Transferoviar Grup, OmniTRAx si Grup Feroviar Roman au cumparat noul caiet de sarcini din cadrul procesului de privatizare a companiei CFR Marfa.
Surse din domeniul feroviar au declarat ca si TTS Group, firma pentru care comisia de licitatie ar fi scimbat, peste noapte, criteriile de precalificare, urmeaza sa cumpere noul caiet de sarcini, potrivit Sursa Zilei.
"In plus, un fond de investitii din China este asteptat sa cumpere caietul de sarcini pentru privatizarea CFR Marfa. Nu sunt asteptate firme mari din domeniul feroviar. Sunt sanse ca privatizarea CFR Marfa sa fie amanata", au precizat sursele citate.
Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a admis joi ca trei companii au cumparat in acest moment caietul de sarcini pentru privatizarea CFR Marfa.
"Sunt trei companii care au cumparat caietul de sarcini. Din putina mea experienta in licitatii, pot sa va spun ca, in general, ofertele se depun in ultima zi si in ultimele ore. Nu am cunostinta sa fie vreo contestatie dupa prima procedura in privatizarea CFR Marfa", a spus Fenechiu, citat de Mediafax.
Ministerul Transporturilor a republicat pe 16 mai anuntul privind vanzarea a 51% din actiunile CFR Marfa, venitul mediu anual din activitatea de transport marfa al investitorilor interesati fiind redus de la 100 milioane euro in anuntul anterior la 20 milioane euro in prezent. Castigatorul licitatiei va fi anuntat pe 20 iunie. mai mult
Joi, 23 Mai 2013, ora 08:31
Trei companii au cumparat pana in acest moment caietul de sarcini in procesul de privatizare a companiei CFR Marfa, a declarat, miercuri, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, intr-o conferinta de presa.
"Sunt trei companii care au cumparat caietul de sarcini. Din putina mea experienta in licitatii, pot sa va spun ca, in general, ofertele se depun in ultima zi si in ultimele ore", a adaugat Fenechiu.
Referitor la prima incercare de privatizare, ministrul a spus ca nu are cunostinta sa existe vreo contestatie, dupa ce toate ofertele au fost respinse.
"Nu am cunostinta sa fie vreo contestatie dupa prima procedura in privatizarea CFR Marfa", a spus Fenechiu.
Ministerul Transporturilor a republicat joi, 16 mai 2013, anuntul privind vanzarea a 51% din actiunile CFR Marfa, venitul mediu anual din activitatea de transport marfa al investitorilor interesati fiind redus de la 100 milioane euro in anuntul anterior, la 20 milioane euro in prezent.
Castigatorul licitatiei va fi anuntat pe 20 iunie.
Vanzarea se va realiza prin metode combinate cu criterii de precalificare, constand in negociere pe baza de oferte preliminare si angajante, urmata de licitatie cu oferta in plic. Pretul de oferta (pretul de pornire a licitatiei) este de 797,058 milioane lei pentru intregul pachet de actiuni scos la vanzare.
Oferta de vanzare este valabila 180 de zile de la data publicarii, cu posibilitatea de a fi prelungita, iar plata pretului actiunilor se va face intr-o... mai mult
Miercuri, 22 Mai 2013, ora 15:20
Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca in cazul privatizarii CFR Marfa, procedura va fi reluata de saptamana viitoare, dupa ce va fi modificat caietul de sarcini pentru a impune conditii de participare mai putin restrictive, precizand ca vina nu apartine Ministerului Transporturilor.
Ponta a declarat ca in cursul serii de miercuri sau joi dimineata va trebui publicat un nou anunt, astfel incat saptamana viitoare procedura se fie reluata.
"Cei trei participanti - patru au fost cei care au cumparat caietul de sarcini - aveau cate o problema in dosar si nu se putea merge mai departe fara riscul de a fi contestat. Atunci am decis, cu domnul Fenechiu, astazi am avut o discutie destul de lunga in sedinta de Guvern pe aceasta tema ... ne-a propus si am fost de acord practic sa-i declare necalificati si astazi sa reia procedura, in asa fel incat saptamana viitoare sa poate sa se califice probabil cei trei sau poate chiar mai multi", a afirmat Ponta.
