Trainer-ul Google Chris Perks vine in Romania pe 19 mai 2016 pentru a sustine conferinta "Social Recruiting Conference 2016", in cadrul careia va dezvalui strategiile de social media care cresc brandul unui angajator si dau rezultate in recrutare.
Construirea relatiei cu candidatii si promovarea brandului de angajator prin continut relevant sunt cei doi piloni importanti ai strategiei de recrutare prin social media care aduc rezultate. Conferinta Social Recruiting 2016 deschide conversatia in jurul acestor subiecte, avandul ca invitat principal pe Chris Perks, alaturi de specialisti si practicieni din Romania.
Taxa de participare:
- 290 Euro (pentru inscrieri pana la 31 ianuarie 2016)
- 330 Euro (01 feb - 28 februarie)
- 370 Euro (01 martie - 05 mai *)
- Group - 750 Euro pana la 31 ianuarie
Mai multe detalii despre evenimente, pe site-ul conferintei. mai mult
Miercuri, 24 Februarie 2016, ora 18:00
Multi tineri din ziua astazi utilizeaza retelele social media doar ca un mod distractiv de a-si trece timpul.
Dar social media inseamna mult mai mult decat atat. Pe zi ce trece, apar tot mai multe optiuni de cariera in social media marketing. "Competentele Digitale sunt vazute si apreciate ca unul dintre cele opt competente de baza necesare unui locul de munca modern.
In cele ce urmeaza va prezentam patru lucruri pe care trebuie sa le stiti pentru a va lansa o cariera in domeniul social media.
Platformele sunt diferite, de aceea trebuie sa ai abilitati si cunostinte pentru fiecare dintre ele. Exista multe instrumente diferite de social media prin care se pot conectarea comunitatile in speranta unei cresteri de afaceri, cum ar fi Facebook, Twitter, YouTube, LinkedIn, Instagram, Pinterest, etc.
Fiecare instrument tehnic are propriile argumente pro, contra si utilizatori unici. Pentru a utiliza in mod eficient o platforma social media. Gandeste-te ca fiecare instrument este folosit pentru diferite locuri de munca.
Marketingul eficient, fie ca este vorba de retelele sociale sau traditionale, incepe cu stabilirea unui public tinta si ceea ce doriti sa furnizati utilizatorilor referitor la brand-ul promovat. Odata ce aveti un obiectiv puteti analiza si gasi platforma potrivita afacerii.
De exemplu, ati putea alege Twitter pentru a comunica fragmente rapide de informatii convingatoare, insa atunci cand doriti o abordare vizuala mai buna, utilizati Instagramul.... mai mult
Joi, 19 Noiembrie 2015, ora 13:58
Expansiunea retelelor sociale din ultimii ani i-a determinat pe anagajatori sa ia in considerare profilele potentialilor candidati in procesul de recrutare. Social Media a devenit nu numai un loc destinat conexiunilor intre oameni si prietenii sau rudele acestora, ci si o punte de legatura intre candidati si companii, respectiv angajatori.
Facebook si Linkedin, dar si Google sunt principalele canale care pot determina chemarea la un interviu, in mod deosebit Linkedin, CV-ul virtual pe care angajatorii nu-l ocolesc.
Ce urmaresc angajatorii in procesul de recrutare
Prin intermediul retelelor sociale, angajatorii pot creiona in mod rapid profilul potentialului candidat. Retelele sociale sunt cele care ofera o viziune de ansamblu asupra personalitatii si experientei, angajatorii luand in considerare hobby-urile, pasiunile, dar si trasaturile morale pe care le detin candidatii, in special companiile, care doresc oameni ce se potrivesc cu misiunea si valorile acestora.
Pentru industriile creative precum marketing-ul, publicitatea sau PR-ul, angajatorii pun accent pe conceptul de "out of the box" si influenta sociala a candidatului. Domeniul comunicarii prezinta cea mai mare flexibilitate, unde CV-ul poate genera "word of mouth" si poate fi chiar transpus pe retele care nu sunt dedicate recrutarii, si anume Tumblr.
Cum poate ajuta Social Media la gasirea unui job
Facebook, Twitter, si recent, blogurile personale sau nisate pe resurse umane reprezinta adevarate... mai mult
Miercuri, 28 Mai 2014, ora 08:31
Retelele sociale schimba "fata" recrutarii, iar multe voci spun ca nu o schimba in bine, dar cifrele sunt mai relevante: 89% dintre companii au folosit social media pentru recrutare in 2011, fata de numai 6% in 2010.
In sprijinul argumentului ca mediul online nu mai poate fi ignorat nici de catre companii, nici de catre cei care isi cauta un job, vine si urmatoarea cifra: unul din trei angajatori au respins un candidat in urma informatiilor pe care le-au aflat despre acesta din mediul online, potrivit statisticilor compilate de catre portalhr.ro.
Ce ar trebui sa insemne canalul de comunicare social media pentru cei care isi cauta un job si pentru firmele care vor sa-si pastreze o reputatie de bun angajatori, dar si cum ar trebui folosite uneltele social media, iata doua dintre temele de discutie pe care Madalina Uceanu, care lucreaza in domeniul resurselor umane de 18 ani si care a fondat website-ul portalhr.ro, a fost de acord sa le discute cu Business24.
Cum s-a schimbat paradigma de cautare a unui job in era "social media"?
