Consiliul General al Municipiului Bucuresti a respins joi darea in plata a unei suprafete de teren de 15.000 de metri patrati din Cartierul Francez.catre omul de afaceri Costel Constanda in schimbul celor 115 milioane de euro pe care municipalitatea ii datoreaza in baza unei sentinte judecatoresti definitive. Consecinta deciziei de joi este blocarea conturilor Primariei incepand din 3 august, dupa cum a anuntat Gabriela Firea.
Primarul general, Gabriela Firea, a vorbit, miercuri seara, la Antena 3, depre blocarea conturilor Primariei in 3 august, daca nu se rezolva problema cu datoria pe care municipalitatea o are la familia Constanda.
Firea a precizat ca suma de 115 milioane de euro a fost esalonata si, inainte de debutul pandemiei, s-au achitat 20 de milioane de euro.
"A venit pandemia, a trebuit ca toate resursele noasre bugetare sa mearga catre sanatate, nu am mai putut plati, avem si foarte multe datorii, atunci avocatii domnului Constanda ne-au propus sa facem o dare in plata - 15.000 de metri patratiin Cartierul Francez, proprietatea municipiului Bucuresti.
Am mers in Consiliul General acum doua saptamani cu acest proiect, era nevoie de un vot de doua treimi, nu am obtinut votul necesar. Astazi am avut din nou sedinta a Consiliului General, am revenit si am informat consilierii ca este o hotarare definitiva si irevocabila, nu o putem contesta, trebuie doar sa o punem in practica. Nu s-a obinut votul necesar si am convocat sedinta extraodinara de indata... mai mult
Joi, 30 Iulie 2020, ora 11:17
In pietele din Bucuresti au aparut ciresele, care sunt cele mai scumpe fructe din tara. Ciresele din strainatate costa 150 de lei kilogramul intr-o piata aflata intr-un cartier exclusivist din Capitala, iar cele mai ieftine cirese de import se vand cu 80 de lei kilogramul, in Piata Floreasca.
Ciresele costa in unele piete din Capitala cat opt kilograme de carne de porc. 150 de lei kilogramul in Piata Baneasa, mai scumpe chiar ca anul trecut.
"E o tampenie, de 2 ori mai mult ca in Belgia, de 3 ori. Am luat, asta e...", a spus un cumparator.
Cine are noroc gaseste si cirese mai ieftine: 80 de lei kilogramul, in piata de fite de la Floreasca. Insa, cei mai multi oameni sunt dispusi sa astepte luna iunie, cand vor fi mai ieftine.
"Asa de gust poate ca as incerca o mana de cirese, dar asteptam dincolo de ciresele de mai, sa mai vina ciresele de iunie care o sa fie precis mult mai ieftine", spune o doamna.
Fermierii de la noi spera sa poata vinde luna viitoare ciresele romanesti la un sfert din pretul din import. ...citeste mai departe despre "Au aparut primele cirese de mai in pietele din Bucuresti, la un pret ce iti taie pofta" pe Ziare.com mai mult
Luni, 04 Mai 2020, ora 23:38
Opera Nationala Bucuresti prezinta sambata, 21 decembrie 2019, incepand cu ora 18:30, spectacolul "La Boheme" de Giacomo Puccini, in regia lui Ionel Pantea. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.
Spectacolul de pe scena Operei Nationale Bucuresti este construit ca o fresca de epoca, dar fara a respecta perioada in care au plasat actiunea libretistii, adica prima jumatate a secolului XIX- lea.
Convins de faptul ca, pentru aceasta opera, Puccini s-a inspirat din propriile experiente ale anilor sai de studentie, regizorul Ionel Pantea si echipa sa de creatie au mutat actiunea peste cateva decenii, catre finalul secolului, in Parisul anilor 1880-1890.
Astfel, scenografii Stefan Caragiu si Liliana Cenean au recreat cu fidelitate atmosfera Cartierului Latin din aceasta perioada, cu celebra cafeanea "Momus" si vanzatorii ambulanti de pe strazile orasului, imaginea unei mansarde intunecate, adapost pentru artistii vremii, zorii unei zile aproape de bariera Parisului etc.
(Video: Opera Nationala Bucuresti)
Practic, spectacolul este o productie traditionala de opera, cu accent pe adevarul istoric si pe interpretarea personajelor, asa cum le-au dorit autorii.
Personajele din "La Boheme" retraiesc astfel pe scena Operei Nationale Bucuresti realitatea cruda data de statutul tinerilor artisti in epoca lui Puccini, dar din care ei reusesc sa evadeze uneori prin creatie, iubire si vis.
Regizorul Ionel Pantea despre productia "La Boheme" de pe scena... mai mult
Vineri, 20 Decembrie 2019, ora 13:37
Opera Nationala Bucuresti prezinta sambata, 30 noiembrie 2019, incepand cu ora 18:30, spectacolul "O scrisoare pierduta", opera in doua acte de Dan Dediu.
