acesti bani.
Iata ce casa iti poti cumpara in Capitala cu 60.000 de euro, potrivit informatiilor disponibile pe imobiliare.ro.
Casa in Pantelimon
Daca ai reusit sa obtii un credit de 60.000 de euro, iti poti achizitiona o casa in Pantelimon, in apropierea cartierului 23 August, construita in anul 2010, total decomandata.
Proprietatea dispune de 130 metri patrati utili, are patru camere situate atat la parter cat si la etaj, o baie si o bucatarie. De asemenea, te poti bucura de gradina din curte 158 de metri patrati.
Vila dispune de imbunatatiri precum: geamuri termopan, gresie, faianta, parchet, usa metalica etc. Parterul este complet finisat, terasa este placata cu gresie, iar etajul nefinisat interior, avand posibilitatea de modificare a spatiului.
Casa in Giurgiului
In Bucuresti, in zona Giurgiului, o casa cu patru camere construita in anul 2004 este scoasa la vanzare la un pret de 59.700 euro.
Locuinta dispune de o suprafata utila de 105 metri patrati si are un teren adiacent de 200 metri patrati. Constructia este din BCA. Casa este renovata (gresie, faianta, parchet), dispune de doua bucatarii si o baie, de centrala proprie si aer conditionat.
Fiind situata in interiorul... mai mult
Miercuri, 11 Aprilie 2012, ora 08:25
Casa Alba, resedinta oficiala al presedintilor Statelor Unite ale Americii, poate fi "vizitata virtual" datorita Google Art Project. Platforma lansata de motorul de cautare american, permite utilizatorilor sa se plimbe, virtual, cu ajutorul unui simplu click, prin "casa" presedintilor americani.
Casa Alba, pe langa importanta istorica, este si o constructie impunatoare cu 132 de camere si 35 de bai care se intind pe 6 etaje.
Casa Alba, cladirea care a gazduit toti presedintii americani, incepand cu anul 1801, a fost evaluata la 264 milioane de dolari, potrivit Ziare.com.
Iata cateva dintre incaperile in care s-a scris istoria Americii intr-un tur virtual scrie Businessinsider.
In sala de mese, se gaseste o pictura apartinand lui Abraham Lincoln. Tabloul a fost realizat in 1869, la patru ani de la moartea celui de-al 16-lea presedinte american de catre George P.A. Healy.
In Red Room, se remarca bustul realizat de Martin Van Buren. Lucrarea a fost modelata in 1836 si finisata in 1840 de Hiram Powers.
Scaunele realizate de Bergere la inceputul anilor 1800 sunt piesa de rezistenta a camerei Albastre.
Camera Verde este decorata cu un tablou care il infatiseaza pe Benjamin Franklin. Pictura a fost realizata de David Martin in 1767 si se gaseste in Casa alba deasupra unui ceas mantel din 1806-1817.
In East Room se gaseste un portret al Marthei Dandridge Custis Washington, mult mai bine cunoscuta ca doamna George Washington. Tabloul a... mai mult
Vineri, 06 Aprilie 2012, ora 19:08
Daca in urma cu patru ani, visul de a-ti ridica o casa in apropierea Capitalei parea imposibil, acum lucrurile nu mai stau deloc asa. Criza a taiat din preturile terenurilor, astfel incat, in prezent iti poti achizitiona un lot de casa la costuri pornind de la 10 euro/mp.
Pe site-urile imobiliare, pretul terenurilor porneste de la 10-15 euro/metru patrat in zone precum Chitila, Afumati sau Cornetu, insa pot ajunge si la 900 de euro/mp in zone precum Soseaua Nordului sau Pipera.
Zona de nord ramane cea mai scumpa atat datorita padurii din apropiere cat si a dezvoltarii infrastructurii. De exemplu, pe site-ul anuntul.ro, poti gasi cu cu 32.000 de euro parcele de teren de 700 de mp in Otopeni, intr-o zona numai de vile.
De asemenea, poti opta pentru un lot de teren de 670 de mp tot in zona Otopeni la 25.000 de euro. Aici preturile terenurilor pornesc de la 49 euro/mp .