"Social Media" inseamna, de fapt, o vitrina noua, in care, fie ca ne dorim sau nu, sunt expuse elemente care ne-ar putea caracteriza. Automat asta aduce cu sine o abordare diferita, la care se adauga usurinta cu care putem comunica prin intermediul acestor canale. Intr-un studiu realizat in 2011 impreuna cu Cristi Manafu, in mediul online, 95% dintre candidati mentioneaza Social Media ca sursa catre care s-ar indrepta daca ar fi sa isi... mai mult
Miercuri, 19 Decembrie 2012, ora 13:18
Formatiunea politica ARD si liderii ei, Vasile Blaga si Mihai-Razvan Ungureanu, au o prezenta redusa pe Internet, un mediu pe care independentul Nicusor Dan, atunci cand a candidat la Primaria Capitalei, l-a folosit cu succes.
Pagina oficiala a ARD pe Internet poate fi gasita la adresa aliantaromaniadreapta.eu. La ora redactarii acestui articol, pagina fusese recomandata pe Facebook de 388 de ori.
Formatiunea politica are cont de Twitter (@ARD_EU), urmarit de 100 de utilizatori. In ceea ce priveste canalul YouTube, acesta are 10 abonati.
Pe Facebook, ARD promoveaza o pagina folosita pentru a afisa continut video. Pagina are putin peste 4.000 de like-uri.
Ce canale online folosesc liderii ARD
Mihai Razvan Ungureanu are o pagina oficiala de Facebook, unde a strans peste 10.500 de like-uri. Pagina a fost creata la inceputul lunii iulie 2012 si prezinta evenimentele publice la care a participat Mihai Razvan Ungureanu.
In sectiunea "Despre" (About) a paginii de Facebook, adresa de e-mail la care poate fi contactat Ungureanu este furnizata de serviciul gratuit de mesagerie Google Gmail.
Pe pagina oficiala a ARD, Mihai-Razvan Ungureanu are doar pagina de Facebook. Ungureanu nu are cont de Twitter, nu are blog si nici canal de YouTube. Totusi, exista un cont cu numele sau, dar nu este confirmat si nu are niciun abonat.
Nici colegul sau de alianta, Vasile Blaga, nu are cont de Twitter sau canal Youtube. Blaga are doar cont personal, unde are 774 de prieteni.... mai mult
Miercuri, 21 Noiembrie 2012, ora 18:25
Modul in care se promoveaza online un candidat la alegerile parlamentare poate fi un indicator decisiv pentru alegatori, in contextul in care Internetul este un mediu guvernat de transparenta.
Business24 a cercetat modul in care se prezinta pe Internet cei trei lideri ai formatiunii Uniunea Social Liberala (USL), Victor Ponta, Crin Antonescu si Dan Constantin.
USL, formatiunea politica creditata cu cele mai mari sanse la alegerile parlamentare, are un webiste oficial - uslonline.ro - in care, printre altele, utilizatorii pot vizualiza profilul fiecarui candidat la alegerile parlamentare din partea USL.
USL are si pagina de Facebook - facebook.com/uslonline, care a strans pana in prezent peste 12.500 de like-uri.
Formatiunea are, de asemenea, cont de Twitter si canal video pe YouTube. USL este urmarita pe Twitter de 355 de persoane, iar pe YouTube de 17 utilizatori.
Victor Ponta
Premierul are pagina pe Facebook - facebook.com/Ponta.Victor -, unde a strans pana in prezent aproape 57.000 de like-uri.
Pagina contine o aplicatie pentru newsletter din partea partidului PSD, dar si o pagina speciala in care sunt descrise prioritatile guvernului.
Pagina de Facebook a lui Victor Ponta este acutalizata des si contine fotografii, dar si linkuri catre alte site-uri, articole din presa sau relatari de la deplasarile lui Victor Ponta.
Primul-ministru este prezent si pe Twitter (@Victor_Ponta), unde este urmarit de 3.731 de persoane. Contul este gestionat... mai mult
Marti, 20 Noiembrie 2012, ora 14:35
Facebook nu este singurul mediu care ii determina pe oameni sa se exprime liber si neingradit, uitand sau ignorand repercursiunile unei astfel de comportament. Chiar si Twitter a facut cateva "victime" care au sfarsit prin a ramane fara job, din cauza afirmatiilor nepotrivite din tweet-urile lor. Iata cateva situatii reale de evitat, prezentate de Business Insider, in care postarile pe Twitter i-au costat pe autori propriul loc de munca:
Credea ca posteaza de pe contul personal de Twitter
Scott Bartosiewicz, social media strategist la o companie new media contractata de Chrysler pentru promovarea online, a postat un tweet de pe contul corporate de Twitter al Chrysler, crezand ca era logat in contul personal.
In acest tweet, angajatul sublinia agresiv ironia faptului ca Detroit se numeste “orasul motoarelor” si nimeni de acolo nu are habar sa conduca.
Bartosiewicz a fost concediat si Chrysler nu si-a mai reinnoit contractul cu New Media Strategies.
Concediat pentru glume despre japonezi
Comedianul Gilbert Gottfried, vocea mascotei de la cea mai mare companie de asigurari din Japonia, Aflac, a fost concediat dupa ce a facut glume nepotrivite despre tsunami-ul care a lovit Japonia.
“Japonia este o tara foarte avansata. Japonezii nu se duc la plaja. Plaja vine la japonezi”, glumea el, pe Twitter.
Jucator de fotbal american, curios sa afle “si cealalta varianta” a mortii lui bin Laden
“Ce fel de oameni pot face un eveniment din... mai mult
Marti, 17 Mai 2011, ora 11:50