Activitatile prin care angajatii se pot recrea si prin care pot consolida comunicarea trebuie sa existe macar saptamanal intr-un mediu de lucru ideal. Munca si task-urile zilnice nu sunt singurele activitati care ar trebui sa umple orele petrecute la birou sau acasa, in cazul in care acestia lucreaza remote. Discutiile deschise, intalnirile cu scop de socializare si alte activitati specifice sunt esentiale pentru un moral ridicat, iar aceasta perioada de criza cere astfel de posibilitati in mod special. Iata cateva sugestii de modalitati prin care angajatii se pot recrea:
Club de lectura
Ideea unui club de lectura, fie ca este organizat ca la carte sau doar imprumuta anumite aspecte similare, va ajuta angajatii sa relationeze pe baza unui hobby comun. Avantajul unei astfel de activitati este ca se poate face si de la distanta, prin stabilirea in mediul virtual a cartilor care trebuie citite intr-o luna si discutarea acestora in apeluri video. Angajatii pot comanda carti online si nu trebuie sa se intalneasca, respectand astfel masurile de distantare sociala. Mai mult decat atat, discutiile pe marginea unor carti preferate pot deschide subiecte interesante de dezbatere si discutii, care vor intari legatura dintre angajati prin incurajarea de noi modalitati de comunicare.
Sedinte de socializare
Aceste sedinte pot fi organizate atunci cand compania angajeaza oameni noi, dar si pentru a iesi din ritmul cotidian, in care angajatii discuta doar despre munca si... mai mult
Luni, 04 Ianuarie 2021, ora 11:49
"Literatura este una dintre cele mai interesante si semnificative expresii ale umanitatii", spunea omul de afaceri american Phineas Taylor Barnum. Este o idee impartasita si de multi lideri din prezent, printre care cofondatorul Microsoft, Bill Gates, care considera ca lectura este cel mai bun mod de a invata lucruri noi si de a-si testa capacitatea de intelegere. Listele sale de lectura sunt apreciate de cititori din lumea intreaga.
Astazi, multi dintre noi cred ca literatura este desueta ori nu este suficient de importanta pentru a ne asigura succesul. Insa, multe dintre abilitatile necesare pentru a fi buni lideri, pentru a intelege oamenii alaturi de care lucram ori pentru a intui proiectele de succes le putem dobandi din cartile de literatura.
Joseph L. Badaracco, autorul volumului "Questions of Character: Illuminating the Heart of Leadership Through Literature", considera ca deciziile in afaceri si leadershipul inseamna mai mult decat a fi capabil sa analizezi o oferta, sa pui in balanta riscurile si castigurile si sa comunici eficient cu partenerii. Potrivit acestuia, in afaceri este important sa ne intelegem pe noi insine si sa fim deschisi sa ascultam si sa analizam punctele de vedere ale celorlalti.
Literatura poate fi vazuta ca o poarta catre intelegerea trecutului si extinderea cunostintelor despre lume. Iata cateva motive pentru care trebuie sa acordam o sansa literaturii.
Extinderea orizontului
In primul rand, literatura ne deschide ochii si ne... mai mult
Miercuri, 23 Septembrie 2020, ora 12:05
O librarie online sau una fizica? De unde ai cumparat mai des in ultima perioada? Daca inca nu te-ai decis care dintre cele doua variante functioneaza mai bine pentru tine si de ce este mai avantajos sa comanzi online cartile pe care ti le doresti, urmatoarele 7 argumente te vor ajuta sa iti faci o idee mai clara asupra problemelor pe care librariile online reusesc sa le rezolve pentru cei care sunt pasionati de citit.
1. Acces la o varietate mare de titluri. Librariile fizice au un numar limitat de titluri si oferta difera de la un oras la altul. In timp ce in orasele mari gasesti o serie de librarii fizice cu adevarat generoase din punctul de vedere al ofertei, dar deplasarea pana la ele te obliga sa pierzi foarte mult timp, in orasele mai mici oferta este extrem de limitata. Pentru cei care "se hranesc" mental si spiritual cu cateva titluri pe luna, accesul uneori greoi, alteori imposibil, la cartile pe care le cauta este frustrant. O librarie online vine, asadar, la pachet cu avantajul incontestabil de a gasi si comanda in doar cateva minute exact ce iti doresti.
