O librarie online sau una fizica? De unde ai cumparat mai des in ultima perioada? Daca inca nu te-ai decis care dintre cele doua variante functioneaza mai bine pentru tine si de ce este mai avantajos sa comanzi online cartile pe care ti le doresti, urmatoarele 7 argumente te vor ajuta sa iti faci o idee mai clara asupra problemelor pe care librariile online reusesc sa le rezolve pentru cei care sunt pasionati de citit.
1. Acces la o varietate mare de titluri. Librariile fizice au un numar limitat de titluri si oferta difera de la un oras la altul. In timp ce in orasele mari gasesti o serie de librarii fizice cu adevarat generoase din punctul de vedere al ofertei, dar deplasarea pana la ele te obliga sa pierzi foarte mult timp, in orasele mai mici oferta este extrem de limitata. Pentru cei care "se hranesc" mental si spiritual cu cateva titluri pe luna, accesul uneori greoi, alteori imposibil, la cartile pe care le cauta este frustrant. O librarie online vine, asadar, la pachet cu avantajul incontestabil de a gasi si comanda in doar cateva minute exact ce iti doresti.
2. Costuri mai mici pentru titlurile mari. Shopping-ul de carti pe internet ofera avantajul unor costuri greu de concurat. De la cea mai mare librarie online pana la bookstore - urile de nisa (axate pe anumite domenii), toate au preturi semnificativ mai mici in raport cu librariile fizice. Acest lucru se datoreaza mai ales faptului ca un magazin de carti online are costuri de business (pentru spatii,... mai mult
Marti, 18 Februarie 2020, ora 11:18
Anticariat-Carti.com este o solutie eficienta si la indemana oricui, asigurand servicii de colectare carti in cele mai bune conditii pentru vanzatori.
O biblioteca personala poate fi desfiintata oricand din varii motive si, intr-un astfel de context, este de dorit sa se gaseasca un cumparator care sa poate sa achizitioneze tot volumul de carte in acelasi timp, sa ofere pretul corect si sa se deplaseze pentru tranzactie atunci cand vanzatorul este disponibil.
Toate acestea sunt criterii deosebit de importante pentru persoana care vinde si greu de asigurat de catre alti cumparatori, exceptie anticariatul.
Anticariatul - entitate care poate sa asigure colectare de carti in volum mare
Desi variante la anticariat exista, niciuna nu poate fi o solutie reala pentru cei care detin un numar mare de carti si vor sa le vanda pe toate in acelasi timp. Exclus ca pe site-uri de specialitate acest proces sa poata avea rezultatul urmarit.
Mai mult decat atat, sa se adauge la vanzare 200-300 titluri de carte inseamna timp. In plus, ulterior nu vor exista cumparatori care sa fie dispusi sa cumpere in acelasi timp mai mult de o carte, doua.
Lucrurile stau absolut diferit cand in discutie intra Anticariat-Carti.com, care isi face cunoscuta disponibilitatea de a achizitiona sute de volume, prin anunturi de tipul "cumpar carti".
Avantajele tranzactiei cu Anticariat Carti sunt numeroase:
In primul rand, comunicarea eficienta
Expertii care fac parte din echipa... mai mult
Luni, 13 Ianuarie 2020, ora 16:02
Arcul de Triumf, simbolul victoriei si al independentei in Romania, isi deschide portile marti, 23 aprilie, si devine de la ora 19.00 pana la miezul noptii, gazda pentru cititori la Noaptea Cartilor Deschise.
Este o ocazie unica de a descoperi acest monument-simbol deschis special pentru public cu ocazia Zilei Internationale a Cartii, amenajat cu spatii inedite de lectura, biblioteci, carti pentru toate varstele si zone multimedia de informare culturala.
De la ora 20.00, un spectacol de video mapping va transforma exteriorul Arcului de Triumf intr-o biblioteca virtuala.
Aceasta animatie moderna cu efecte tridimensionale inedite si dinamice va deschide iubitorilor de carte un univers fantastic de cunoastere. Opere celebre ale omenirii, carti rare sau noutati, cele mai frumoase biblioteci de pretutindeni, toate vor fi la dispozitia vizitatorilor.
Biletul de intrare este, de asemenea, unul simbolic, asadar participantii sunt invitati sa aduca o carte din propria biblioteca. Ulterior, toate cartile stranse de la cititori vor fi selectate si donate in comunitati defavorizate.
Pasionatii de literatura din intreaga lume sarbatoresc in fiecare an, pe 23 aprilie, Ziua Internationala a Cartii si a Drepturilor de Autor, eveniment organizat de UNESCO cu scopul promovarii lecturii, publicarii cartilor si a drepturilor de autor.
In Romania, ziua este marcata prin evenimentul Noaptea Cartilor Deschise.