Regia poarta semnatura lui Stefan Neagrau, scenografia a fost realizata de catre Viorica Petrovici, iar lighting design-ul de Cornel Dume. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.
Opera "O scrisoare pierduta" de Dan Dediu a avut premiera absoluta la Opera Nationala Bucuresti in anul 2012 si este o transpunere in genul teatrului liric a celebrei piese omonime de I.L. Caragiale.
Compusa cu mijloace moderne, cu un libret adaptat care nu afecteaza actiunea si limbajul specific dramaturgului, opera reda intentiile din comedia lui Caragiale.
Compozitorul Dan Dediu despre spectacolul "O scrisoare pierduta" de pe scena Operei Nationale Bucuresti:
"Mi-a luat mult timp sa reusesc conectarea la lumea lui Caragiale. Dupa primirea libretului de la Stefan Neagrau a durat cam un an pana ce am reusit sa gasesc stecherul potrivit care sa intre in priza atat de speciala a "scrisorii pierdute".
Declicul s-a intamplat in cel mai prozaic mod: eram pierdut in traficul bucurestean si ascultam Radio Romania Muzical, care transmitea aranjamente dupa tango-uri de Gardel si Piazzolla. Atunci am exclamat: asta e Tipatescu!
Restul a venit aproape de la sine: Trahanache, uns cu alifiile ritmurilor si inflexiunilor melodice balcanice; Catavencu, versatil si alunecos intr-un registru ce trece de la hora lunga si... mai mult
Vineri, 29 Noiembrie 2019, ora 14:00
Opera Nationala Bucuresti prezinta sambata, 23 noiembrie 2019, incepand cu ora 18:30, spectacolul "La Boheme", de Giacomo Puccini, in regia lui Ionel Pantea. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Adrian Morar - invitat.
Pentru aceasta reprezentatie publicul spectator il va putea urmari pe tenorul Stefan Pop interpretand rolul Rodolfo, in calitate de invitat al Operei Nationale Bucuresti.
Spectacolul de pe scena Operei Nationale Bucuresti este construit ca o fresca de epoca, dar fara a respecta perioada in care au plasat actiunea libretistii, adica prima jumatate a secolului XIX- lea.
Convins de faptul ca, pentru aceasta opera, Puccini s-a inspirat din propriile experiente ale anilor sai de studentie, regizorul Ionel Pantea si echipa sa de creatie au mutat actiunea peste cateva decenii, catre finalul secolului, in Parisul anilor 1880-1890.
Astfel, scenografii Stefan Caragiu si Liliana Cenean au recreat cu fidelitate atmosfera Cartierului Latin din aceasta perioada, cu celebra cafeanea "Momus" si vanzatorii ambulanti de pe strazile orasului, imaginea unei mansarde intunecate, adapost pentru artistii vremii, zorii unei zile aproape de bariera Parisului etc.
(Video: Opera Nationala Bucuresti)
Practic, spectacolul este o productie traditionala de opera, cu accent pe adevarul istoric si pe interpretarea personajelor, asa cum le-au dorit autorii.
Personajele din "La Boheme" retraiesc astfel pe scena Operei Nationale Bucuresti realitatea cruda data de... mai mult
Vineri, 22 Noiembrie 2019, ora 16:28
Instabilitatea atmosferica va ramane accentuata la nivelul Bucurestiului pana luni dimineata, se arata in prognoza actualizata a Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), publicata vineri.
Astfel, pe parcursul zilei de vineri, pana la ora 21:00, instabilitatea atmosferica se va accentua treptat si, mai ales, dupa-amiaza si seara vor fi reprize de ploaie si descarcari electrice.
Cantitatea estimata pentru acest interval va fi de aproximativ 10 - 15 l/mp. De asemenea, exista probabilitatea ca in unele cartiere ploaia sa aiba caracter torential, vantul sa prezinte intensificari, sa cada grindina si sa se acumuleze 20 - 30 l/mp.
Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 25 de grade Celsius.
Potrivit meteorologilor, de vineri, ora 21:00, si pana sambata, ora 6:00, vremea va continua sa fie instabila si se va manifesta prin averse ce vor avea caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului si posibile caderi de grindina. Cantitatea estimata de precipitatii este de 25 - 30 l/mp, posibil in unele cartiere de 40 - 50 l/mp. Temperatura minima va fi de 15 - 16 grade Celsius.
Pe durata zilei de sambata, 1 iunie, probabilitatea pentru innorari accentuate, averse si descarcari electrice va fi mai ridicata dimineata si din nou spre seara, iar cantitatile de apa se vor situa in general intre 3 si 7 l/mp.
Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 24 de grade, iar cea minima va fi de 15 - 16 grade.
Prognoza de... mai mult
Vineri, 31 Mai 2019, ora 11:22
Brasov, Cluj-Napoca si Oradea sunt orasele cu cele mai avantajoase costuri ale vietii din Romania, in timp ce la polul opus se plaseaza Resita, Alexandria si Vaslui, arata un studiu recent.