2. Costuri mai mici pentru titlurile mari. Shopping-ul de carti pe internet ofera avantajul unor costuri greu de concurat. De la cea mai mare librarie online pana la bookstore - urile de nisa (axate pe anumite domenii), toate au preturi semnificativ mai mici in raport cu librariile fizice. Acest lucru se datoreaza mai ales faptului ca un magazin de carti online are costuri de business (pentru spatii,... mai mult
Marti, 18 Februarie 2020, ora 11:18
PrintreCarti.ro este anticariatul online cu o oferta de carti materializata in mii de volume, din cele mai diverse domenii. Anticariatul se adreseaza iubitorilor de carte, celor care vor sa rasfoiasca pagina cu pagina si sa simta mirosul de cerneala pe care doar o carte tiparita il poate avea.
PrintreCarti include in oferta sa carti vechi si noi, insa se diferentiaza in randul concurentei cel putin prin faptul ca ofera titluri de carti care nu pot fi gasite in alte magazine de profil.
PrintreCarti un anticariat online cu o suita de avantaje pentru client
Avantajele magazinului online in care cartea este pretuita si tratata in consecinta sunt urmatoarele: diversitatea si numarul mare de volume - peste 23000, posibilitatea de livrare a peste 5000 de carti care nu exista in stocul altui anticariat, transportul gratuit in cazul comenzilor mai mari de 59 lei, perioada de retur semnificativa, de 30 de zile, dar si serviciile de livrare rapida.
Dincolo de faptul ca include in oferta un numar substatial de titluri, PrintreCarti este locul din care pot fi achizitionate carti ieftine online. In magazin a fost creata o sectiune dedicata care cuprinde carti la reducere din domenii diverse.
Pragmatic gandind, daca la un pret de anticariat deja mic se mai aplica si reducere, stocul cu volume de citit in timpul liber este deosebit de accesibil. De exemplu, Mary McCarthy - "Margaret Sargent si lumea ei", poate fi achizitionata cu doar 2,5 lei, insa cel mai mic pret pentru... mai mult
Vineri, 02 Noiembrie 2018, ora 11:04
Lectura este un obicei de care nu poti si nici nu vrei sa scapi? Citesti oriunde si oricand ai putin timp liber la dispozitie? Avem vesti bune pentru tine! De Black Friday 2018, pe Libraria Esteto.ro gasesti mii de volume, la reduceri de pana la 80%. Da, da, ai vazut bine! Pana la 80%!
Vezi toate reducerile Esteto Black Friday aici: https://www.esteto.ro/black-friday
Asadar, fii pe faza incepand cu 16 si pana pe 19 noiembrie, pentru a nu rata cele mai tari preturi de Black Friday Romania 2018, la cele mai apreciate si cunoscute carti online. Este momentul oportun pentru a-ti completa rafturile propriei biblioteci cu literatura care te inspira, te fascineaza, te captiveaza.
Fie ca-ti place sa-ti petreci serile citind creatiile marilor clasici, precum Dostoievski, Tolstoi, Dumas sau sa le asculti capodoperile cu castile in urechi, Libraria Esteto este locul in care, odata ce ai intrat, nu vei mai dori sa pleci de aici sau, cel putin, cu siguranta vei mai dori sa revii.
Ce poate fi mai frumos decat sa adulmeci mirosul filelor tiparite, rasfoind scrierile marilor autori, sa traiesti, sa simti, sa vezi cu ochii lor? Ahhhh, nimic, stiu! Este un sentiment inexplicabil, incomparabil cu nimic in lume.
Cu drag pentru tine, omul indragostit de carte, ti-am pregatit volume din literatura clasica, contemporana - beletristica, biografii, memorii, volume atat in romana, cat si engleza, franceza, germana, italiana, maghiara si spaniola.
Un loc aparte in libraria online... mai mult
Miercuri, 31 Octombrie 2018, ora 18:03
Adrian Dinu, COO-ul librariei online Elefant.ro, iti recomanda cartea "Musai List" scrisa de Octavian Pantis, in acest weekend.
"Cartea ii pune pe ganduri pe manageri cu privire la timpul lor, resursa cea mai importanta pe care o au la dispozitie, la directia in care evolueaza cariera lor si la tipul de viata pe care il traiesc", spune Dinu.
Si el a intrat in lumea businessului cu carte inca din facultate, transformandu-si pasiunea in job, fara a-si pierde, insa, placerea fata de ceea ce face zi de zi.