Noaptea Cartilor Deschise, editia 2019, este evenimentul care... mai mult
Luni, 22 Aprilie 2019, ora 16:47
PrintreCarti.ro este anticariatul online cu o oferta de carti materializata in mii de volume, din cele mai diverse domenii. Anticariatul se adreseaza iubitorilor de carte, celor care vor sa rasfoiasca pagina cu pagina si sa simta mirosul de cerneala pe care doar o carte tiparita il poate avea.
PrintreCarti include in oferta sa carti vechi si noi, insa se diferentiaza in randul concurentei cel putin prin faptul ca ofera titluri de carti care nu pot fi gasite in alte magazine de profil.
PrintreCarti un anticariat online cu o suita de avantaje pentru client
Avantajele magazinului online in care cartea este pretuita si tratata in consecinta sunt urmatoarele: diversitatea si numarul mare de volume - peste 23000, posibilitatea de livrare a peste 5000 de carti care nu exista in stocul altui anticariat, transportul gratuit in cazul comenzilor mai mari de 59 lei, perioada de retur semnificativa, de 30 de zile, dar si serviciile de livrare rapida.
Dincolo de faptul ca include in oferta un numar substatial de titluri, PrintreCarti este locul din care pot fi achizitionate carti ieftine online. In magazin a fost creata o sectiune dedicata care cuprinde carti la reducere din domenii diverse.
Pragmatic gandind, daca la un pret de anticariat deja mic se mai aplica si reducere, stocul cu volume de citit in timpul liber este deosebit de accesibil. De exemplu, Mary McCarthy - "Margaret Sargent si lumea ei", poate fi achizitionata cu doar 2,5 lei, insa cel mai mic pret pentru... mai mult
Vineri, 02 Noiembrie 2018, ora 11:04
Toti contestatarii ministrului Educatiei, Liviu Pop, sunt invitati sa vina, marti, cu o carte, in Piata Victoriei, si ca ceara demisia celui care a comis mai multe erori majore, care au culminat cu interzicerea Gazetei Matematice in scoli.
Intitulat "Biblioteca pentru Pop", aluzie la indragita serie "Biblioteca pentru toti", evenimentul a fost organizat pe Facebook.
"Hai sa ii ducem o carte lui Pop si sa ii cerem demisia!
Ministrul Educatiei, Liviu Marian Pop, a bulversat intregul sistem de invatamant romanesc. Milioane de copii si de parinti au privit, in ultimele saptamani, cum deciziile halucinante ale lui Pop duc scoala romaneasca spre haos complet. Cea mai recenta masura care a dat peste cap Educatia din Romania a fost ordinul de ministru privind interzicerea materialelor auxiliare, care a provocat situatii aberante: parintii s-au plans ca elevii sunt perchezitionati in ghiozdane, profesorii ca nu mai au cum sa predea la clase, Gazeta Matematica a fost considerata interzisa in scoli, iar soarta examenelor din acest an scolar a devenit incerta.
Din 'palmaresul' ministrului Pop mai amintim: Manualul Unic la clasa a cincea, Manualul de Sport, convingerea ca, desi in Romania Educatia e gratuita, asta inseamna doar ca elevii nu platesc, nu si parintii lor", se arata pe pagina special dedicata evenimentului.
Aberatia zilei: Batjocura? Discriminare? Cum au fost lasati studenti eminenti fara bursa dintr-un motiv stupidAberatia zilei: Elevii vor invata la sport... mai mult
Sambata, 16 Septembrie 2017, ora 17:27
Un studiu realizat recent de Uniunea Europeana arata ca doar 51% din romani au citit o carte in ultimul an. O analiza la nivel national indica o rata de analfabetism functional de 42 de procente, iar conform statisticilor, in tara noastra un copil din cinci abandoneaza scoala.
Contextul actual pune sub semnul indoielii optimismul pe care ne-am dori sa il avem cand vorbim despre lectura si investitie in noi. In ce masura societatea, sistemul de invatamant si comunitatea ne mai ajuta sa alocam timp dezvoltarii personale, educatiei, perfectionarii si invatarii pe tot parcursul vietii.
Editura Univers Enciclopedic, cea care publica in exclusivitate dictionarele DEX, DOOM si Gramatica Limbii Romane, a comunicat ca doar in anul 2016 a vandut aproximativ 10.000 de exemplare din fiecare titlu. Cele mai mari vanzari s-au inregistrat online, unde utilizatorii de internet au comandat fie un dictionar explicativ, fie un pachet promotional care include DEX-ul si DOOM-ul sau pe toate cele trei mentionate.
Cand sociologii ii intreaba pe romani daca acestia considera cartile scumpe, 45% raspund "Da". Comparand DEX pret si alte carti Univers Enciclopedic, de exmplu, vom vedea ca dictionarul nu este chiar cea mai accesibila carte. Cu toate acestea, cititorii au cumparat 30.000 de volume care costa, in medie, fara reducere, 87 lei/ bucata. Intrebarea care apare este: cumparam anumite carti doar pentru ca dau bine in biblioteca?
