Desi multi cred ca reducerile cele mai mari se gasesc in luna decembrie, cand toata lumea este in goana dupa cadouri, de fapt, acestea pot fi gasite in ianuarie. In aceasta luna sunt si adevarate perioade de discounturi legale. Ziare.com v-a pregatit un material despre cele mai bune carduri de credit pe care le puteti folosi la achizitia mai multor bunuri.
CEC Bank pare sa aiba cel mai bun card de credit pentru cumparaturi, daca ne uitam la DAE cu care vin aceste produse bancare. Cardul are o perioada de gratie de 59 de zile si o DAE de 15,94%. Taxa de emitere a cardului este de 0 lei, in timp ce pentru administrarea lui veti achita 4 lei pe luna. Daca doriti sa retrageti bani de pe card de la ATM-ul bancii, comisionul este de 1% sau minim 2 lei.
In schimb, pentru retrageri de la ATM-urile altor banci, comisionul este 1% plus inca 3 lei, deci considerabil mai mare.
In magazinele partenere bancii se accepta maximum 12 rate fara dobanda. Unul dintre cele mai importante aspecte ale acestui card este rata minima pe care trebuie sa o platiti, aceasta fiind de 2%. Cu toate acestea, recomandam ca odata ce ati cheltuit bani de pe card, sa nu va limitati la a achita doar rata minima. MasterCard CEC are o limita superioara de 60.000 de lei.
Al doilea card de credit, dupa DAE (17,52%), este Cardul de credit online de la Libra Internet Bank, ce vine cu o limita maxima de 20.000 de lei. Dar pentru a putea beneficia de el, va trebui sa aveti un venit minim de 1.500 de lei.... mai mult
Luni, 28 Decembrie 2020, ora 05:01
Cardurile de credit co-branded sunt, dupa cum le spune si numele, carduri create din asocierea a doua companii, in general o banca si o companie, fie aeriana, fie din industria energiei sau chiar IT sau retail.
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, cat de utile sunt cardurile co-branded.
Acestea au mai multe beneficii pentru cei care aleg sa le foloseasca si pot merge de la returnarea unui procent din banii cheltuiti la comerciantul respectiv pana la facilitati si discounturi semnificative.
Spre exemplu, in cazul unui card de credit co-branded cu o companie aeriana aceasta poate oferi mile de zbor, iar la adunarea unui anumit numar de mile poti achizitiona bilete gratuite sau alte servicii oferite de compania respectiva.
De asemenea, poti apela la un astfel de card daca stii ca faci achizitii dese, iar banca respectiva are un parteneriat cu un magazin online de la care poti obtine reduceri considerabile.
In alte state, au aparut cardurile multi-branded care ofera si mai multe beneficii utilizatorilor. Rolul acestor carduri tine de fidelizarea clientilor si castigarea unor noi segmente de piata.
CEC Bank te incurajeaza sa fii responsabil cu banii tai.
CITESTE SI:
Pachetele bancare pentru pensionari. Cu ce avantaje vin
Cum iti inveti copilul sa fie cumpatat cu banii
Mirajul Bitcoin: cum te poti ingropa financiar singur ...citeste mai departe despre "Cardurile de credit co-branded: ce castigi cu ele?" pe Ziare.com mai mult
Marti, 01 Decembrie 2020, ora 08:30
Institutiile de credit privesc urmatoarea perioada cu ceva mai mult optimism si anticipeaza o crestere a cererii de credite atat pentru persoane fizice cat si pentru persoane juridice.
Peste 80% dintre banci se asteapta la o intensificare a activitatii de creditare in urmatoarea perioada, conform "Barometrului Bancar ARB & EY".
"Institutiile de credit sunt interesate sa sustina economia cu credite. Bancile se asteapta la o crestere usoara a cererii de credite in mai multe sectoare si segmente de clientela si, in acelasi timp, preconizeaza relaxarea partiala a politicilor de creditare in sectoare precum Industria, Tehnologia Informatiei, Agricultura, Telecomunicatii, Sanatate si pe segmentul IMM-urilor. ARB depune eforturi pentru eliminarea barierelor in desfasurarea activitatii bancare, astfel incat sectorul bancar sa fie si mai in masura sa-si sprijine clientii", a declarat Radu Gratian Ghetea, presedintele Consiliului Director al ARB.
Indicele industriei bancare denumit "Barometrul Bancar ARB & EY" a fost realizat prin intermediul unui chestionar derulat cu conducerile bancilor membre ale ARB. La acest sondaj au participat banci totalizand o cota de piata in functie de active de peste 85%.
