Bursa de pe Wall Street a inregistrat luni cea mai mare scadere zilnica care a avut loc dupa criza financiara mondiala din 2008, pe fondurilor temerilor de recesiune provocate de prabusirea preturilor petrolului si extinderea epidemiei de coronavirus.
Toti cei trei indici americani importanti au scazut puternic la deschidere, iar tranzactiile au fost suspendate temporar, conform unui sistem introdus dupa prabusirea bursei produsa in 1987, in asa-numita "Black Monday". Indicele Dow Jones a scazut cu 2.000 de puncte la deschidere, chiar in ziua in care a marcat al 11-lea an de piata bull (bull market), relateaza Reuters.
Pe parcursul sedintei, Dow Jones s-a apropiat la circa o zecime de punct procentual de confirmarea intrarii in piata bear (bear market), respectiv un nivel aflat cu 20% sub nivelul record.
Indicele S&P 500 a inchis la un nivel aflat cu aproxomativ 19% de maximul istoric atins pe 19 februarie.
"Este cu siguranta un moment pentru cartile de istorie. Pietele iau in calcul o probabilitate ridicata de recesiune", a spus Matthew Keator, director partener la Keator Group, firma de administrare a averilor din Lenox, Massachusetts.
Indicele CBOE Volatility, care masoara ingrijorarea investitorilor, a atins cel mai ridicat nivel de dupa decembrie 2008.
Randamentul titlurilor Trezoreriei americane a coborat pentru scurt timp la minimul record de 0,318%.
Vanzarile au inceput din timpul weekendului, cand acordul dintre Arabia Saudita si Rusia... mai mult
Marti, 10 Martie 2020, ora 07:04
Cel mai bogat om am Americii aproape ca nu mai are nevoie de nicio prezentare. Warren Buffett este o legenda vie care, prin cele 82 de miliarde de dolari acumulate, ilustreaza perfect visul american cu care se hranesc toti investitorii.
Buffett este renumit si prin scrisorile anuale expediate actionarilor din cadrul Hatthaway Berkshire, ca si prin alte sfaturi date investitorilor din toata lumea.
Cea mai recenta recomandare facuta de multimiliardarul american vizeaza lecturile esentiale pentru orice milionar, arata portalul Inc.
Aventuri in afaceri
"Business Adventure" este primul volum pe care Buffett crede ca un tanar milionar in dolari ar trebui sa il parcurga.
Cartea lui John Brooks este o adevarata lectie vie pentru orice jucator pe piata de capital, cuprinzand 12 povesti antrenante de pe Wall Street.
Actiuni obisnuite
A doua carte de pe lista lecturilor lui Buffett pare sa cuprinda strategia dupa care acesta si-a bazat pasii inca din tinerete. "Actiuni obisnuite, profituri neobisnuite", de Phillip A. Fisher reda modul in care te poti orienta in piata de capital pentru a realiza cele mai rentabile investitii.
Ca fapt divers, prima editie a volumului avazut lumina tiparului inainte de aparitia internetului, dar a devenit, in timp, mult mai de actualitate decat in epoca in care afost scrisa.
Viseaza grandios
"Dream Big", volumul scris de Cristiane Correa, aduna povestile de succes ale unor antreprenori din diverse colturi ale lumii care au... mai mult
Sambata, 18 Iulie 2015, ora 00:00
3Cand piata de capital a intrat pe un trend negativ spre finele lunii ianuarie, David Ford, managerul unui fond hedging, si-a pastrat calmul.
Ford a urmarit scaderea de pe pietele emergente si a observat ca si piata din SUA ar putea avea aceleasi probleme. Dupa ce preturile au scazut, a invins impulsul de a se retrage si, in schimb, a cumparat mai multe obligatiuni corporatiste, dupa cum se va arata in raportul Bloomberg Pursuits, care va fi publicat in aceasta vara, potrivit Bloomberg.
Dupa doua decenii de tranzactii, Ford da credit rabdarii sale si experientei acumulate, dar si celor 20 de minute de meditatie efectuate in fiecare dimineata, cand repeta o mantra primita de la profesorul sau de meditatii transcedentale, in urma cu doi ani.
"Acum reactionez mult mai calm la volatilitatea pietei, am mai multa rabdare", a spus Ford, in varsta de 48 de ani.
