Alex Penes are 37 de ani si ii invata pe tineri cum sa faca bani din Instagram (nu doar sa piarda timpul in retea), dar si pe oamenii din companii, despre ce inseamna business pe Instagram.
Dupa ce a incercat totul pe propria piele, a esuat si a incercat din nou, Alex a creat eBook-ul "De la Incepator la Avansat in doar 7 Pasi. Descopera tainele Instagramului".
Mai mult decat atat, a creat proiectul educational GrowMaster Academy, o platforma online pe care sustine cursuri despre Instagram.
"Trendul este unul clar. Din ce in ce mai multi oameni vor sa fie antreprenori, vor sa fie creativi, vor sa faca ceea ce le place si vor sa invete cum sa faca bani din online", explica Alex Penes, care a inclus in proiectul sau de educatie strategii de crestere dar si de protectie impotriva atacurilor cibernetice.
Lucreaza intensiv si cu pietele externe, orientandu-se strategic catre SUA, Canada, UK, Australia, Singapore si Europa, dar si-a propus sa aduca tot ce este nou si pe piata romaneasca.
"In momentul de fata, predau si cursuri Online LIVE de management al Instagram-ului, precum si partea de Business pe Instagram.
Misiunea mea, daca as putea spune asa, este de a crea awareness asupra posibilitatilor organice de dezvoltare a brandurilor, dar si a contentului personal pe Instagram si in mediul online", explica Alex.
De ce? Pentru ca acum este momentul sa fii pe Instagram, spune Alex Penes, intr-un interviu acordat Business24.
Pentru inceput, as vrea sa ne... mai mult
Duminica, 15 Decembrie 2019, ora 16:34
Cel mai greu pas din existenta unui brand este atunci cand faci o schimbare majora, renuntand la o pozitionare, la un logo sau la un nume pentru a adopta altele, explica Stefan Liute, antreprenorul care in '99 infiinta agentia de branding si digital Grapefruit si in 2012 agentia de branding Storience.
Specialistul iti explica de ce ai nevoie de experti in procesul de branding, te pregateste pentru investitia care urmeaza, iti vorbeste despre riscurile la care te expui cand incerci sa faci branding fara sa ai acces la competente clare in domeniu, dar si cum comunici cu un specialist in branding, astfel incat rezultatul sa fie pe masura asteptarilor tale.
"Corect facut, brandingul potriveste bine un produs sau un serviciu cu o clientela, stimuleaza loializarea acesteia, imbogateste relatia intre brand si consumator si face ca schimbul de valoare intre cei doi sa fie mai satisfacator pentru ambele parti. Satisfactia reciproca e cea care construieste si brandul si profitul pe termen lung", spune Stefan Liute, intr-un interviu acordat Business24.
Ce inseamna brandingul in Romania? Sunt companiile deschise sa investeasca in asa ceva?
In Romania, cel mai adesea brandingul e perceput ca o simpla aplicare a unor elemente de identificare (nume, sigle, culori) pe un produs sau pe un serviciu.
Inca minoritara, convingerea ca brandingul inseamna de fapt construirea si mentinerea de relatii reciproc avantajoase cu clientela castiga si la noi tot mai mult teren.... mai mult
Joi, 27 Martie 2014, ora 12:00
Secretul afacerii reusite sta in marketing, vanzari, dar si dorinta de a fi bogat. Poti atinge succesul daca respecti anumiti parametri si daca intelegi ca norocul inseamna, de fapt, o oportunitate aparuta, pentru care mereu trebuie sa fii pregatit.
Business24 iti recomanda cartea "Felicitari! Sunteti milionar", scrisa de Brian Gotta, o carte care iti va arata cat de usor poti fi si tu unul dintre milionari, cum poti construi un "zid al succesului" doar prin disciplina sau cum sa castigi incredere in propriile forte.
Tot de aici vei afla cateva tehnici testate, care te asigura ca vei avea mereu clienti pentru afacerea ta. Nu in ultimul rand, cartea contine "cei patru pasi simpli" pentru a obtine o prezentare reusita, dar si alte teorii legate de marketing si vanzari.
Fii pregatit sa fii milionar, citind aceasta carte care contine idei pe care le poti folosi pentru a avea succes in lumea afacerilor, dar si idei motivante care te vor determina sa treci la fapte.
Autorul vorbeste despre patru tipuri de oameni care au venituri peste medie si care si-au castigat acest statut strict prin rezultate:
Exista vedetele, care sunt platite pentru aparitiile lor. Exista doctorii, avocatii si alte meserii care sunt platite bine.