"Proiectul elefant.ro a fost lansat in iunie 2010 in urma unei investitii initiale de 1,2 milioane de euro, asigurata de fondul de investitii Greenlight Invest", isi incepe managerul povestea proiectului sau de suflet.
"Anul acesta s-au implinit trei ani de activitate, elefant.ro devenind libraria online reper pentru iubitorii de carte si aducand cititorului roman o adevarata experienta de shopping cultural. Iar in comertul online, indiferent de nisa in care activezi, investitia este una continua", puncteaza acesta.
Spuneti-ne mai multe despre dumneavoastra. Ati intrat in aceasta industrie datorita pasiunii pentru carti?
Experienta mea profesionala a gravitat in jurul cartilor inca din timpul facultatii. Astfel am transformat pasiunea in job-ul de zi cu zi, dar niciodata nu mi-am pierdut placerea pentru ceea ce fac.
Asta si pentru ca am avut mereu norocul sa fiu inconjurat de oameni pasionati, cu o educatie profesionala excelenta, avand o cultura... mai mult
Sambata, 24 August 2013, ora 00:00
sistemul integrat "Qulto" va deveni operabil, incepand de luni, 27 august, La Biblioteca Judeteana "Octavian Goga" din Cluj-Napoca. Prin acest sistem de automatizare a colectiilor, cititorii vor avea acces online la informatii despre fondul de carte al bibliotecilor, colectiile din muzee si documentele pastrate in arhive din Europa Centrala si de Est.
Totodata, prin "Qulto" cititorii vor putea face rezervari de volume, alcatui bibliografii in formatul dorit de ei, iar institutia de cultura va avea posibilitatea de a anunta cititorii inainte de scadenta termenului de restituire.
Un element important al acestui sistem il reprezinta "Qulto Libraries". Acesta are menirea sa ajute bibliotecile moderne in achizitiile de carte si publicatii periodice, procesul de catalogare, realizarea catalogului online, operatiunile de imprumut, management si marketing, precum si in conservarea documentelor si difuzarea propriilor informatii despre patrimoniu si servicii.
"Qulto Libraries" va rezolva o multitudine de operatiuni cerute de standardele internationale si nationale, prin modulul RFID (Radio-Frequency Identification - Identificare prin Frecventa Radio), bazat pe aplicarea de etichete ce transmit semnale radio pentru identificare, inventariere, porti anti-furt, autocontrol si restituirea documentelor. mai mult
Duminica, 26 August 2012, ora 14:00
Un grup de 22 de autori chinezi au dat in judecata Apple pentru 50 milioane yuani (8 milioane de dolari), acuzand compania ca vinde, prin App Store, copii nelicentiate ale cartilor scrise de ei.
Grupul, denumit Alianta pentru drepturile scriitorilor, a cerut anul trecut Apple intr-o petitie sa inceteze distributia electronica a operelor, dupa ce a reusit sa convinga Baidu, cel mai mare motor de cautare din China, sa nu mai publice materialele pe platforma Baidu Library, relateaza Mediafax.
Autorii acuza Apple ca vinde versiuni piratate a 95 de carti, potrivit agentiei dep resa Xinhua, care nu precizeaza tribunalul unde se va judeca procesul.
"Ca detinatori de drepturi de proprietate intelectuala, intelegem importanta protejarii proprietatii intelectuale, iar atunci cand primim plangeri raspundem prompt si adecvat", a declarat purtatorul de cuvant al Apple Carloyn Wu.
Companiile straine se plang de ani buni de modul relaxat in care sunt aplicate in China legile privind drepturile de proprietate intelectuala.
Recent, tot mai multi detinatori chinezi de copyright au inceput sa faca presiuni pentru o mai buna protectie din partea autoritatilor. mai mult
Duminica, 18 Martie 2012, ora 16:44
Unul dintre inconvenientele cartilor digitale, dificultatea de a le imprumuta prietenilor, a fost rezolvat partial de Amazon pentru utilizatorii de eBook readere Kindle.
Magazinul a extins numarul de carti ce pot fi imprumutate la peste 100.000.
Utilizatorii Amazon Prime pot acum imprumuta pana la o carte pe luna in mod gratuit, scrie ZDNet.
Selectia Amazon de carti care pot fi imprumutate nu se rezuma doar la titluri vechi. Magazinul a inclus in Lending Library mai mult de o treime dintre bestseller-urile Kindle din luna februarie.
Citeste mai multe pe Hit.ro mai mult
Joi, 01 Martie 2012, ora 21:16