Bancile anticipeaza un avans al cererii de carduri de credit
Pe zona de retail, peste 65% din banci se asteapta la o crestere a cererii de credite de consum, iar o proportie mai mare, de 75%, la un avans al cererii de carduri de credit. Tot intr-o proportie mare (70%)... mai mult
Marti, 29 Aprilie 2014, ora 15:02
Bancile au resimtit o scadere semnificativa a cererii pe segmentul cardurilor de credit in ultimele luni, dar pentru perioada urmatoare intentioneaza sa-si puna in practica strategii agresive de atragere a clientilor, prognozand o revenire in teritoriu pozitiv a cererii de consum. In fata acestor provocari, este posibil ca bancile sa se pregateasca sa puna in functiune noi facilitatii clientilor.
Cardul de credit a fost pentru multi romani "centura de siguranta" in plina perioada de criza financiara. Insa la ora actuala, costurile cardurilor de credit au cea mai mare greutate in influentarea clientilor de retail sa cumpere un astfel de produs. Tocmai de aceea, pentru a vedea care sunt cele mai bune carduri de credit si care sunt bancile care ofera cele mai mici costuri , Business24 a luat in considerare cardurile standard din oferta primelor cinci banci si a incercat sa afle care sunt cele mai avantajoase oferte pe aceasta piata.
Bancile penalizeaza diferit
De exemplu, daca ai alege cardul de cumparaturi de la BCR, limita de creditare este cuprinsa intre 500 si 20.000 lei, iar dobanda fixa este de 28%/an pentru cardurile negarantate si de 23%/an pentru cardurile garantat. Perioada de gratie este de pana la 53 zile in care dobanda este 0%. Comisionul de emitere card principal este de 20 lei, iar comisionul de administrare anuala a cardului este de 45 lei.
Punct BRD, cu o linie de credit de pana la 20.000 de lei, are cea mai scazuta dobanda practicata de bancile... mai mult
Luni, 27 Ianuarie 2014, ora 14:30
Cea mai avantajoasa solutie bancara pentru finantarea vacantei din acest an este cardul de credit multibrand, care permit clientilor sa achite banii de vacanta la intoarcere, in cateva rate prestabilite, fara dobanzi sau comisioane. Business24 iti prezinta cele mai avantajoase oferte de carduri multibrand din aceasta vara.
In majoritatea cazurilor, bancile ofera posibilitatea de a plati costul pachetului turistic oferit de o agentie partenera, in maximum 12 rate fixe, fara dobanda si fara comisioane. In plus, clientii au posibilitatea de a acumula, prin intermediul tranzactiilor pe care le efectueaza, puncte convertibile in bani.
BCR, Banca Transilvania, Credit Europe Bank, Garanti Bank si Raiffeisen Bank sunt institutiile bancare cu cele mai avantajoase oferte pentru cardurile de credit destinate vacantelor.
Ce beneficii ofera cardurile de credit pentru vacanta
BCR Wizz Air este un card de credit care ofera clientilor posibilitatea de a-si achita costul vacantei in rate egale cu dobanda 0%, daca tranzactia a fost efectuata la unul dintre partenerii BCR. Pe lista sunt incluse 41 de agentii de turism.
Produsul oferit de BCR functioneaza si ca un card de credit obisnuit, cu perioada de gratie de pana la 53 de zile - in care nu este perceputa dobanda. Dupa expirarea acestei perioade, cardul solicita o dobanda variabila de 19,5% + ROBOR la 3 luni/an, in cazul unui contract fara garantii, cu limita de creditare de maximum 20.000 de lei.
"Perioada de gratie se... mai mult
Luni, 20 Mai 2013, ora 15:10
Case de vacanta, reduceri de dobanzi pentru femei, gadgeturi sau jucarii - bancile promit "marea cu sarea" clientilor care le trec pragul in aceasta luna.
Premii in bani sau case de vacanta
De exemplu, clientii CEC Bank care achizitioneaza, pana pe 14 iunie, un card MasterCard Debit, Credit sau Gold si efectueaza tranzactii comerciale in valoare de minimum 50 lei pot castiga unul dintre cele 600 de premii a cate 50 lei fiecare sau, prin tragere la sorti, una din cele sase vacante in Romania, potrivit eFin.ro.
Reduceri la dobanzi pentru femei in luna lui Martisor
Femeile beneficiaza in luna martie de o reducere cu 3 puncte procentuale la dobanzile aferente cardurilor de credit Visa Classic, Visa Smart si wwShoPing emise Banca Comerciala Carpatica. Oferta este valabila pentru o perioada de trei luni de la data acordarii acestora.
Cardurile de credit au o perioada de gratie de 55 de zile, iar banca nu percepe comisioane pentru platile la comercianti. In plus, prin Visa Smart se pot refinanta cardurile de credit ale altor banci.
