Intr-o epoca tot mai digitalizata, o carte de vizita inovatoare are un impact real asupra unui potential client, colaborator sau angajator. Alaturi de un CV creativ, spre exemplu, le va arata oamenilor cine esti, dar si cum pot intra in contact cu tine.
Tine cont de urmatoarele reguli si vei avea cu siguranta carti de vizita care nu vor trece neobservate:
Da informatii putine si bune
Poate fi tentant sa transformi cartea de vizita intr-un adevarat CV. Insa trebuie sa te rezumi la informatii esentiale si utile pentru cel caruia i-o inmanezi. Ofera date succinte, eventual logo-ul si sloganul pe o parte, iar pe cealalta numele, functia si datele de contact.
Daca cineva are cartea ta de vizita, este foarte probabil sa va fi intalnit si deja sa stie cateva lucruri despre tine. O carte de vizita ii serveste drept memento. Deci, fa-o cat mai simpla si clasica si da-i contactele asa incat sa te poata gasi oricand.
Nu fii foarte "social"
Ai cont pe toate retelele sociale, nu-i asa? De ce sa nu le spui asta si celor pe care ii intalnesti? Mai bine nu! Adica, nu iti pune pe cartea de vizita profilul de Facebook sau de Instagram.
Clientii sau potentialii clienti ori partenerii de afaceri nu trebuie sa stie ce ai mancat la micul dejun sau pe unde ti-ai petrecut weekendul. In schimb, contul de LinkedIn ar putea aparea pe cartea de vizita, intrucat acolo vei posta doar lucruri strict legate de preocuparile tale de business.
Nu folosi carti de vizita vechi
Nu... mai mult
Miercuri, 09 Ianuarie 2019, ora 16:30
O carte de vizita bine lucrata reprezinta o modalitate fantastica de a pune in evidenta o afacere aflata la inceput de drum.
Indiscutabil, aceasta poate fi una dintre cele mai importante unelte de marketing din mana unui antreprenor. Din aceste motive, proiectarea sa necesita o analiza atenta.
Exista un numar infinit de modele de carti de vizita, insa oricare dintre acestea ar trebui fi concepute in asa fel incat sa vanda servicii sau produse.
Potrivit Inku.ro, urmatoarele elemente prezente pe o carte de vizita o pot face imbatabila:
1. Codurile QR
Codul QR este, de fapt, un cod de bare bidimensional. Prin scanarea acestui cod cu camera unui smartphone pot fi accesate o varietate de informatii: adresa companiei, coordonatele GPS ale acesteia, link catre website sau catre un blog, conturi ale companiei pe retele sociale si, nu in ultimul rand, date complete de contact.
O carte de vizita pe care exista Cod QR are avantajul de a asigura interactivitate. Datele de contact pot fi salvate in cateva secunde prin scanare, ceea ce elimina pierderea acestora odata cu cartea de vizita care poate fi pusa la "pastrare" in vreun sertar de birou.
2. Legatura cu conturile de social media
Desigur, este importanta prezenta adresei fizice a companiei pe cartea de vizita, insa numeroase persoane vor aprecia cu mult mai mult prezenta ID-ului de Skype si a contului de Linkedin, Facebook si/sau Twitter utilizate pentru business.
3. Adaugarea unei imagini cu persoana... mai mult
Vineri, 10 Martie 2017, ora 14:46