Are, de asemnea, mai multi bani. Latigo Partners LP, fondul pe care il conduce, a crescut cu 24% anul trecut. Ford face parte dintr-un grup tot mai mare de traderi de pe Wall Street care isi "antreneaza" mintea prin meditatie. La randul sau, miliardarul Daniel Loeb, care a comparat un director executiv cu un dependent de droguri, a laudat aceste meditatii in februarie, la o intalnire cu Dalai Lama, la Washington.
Ideea ca acesti tip de traderi incearca sa obtina profit in acelasi fel in care calugarii budisti incearca sa ajunga la iluminare, ar putea parea un sacrilegiu. Insa multi inteleg gresit meditatia, a... mai mult
Miercuri, 28 Mai 2014, ora 16:23
Editura americana Touchstone, parte a grupului editorial Simon & Schuster detinut de CBS, a luat decizia de anula publicarea cartii "Straight To Hell" care ironizeaza bancherii de pe Wall Street.
"Prin prisma noilor informatii care ne-au fost aduse la cunostinta de cand am achizitionat drepturile asupra cartii 'Straight To Hel' de John Lefevre, Touchstone a decis sa anuleze publicarea acesteia", se afirma intr-un comunicat emis de aceasta editura newyorkeza, citat de Mediafax.
The New York Times a dezvaluit, la sfarsitul lunii februarie, ca John Lefevre, un fost broker de obligatiuni pentru banca americana Citigroup care in prezent locuieste in Texas, era posesorul unui cont foarte popular pe Twitter, @GSElevator (in ascensorul de la Goldman Sachs).
John Lefevre comenta operatiunile financiare in derulare, spunea glume specifice mediului financiar si ataca verbal cativa dintre actorii de prim rang de pe piata financiara mondiala.
Acesta spunea ca s-a inspirat din cei 10 ani petrecuti in cercurile finantelor mondiale pentru "a alimenta" acel cont de Twitter.
Totul parea atat de veridic, incat prestigioasa banca de afaceri americana Goldman Sachs a cerut o ancheta interna, crezand ca unul dintre angajatii ei era posesorul acelui cont.
John Lefebre a semnat in ianuarie un contract cu editura Touchstone in valoare de cateva sute de mii de dolari. Dupa dezvaluirile facute in The New York Times, editura anuntase ca va mentine publicarea cartii, considerand ca... mai mult
Vineri, 07 Martie 2014, ora 14:55
Fascinatia Americii pentru sectorul financiar a produs mai multe carti decat ar putea cineva spera sa citeasca vreodata.Totusi exista carti care se fac remarcate si pe care oricine vrea sa ajunga sa munceasca pe Wall Street ar trebui sa le citeasca.
Business Insider a realizat o lista cu cele mai bune carti produse de Wall Street, care ofera o imagine de ansamblu asupra varfului financiar american: povesti care au creat istoria Wall Street, oamenii din spatele afacerilor de succes precum si secretele succesului si comploturile care fac lumea financiara sa se invarta.
1.Pokerul mincinosilor de Michael Lewis.
Cartea care relateaza confruntarea unui comerciant tanar si fara experienta cu realitatea dura a investitiilor bancare a fost scrisa de Michael Lewis pentru a descuraja absolventii de facultate sa devina bancheri, dar efectul ei a fost opus.
2.Vizuina hotilor, de James B.Stewart
Cartea descrie scandalurile comerciale din 1980 si comploturile din acea perioada de pe Wall Street.
3.Talharul comerciant de Nick Lesson
Romanul este scris din inchisoare si relateaza povestea autobiografica a lui Nick Lesson care a cauzat colapsul bancii Barings.
4.Mai multi bani decat Dumnezeu de Sebastian Mallaby.
The Wall Street Journal a desemnat-o drept cea mai intinsa perspectiva asupra domeniului finantelor si povesteste cum antreprenorii finaciari au creat o noua industrie si banci cu miliarde de dolari in conturi.
5.Prea mari pentru a esua de Andrew Ross Sorkin... mai mult
Vineri, 04 Noiembrie 2011, ora 08:24
Daca visezi cu ochii deschisi la un job pe Wall Street, trebuie sa fii dispus sa cheltuiesti milioane de euro pe haine si accesorii demne de acest loc de munca.
Business Insider a alcatuit o lista de accesorii pe care trebuie sa le iei neaparat zi de zi la birou in cazul in care te angajezi pe Wall Street, in urma sfaturilor obtinute de la Fine Young Gentleman.
Butoni de argint
Tinuta este obligatorie daca jobul tau este pe Wall Street. Potrivit expertilor, la un sacou scump trebuie sa accesorizezi o pereche de butoni din argint sau chiar aur.
