Echipa Biz organizeaza cea de-a opta editie a celui mai asteptat eveniment regional despre online si strategii de marketing prin social media. Social Media Summit Bucuresti este conferinta care iti prezinta la fiecare inceput de an tendintele si principalii jucatori din social media si va avea loc pe 28 februarie la ARCUB Gabroveni.
Social Media Summit Bucuresti se adreseaza profesionistilor din companii, specialistilor in comunicare & marketing si bloggerilor care vor sa afle care sunt provocarile din social media in 2018.
In exclusivitate, in cadrul evenimentului, Biz va lansa a doua editie a proiectului editorial Digital Report.
Booklet-ul este un instrument indispensabil pentru companiile care vor sa cunoasca peisajul online-ului si care doresc informatii despre cele mai importante agentii de digital din Romania, tendinte si evolutii ale pietei de digital, liste cu cele mai relevante nume din blogosfera romaneasca, clasificate in functie de domeniile pe care le acopera, top cei mai urmariti vloggeri, top conturi de Instagram, precum si top bloggeri cu care au colaborat agentiile si top agentii cu care au colaborat bloggerii in 2017.
Intre speakerii acestei editii se numara: Robert Katai,Visual Marketer & Content Strategist, Bannersnack; Tudor Galos, Senior Consultant, Tudor Galos Consulting; Radu Atanasiu, Adjunct Lecturer, Maastricht School of Management Romania; Mugur Patrascu, Founder, Screen native; Alexandru Negrea, Consultant social media, Cristian... mai mult
Vineri, 09 Februarie 2018, ora 16:29
Multi tineri din ziua astazi utilizeaza retelele social media doar ca un mod distractiv de a-si trece timpul.
Dar social media inseamna mult mai mult decat atat. Pe zi ce trece, apar tot mai multe optiuni de cariera in social media marketing. "Competentele Digitale sunt vazute si apreciate ca unul dintre cele opt competente de baza necesare unui locul de munca modern.
In cele ce urmeaza va prezentam patru lucruri pe care trebuie sa le stiti pentru a va lansa o cariera in domeniul social media.
Platformele sunt diferite, de aceea trebuie sa ai abilitati si cunostinte pentru fiecare dintre ele. Exista multe instrumente diferite de social media prin care se pot conectarea comunitatile in speranta unei cresteri de afaceri, cum ar fi Facebook, Twitter, YouTube, LinkedIn, Instagram, Pinterest, etc.
Fiecare instrument tehnic are propriile argumente pro, contra si utilizatori unici. Pentru a utiliza in mod eficient o platforma social media. Gandeste-te ca fiecare instrument este folosit pentru diferite locuri de munca.
Marketingul eficient, fie ca este vorba de retelele sociale sau traditionale, incepe cu stabilirea unui public tinta si ceea ce doriti sa furnizati utilizatorilor referitor la brand-ul promovat. Odata ce aveti un obiectiv puteti analiza si gasi platforma potrivita afacerii.
De exemplu, ati putea alege Twitter pentru a comunica fragmente rapide de informatii convingatoare, insa atunci cand doriti o abordare vizuala mai buna, utilizati Instagramul.... mai mult
Joi, 19 Noiembrie 2015, ora 13:58
O campanie centrata pe digital si social media are succes doar prin decenta fata de consumator. In acest mediu, unde reactia consumatorului e esentiala si imediata, e important sa fii sincer cu tine si cu cei carora te adresezi, crede Monica Radulescu, Head of Digital CohnandJansen JWT.
"Si cred ca asa poti gasi acea propunere adecvata astfel incat sa nici nu-ti subestimezi publicul, dar nici sa ceri prea mult, daca nu e cazul. Atunci cand publicitatea ramane doar la functia ei primara, aceea de a vinde (exemplele sunt multiple, de la promotii si aplicatii concurs), ea tinde sa fie ignorata sau sa atraga doar un anumit gen de target. Dar atunci cand spune o poveste sau are o misiune relevanta, ea poate deveni o mica parte din vietile oamenilor", mai spune Specialistul, pentru Business24.
Monica Radulescu si Andrei Cohn vorbesc despre tehnicile succesului in contextul in care agentia lor, CohnandJansen JWT, a castigat cinci premii in cadrul galei Internetics 2014.
"Cohn & Jansen a mai obtinut rezultate prin festivaluri, chiar si in zona de digital, dar este prima data cand o face in mod consistent si asta ma bucura foarte mult. Digitalul in agentia noastra nu a fost un plan de adecvare la piata, ci o consecinta a integrarii organice a acestuia in toata agentia de-a lungul timpului. Astazi orice om din agentie, din orice department, produce si solutii de digital. Nu avem printre noi un grup de oameni care vorbesc alta limba. Cred ca asta ne face sa fim accesibili... mai mult
Luni, 17 Noiembrie 2014, ora 12:31
Cinci campanii de comunicare desfasurate in ultimele sase luni au generat pentru brandurile promovate cu 24,8% mai multe aparitii in mass-media online fata de perioada similara a anului trecut, conform unei analize de monitorizare a serviciului de media intelligence MediaIQ.