Cercetarea realizata de platforma de imobiliare Storia.ro si agentia de cercetare D&D Research a analizat perceptia pe care romanii o au asupra costului vietii din orasul si cartierul in care locuiesc, raportat la veniturile pe care le obtin.
Alte orase avantajoase in ceea ce priveste costurile vietii in Romania sunt Sibiu, Pitesti, Timisoara, Targu Mures, Craiova, Bucuresti si Iasi.
La polul opus, orasele desemnate ca fiind cele mai dezavantajoase din punct de vedere al costului vietii sunt Resita, Alexandria, Vaslui, Focsani, Piatra-Neamt, Satu-Mare, Tulcea, Calarasi, Botosani si Braila.
La nivel de regiuni istorice, Transilvania este considerata zona cu cel mai avantajos cost al vietii, fiind urmata de Bucuresti si Ilfov, Oltenia si Banat. Moldova, Dobrogea si Muntenia au obtinut cel mai mic scor.
La nivel de cartier, Grigorescu (Cluj-Napoca), Titan (Bucuresti), Gavana 3 (Pitesti), Racadau (Brasov) si Soarelui (Timisoara) au fost in topul preferintelor romanilor care au participat la studiu.
Ultimele pozitii, cu cel mai dezavantajos cost al vietii perceput, sunt ocupate de Bereasca (Ploiesti), Periferie (Botosani), Calea Caransebesului (Resita), Feneziu (Baia Mare) si 1 Mai (Alexandria).
"Costul general al vietii reprezinta perceptia pe care o au oamenii despre... mai mult
Marti, 28 Februarie 2017, ora 16:37
Atunci cand bucurestenii isi cauta locuinte cu chirie se orienteaza ca acestea sa fie in apropierea locului de munca sau in apropierea unor mijloace de transport in comun, dar tin cont si de reputatia zonei.
Conform unei analize a Imobiliare.ro, cele mai cautate cartiere din Bucuresti in materie de inchirieri pe segmentul mediu sunt Drumul Taberei, Militari si Dristor. In aceste zone, datorita faptului ca majoritatea studentilor sunt plecati in provincie, proprietarii de apartamente sunt dispusi sa coboare pretul pentru a ocupa locuinta.
Drumul Taberei
Drumul Taberei este cel mai cautat cartier bucurestean, iar aici chiriile garsonierelor pornesc de la 180 de euro pe luna. Pentru acesti bani, puteti locui intr-o garsoniera de 33 mp, aflata la etajul 4 din 9 al unui bloc construit inainte de '90. In plus, locuinta este complet mobilata.
Cel mai ieftin apartament de doua camere din acest cartier are 48 de metri patrati si costa 210 de euro lunar. Locuinta este decomandata si se afla la etajul doi al unui bloc de patru etaje.
Si la capitolul apartamente de trei camere din aceasta zona gasim o oferta buna. Pentru 250 de euro pe luna, doritorii pot inchiria un spatiu de 68 mp aflat la etajul opt din zece intr-un bloc construit inainte de 1990.
Militari
Cel de-al doilea cartier bucurestean aflat in topul cautarilor este Militari. Aici, chiria cea mai mica este de 150 de euro pentru o garsoniera aflata in complexul rezidential West Gate, la doar doua... mai mult
Miercuri, 18 Iulie 2012, ora 08:15
Te-ai hotarat sa cumperi un apartament, insa nu te-ai gandit niciodata foarte serios la felul in care se va desfasura cautarea propriu-zisa a locuintei. Atentia trebuie sa fie maxima pentru ca de alegerea finala va depinde linistea ta si a familiei tale, pentru urmatorii ani. Bloombiz.ro a stat de vorba cu expertii in imobiliare pentru a te feri ce capcanele unei achizitii neinspirate.In primul episod al seriei, Ion Radu Zilisteanu - expert imobiliar si doctor in economie, Petrisor Morar - fost presedinte al Uniunii Nationale a Agentilor Imobiliari si Alexandru Hanu - expert evaluator, membru fondator al APAIR - vorbesc despre importanta pozitionarii apartamentului in bloc, a blocului la nivel de cartier si relevanta anului de constructie, in contextul cutremurelor care au zguduit recent lumea.
Despre pozitia apartamentului
Cei mai multi cumparatori fug de apartamentele situate la "coltul" blocului.
Si pe buna dreptate, spune Ion Radu Zilisteanu, care sustine ca un astfel de apartament va avea mai multi pereti la exterior.
In aceasta situatie, lipsa unei izolari termice presupune costuri suplimentare.
Costuri de care nu au nevoie apartamentele situata spre centrul blocului, care sunt mai cautate de cumparatori.
Totusi, daca apartamentul aflat la extremitatea blocului este izolat termic, pozitia este una foarte buna pentru cei care isi doresc o vizibilitate marita, in opinia lui Petrisor Morar.
Oricum ar fi, cel mai indicat este ca apartamentul sa fie amplasat spre... mai mult
Joi, 14 Aprilie 2011, ora 23:12