Etapa de inscriere in cadrul masurii 2 "Granturi pentru capital de lucru" din cadrul schemei de ajutor de stat instituita prin Ordonanta de Urgenta nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele masuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile incepe joi, la ora 10.00.
"Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri anunta lansarea etapei de inscriere in cadrul masurii 2 'Granturi pentru capital de lucru' din cadrul schemei de ajutor de stat instituita prin Ordonanta de Urgenta nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele masuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operational Competitivitate 2014-2020, in contextul crizei provocate de COVID-19", a anuntat Ministerul Economiei.
Pe Masura 2 va fi disponibil un buget de 350 milioane euro, din fonduri UE si de la bugetul de stat, din care se vor acorda granturi pentru capital de lucru de cate 2.000-150.000 de euro unor ONG-uri din domeniul invatamantului si unor IMM-uri. Pentru IMM-urile cu cifra de afaceri aferenta anului 2019 cuprinsa intre 5.000 si 13.500 euro, valoarea grantului este de 2.000 euro; Pentru IMM-urile cu cifra de afaceri aferenta anului 2019 cuprinsa intre 13.501 si 1.000.000 euro, valoarea grantului se stabileste in procent de 15% din cifra de afaceri si nu poate depasi suma de 150.000 euro. Pentru IMM-urile cu cifra de afaceri cu echivalentul in euro de peste 1 milion de euro, valoarea maxima a ajutorului este de... mai mult
Joi, 22 Octombrie 2020, ora 09:44
Recordul atins de lansarea ofertei publice a companiei Alibaba si listarea la bursa din New York a reprezentat un soc pentru Wall Street. Cu toate acestea, companiile finantate pe capital de risc nu se ingramadesc sa urmeze exemplul dat de chinezi.
Iar numarul lor, cel putin in Statele Unite, nu este deloc redus, ba chiar se indreapta spre o alta performanta, 49 de firme fiind evaluate la sume ce depasesc in fiecare caz pragul de un miliard de dolari. O cifra sensibil mai mare decat cea inregistrata la sfarsitul lui 2013, cand doar 28 de firme depasisera acest prag. O diferenta majora si fata de perioada de boom a anilor 2000, cand doar 10 astfel de companii beneficiau exclusiv de finantari venture, observa Wall Street Journal.
Fara presiune
Dintre companiile care nu se grabesc inca sa deschida portile actionariatului public, AppDynamics din San Francisco a reusit sa treaca pragul de un miliard de dolari in cotatia de piata din iulie anul acesta, vanzand o parte din actiunile fondatorilor catre investitori privati pentru 70 de milioane de dolari.
Jyoti Bansal, fondator si director executiv al companiei, sustine ca nu simte nicio presiune din partea investitorilor care au pavat drumul spre succes al firmei sale in a-si retrage banii. "Nu exista o nevoie de lichiditati in acest moment. Cat timp veniturile sunt in crestere, toata lumea este multumita cu asteptarea momentului oportun", sustine Bansal.
In fapt, febrilitatea resimtita in randul fondurilor de... mai mult
Vineri, 10 Octombrie 2014, ora 08:32
Companiile nu utilizeaza la maxim cea mai la indemana forma de lichiditate si cel mai ieftin tip de finantare: capitalul de lucru (working capital), conform celui mai recent raport Ernst & Young dedicat managementului capitalului de lucru All tied up Central & South East Europe.
Potrivit sursei citate, intreprinderile din Europa Centrala si de Sud-Est (CSE) au experimentat deteriorarea performantei capitalului de lucru in 2011 comparativ cu 2010, indicatorul cheie cash-to-cash (C2C) inregistrand o crestere de 12%.
Rezultatele din acest an arata ca cele 150 de companii analizate au, la nivel agregat, 20 de miliarde de euro in numerar blocate inutil in capitalul de lucru. Suma reprezinta 8% din veniturile din vanzari.
Performanta mai scazuta a capitalului de lucru in 2011 (cu exceptia sectorului de petrol si gaze) s-a datorat managementului neperformant al creantelor si stocurilor, care a fost partial neutralizat de intarzierea platilor catre furnizori. Deteriorarea performantei creantelor reflecta partial impactul inrautatirii conditiilor economice si de credit in unele tari din Europa Centrala si de Sud-Est in cursul anului 2011.
