Serviciile de telefonie, cartile, revistele si ziarele, dar si citricele s-au scumpit cel mai mult in luna septembrie, fata de august, in timp ce preturile la cartofi, combustibili si servicii transport aerian au scazut.
Potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), publicate luni, preturile la serviciile telefonie au crescut cu 0,44% in luna septembrie a acestui an, fata de august 2020, respectiv cu 1,03% in comparatie cu luna decembrie a anului trecut. Serviciile de transport aerian s-au ieftinit in septembrie cu 14,77% fata de august, dar au crescut cu 9,64% fata de luna decembrie.
Cartile, revistele si ziarele s-au scumpit cu 0,55% in luna septembrie comparativ cu luna anterioara si cu 3,17% fata de decembrie anul trecut. Combustibilii s-au ieftinit cu 0,69% in septembrie fata de august, iar raportat la decembrie 2019 pretul acestora este mai mic cu 9,02%.
In ceea ce priveste marfurile alimentare, citricele si alte fructe meridionale s-au scumpit in septembrie cu 2,41% fata de august si cu 15,91% fata de luna decembrie 2019. Comparativ cu luna decembrie 2019, in luna septembrie a acestui an cel mai mult s-au scumpit fasolea boabe si alte leguminoase, cu 17,75%.
In schimb, in luna septembrie, s-au ieftinit cartofii, cu 27,54% fata de august si cu 32,57% comparativ cu finalul anului trecut.
Rata anuala a inflatiei a coborat la 2,5% in luna septembrie a acestui an, de la 2,7% in august, in conditiile in care marfurile alimentare s-au scumpit... mai mult
Luni, 12 Octombrie 2020, ora 10:31
Libris.ro, cea mai mare librarie online din Romania, a anuntat joi ca a inregistrat in perioada starii de urgenta (15 martie -15 mai) vanzari cu 81% mai mari la cartile pentru copii, in timp ce vanzarile de jocuri au crescut cu 66%.
"Cresterea raportata la aceeasi perioada din 2019 a fost uniforma pe toate categoriile de varsta, cu interes remarcabil fata de cartile de activitati si caietele de scriere si grafisme, folosite de parinti ca suport pentru continuarea procesului educational interupt odata cu inchiderea gradinitelor si scolilor", arata compania intr-un comunicat.
Ponderea produselor adresate celor mici in total vanzari pe Libris.ro a ajuns in ultimele doua luni la 23%, fata de 18% cat reprezentau cumulat cartile pentru copii si jocurile in perioada similara a anului trecut.
"Implicarea activa a parintilor in procesul educational al copiilor a crescut semnificativ. Adultii din familie au fost pusi in situatia de a prelua o parte din responsabilitatile cadrelor didactice. Astfel, multi parinti au dorit sa completeze lectiile online si s-au implicat in activitati suplimentare alaturi de copiii lor", considera Laura Teposu, CEO Libris.ro.
In topul celor mai vandute 15 volume pentru copii se regasesc titluri clasice de aventuri, alaturi de carti cu activitati de invatare prin joc si materiale educative care completeaza procesul de educatie.
"Preocuparea parintilor pentru asigurarea unui context prielnic pentru educatie si dezvoltarea celor mici a fost... mai mult
Joi, 28 Mai 2020, ora 16:34
69% dintre romani simt din ce in ce mai mult nevoia de spatiu personal, deci de mai mult timp liber, arata un studiu Unlock Market Research. Angajatii renunta sau au in plan sa iasa din zona multinationalelor din dorinta de mai multa libertate.
Aceasta tendinta creeaza un nou curent literar abordat curajos de o reprezentanta a generatiei de scriitoare romance din blogosfera, Raluca Mihaila, care descrie tabuurile socio-profesionale ale celor care lucreaza in corporatii.
Glasvand | 35 de ore din viata unui copil mare este o carte-manifest care reinstaureaza din temelii valorile umane ale oricarui profesionist, in momente de criza identitara profesionala si personala.
Conform studiului realizat de Unlock Market Research in 2018, 55% dintre romani spun ca sunt dispusi sa accepte un loc de munca mai prost platit, dar care sa le ofere mai mult timp liber si mai putin stres.
In 2020, rezultatele arata ca romanii si-au rafinat intentiile si au devenit hiperselectivi in decizii si independenti emotional.
Noile tendinte spun ca 69% dintre romani simt din ce in ce mai mult nevoia de spatiu personal si fac eforturi sa se ataseze emotional mai putin de oameni, branduri, lucruri si locuri de munca (Unlock Market Research, februarie 2020).
