Pentru un turist care iubeste croazierele line, Dunarea ramane cel mai promitator traseu. Intins intre muntii Padurea Neagra din Germania si Marea Neagra, fluviul este o adevarata autostrada acvatica, care iti permite sa descoperi diversitatea peisajelor si culturilor din Europa Centrala si de Sud-Est.
Partea cea mai buna este ca fluviul, care strabate 10 tari, iti ofera posibilitatea sa planifici o croaziera placuta in mai toate sezoanele anului, dupa cum remarca si blogul de calatorii al revistei National Geographic.
Calatorie de vis
Poti incepe calatoria fie de pe cursul Dunarii de jos, fie din amonte, croazierele evoluand de la Budapesta spre est, pana la varsarea fluviului in Marea Neagra, fie dinspre Nurenberg spre capitala Ungariei, cu trecere prin Viena.
O calatorie pe intreaga lungime a fluviului iti va asigura trecerea prin patru capitale de tari si parcurgerea a peste 2.800 de kilometri prin inima Europei.
De la mijlocul lunii noiembrie si pana in decembrie, o croaziera pe Dunare iti ofera sansa sa poposesti si la faimoasele targuri de Craciun din Viena, Nurnberg sau Regensburg.
Tot in aceasta perioada, dar si la inceput de primavara, ai sansa de a gasi tarife mult mai mici pentru placuta calatorie pe Dunarea albastra. Principalele agentii occidentale care organizeaza croaziere pe fluviu sunt Viking River Cruises, Tauk River Cruising si Avalon Waterways.
Vara si toamna, calatorii prefera croaziere care au ca punct final splendoarea... mai mult
Sambata, 12 Decembrie 2015, ora 00:00
Proiectul mai vechi privind transformarea Bucurestiului intr-o capitala dunareana ar trebui reluat, fiind de importanta deosebita pentru economia romaneasca, a declarat marti ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, la o conferinta despre strategia europeana in regiunea Dunarii, precizeaza NewsIn."Prioritar pentru Romania este sublinierea importantei fluviului Dunarea ca si coridor de legatura intre statetele din regiune si Marea Neagra.
Bucurestiul trebuie sa devina in viitor capitala dunareana, preocupari pentru realizarea unei artere navigabile care sa lege capitala Romaniei cu Dunarea avand o vechime, atestata de schitele si propunerile prezentate de peste 125 de ani.
Eu cred ca ar trebui sa ne aplecam din nou asupra acestui proiect mai vechi, ca Bucurestiul sa fie una dintre capitalele dunarene", a declarat marti Elena Udrea.Discutiile privind transformarea Bucurestiului intr-un port dunarean dateaza inca de dinainte de 1990.Potrivit ministrului dezvoltarii si turismului, strategia Uniunii Europene pentru regiunea Dunarii se afla pe agenda de prioritati a Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului si va continua sa reprezinte o prioritate pentru minister atat in perioada sa de elaborare, cat si in perioada urmatoare de implementare."Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a sustinut inca din 2008 necesitatea elaborarii acestei Strategii si prin reprezentantii sai a contribuit la elaborarea documentului cadru care reflecta prioritatile... mai mult
Marti, 25 Mai 2010, ora 12:25
Ministrul austriac de externe, Michael Spindelegger, aflat in vizita in Romania, a fost destul de evaziv miercuri in ceea ce priveste bancile austriece din Romania, in conditiile in care exista suspiciuni ca acestea vor scoate capital din tara noastra, dupa acordarea imprumutului FMI.Cristian Diaconescu a subliniat miercuri, dupa intrevederea cu omologul sau austriac Michael Spindelegger, importanta faptului ca bancile austriece si-au mentinut liniile de creditare pentru sucursalele din Romania si a indicat necesitatea continuarii dialogului intre institutiile bancare. Ministrul de externe Cristian Diaconescu a declarat, in conferinta de presa comuna cu ministrul austriac de externe, ca pe agenda discutiilor bilaterale s-au inscris aspecte privind criza economica si financiara.
"Din punctul de vedere al volumului investitiilor, Austria este a doua tara ca nivel de investitie din Romania, cu peste 12 miliarde de euro. Subliniez ca este foarte important faptul ca bancile austriece au decis mentinerea liniilor de credit pentru sucursalele din Romania, cu atat mai mult cu cat bancile austriece inregistreaza indicatori de solvabilitate peste medie si o buna pozitie in ceea ce priveste lichiditatea. Am subliniat importanta continuarii dialogului intre institutiile bancare din cele doua tari in sensul asigurarii stabilitatii economice", a declarat seful diplomatiei romane.Omologul austriac s-a referit, in schimb, destul de evaziv la aspecte privind bancile austriece din Romania,... mai mult
Miercuri, 01 Aprilie 2009, ora 15:47