Cardurile de credit co-branded sunt, dupa cum le spune si numele, carduri create din asocierea a doua companii, in general o banca si o companie, fie aeriana, fie din industria energiei sau chiar IT sau retail.
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, cat de utile sunt cardurile co-branded.
Acestea au mai multe beneficii pentru cei care aleg sa le foloseasca si pot merge de la returnarea unui procent din banii cheltuiti la comerciantul respectiv pana la facilitati si discounturi semnificative.
Spre exemplu, in cazul unui card de credit co-branded cu o companie aeriana aceasta poate oferi mile de zbor, iar la adunarea unui anumit numar de mile poti achizitiona bilete gratuite sau alte servicii oferite de compania respectiva.
De asemenea, poti apela la un astfel de card daca stii ca faci achizitii dese, iar banca respectiva are un parteneriat cu un magazin online de la care poti obtine reduceri considerabile.
In alte state, au aparut cardurile multi-branded care ofera si mai multe beneficii utilizatorilor. Rolul acestor carduri tine de fidelizarea clientilor si castigarea unor noi segmente de piata.
CEC Bank te incurajeaza sa fii responsabil cu banii tai.
CITESTE SI:
Pachetele bancare pentru pensionari. Cu ce avantaje vin
Cum iti inveti copilul sa fie cumpatat cu banii
Mirajul Bitcoin: cum te poti ingropa financiar singur ...citeste mai departe despre "Cardurile de credit co-branded: ce castigi cu ele?" pe Ziare.com mai mult
Marti, 01 Decembrie 2020, ora 08:30
Pe o piata in care tranzactiile financiare sunt din ce in ce mai limitate, bancile au descoperit o nisa neexploatata suficient: cardurile co-branded, care le ofera utilizatorilor reduceri sau puncte de fidelitate la fiecare utilizare."Tendinta de folosire a cardurilor co-branded pentru plati cotidiene se va accentua pe masura ce comerciantii si banca emitenta vor atasa tot mai multe beneficii pe aceste carduri, ceea ce in final va duce la cresterea volumelor tranzactionate pe card la comercianti", a declarat pentru gandul Catalin Cretu, director general pentru Romania al Visa Europe. Bancile si institutiile financiare nonbancare semneaza parteneriate cu firme precum companii de telefonie mobila, linii aeriene sau retaileri si ofera posesorilor de carduri co-branded multiple reduceri la cumparaturi si puncte de loialitate care le asigura servicii in plus.In general, dobanda anuala efectiva (DAE) la aceste carduri este cuprinsa intre 20% si 55%, iar perioada de gratie de 50-60 de zile. Limita maxima de creditare poate ajunge pana la 20.000 de lei. mai mult
Marti, 08 Februarie 2011, ora 11:02