In intervalul 1 aprilie - 30 septembrie 2013 au fost scrise 1.152 de articole in care au fost mentionate brandurile, comparativ cu cele 866 inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut.
"Din monitorizarea online, am observat, de exemplu, ca o campanie sociala a beneficiat de o acoperire mai mare in social media decat un brand FMCG. Aceasta situatie poate indica o maturizare a utilizatorului de social media, oferind astfel oportunitati de dezvoltare si perfectionare a strategiilor viitoare in comunicare. Analizand si rezultatele campaniei pentru o retea de restaurante, am observat ca, dupa doua luni de comunicare, prezenta brandului in mass-media a crescut de cinci ori comparativ cu perioada similara a anului trecut, statistica ce ofera un indicator pertinent al eficientei unei campanii", a declarat Mihaela Enache, Partener MediaIQ.
Pepsi: cea mai mare expunere in mass - media online
Campania "Ia-ti vara in cap - Pleaca la drum doar cu Pepsi" a generat cele mai multe aparitii in mass-media online pentru brandul promovat. In intervalul 15 iulie - 12 septembrie, perioada in care s-a desfasurat campania, Pepsi a beneficiat de 639 de aparitii, cu 172 mai multe fata de perioada similara a... mai mult
Joi, 03 Octombrie 2013, ora 15:30
Micile intreprinderi, fie ca vorbim de cele din Romania, Europa sau SUA, sunt ca si inexistente in social media, un mediu care nu presupune costuri mari, dar care poate genera rezultate mult mai eficient decat campaniile de promovare clasice.
Micile afaceri trec cu vederea peste faptul ca au nevoie sa fie prezente cat mai mult in social media. Clientii utilizeaza social media pentru a comunica, pentru cumparaturi, cercetare sau ca sa descopere lucruri noi, iar multe dintre acestea ajung sa devina o adevarata experienta mobila. Tot asa, antreprenorii ar trebui sa-si schimbe modalitatea prin care isi conduc afacerile si sa se axeze mai mult pe prezenta in retelele sociale, scrie Mashable.
Dezvoltare de continut si statistica in timp real
Intrebarea este "cum" vor face acest lucru? Conform unui studiu efectuat de Bozz&Company, alaturi de Buddy Media, majoritatea micilor afaceri nu utilizeaza corect serviciile si ustensilele din social media. Chris Vollmer, partener si lider la Bozz&Company, sustine ca afacerile, indiferent ca sunt mari sau mici, trebuie sa adopte strategia "celor trei": dezvoltarea de continut, managementul comunitatilor social media si date statistice in timp real.
Aceste capabilitati sunt in stransa legatura cu trei mari platforme sociale: Facebook, Twitter si YouTube. Atunci cand sunt utilizate corect, acestea iti ofera oportunitatea de a genera plus-valoare pentru afacere, prin cladirea unei relatii puternice si de durata cu consumatorii,... mai mult
Luni, 16 Iulie 2012, ora 18:46
Experienta este motivul principal pentru care 22% dintre companiile romanesti apeleaza la agentiile de specialitate pentru a fi reprezentate in social media.
22% dintre companiile care au desfasurat activitati de social media au apelat la agentii de specialitate. Motivele pentru care au apelat la astfel de companii tin de: experienta acestora in domeniu (49%) si de eficienta lor (11%).
Companiile care nu au apelat la agentii specializate nu au facut-o pentru ca nu au avut un buget disponibil (48%), pentru ca au considerat ca nu este cazul (20%) sau pentru ca au considerat ca au oameni care se pricep in cadrul companiei (17%).
Desi din ce in ce mai multe companii apeleaza la agentii specializate de social media, ele nu considera suficient acest lucru, constientizand importanta unei persoane de legatura intre propria companie si agentiile de social media.
"Chiar daca au apelat la o agentie externa, aproximativ 3 din 4 companii care au facut acest lucru au avut si in interior o persoana sau mai multe care sa aiba in responsabilitate activitatile de social media", declara Traian Nastase, Online Project Manager GfK Romania.
56% dintre companiile care au avut in interiorul propriei companii persoane responsabile de activitatile de social media, au implicat 1-2 persoane. In cazul a 44% dintre aceste companii, acestea au implicat 3 sau mai multe persoane, fapt ce poate sugera si faptul ca, in buna parte, nu exista persoane clar definite in companie care sa se... mai mult
Luni, 11 Iunie 2012, ora 13:09
Lumea se invarte in jurul lor fiindca sunt companiile care au transformat criza in oportunitate. Giganti precum Starbucks, Pepsi si Nike au gasit moduri inovative de a folosi universul social-media pentru a-si imbunatati afacerile.