El a mentionat ca nu vrea sa spuna ca este "un lucru bun", ci este un lucru "foarte ingrijorator" si spera ca a fost pierduta doar o saptamana. Ponta a sustinut ca va fi schimbat caietul de sarcini in asa fel incat conditiile puse sa nu fie "excesiv de restrictive".
Premierul a sustinut ca in situatia privatizarii CFR vina nu este a Ministerului Transporturilor.
"Nu cred ca intram in bordul FMI daca aceasta prior actions nu este intr-un fel sau altul dusa la final, putem sa zicem astazi ca e dusa pana la... mai mult
Joi, 16 Mai 2013, ora 08:40
Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a afirmat marti, la inceputul sedintei de guvern, ca exista 'vreo 12 companii' care si-au manifestat interesul fata de privatizarea CFR Marfa, anuntand ca vor sa cumpere caiete de sarcini.
Intrebat de premierul Victor Ponta daca este in grafic cu procedura de privatizare a companiei, Fenechiu a raspuns afirmativ, precizand ca este "un interes destul de mare".
"Da, domnule prim-ministru, suntem in grafic, fara a da nume, ca nu pot astazi. Este se pare un interes destul de mare. Sunt vreo 12 companii care au anuntat deja ca vin sa cumpere caiete de sarcini", a afirmat Relu Fenechiu.
Premierul i-a cerut 'transparenta maxima' in derularea procedurii.
"Vedeti ca e un jurnalist care stie ca puteti sa luati de zece ori mai multi bani decat vreti dumneavoastra. Luati-l consultant", l-a sfatuit ironic Victor Ponta, adaugand ca "intotdeauna cei din tribuna sunt mai buni decat cei din teren si stiu pe unde trebuie tras in poarta".
"Il invit sa participe la licitatie", i-a raspuns Fenechiu.
Seful Guvernului l-a mai atentionat pe ministrul Transporturilor sa ia masuri ca sa impiedice implicarea celor "care si-au batut joc de Oltchim in toamna".
"Am incredere in compania care asigura consultanta si conditiile impuse de pentru aceasta procedura sunt atat de dure, incat nu-si mai poate permite niciunul din cei care au fost asta toamna la Oltchim. Ca drept dovada, toti cei care s-au inscris pana acum chiar sunt reprezentanti... mai mult
Marti, 16 Aprilie 2013, ora 14:43
Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) a vandut peste zece caiete de sarcini pentru privatizarea Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT), iar bancile care au creditat in trecut compania sunt dispuse sa continue spijinirea combinatului chimic.
"Numai ieri s-au vandut trei caiete de sarcini la Oltchim. In total am vandut peste zece. (...) O alta veste buna este ca bancile nu au declinat in vreun fel disponibilitatea de a contribui. La nivelul bancilor, situatia Oltchim este inteleasa intr-un cadru mai larg. Ele spun ca sunt dispuse, alaturi de Ministerul Economiei, sa participe la reluarea functionarii Oltchim", a declarat miercuri seful OPSPI, Remus Vulpescu.
In urma cu doua saptamani, Guvernul a schimbat strategia de privatizare a Oltchim, prin vanzarea in procedura colectiva a pachetului de actiuni detinut de stat, respectiv 54,6% din capitalul social, si a creantelor Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) si Electrica SA, reprezentand 1,8 miliarde lei sau 56% din datoriile companiei.
Strategia de privatizare a companiei Oltchim se schimba iar
Ofertele cu pretul propus de investitorii interesati sa cumpere combinatul vor fi deschise in 18 septembrie, iar in aceeasi zi va urma licitatia cu strigare.
Data licitatiei de privatizare a Oltchim, modificata din nou mai mult
Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 16:44
Primaria Bucuresti a incheiat, la 27 iulie, un contrat de consultanta in vederea salubrizarii in valoare de 225.000 de euro. Procedura licitatiei este contestata in instanta, conform NewsIn.