Tot pentru constructia de vile intr-o zona de lux poti alege si cartierul Pipera, unde metrul patrat de teren porneste de la 135 euro si poate ajunge pana la 650 de euro.
De exemplu, daca ai la dispozitie 100.000 de euro pentru achizitia un teren de 408 mp in Pipera. Zona dispune de canalizare, gaze si curent electric. Din punct de vedere comercial zona este deservita de 3 supermarket-uri Mega Image si de centrul comercial Jollie Ville, in cadrul acestuia fiind prezent si centrul de fitness si sanatate World Class.
Exista insa si zonele ieftine pentru care poti opta, precum Chitila sau... mai mult
Miercuri, 11 Ianuarie 2012, ora 23:00
Daca aveti bani sa va cumparati o casa de vacanta, acum este momentul cel mai bun, intrucat preturile s-au redus la jumatate comparativ cu perioada 2007-2008.Cum criza a afectat puternic acest sector, tot mai multi proprietari si dezvoltatori care au investitit in statiunile turistice din tara noastra sunt dispusi acum sa lase la pret pentru a-si vinde proprietatile.Cea mai cautata zona este cu siguranta Valea Prahovei, unde preturile nu difera foarte mult de la o statiune la alta, mai importante fiind utilitatile si numarul de camere pe care le au casele scoase la vanzare.De exemplu, o casa de 3 camere, in Busteni, in zona Central, costa 125.000 euro. Suprafata utila este de 90 mp, iar suprafata terenului este de 500 mp. Casa este construita in 1997 si structura de rezistenta este din caramida. Curtea detine si un garaj.O alta casa, tot de vacanta, in zona Golful Regal, este scoasa la vanzare cu 250.000 de euro. Locuinta are 4 camere, o suprafata utila de 200 mp si o suprafata construita de 250 mp. Casa este in curs de finalizare, este construita din BCA, are acopris din tigla si are o terasa de 20 mp, conform anuntului de pe imobiliare.ro.Tot o casa de 4 camere, dar de aceasta data in Sinaia, in zona 1 Mai, este scoasa la vanzare de proprietarul sau pentru suma de 115.000 de euro. Locuinta are o suprafata utila de 115 mp, una construita de 130 mp, 2 bucatarii si 4 bai, este izolata termic si are centrala proprie. Ceva mai ieftina este o casa in zona Nord-Est, cu 4... mai mult
Miercuri, 03 Noiembrie 2010, ora 09:37
Luni incepe a doua etapa a programului guvernamental "Prima Casa", prin care persoanele care nu au in proprietate o locuinta primesc garantii de la stat de 80% din valoarea unui credit ipotecar ca sa si-o cumpere.In cazul construirii de locuinte in asociere, termenul se va amana doua saptamani, deoarece lipsesc procedurile necesare, a declarat presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, Radu Ghetea.Pentru cei care vor sa cumpere imobile finisate sau la rosu, valoarea maxima a creditului poate fi de 60.000 de euro, iar pentru cei care construiesc case noi creste la 75.000 de euro.In ultimele 5 luni, concurenta pe piata creditelor pentru locuinte s-a intetit, astfel ca romanii pot alege acum intre mai multe imprumuturi ieftine. Bancile solicita insa aceleasi avansuri consistente ca in septembrie 2009.21 de banci acorda credite pentru Prima Casa21 de banci pot acorda credite prin noua formula a Programului "Prima Casa", iar plafonul total de garantare este, in 2010, de 700 milioane de euro, a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute premierul Emil Boc."A fost semnata conventia-cadru in Programul Prima Casa cu 21 de banci, astfel incat programul sa fie operational de luni. Solicit bancilor sa elimine birocratia si sa dea dovada de eficacitate, astfel incat cetatenii sa poata avea cat mai rapid locuinte noi", a declarat premierul Boc, informeaza Romania libera.Potrivit acestuia, fondul de garantare prevazut pentru 2009, de 590 milioane de euro, a fost consumat in totalitate.In... mai mult
Luni, 08 Martie 2010, ora 10:51