Iata care sunt "starurile" din social media, potrivit CNN Money:
Wal-Mart
Gigantul de retail are peste 15 milioane de fani pe reteaua sociala, iar secretul succesului a fost mentinerea unei permanente comunicari cu publicul. Promotiile zilnice lansate de companie primesc sute de "like-uri", iar o simpla intrebare postata de reprezentantii companiei, pe pagina de Facebook sau Twitter, atrage automat peste 10.000 de comentarii.
Dar compania nu este castigatoare doar fiindca are multi fani. Pagina sa corporativa ofera un echilibru intre anunturile despre promotii si interactiunea cu fanii.
Pepsi
Producatorul de bauturi carbogazoase ofera "Pepsi Deals"- reduceri celor 8 milioane de fani de pe Facebook, insa pagina sa serveste drept vehicul de marketing. Poti vedea poze cu produsele Pepsi, cani branduite sau fotografii inedite cu sticlele Pepsi.
Pagina ofera de asemenea spoturi publicitare si videoclipuri. De exemplu, un clip postat pe pagina Pepsi este "Dancing with the Stars.
Starbucks
Pagina de Facebook a retelei americane de cafenele este extrem de diferita de cea a site-urilor corporative, date fiind cele aproape 180.000 de persoane si aproape 30 de milioane de fani care interactioneaza cu compania pe Facebook.... mai mult
Vineri, 11 Mai 2012, ora 19:00
Companiile se promoveaza in mod special prin Facebook (69%) si pe forumurile de discutii (43%), potrivit celui mai recent studiu GfK.
Intentiile pentru 2012 arata o crestere usoara pentru canalele deja existente si bine pozitionate, cum sunt Facebook, LinkedIn sau Youtube, dar si un interes mai accentuat pentru utilizarea pe scara mai larga a Twitter-ului si blogurilor independente (crestere de 8%, respectiv 6%).
Twitter ajunge sa fie interesant pentru 19% dintre companii, iar campaniile pe bloguri independente pentru 27%.
In ceea ce priveste scopul cu care sunt folosite aceste medii, studiul GfK remarca in 2012 o concentrare semnificativ mai mare fata de 2011 pe relatia cu clientii.
Fidelizarea este un obiectiv important anul acesta pentru 60% dintre respondenti (versus 49% in 2011), interactiunea clientilor cu marca pentru aproape jumatate (fata de 34% anul trecut), iar oferirea de servicii de relatii cu clientii (customer care) pentru 39%, reprezentand o crestere de 10 procente fata de 2011.
Scopuri foarte importante raman cresterea vanzarilor - pentru doua treimi dintre cei chestionati - si gasirea partenerilor de afaceri - pentru mai mult de jumatate.
Studiul a fost realizat online pe panelul de respondenti askGfK. Au fost chestionate 410 persoane, decidenti sau co-decidenti in ceea ce priveste activitatea de comunicare, care au realizat sau intentioneaza sa realizeze campanii in retelele sociale in urmatoarele 12 luni. mai mult
Luni, 23 Aprilie 2012, ora 11:43
Profesionistii in marketing au gasit noi modalitati de a atrage consumatorii in mediul online, printr-un continut de publicitate interactiva, suficient de atractiva pentru internauti sa o impartaseaca cu reteaua lor de prieteni online.Proiectul Blair Witch
Acesta este considerat a fi unul dintre primele eforturi de marketing viral.
Cu un buget redus, oamenii de marketing din spatele acestui film de groaza au fost capabili sa atraga audienta prin efectele ce dadeau senzatia de real, tinand publicul cu sufletul la gura pana la lansarea filmului in vara anului 1999.
Au aparut anunturi false si decupaje din ziare despre disparitia personajelor principale, iar fotografiile masina tinerilor disparuti au starnit multe controverse.
Filmul a castigat mai mult de 29 milioane dolari in prima saptamana de lansare. Aceasta a generat aproximativ 248 milioane dolari la nivel mondial, potrivit site-ului Box Office Mojo.
Campania Burger King
"Puiul serviabil", personaj creat pentru a interactiona cu userii, poate sa danseze ca Michael Jackson, sa stea in maini, sa se invarta, sa simuleze zborul, sa se lupte cu un adversar imaginar, in functie de comenzile pe care le primeste, ilustrand sloganul campaniei "Get chicken just the way you like it". Campania a fost creata in 2004 pentru a promova un nou tip de sandwich.
Participantii pot tasta "moonwalk" sau "fa-mi un sandwich" si vor avea surpriza de a vedea un pui care ii asculta ordinele.
Potrivit agentiei de publicitate... mai mult
Miercuri, 18 August 2010, ora 16:43