In contextul in care exista o tendinta ascendenta de "de-corporatizare" a angajatilor multinationalelor, care se simt tot mai ingraditi in manifestare si depersonalizati ca profesionisti prinsi in capcana unor venituri mari si... mai mult
Marti, 03 Martie 2020, ora 11:00
O librarie online sau una fizica? De unde ai cumparat mai des in ultima perioada? Daca inca nu te-ai decis care dintre cele doua variante functioneaza mai bine pentru tine si de ce este mai avantajos sa comanzi online cartile pe care ti le doresti, urmatoarele 7 argumente te vor ajuta sa iti faci o idee mai clara asupra problemelor pe care librariile online reusesc sa le rezolve pentru cei care sunt pasionati de citit.
1. Acces la o varietate mare de titluri. Librariile fizice au un numar limitat de titluri si oferta difera de la un oras la altul. In timp ce in orasele mari gasesti o serie de librarii fizice cu adevarat generoase din punctul de vedere al ofertei, dar deplasarea pana la ele te obliga sa pierzi foarte mult timp, in orasele mai mici oferta este extrem de limitata. Pentru cei care "se hranesc" mental si spiritual cu cateva titluri pe luna, accesul uneori greoi, alteori imposibil, la cartile pe care le cauta este frustrant. O librarie online vine, asadar, la pachet cu avantajul incontestabil de a gasi si comanda in doar cateva minute exact ce iti doresti.
2. Costuri mai mici pentru titlurile mari. Shopping-ul de carti pe internet ofera avantajul unor costuri greu de concurat. De la cea mai mare librarie online pana la bookstore - urile de nisa (axate pe anumite domenii), toate au preturi semnificativ mai mici in raport cu librariile fizice. Acest lucru se datoreaza mai ales faptului ca un magazin de carti online are costuri de business (pentru spatii,... mai mult
Marti, 18 Februarie 2020, ora 11:18
Ministrul de Interne, Marcel Vela, a vorbit, vineri, intr-o conferinta de presa despre noile carti electronice de identitate, dupa ce a fost pus in dezbatere publica un proiect de ordonanta, iar saptamana viitoare, marti, urmeaza sa aiba loc o dezbatere pe acest subiect.
Principalele noutati:
- varsta de la care trebuie sa ai carte de identitate scade la 12 ani, dar parintii pot cere emiterea cartilor electronice chiar de la nasterea copilului
- tine loc si de card de sanatate
- va costa intre 15 si 40 de euro
- nu va fi obligatoriu sa iti faci carte electronica de identitate cand iti expira actualul buletin, insa nu se poate iesi din tara cu cartea clasica de identitate, daca a fost emisa dupa 3 august 2021 (fiind necesar pasaportul, care oricum va fi cu cip)
Uniunea Europeana este cea care obliga autoritatile romane sa schimbe cartile de identitate pana in 3 august 2021.
Ministrul Vela a explicat ca cei care nu doresc noul tip de carte de identitate nu sunt obligati sa o faca, dar ca nu vor mai putea iesi din tara cu cele vechi (daca au fost emise dupa 3.08.). Astfel, pentru iesirea din tara, ei vor avea nevoie de un pasaport, care oricum va avea un cip.
Vela a precizat ca noua carte de identitate va avea si functionalitatea de card de sanatate.
"Cartile electronice de identitate vor simplifica relatia cetatenilor romani cu autoritatile nationale si cu cele din alte state.
Cetatenii vor putea interactiona de unde vor cu autoritatile administratiei... mai mult
Vineri, 17 Ianuarie 2020, ora 13:13
Anticariat-Carti.com este o solutie eficienta si la indemana oricui, asigurand servicii de colectare carti in cele mai bune conditii pentru vanzatori.
O biblioteca personala poate fi desfiintata oricand din varii motive si, intr-un astfel de context, este de dorit sa se gaseasca un cumparator care sa poate sa achizitioneze tot volumul de carte in acelasi timp, sa ofere pretul corect si sa se deplaseze pentru tranzactie atunci cand vanzatorul este disponibil.
Toate acestea sunt criterii deosebit de importante pentru persoana care vinde si greu de asigurat de catre alti cumparatori, exceptie anticariatul.
Anticariatul - entitate care poate sa asigure colectare de carti in volum mare
Desi variante la anticariat exista, niciuna nu poate fi o solutie reala pentru cei care detin un numar mare de carti si vor sa le vanda pe toate in acelasi timp. Exclus ca pe site-uri de specialitate acest proces sa poata avea rezultatul urmarit.
Mai mult decat atat, sa se adauge la vanzare 200-300 titluri de carte inseamna timp. In plus, ulterior nu vor exista cumparatori care sa fie dispusi sa cumpere in acelasi timp mai mult de o carte, doua.
Lucrurile stau absolut diferit cand in discutie intra Anticariat-Carti.com, care isi face cunoscuta disponibilitatea de a achizitiona sute de volume, prin anunturi de tipul "cumpar carti".