Cea de-a treia categorie este alcatuita din proprietarii de afaceri. Ei isi risca mereu banii si sunt recompensati pentru serviciile pe care le ofera clientilor, spune autorul.
Mai exista si oamenii care fac parte din echipa de management si... mai mult
Sambata, 01 Februarie 2014, ora 00:00
Banii gheata alcatuiesc fundatia oricarui business de succes, insa nu e obligatoriu sa incepi o afacere cu proprii tai bani.
Poti face bani folosind banii altora, sustine Michael A. Lechter, avocat specializat in proprietate intelectuala si autor al cartii "Banii altora: Cum sa atrageti banii altora pentru investitiile dumneavoastra".
Daca ai o idee buna, o propunere de business si "iti faci temele", adica ii pui niste baze solide, "banii altora", intr-o forma sau alta, nu vor intarzia sa apara, sustine autorul.
"Aportul de capital e fundatia pe care se cladeste orice afacere de succes, insa abilitatea de a obtine acest capital necesar pentru initierea si dezvoltarea unei afaceri este un element esential pentru succesul acelei afaceri", completeaza Robert T. Kiyosaki, autorul seriei "Tata Bogat", din care face parte si cartea "Banii altora: Cum sa atrageti banii altora pentru investitiile dumneavoastra".
Business24 iti recomanda sa citesti aceasta carte din care vei invata sa creezi strategii folosindu-te de banii altora, sa privesti dincolo de resursele de care dispui tu cand ai idei de afaceri si sa atragi investitori fara sa iti risti propria afacere.
Tot din aceasta carte vei invata sa identifici si sa evaluezi diferite forme disponibile de bani ai altora, dar si sa fii creativ cand trebuie sa gasesti surse de bani.
Daca te-am convins, atunci trebuie sa stii ca poti comanda cartea "Banii altora: Cum sa atrageti banii altora pentru investitiile... mai mult
Sambata, 09 Noiembrie 2013, ora 00:00
Poti ajunge bogat devenind mai inteligent, iar aceasta inteligenta este alcatuita din mai multe tipuri de IQ financiar. Odata ce ai invatat cum sa faci mai mult bani, cum sa-i protejezi, cum sa-i aloci, cum sa ai profit prin efectul de parghie si cum sa fii mai informat, poti spune ca esti foarte aproape de independenta financiara.
Cartea "Un IQ financiar mai bun. Cum sa-ti folosesti banii mai cu cap", de Robert Kiyosaki, este recomandarea noastra pentru tine, in acest weekend.
Chiar autorul spune ca aceasta carte nu contine sfaturi financiare, ci te ajuta sa devii mai inteligent pe planul financiar si sa-ti gasesti calea spre "nirvana financiara".
Prima sa carte de succes, "Tata bogat, tata sarac" i-a uimit pe cititori prin afirmatia "Casa ta nu este un activ". In timp ce afirmatia a generat proteste in intreaga lume, cartea a devenit un bestseller international, cu previziuni ce s-au adeverit incepand cu 2007. Acea carte, insa, nu este o lectura despre piata imobiliara, ci despre importanta educatiei financiare.
Acum, cartea "Un IQ financiar mai bun. Cum sa-ti folosesti banii mai cu cap", scrisa de acelasi autor, iti aduce toate argumentele pentru care inteligenta financiara este mai importanta ca oricand. Intr-o lume dominata de instabilitate financiara, cel mai bun activ al tau este IQ-ul financiar, sustine autorul.
"Aceasta carte vorbeste despre alegerea de noi optiuni, noi directii si a unui nou viitor financiar", spune autorul Robert Kiyosaki.
Vei... mai mult
Sambata, 14 Septembrie 2013, ora 00:00
A trai nu inseamna doar a-ti castiga existenta, sustine autorul Robert T. Kiyosaki, in cartea "Tanar si bogat. Cum sa faci avere de tanar, pentru totdeauna", o lectura pe care ti-o recomandam in acest weekend.
Citind aceasta carte vei afla de la un fost pilot de elicoptere cum sa faci sa te retragi la pensie tanar si bogat. Autorul vorbeste in carte despre patru parghii extrem de importante pentru evolutia ta financiara.
Prima parghie este cea a mintii, pentru ca doar mintea are capacitatea de a imbogati, nu banii.
