In aceasta saptamana, Rick Goings, presedintele si CEO-ul Tupperware Brands Corporation, va fi prezent in Romania in cadrul unui seminar de dezvoltare personala si succes in afaceri, organizat la Hotel Intercontinental.
Seminarul se va focusa pe oportunitatile de business oferite de Tupperware Brands, deasemenea si despre cum a deschis calea spre antreprenoriat in Romania si Bulgaria.
Prezente la acest eveniment vor fi mai mult de 250 femei din Romania si Bulgaria, ce reprezinta forta vanzarilor de produse Tupperware.
Istoric
De mai mult de 60 de ani, Tupperware Brands este recunoscut pentru vanzarea recipientelor cu sigiliu revolutionare pentru depozitarea alimentelor, care au fost o inovatie unica deoarece pastreaza mancarea proaspata mai mult timp. Astazi, compania si-a extins considerabil gama incluzand produse pentru gatit si vase de bucatarie, impreuna cu produse axate pe organizare a alimentelor. Imbunatateste viata consumatorilor oferindu-le un design ingenious, produse de calitate cu garantie pe viata.
Produsele Tupperware sunt atat de unice in caracteristici si beneficii incat au avut nevoie de demonstratii inca din 1948.
Compania a organizat evenimentul Home Party, acesta fiind o modalitate total noua de promovare a produselor in randul consumatorilor.
Demonstratiile in cadrul petrecerilor de acasa s-au dovedit a fi un tip de comunicare foarte eficient de prezentare a produselor Tupperware.
Cum se desfasoara Party Tupperware?
Home... mai mult
Marti, 09 Iulie 2013, ora 15:32
Partea umana a unui lider se poate manifesta in mod excesiv, ceea ce poate genera o raportare subiectiva la oamenii cu care lucreaza si o serie de probleme la nivelul modului de functionare a organizatiei.
Patrick Lencioni, autorul cartii "The Five Temptations of a CEO", sintetizeaza cele mai importante "tentatii" cu care se confrunta un manager si reflectarea acestora in cadrul relatiilor cu subordonatii si compania in ansamblul ei.
Resultate vs. status
Prima tentatie a unui manager, pe care o analizeaza Patrick Lencioni in cartea sa, este dorinta de a-si proteja statutul carierei sale, potrivit The Book Outlines Wiki.
Un lider trebuie sa isi puna o serie de intrebari pentru a-si da seama daca statutul sau este mai important decat compania pe care o conduce:
Considerati ca este vorba de un esec profesional atunci cand organizatia nu reuseste sa isi indeplineasca obiectivele?
Va intrebati adesea: ce urmeaza? Cum pot face mai bine decat alte persoane o serie de lucruri?
Va deranjeaza foarte mult daca institutia pe care o conduceti si-a depasit obiectivele, dar dumneavoastra ramaneti cumva in umbra?
Cel mai important obiectiv al unei companii este inregistrarea de rezultate pozitive. Unii lideri au tendinta sa se concentreze mai mult asupra propriei lor cariere, fiind distrasi astfel de la performantele pe care ar trebui sa le inregistreze companiile pe care le conduc.
Managerii pot lua decizii care sa ii protejeze pe ei sau reputatia lor sau, ceea... mai mult
Sambata, 22 Septembrie 2012, ora 00:00
Daca start-up-ul tau merge foarte bine si privesti cu speranta in viitor spre o dezvoltare considerabila, inseamna ca te-ai gandit deja sa iti faci un board de management pentru a profita de acest “avant”. Chiar daca te simti indreptatit sa iti acorzi tie titlul de CEO, specialistii te sfatuiesc sa iti faci o analiza atenta, inainte de a face o astfel de miscare.Un CEO valoros are cateva caracteristici de baza, fara de care compania nu are cum sa atinga succesul. Acum este momentul sa lasi ego-ul la o parte si sa afli daca ai sau nu “stofa de CEO”.
De ce e bine sa te gandesti din timp la asta? Ca sa anticipezi unele momente descurajante in cariera si un esec financiar de mari proportii, spun expertii Inc.com.
Esti un adevarat lider?
Leadership-ul presupune cu totul altceva decat a fi un sef respectat.
Un bun lider urmareste indeaproape activitatea companiei si se asigura ca toata lumea a inteles ce si cum trebuie sa faca, in cel mai scurt timp posibil.
Ai capacitatea de a privi in perspectiva?
Un CEO trebuie sa aiba o imagine clara asupra viitorului mediului de afaceri in care se dezvolta compania.
Doar in acest mod compania ta se va situa in pozitiile de top, in loc sa se zbata pentru supravietuire.
Rezolvi orice problema?
O alta caracteristica importanta pentru un CEO este pasiunea pentru rezolvarea problemelor.
Trebuie sa iti dai seama care sunt problemele care necesita o atentie sporita si care nu, concentrandu-te asupra celor prioritare.... mai mult
Joi, 12 Mai 2011, ora 13:23
Larry Page si-a luat in primire postul de director executiv al Google de aproximativ 2 saptamani. Cu toate acestea, liderul gigantului web nu a tinut inca nici o sedinta cu angajatii sai si nici nu a facut declaratii in presa. In schimb, Page a umblat la "trezoreria" Google si a cheltuit 900 de milioane de dolari pentru a achizitiona portofoliul de brevete Novel, inclusive cele care fac referire la tehnologia de telefonie mobila. Stilul sau de management este relevant pentru oricine isi doreste sa demareze o afacere sau sa faca fata concurentei acerbe. Iata cateva strategii de leadership pe care le poti invata de la CEO-ul Google.Fii atent la cele mai nebunesti idei si acorda-le atentie
"Vorbeste despre viitor", a afirmat Page la Universitatea din Michigan in 2005, cand Google avea 3.500 de angajati, o optime din cati are in prezent.
Page isi indeamna echipa sa creada in idei indraznete "care ar putea schimba lumea cu adevarat".
Ideea Google ca motor de cautare "i s-a aratat in vis", spune Page.
Motto-ul lui Page: "Cand nimeni altcineva nu e la fel de nebun s-o faca, ai mai putina competitie".
Aceasta perspectiva este sustinuta de catre Google cu 36 de miliarde de dolari in numerar si titluri de valoare negociabile si cu un buget de cercetare si dezvoltare in valoare de 3,8 miliarde de dolari in 2010.
Construieste-ti echipa, evita birocratia
Ani de zile, Page s-a implicat in munca fiecarui angajat de la Google.
Trei din cele 6 persoane recent promovate pentru a... mai mult
Marti, 19 Aprilie 2011, ora 15:51