In prezent, managementul ar trebui sa puna in discutie modul de gestionare a capitalului de lucru in organizatiile in care lucreaza. De aceea, trebuie sa se plece de la intrebarea daca exista o cultura a cash-ului in aceste organizatii, daca se aplica instrumente si proceduri pentru a monitoriza performanta capitalului de lucru, daca... mai mult
Luni, 28 Ianuarie 2013, ora 12:20
Garantiile acordate pentru credite in ultimii doi ani sunt in proportie de 80% pentru capital de lucru, a declarat presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM), Aurel Saramet.
"Acestea sunt ceea ce eu spun ca sunt credite de subzistenta, nu creaza nimic in plus, foarte rar creeaza cifra de afaceri daca mai gasesc contracte", a spus Saramet, in cadrul semninarului EU-COFILE organizat la Sinaia de BNR si Alpha Bank.
El a declarat ca activitatea Fondului s-a intensificat in ultimii ani si ca pentru anul acesta estimeaza un rezultat pozitiv de 1,5 milioane euro.
"In primul an de functionare am acordat un milion de euro garantii, iar anul acesta, cand facem 10 ani de activitate, o sa inchidem cu 525 de milioane de euro garantii acordate. Pana in 2005-2006 nu depaseam 80-100 milioane de euro...Daca in 2006 plateam 4 milioane de euro, anul acesta Fondul o sa plateasca 40 de milioane de euro", a spus Saramet. mai mult
Miercuri, 07 Decembrie 2011, ora 20:12
Compania nationala Posta Romana vrea sa ia o linie de credit de 40 milioane lei pentru finantarea capitalului de lucru, cu o perioada de rambursare de 12 luni si urmeaza sa organizeze o licitatie deschisa pe 20 aprilie in acest sens, potrivit unui anunt al companiei de pe e-licitatie.ro si preluat de NewsIn.Bancile interesate sa participe trebuie sa depuna o garantie de participare de 75.000 lei.
Afacerile companiei nationale Posta Romana au scazut anul trecut cu peste 4%, la 1,374 miliarde lei, fata de cifra de afaceri inregistrata in 2009, de 1,435 miliarde lei, din cauza scaderii volumului prestarilor efectuate de companie in 2010. mai mult
Joi, 10 Martie 2011, ora 17:37
Romania va contribui in acest an cu peste 1 miliard euro la bugetul Uniunii Europene (UE), insa cere numai 30 milioane euro din fondurile structurale pentru plata proiectelor derulate in 2009 prin programe operationale sectoriale, a declarat, pentru NewsIn, o sursa din cadrul Comisiei Europene,relateaza Newsin. "Cererile de plata intermediare pe care autoritatile romane le-au prevazut ca le vor plati beneficiarilor in acest an si pentru care vor cere rambursari Comisiei se ridica la doar 116 milioane euro, din care 86 milioane euro sunt prin fonduri Jeremie. Asadar, numai 30 milioane euro sunt sume de achitat pentru proiecte concrete", a precizat sursa citata. Programul Jeremie este un instrument al UE destinat sprijinirii IMM-urilor pentru accesul la fonduri cu capital de risc, iar Romania are alocate, in cadrul acestei initiative, 100 milioane euro. Potrivit datelor CE, suma de 116 milioane euro corespunde estimarilor oficiale de plata anuntate de Ministerul Finantelor pentru ansamblul programelor pentru care Romania poate primi fonduri structurale, respectiv mediu, tranporturi, dezvoltare regionala, cresterea competitivitatii economice, dezvoltarea resurselor umane si asistenta tehnica. Guvernul Romaniei si-a stabilit ca prioritate pentru acest an absorbtia cat mai multor fonduri comunitare. "E vorba de cele 30 miliarde euro care au inceput sa vina in Romania. Pentru asta trebuie proiecte care sa fie implementate. Acum sunt cateva proiecte in derulare, cum este... mai mult
Luni, 27 Iulie 2009, ora 15:18