Cu toate ca exista mai multe modele de butoni, sunt recomandati cei in forma ovala.
Un ceas de lux
Specialistii de la Fine Young Gentleman recomanda un ceas de la Rolex, Hublot, Omega sau Tag. Un astfel de job trebuie sa te oblige sa arati ca ai bani, dar si gusturi pentru lucruri luxoase, de calitate.
Cel mai important este stilul, de aceea barbatii de peste 50 de ani trebuie sa aiba un costum negru cu vesta si ceas de buzunar.
Ochelari de soare
Daca lucrezi pe Wall Street ochelarii de soare sunt un accesoriu obligatoriu.
Acestia trebuie sa fie eleganti sau in stilul aviator.
Obligatoriu, ochelarii pe care ii porti trebuie sa fie de firma importanta, apreciata pe piata americana.
O carte
Expertii spun sa mergi la birou in fiecare zi cu o carte dupa tine, din care sa fi citit cel putin un capitol.
Nu numai ca vei putea incepe conversatii cu noii colegi pe tema cartii, insa vei putea demonstra lumii ca esti un... mai mult
Joi, 27 Octombrie 2011, ora 08:05
Cum a ajuns Warren Buffett al treilea cel mai bogat om din lume, cu o avere de 50 de miliarde de dolari? Investind ca o femeie.LouAnn Lofton, autoarea cartii recent aparute "Warren Buffett investeste ca o fata", a studiat obisnuintele celor mai renumiti investitori din lume si le-a comparat cu cele mai noi studii despre barbati, femei si bani.
Concluzia: "Oracolul din Omaha" are un stil feminin de a investi.
Ca si Buffett, femeile au un temperament mai calm, o perspectiva pe termen mai lung si fac cercetari aprofundate.
De asemenea, acestea tranzactioneaza mai putin si rezista la presiune, spune Lofton.
Lofton i-a trimis lui Buffett o copie a cartii imediat dupa aparitie.
Ce spune Warren Buffett in legatura cu aceste afirmatii? "Ma declar vinovat".
"Totul tine de controlul emotiilor. Totul tine de temperament", a declarat Lofton pentru revista Forbes.
Buffett a spus intotdeauna ca temperamentul, nu intelectul, sta la baza unui investitor de cursa lunga.
Studiile despre modul in care investesc barbatii si femeile, aparute in ultimii 10 ani, arata ca femeile tind sa aiba un temperament prin care realizeaza investitii de succes pe termen lung.
Investitiile nu sunt jocuri de noroc
Lofton spune ca Buffett trateaza meseria de investitor cu foarte mare seriozitate si ca nu o vede ca pe un joc de noroc. Acesta gandeste pe termen lung si investeste doar in lucruri pe care le cunoaste si le intelege.
Buffett spune ca perioada sa preferata pe care investeste este "pe veci".
Toate... mai mult
Marti, 28 Iunie 2011, ora 12:42
Daca aveti in continuare probleme in a intelege bonusurile uriase ale bancherilor de pe Wall Street si nu numai - cine nu are? - incercati sa va ganditi la problema in termeni mai primitivi. Ca, de exemplu, luptele dintre foci.Focile sunt intr-o continua competitie: cu cat esti mai mare, cu atat scad sansele ca un alt mascul sa calce pe plaja ta, iar haremul de foci ramane al tau, comenteaza New York Times. Problema este ca in timp ce fiecare mascul poate fi fericit cu victoria lui, societatea plateste pentru dinamica competivitatii. In cazul in care castiga masculii grasi, genele lor vor trece cu succes la urmatoarea generatie, care va conduce la o populatie grasa in timp. Cele mai mari foci pot cantari peste 8.000 de kilograme. De altfel, economistul Robert Frank a avertizat faptul ca va veni si timpul in care societatea va plati, pentru ca o foca de 8.000 de kilograme nu prea poate concura la inot cu un rechin alb. Ceea ce ne aduce inapoi la Wall Street. Asa se face ca, cu cat salariul cu care era platit un bancher era mai gras si succesul companiei era asigurat. Cel putin o vreme asa s-a crezut. In povestea bonusurilor si salariilor uriase, bancherii sunt focile, grasimea - remuneratia, iar rechinul este criza. Haremul este piata financiara. Exista mai multe ipoteze pentru faptul ca bancherii de top si marii corporatisti sunt platiti (erau) atat de mult, in milioane de dolari. Unii cercetatori sugereaza o forma de furt exercitata in consiliile de directori de... mai mult
Sambata, 14 Martie 2009, ora 15:11