Proportiile au fost pastrate si la targurile de... mai mult
Marti, 13 Decembrie 2016, ora 10:31
Sistemul de functionare a Bibliotecii Metropolitane Bucuresti (BMB) este blocat de aproape o saptamana, iar doritorii nu mai pot imprumuta carti.
Si mai problematic este faptul ca oamenii care au luat carti vin sa le restituie, dar nu se poate trece acest lucru in sistem, informeaza B365.
Nu se stie exact cat va dura problema, iar pe usa bibliotecii apare urmatorul mesaj: "Sistemul de biblioteca ALEPH nu functioneaza, se efectueaza numai restituirea documentelor".
In aceste conditii, toate cele 30 de filiale ale BMB sunt blocate.
Frauda la Biblioteca Metropolitana: Ce spun vechea si noua conducere (Video)
Sursa citata noteaza ca problemele au aparut dupa ce conducerea bibliotecii a renuntat la vechea firma care se ocupa de sistemul informatic si a semnat contract cu OFFICE Q DESIGN SRL.
Contractul, valabil pana la sfarsitul anului, a fost semnat pe 2 ...citeste mai departe despre "Blocaj total la Biblioteca Metropolitana dupa un nou contract IT - ce se intampla cu cartile imprumutate" pe Ziare.com mai mult
Marti, 09 Iunie 2015, ora 11:09
O parte din lacasurile de cultura care gazduiesc operele celor mai stralucite minti umane din toate timpurile sunt obiectivele turistice cele mai remarcabile din toate colturile ale lumii.
Business24 prezinta imagini cu spatii superb amenajate, in care sa te pierzi printre rafturi nesfarsite de carti, ale celor mai spectaculoase biblioteci din lume, potrivit The Telegraph:
Biblioteca Tripitaka Koreana, Haeinsa Temple, Coreea de Sud
Amplasata in templul Haeinsa, biblioteca dateaza din anul 1251 si este parte a Patrimoniul Mondial UNESCO.
Tripitaka Koreana (lit. Tripitaka Goryeo) sau Palman Daejanggyeong ("Optzeci de mii de Tripitaka") este o colectie coreeana de Tripitaka (inseamna "scripturi budiste" si cuvantul sanscrit pentru "trei cosuri"), sculptate pe 81340 de blocuri de imprimare din lemn, in secolul al 13-lea. Este cea mai cuprinzatoare si cea mai veche versiune intacta de canoane budiste in texte chinezesti, fara erori cunoscute sau errata.
Biblioteca Scoalii de Arta din Glasgow, Scotia
Biblioteca The Peabody, Baltimore, SUA
Cea mai grea? Descrisa adesea drept "catedrala cartilor", biblioteca uimeste cu pardoseala din armura alba si neagra, arcadele zvelte, coloanele aurite si numeroasele balcoane interioare - materialul predominant folosit la aceasta constructie fiind fierul. Adaposteste peste 300 000 de titluri, acoperind aproape orice domeniu, mai putin muzica, cele mai multe datand din secolul XIX-lea, inceputul secolului... mai mult
Duminica, 26 Ianuarie 2014, ora 13:12
Decizia de a trece la carti electronice in detrimentul celor traditionale aduce schimbari in viata fiecaruia. Achizitionarea unui e-reader si a cartilor tale preferate in editie digitala este prima dintre ele.
Daca numarul lucrurilor carora le vom duce lipsa odata cu aceasta trecere este destul de lunga, cu siguranta putem fi fericiti ca nu vom mai avea atata loc ocupat in casele si gentile noastre.
Avantajele trecerii la e-books
- Poti avea peste 1.000 de carti la un loc, intr-un device de cateva sute de grame;
- Cartile electronice sunt mai ieftine decat cele fizice;
- Cartile electronice ocupa putin spatiu;
- Un numar mare de carti, publicate inainte de 1920, sunt disponibile pentru descarcare gratuita pe numeroase site-uri;
- Atunci cand cumperi o carte pe internet, o primesti instant si poti incepe lectura.
Cum poti citi
- Cumpara-ti un e-reader. Pretul unui astfel de device incepe de la 80 de dolari, iar locatiile de unde le poti achizitiona sunt multiple. (Sfat - asteapta perioada reducerilor sau cauta oferte);
- Aplicatia Kindle de la Amazon poate fi descarcata de pe orice calculator, iar odata ce ti-ai facut un cont, iti poti sincroniza toate device-urile pentru a tine minte mai usor unde ai ramas la ultima lectura, indiferent de locul de unde citesti;
- Poti citi chiar si pe telefon, programe care citesc formatul de carti electronice fiind disponibil atat pentru smartphone-uri Android, cat si Apple.;
- Aplicatii browser - Browserul Chrome... mai mult
Marti, 24 Ianuarie 2012, ora 11:49