Germania si-a intensificat campania impotriva crimei organizate, alocand suma de 5 milioane de euro pentru a cumpara asa-zisele "Panama Papers", care contin si o lista cu cei care exploateaza "paradisuri" fiscale secrete offshore.
Oficiali de la Berlin au confirmat marti ca Oficiul politiei criminalistice federale germane BKA a cumparat respectivele documente - care au fost facute publice anul trecut - in cadrul eforturilor sale de a-i depista pe evazionisti, relateaza marti DPA.
"Panama Papers", publicate de mai multe grupuri de media de pe plan international, au divulgat numele celor care au recurs la serviciile firmei de avocatura Mossack Fonseca, cu sediul in Panama. Aceste liste includ oameni politici, rude si asociati apropiati ai acestora din toata lumea. In septembrie 2016, Danemarca a acceptat sa dea bani unei surse anonime in schimbul unor informatii privind sute de cetateni danezi mentionati in "hartiile panameze".
Citeste si:
Malta Files, o noua ancheta gigant tip Panama Papers: Dezvaluiri despre zeci de mii de firme mari si personalitati implicate in paradisul fiscal maltez
Grupuri de firme din Romania sunt investigate, dupa scandalul Panama Papers
Panama Papers 200.000 de documente postate online: Oamenii vor gasi ce noi am ratat (Video) ...citeste mai departe despre "Berlinul cumpara "Panama Papers" cu 5 milioane de euro" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 05 Iulie 2017, ora 08:56
Directorul Serviciului bulgar de lupta impotriva crimei organizate (GDBOP) Stanimir Florov a fost inculpat vineri pentru afaceri de coruptie, fapte care au fost comise inaintea preluarii acestei functii, a anuntat Parchetul din Sofia.
La inceputul anului 2000, Stanimir Florov, pe agent al GDBOP, ar fi avut relatii cu persoane implicate in contrabanda si trafic de droguri, potrivit unor documente secrete ale Serviciului de securitate al presedintelui, trimise prin e-mail Parchetului din Sofia. Florov a fost numit la conducerea GDBOP in anul 2009, informeaza France Presse.
Documentele, de asemenea evocate in presa bulgara, s-au dovedit autentice, potrivit informatiilor oferite de Parchet, care efectueaza in paralel o ancheta privind scurgerea de informatii secrete. Aceste documente contin "date ce indica primirea de catre Florov a unei sume subtsntiale, constituind un caz particular grav".
Stanimir Florov ar fi protejat intre 1999 si 2002 traficanti de droguri si s-ar fi angajat sa previna actiuni ale politiei, primind in fiecare luna pentru acest serviciu 20.000 de marci germane (10.000 de euro), si sa verifice daca masinile furate erau cautate de Interpol si in spatiul Schengen.
Aceste documente compromitatoare pentru Stanimir Florov il afecteaza indirect pe fostul ministru de interne, Þvetan Þvetanov, in timp ce Florov s-a aflat la conducerea unuia dintre cele mai importante servicii din minister.
Cu mai putin de trei saptamani inainte de alegerile... mai mult
Vineri, 19 Aprilie 2013, ora 15:33
China, despre care analistii scriu ca “a intrat pe contrasens” amenintand Occidentul, plateste scump prosperitatea data de avantul economic. Aceasta se confrunta cu mari probleme care ii ameninta expansiunea catre statutul de prima putere mondiala: drogurile si jocurile de noroc, potrivit Forbes.Elita Chinei este prea speriata sa urmeze calea libertatii, fiindca asta ar risca unitatea si ar putea duce la o posibila reintoarcere la zilele Razboiului Civil si a dictatorilor militari, ca in 1920.
Mai mult, China are puncte slabe pe care le tine secrete.
Noua prosperitate a Chinei produce o expansiune rapida a jocurilor de noroc, fara sa mai vorbim de o crestere a numarului de consumatori de droguri.
Cu toata ca India era cunoscuta ca “Mama opium-ului” in sec al- XVIII-a, aproape toata cantitatea de opium produsa in India era exportata catre pietele externe.
China a inceput sa importe opium inca din secolul al-XVIII-lea. Pana in 1850, cand avea o populatie de 450 de milioane de locuitori, China devenise tara cu cei mai multi consumatori de droguri.
Acest lucru a fost extrem de convenabil pentru Occident.
Guvernele occidentale si firmele de comercializare au descoperit apetitul Chinei pentru opium si au inceput sa il exporte in cantitati uriase prin cantoane.
China exporta in acel moment Occidentului cantitati uriase de matase si ceai.
Pana in 1830, surplusul de export al Chinei se transformase intr-un deficit in crestere.
Alarmata de dependenta de... mai mult
Joi, 24 Februarie 2011, ora 15:47