Puncte de loialitate
Detinatorii de carduri de debit si de credit MasterCard emise de OTP Bank pot acumula puncte de loialitate, in functie de utilizarea cardului pentru platile la comercianti. Odata intrati in program, clientii primesc un bonus de 1.000 de puncte, pe care le pot folosi pentru achizitionarea produsului preferat dintr-un catalog ce include peste 200 de oferte. De la gadgeturi, la jucarii pentru cei mici, si de la... mai mult
Joi, 21 Martie 2013, ora 09:01
Grupul american Citigroup a devenit prima banca din Vest care emite propriile carduri de credit in China, fara co-branding cu o institutie financiara locala, subliniind relaxarea restrictiilor impuse de guvernul de la Beijing pe piata cu cel mai ridicat potential de crestere din lume.
Cardurile pot fi denominate in yuani sau dolari si sunt acceptate oriunde in lume, a anuntat marti Citigroup.
China UnionPay, cea mai mare retea de plati eletronice din tara, va procesa platile efectuate in China cu cardurile Citigroup. Pe plan international, platile vor fi gestionate de MasterCard si Visa, potrivit bancii americane.
Piata cardurilor bancare din China va depasi Statele Unite pana in 2020, cand va totaliza 900 de milioane de clienti, estima MasterCard intr-un raport din 2010.
Legislatia chineza impune ca toate tranzactiile denominate in yuani efectuate prin carduri de credit sa fie procesate de China UnionPay, care este detinuta de peste 80 de banci si alte companii de stat.
Prima banca straina care a emis carduri in China a fost Bank of East Asia, cu sediul la Hong Kong, care opereaza carduri pe continent din 2008. mai mult
Marti, 21 August 2012, ora 10:55
Startup-ul de plati Wallaby Financial vrea sa lanseze un dispozitiv care sa contina mai multe carduri de credit. Unificarea acestora are ca motiv o mai buna administrare a lor si consolidarea sistemului de puncte de recompensa.
Multe persoane folosesc mai multe carduri de credit prin care se ofera recompense, precum puncte pentru liniile aeriene sau pentru hotel, care sunt folosite in momentul in care se cumpara diverse obiecte. Cu atat de multe alegeri si recompense care se schimba frecvent, poate sa fie debusolant pentru un utilizator sa isi dea seama ce card sa aleaga, conform Technology Review.
Matthew Goldman, fondatorul si directorul Wallaby Financial, a initiat un sistem prin care toate cardurile de credit sunt conectate prin intermediul unui dispozitiv, in schimbul achitarii unei taxe. Compania mizeaza pe faptul ca imbunatatirea sistemului de carduri de credit existent va usura si ii va atrage pe oameni, mai mult decat noile tehnologii de plata, inclusiv cele care se bazeaza pe chipuri de incorporate in telefoane, care functioneaza pe un camp de comunicatii apropiat.
Cei care doresc sa beneficieze de serviciile Wallaby Financial, trebuie sa ii ofere companiei informatii despre cardurile lor de credit, iar aceasta le trimite o bucata de pastic pe care clientii o vor folosi in schimbul celorlalte carduri. In momentul in care se plateste cu cardul Wallaby, serviciul acestuia foloseste algoritmi pentru a decide ce card din structura sa va plati serviciul... mai mult
Joi, 05 Iulie 2012, ora 18:58
Cardul a devenit un instrument indispensabil vietii cotidiene, mai ales cand veniturile sunt peste medie. Business24 a incercat sa afle care sunt cele mai avantajoase oferte pe aceasta piata.
In general mai usor de accesat, cardul de credit se poate dovedi util in situatii ce impun cheltuieli neprevazute. Pe de alta parte, costurile aferente cardului de cumparaturi sunt mult mai ridicate, comparativ cu cele ale creditelor. Evident, nivelul acestor costuri poate varia semnificativ de la un produs la altul. Am luat in calcul un card pe care sa fie incarcata suma maxima de 50.000 de lei.
Astfel, la ING Card Credit, rata dobanzii, atat pentru cumparaturi cu cardul, cat si pentru retragere numerar, este de 15,50%. Acelasi principiu este implementat si la costurile totale cu creditul, DAE - tranzactii la comercianti si DAE - retragere numerar ATM fiind la acelasi nivel: 17,25%.
Comisioane identice pentru cumparaturi si retrageri
La BCR, cardul Powercard Standard - garantat cu depozit colateral rata dobanzii, atat pentru cumparaturi cu cardul, cat si pentru retragere numerar, este de 17,57%. Acelasi principiu este implementat si de catre cei de la BCR, la costurile totale cu creditul, DAE - tranzactii la comercianti si DAE - retragere numerar ATM, fiind la acelasi nivel: 19,57%.
La Marfin Bank, cardul Marfin Classic are o rata a dobanzii pentru cumparaturi cu cardul de 17,63%. Acelasi procent se aplica si pentru pentru cumparaturi cu cardul, adica 17,63%. DAE -... mai mult
Marti, 03 Iulie 2012, ora 08:17