Co-fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a acceptat sa depuna marturie in Congresul SUA privind scandalul furtului de date.
Zuckerberg a acceptat o invitatie de a vorbi in fata Comitetului pentru Energie si Comert al Camerei Reprezentantilor, conform unui consilier care a luat parte la discutii.
Inca nu a fost stabilita o data, iar purtatorul de cuvant al comitetului a refuzat sa confirme informatiile conform carora audierea va avea loc pe 12 aprilie, potrivit The Guardian.
Comitetele judiciare si de comert ale Senatului l-au invitat si ele pe Zuckerberg la audieri. Acceptul CEO-ului Facebook vine in contrast cu refuzul sau de a aparea in fata Parlamentului britanic.
Zuckerberg a fost supus recent unor presiuni intense pentru a oferi explicatii publicului privind modul in care Facebook gestioneaza datele personale ale utilizatorilor, dupa ce compania a recunoscut in septembrie 2017 ca a vandut reclame agentilor rusi care doreau sa influenteze alegerile prezidentiale americane.
Citeste si UE pune presiune pe Facebook sa ofere explicatii in scandalul Cambridge Analytica
In octombrie, Facebook si-a trimis consilierul general, Colin Stretch, sa ia parte la audieri in Congres care au durat doua zile. In acest timp, Zuckerberg a calatorit in China si a distribuit pe Facebook fotografii cu costumul sau de Halloween.
Presiunea a crescut atunci cand s-a aflat ca datele personale a 50 de milioane de utilizatori Facebook au fost obtinute de firma de consultanta... mai mult
Miercuri, 28 Martie 2018, ora 09:38
Cambridge Analytica ar fi putut activa in Romania prin intermediul unui subcontractor, afirma consultantul britanic Rupert Wolfe Murray, cel care in 2016 a fost contactat de Mark Turnbull, un oficial al firmei, pentru a-i propune sa lucreze pentru PSD, in perioada campaniei electorale.
Murray a declarat, la Digi24, ca dupa ce a izbucnit scandalul cu colectarea de date personale, i-a scris lui Turnbull si l-a intrebat daca s-a mai implicat in campania electorala din Romania.
"A zis: nu, nu am lucrat sub numele Cambridge Analytica. Dar altii au zis ca ei folosesc foarte multe firme-capcana, cu alte nume. Faptul ca ei nu au lucrat sub numele Cambridge Analytica nu inseamna ca nu au lucrat sub alte nume", a declarat consultantul britanic.
Datele personale obtinute de Cambridge Analytica de la Facebook ar putea sa fi fost folosite de PSD in campania pentru parlamentarele din 2016, potrivit unor date care arata ca Rupert Wolfe Murray a fost solicitat sa lucreze pentru campania social-democratilor.
El a spus ca firma Cambridge Analytica a vrut sa il angajeze inainte de alegerile parlamentare din Romania, din 2016, pentru a lucra pentru Partidul Social Democrat (PSD), transmite Associated Press, citata de Washington Post.
Rupert Wolfe Murray a declarat pentru Associated Press, miercuri, ca Mark Turnbull, un oficial al Cambridge Analytica, l-a contactat in august 2016.
Acesta a citat un e-mail pe care Turnbull l-ar fi scris: "Ce am oferit este sa integram o echipa... mai mult
Miercuri, 21 Martie 2018, ora 21:25
Datele personale obtinute de Cambridge Analytica de la Facebook ar putea sa fi fost folosite de PSD in campania pentru parlamentarele din 2016, potrivit unor ultime date, care arata ca un consultant britanic a fost solicitat sa lucreze pentru campania social-democratilor. Acesta a refuzat, dar ramane neclar daca a fost angajat altcineva.
Un consultant britanic a spus ca firma Cambridge Analytica a vrut sa il angajeze inainte de alegerile parlamentare din Romania, din 2016, pentru a lucra pentru Partidul Social Democrat (PSD), transmite Associated Press, citata de Washington Post.
Rupert Wolfe Murray a declarat pentru Associated Press, miercuri, ca Mark Turnbull, un oficial al Cambridge Analytica, l-a contactat in august 2016.
Acesta a citat un e-mail pe care Turnbull l-ar fi scris: "Ce am oferit este sa integram o echipa de doua persoane in echipa actuala... pentru a oferi sfaturi de strategie si asistenta de-a lungul campaniei... in decursul urmatoarelor doua, trei luni".
Wolfe Murray spune ca a refuzat, pentru ca el nu lucreaza pentru partide politice. Ramane neclar daca firma Cambridge Analytica a jucat vreun rol in alegerile din decembrie 2016, unde PSD a castigat cu 46%.
Platforma de investigatii RISE Projects a relatat ca SCL Group, o companie britanica de comunicare strategica afiliata British Analytica, si-a deschis birou in Romania in 2011.
Datele personale obtinute de Cambridge Analytica de la Facebook fac si obiectul unor cereri formulate marti... mai mult
Miercuri, 21 Martie 2018, ora 16:36