Potrivit site-ului guvernamental de licitatii, de elaborarea documentelor de licitatie publica care vor sta la baza delegarii serviciului public de salubrizare in Bucuresti se vor ocupa firmele S.C. BC Berlin Consult GMBH si Environmental Planning, Engineering and Management - EPEM SA si S.C. BC Berlin Consult GMBH.
Semnarea documentelor s-a facut in conditiile in care, la 3 iunie, o alta firma participanta la licitatie, firma SC Argif Proiect SRL, a contestat la Curtea de Apel Bucuresti o decizie a Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor ce nu-i dadea dreptate la o alta contestatie privind procedurile de licitatie.
Pana la clarificarile din partea justitiei, firmele germane vor trebui sa elaboreze mai multe documente: caietul de sarcini pentru organizarea licitatiei in vederea delegarii serviciului public de salubrizare, caietul de sarcini pentru organizarea licitatiei in vederea delegarii serviciului public de igienizare si contractele cadru pentru serviciul de salubrizare si serviciul de igienizare.
De asemenea acestea trebuie sa prezinte studiile de oportunitate pentru fundamentarea si stabilirea solutiilor optime de delegare a gestiunii serviciilor de salubrizare si igienizare, criteriile de selectie minime pentru delegarea gestiunii serviciilor de... mai mult
Vineri, 29 Iulie 2011, ora 14:21
Anul acesta este probabil sa se finalizeze Legea Achizitiilor Verzi, care va impune conditii clare de protectie a mediului in caietele de sarcini, conform NewsIn.Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a premiat marti companiile castigatoare din editia 2011 a Green Business Index, ocazie cu care a declarat ca doreste sa finalizeze in acest an Legea Achizitiilor Verzi.
"Anul trecut, impreuna cu Asociatia Green Revolution, am pornit proiectul Green Business Index menit sa identifice companiile care au inteles importanta investitiilor verzi in Romania.
Fata de anul 2010, cand s-au inscris 180 de companii, in aceasta editie s-au inscris 260", a declarat Laszlo Borbely.
Ministrul Mediului si Padurilor a premiat un numar de sase companii, primele in Top 10 al celor mai "verzi" firme din Romania si anume: Grup Servicii Petroliere SA, Acvatot SRL si Ecosistem SRL, pe sectorul Servicii si Comert, si Osram Romania, Holcim SA si Kronospan Sebes SA, pe sectorul Industrie si Productie. mai mult
Miercuri, 29 Iunie 2011, ora 10:21
ANCOM anunta punerea in vanzare a caietelor de sarcini pentru derularea procedurilor de selectie comparativa de acordare a licentelor de utilizare a frecventelor radio in sistem digital terestru, pentru operarea primelor doua multiplexe de televiziune digitala terestra DVB-T pe teritoriul Romaniei, informeaza NewsIn.Termenul limita de depunere a ofertelor este 31 august pentru ambele multiplexe, urmand ca stabilirea castigatorilor sa aiba loc la data de 28 septembrie 2010 pentru primul multiplex si la data de 8 octombrie 2010 pentru cel de-al doilea, potrivit unui comunicat emis, joi, de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).
ANCOM mai precizeaza ca procedurile de selectie comparativa se vor desfasura in trei etape: etapa de calificare, in care comisia desemnata de ANCOM va verifica daca ofertantii indeplinesc conditiile minime stabilite prin caietele de sarcini, etapa de evaluare a ofertelor, in care se vor evalua numai ofertele acelor participanti declarati calificati si, respectiv, etapa de desemnare a castigatorilor, in care cele doua licente de utilizare a frecventelor radio in sistem digital terestru pentru primele doua multiplexe vor fi acordate ofertantilor care acumuleaza cel mai mare punctaj.
Participantii la procedurile de selectie comparative pot depune contestatie privind rezultatul licitatiei in termen de 3 zile lucratoare de la data primirii instiintarii privind rezultatul licitatiei, urmand ca in termen de 7... mai mult
Joi, 01 Iulie 2010, ora 17:33