Atunci cand calatoresti cu cei mici, nu poti alege o destinatie de vacanta la intamplare.
Daca nu exista atractii pentru cei mici, nici pentru cei mari nu va fi excursia prea placuta.
De aceea mai jos ti-am pregatit 5 destinatii de vacanta perfecte pentru a merge impreuna cu familia.
1. Amsterdam
Sunt mult mai multe de facut in Amsterdam decat vizita in cartierul Red Light.
De fapt, acesta este un oras dedicat mini-aventurilor cu bicicleta sau barca.
De aceea probabil printre primele lucruri pe care al trebui sa le faci este un tur cu barca in care practic poti sa faci un mini-curs de istorie al intregului oras.
Ce mai poti face aici cu familia?
Ei bine, dupa plimbarile cu barba probabil ar trebui sa urmeze muzeul de stiinta NEMO care include un laborator de chimie cu experimente pentru tinerii oameni de stiinta.
Copiii mai mari vor aprecia istoria muzeului Anne Frank, in timp ce copiii de toate varstele vor gasi interesant muzeul Van Gogh.
2. Dublin
Dublin-ul este un oras perfect pentru o calatorie cu familia.
De cum ajungi, poti merge la un picnic in parcul central St. Stephen's Green, dupa care tot aici puteti hrani ratele, care e o adevarata distractie pentru cei mici.
Si pentru ca tot suntem la capitolul animale, probabil ce-a de-a doua oprire pentru o excursie cu familia, ar trebui sa fie la Dublin Zoo, din Phoenix Park, care atrage anual peste 1 milion de vizitatori.
De la hipopotami la tigri siberieni, cei mici cu... mai mult
Miercuri, 11 Iulie 2018, ora 16:35
Piata imobiliara din intreaga Europa a scazut drastic, "ajutata" de criza economica, de protestele si rasturnarile de situatie care au marcat regiunea in ultima vreme. Europa a devenit, astfel, locul perfect pentru cei interesati sa cumpere o casa de vacanta, spun expertii internationali in imobiliare.
Daca ai visat vreodata sa iti cumperi o bucata de teren in Dublin sau o vila in Spania, expertii citati de Bloomberg te sfatuiesc sa actionezi chiar acum.
In Irlanda preturile pentru locuinte au scazut pana la nivelul din 2002, iar in Spania, preturile sunt aceleasi ca in 2003. Parisul si Londra, insa, isi pastreaza nivelul ridicat al valorilor imobiliare.
Epicentrul crizei financiare alcatuit din pietele mai mici din Europa, precum Portugalia, Italia, Irlanda, Grecia sau Spania, reprezinta "raiul" investitorilor imobiliari, spun specialistii.
Desigur, putem vorbi despre o oportunitate in termenii in care investitorul pastreaza casa in interes propriu. Motivul? Aceste piete nu au mari sanse de a-si reveni prea curand.
Chiar si Europa de Est ofera oportunitati pentru astfel de investitii acum, intrucat preturile au scazut de la nivelul maxim inregistrat in 2007-2008. Scaderile variaza de la 15 procente, in Republica Ceha, pana la 64%, in Letonia.
Irlanda, imaginea clara a efectului crizei asupra pietei imobiliare
Irlanda iti ofera imaginea perfecta pentru a-ti da seama care starea pe piata imobiliara din Europa.
Astfel, in urma excesului de... mai mult
Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 08:37
Daca pana in urma cu 3-4 ani, piata imobiliara trecea printr-o perioada "salbatica", asa cum o descrie presedintele ARACO, Laurentiu Plosceanu, caracterizata de speculatii, criza a facut ca roata sa se intoarca. Rata de crestere a sectorului constructiilor in Europa Centrala de Est s-ar putea apropia de 8% in urmatorii trei ani, dar efectul asupra pietei imobiliare romanesti va fi ca si inexistent. In consecinta, preturile la imobiliare vor ramane in urmatorii 5 ani la nivelul din 2011, cu mici fluctuatii, spune presedintele ARAI, Cristian Clenciu.Sectorul constructiilor va creste mai rapid decat PIB-ul, la nivel global, in urmatorii zece ani, cand piata de constructii va avansa la 12.000 miliarde dolari, iar cea din Romania se va majora cu 22 miliarde dolari, potrivit unui studiu.
De asemenea, in urmatorii 3 ani, Europa Centrala si de Est va fi a doua cea mai dinamica piata emergenta pentru sectorul constructiilor, avand o rata anuala de crestere de 7,9%.In opinia lui Adrian Chirca, country manager Eurobuild, toate marile proiecte de constructii care s-au derulat in Europa au avut in spate suportul UE.Presedintele ARAI, Cristian Clenciu, subliniaza faptul ca sectorul constructiilor este legat "ombilical" de piata imobiliara, de aceea impactul se va vedea odata ce oferta se diversifica si apar constructii noi.Printre zonele in care se va vedea o crestere a sectorului constructiilor, Capitala ramane "varful", alaturi de Transilvania, unde a inceput sa se dezvolte "vestita"... mai mult
Joi, 12 Mai 2011, ora 23:22