Avantajele tranzactiei cu Anticariat Carti sunt numeroase:
In primul rand, comunicarea eficienta
Expertii care fac parte din echipa... mai mult
Luni, 13 Ianuarie 2020, ora 16:02
Curtea Veche Publishing si Diverta va invita sa aflati cum arata cealalata parte a povestii. Sambata, 9 noiembrie 2019, de la ora 17:00, Traian Berbeceanu isi lanseaza bestsellerul "Radiografia unei marsavii judiciare", ce cuprinde memoriile recente ale unui politist angajat in lupta impotriva crimei organizate din Romania.
Din functia de sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba Iulia, Traian Berbeceanu a trait evenimente care merita consemnate de istoria contemporana si care constituie o marturie asumata in totalitate de catre autor.
Evenimentul va avea loc la Diverta Lipscani (Str. Lipscani nr. 30-34, Bucuresti). Intrarea va fi libera.
"Intre copertile acestei carti va sunt dezvaluite modalitatile perfide si ilegale prin care reprezentanti ai unor institutii judiciare si-au dat mana cu lideri ai crimei organizate, sprijiniti fiind de lucratori ai serviciilor de informatii, urmarind inculparea mea cu orice pret pentru fapte imaginare si inlaturarea mea de la conducerea Brigazii de Combatere a Crimei Organizate Alba Iulia. Toate aceste actiuni au fost generate de teama ca, impreuna cu echipa mea, obtinusem probe care ar fi putut conduce la demararea unor dosare penale pe numele unora dintre ei, la redeschiderea unor cauze in care fusesera anterior cercetati ori la initierea unor cercetari disciplinare", spune Traian Berbeceanu despre volum.
Traian Berbeceanu a condus Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba Iulia, care are... mai mult
Vineri, 01 Noiembrie 2019, ora 14:00
PrintreCarti.ro este anticariatul online cu o oferta de carti materializata in mii de volume, din cele mai diverse domenii. Anticariatul se adreseaza iubitorilor de carte, celor care vor sa rasfoiasca pagina cu pagina si sa simta mirosul de cerneala pe care doar o carte tiparita il poate avea.
PrintreCarti include in oferta sa carti vechi si noi, insa se diferentiaza in randul concurentei cel putin prin faptul ca ofera titluri de carti care nu pot fi gasite in alte magazine de profil.
PrintreCarti un anticariat online cu o suita de avantaje pentru client
Avantajele magazinului online in care cartea este pretuita si tratata in consecinta sunt urmatoarele: diversitatea si numarul mare de volume - peste 23000, posibilitatea de livrare a peste 5000 de carti care nu exista in stocul altui anticariat, transportul gratuit in cazul comenzilor mai mari de 59 lei, perioada de retur semnificativa, de 30 de zile, dar si serviciile de livrare rapida.
Dincolo de faptul ca include in oferta un numar substatial de titluri, PrintreCarti este locul din care pot fi achizitionate carti ieftine online. In magazin a fost creata o sectiune dedicata care cuprinde carti la reducere din domenii diverse.
Pragmatic gandind, daca la un pret de anticariat deja mic se mai aplica si reducere, stocul cu volume de citit in timpul liber este deosebit de accesibil. De exemplu, Mary McCarthy - "Margaret Sargent si lumea ei", poate fi achizitionata cu doar 2,5 lei, insa cel mai mic pret pentru... mai mult
Vineri, 02 Noiembrie 2018, ora 11:04
Atunci cand iti doresti sa devii un antreprenor de succes sau ai deja un business pe care vrei sa il dezvolti, trebuie sa inveti cat mai mult de la cei care au ajuns in top.
Pentru ca nu sunt intotdeauna accesibile conferintele sau cursurile, fie ele online sau offline, cea mai la indemana metoda pentru a afla secretele succesului este cititul.
Majoritatea antreprenorilor care au ajuns sa cucereasca lumea cu realizarile lor au grija sa dea mai departe cunostintele lor, dar si sa impartaseasca altor persoane din experientele care i-au "calit".
Pentru ca ne-am dorit sa aflam care ar fi primele trei volume de capatai pentru cei care se aventureaza in afaceri, l-am rugat pe Alexandru Jurca, expert in business online, sa ne ofere un TOP 3 al cartilor pe care ar trebui sa le citeasca orice antreprenor.
"Obisnuiam sa cred ca e nevoie sa scot o lista intreaga de idei dintr-o carte pentru a o considera valoroasa cand, de fapt, tot ce ai nevoie este sa gasesti o simpla idee. Si totul se leaga de acel fenomen pe care il tot mentionam si anume 'compound effect'.
Este atat de puternic incat parca mi se pare ireal ca am reusit sa-l descopar. Practic, o simpla idee aplicata la un mecanism atat de complex cum e o afacere online face ca orice idee simpla sa devina un mare castig.
MIND POWER INTO THE 21ST CENTURY - JOHN KEHOE
La vremea respectiva am fost atat de marcat de aceasta carte incat singurul lucru la care ma puteam gandi erau randurile si ideile citite. Este o... mai mult
Duminica, 18 Februarie 2018, ora 15:41