Exista trei modalitati prin care poti "atinge bogatia": daca vrei sa fii bogat trebuie sa-ti imbunatatesti prin orice modalitate talentul in afaceri, talentul in domeniul administrarii banilor si talentul in domeniul investitiilor.
Nu in ultimul rand, trebuie sa realizezi un lucru: "ceea ce crezi tu ca este adevarat devine realitatea insasi".
Cea de-a doua parghie este cea a planului. Pentru a te bucura de bani cat esti inca tanar, spune autorul, ai nevoie de un plan care sa porneasca de la zero si sa aiba un obiectiv si un termen limita.
O alta parghie este cea cea a actiunilor, din care mereu trebuie sa inveti. Sfaturile de la scoala nu-ti mai sunt de folos in momentul in care vrei sa faci bani, sustine autorul, care te indeamna sa inveti cum sa faci greseli si sa esuezi.
Cea de-a patra parghie este cea a "primului pas".
Daca te-am facut curios, atunci trebuie sa stii ca poti comanda cartea online de pe Elefant.ro, CurteaVeche.ro si de... mai mult
Sambata, 31 August 2013, ora 00:00
Cartea "Cadranul banilor", de Robert T. Kiyosaki si Sharon L. Lechter, iti arata ce trebuie si cand trebuie sa faci, pentru a face parte din acea categorie de oameni care muncesc mai putin, castiga mai mult si au o siguranta financiara mult peste medie.
Business24 iti recomanda in acest weekend "Cadranul banilor. Ghidul tatalui bogat pentru libertate financiara", o carte care vorbeste "despre alegerea unor noi optiuni, noi directii si a unui nou viitor financiar", dupa cum o spune chiar autorul Robert T. Kiyosaki.
Ideea cartii porneste de la concluzia autorilor ca majoritatea dintre cei mai buni absolventi de la marile universitati aspira sa lucreze pentru oameni precum Bill Gates, Richard Branson, Michael Dell si chiar raposatul Steve Jobs.
Ce au in comun toti acestia? Faima, banii si, desigur, faptul ca nici macar nu si-au dus pana la capat studiile superioare.
Citind aceasta carte iti vei da seama care este diferenta dintre un angajat si un patron, vei afla de ce unii oameni de afaceri obtin castiguri imense, in timp ce multi dintre oameni abia reusesc sa supravietuiasca.
In plus, vei putea analiza gandirea si sansele de reusita ale celor are schimba locurile de munca in raport cu cei care au curajul sa isi dea demisia si sa-si construiasca adevarate imperii in business.
"Cadranul banilor furnizeaza o harta cu traseul catre succesul financiar", sustine cel de-al doilea autor, Sharon L. Lechter.
Daca te-am convins ca ti-ar prinde bine o astfel de... mai mult
Sambata, 24 August 2013, ora 00:00
Donald Trump iti poate servi drept model in business, atat la inceput, cand faci primii pasi in business, cat si mai departe, in strategii dar si in momentele in care ai atins deja succesul.
Cartea sa, "Cum sa faci avere. Primele 80 de zile spre prosperitate", publicata in 2012, te invata sa-ti insusesti obiceiurile milionarilor de a obtine bani, sa-ti construiesti mentalitatea necesara pentru succes si sa realizezi propria ta viziune financiara.
In plus, in aceeasi carte, inveti cum sa devii antreprenor in imobiliare, ce trebuie sa faci ca sa iti construiesti un portofoliu de investitii si, nu in ultimul rand, cum sa economisesti banii.
Care sunt obstacolele care te impiedica sa obtii succesul in antreprenoriat? Candeste-te la obstacole ca la niste indemne catre actiune, spune Donald Trump in cartea sa.
De exemplu lipsa resurselor financiare, potentialul pentru pierderi financiare, lipsa increderii in propria persoana, stresul, lipsa oportunitatilor, toleranta minima la risc, inertia sau presiunea familiei.
Despre presiunea familiei, Trump vorbeste astfel: "Pentru mine a fost foarte important sa gasesc un echilibru intre eforturile antreprenoriale si dragostea pentru familie. Cand mi-am inceput prima afacere, copii erau inca mici. Tatal meu a murit la scurt timp dupa, asa ca intreaga familie avea nevoie de sustinerea mea morala. Am incercat sa implic familia in diverse activitati, atunci cand era posibil, si am cautat modalitati creative de a petrece timp... mai mult
Sambata, 22 Iunie 2013, ora 00:00