Erich Bauer este unul dintre cei mai vestiti bucatari din Viena, care nu s-a multumit cu titlul de Executive Chef si a ales sa mearga pe calea antreprenoriatului. Dupa un exit de succes, in urma caruia a fost pentru scurt timp milionar in euro, Erich Bauer a infiintat propria scoala de gatit cu planuri mari pentru viitor.
Ideile sale de business nu inceteaza niciodata sa surprinda, cea mai recenta fiind chiar aceea de a intra pe piata romaneasca, recunoaste Chef Erich Bauer, intr-un interviu acordat Business24.
"Sunt nascut in 1968 si am decis sa devin un bucatar profesionist foarte devreme. In 1986 am absolvit studiile de profil in cadrul scolii Rathauskeller din Viena. Apoi, din dorinta de a-mi imbogati spectrul de cunostinte culinare am inceput sa calatoresc in toata lumea", isi incepe Erich Bauer povestea.
Astfel, timp de 10 ani a fost Executive Chef in hotelurile de lux din Rusia, Georgia, Statele Unite si Bora Bora. Intors in Viena, a pus bazele unei companii de catering, cu numele "art catering", companie ce a ajuns rapid in top cinci companii de catering din Austria.
In 2008 a vandut compania catre Grand Hotel (Sheik Al Jabeer) si a fondat una dintre primele scoli de gatit din Viena - "art cooking".
"De atunci oferim o varietate larga de tematici culinare, de la peste, friptura, bucatarie traditionala austriaca, bucatarie asiatica si altele, pentru clienti individuali, dar si pentru companiile care doresc sa organizeze teambuilding-uri si evenimente... mai mult
Sambata, 27 Septembrie 2014, ora 00:00
In Romania ar trebui descurajate afacerile speculative, a caror politica de preturi este "de-a dreptul nerusinata" in conditiile unei concurente firesti, precizeaza Gabriel Marin, fondatorul Family Business Network din Romania, o retea internationala care cuprinde cele mai mari familii detinatoare de business din lume, lansata de curand si in Romania.
La nivel international Familiy Business Netword inseamna peste cinci milioane de locuri de munca si o cifra de afaceri de 1,8 trilioane de euro, in 2011 si reprezinta 18% din Produsul Intern Brut al Uniunii Europene. Conceptul a fost lansat si in Romania, de curand si aduce schimbari importante mediului de afaceri local. Fondatorul retelei in Romania a explicat, intr-un interviu acordat Business24 care sunt avantajele afacerilor care devin membri, cat dureaza aderarea si care sunt criteriile pe care un business trebuie sa le indeplineasca.
1. Ce aduce nou mediului de afaceri din Romania Familiy Business Network?
Reteaua Family Business Network aduna intr-o structura organizata afacerile care se pastreaza de catre o familie sau, invers, familiile care se incapataneaza sa isi tina viata legata de compania pe care au creat-o si de care au grija ca de propriul copil. Noutatea consta in evidentierea acestui tip de afacere, covarsitor majoritar, dar a carui importanta nu este constientizata nici de catre societate, nici de catre autoritati.
2. Care sunt criteriile de indeplinit pentru cei care isi doresc sa devina... mai mult
Miercuri, 20 Martie 2013, ora 09:15
Daniela Bizgan, Director Executiv Marelvi, conduce un business de familie al carui concept a facut parte din viata ei dintotdeauna. Prin cursuri si pregatire a dezvoltat spiritul antreprenorial mostenit de la tatal ei, fondatorul companiei, si a ajuns sa estimeze pentru acest an o cifra de afaceri de 40 milioane euro.
A inteles inca de la inceput ca, pentru a pastra unita familia, este necesar sa nu aduca acasa problemele de la birou, iar pentru a reusi asta, a recurs la o tehnica clasica, dar sigura: planificarea.
Stie sa se organizeze, atat la serviciu, cat si in timpul liber. Pentru cel din urma are o reteta clara: Barcelona si Londra ca destinatii de week-end, iar pentru vacante: Brazilia, Coasta de Azur si Dubai.
Despre businessul de familie, despre echilibrul delicat intre timpul personal si cel profesional, dar si despre pasiunile sale vorbeste Daniela Bizgan, intr-un interviu acordat Business24.
Marelvi este un business de familie, pe care dumneavoastra, fiica cea mare a familiei Mihalescul, o conduceti. Spuneti-ne mai multe despre ideea de la care a pornit aceasta afacere.
Idee a fost a tatalui meu, Dumitru Mihalescul care este si fondatorul companiei. El a activat mai bine de 24 ani in cadrul companiei Arctic in divizia de service, avand in permanenta contact cu piata si cu consumatorii de produse electrocasnice. Aici a identificat atat nevoia cat si oportunitatea de business din aceast domeniu.
In anul 1995 a infiintat firma Marelvi axata pe... mai mult
Sambata, 06 Octombrie 2012, ora 00:00
Elena Marineci, Product Mastermind Life after Work
Life After Work este o companie ce creeaza si implementeaza programe de training si teambuilding pentru companii si alternative inteligente de petrecere a timpului liber pentru adulti si familii. Toate construite in jurul combinatiei a trei elemente definitorii: invatare, interactiune si joc.
•Life after work: Vezi cum iti petreci timpul liber inteligent
•Cum imbini business-ul cu distractia?
•Cum iti "premiezi" angajatii? Vezi ce evenimente poti organiza pentru ei
"Companiile pot alege de la activitati "mai cerebrale", de tipul debate, creativitate, visual thinking pana la activitati de tipul care este o cursa prin oras. De asemenea companiile pot alege sa-si inscrie angajatii la activitati de public speaking. Ii ajutam pe manageri sa-si gaseasca esenta de vorbitori in public folosindu-se de propriile povesti si de resursele de care dispun", a declarat Elena Marineci, product mastermind Life after Work.
mai mult
Vineri, 20 Mai 2011, ora 07:34
"Sunt prea putine femei intre primii 500 de oameni de afaceri. Nu ma asteptam ca dupa 20 de ani sa fie atat de putine, desi numarul femeilor-antreprenor este mare in Romania. Ma intreb de ce. Sa fie riscul cresterii afacerii dincolo de colaborarea directa cu oamenii, cand nu mai stii cum ii cheama pe cei cu care lucrezi, nu le mai cunosti povestile de familie? Pentru un antreprenor, mai ales cand este o femeie careia ii plac relatiile personale, cresterea inseamna un mare risc, pe care mi l-am asumat". Declaratia de mai sus apartine uneia dintre cele mai bogate romance, Anca Vlad, creatoarea unui adevarat imperiu cu afaceri de peste 200 milioane de dolari si 1500 de angajati.
Cu asemenea performante, Anca Vlad dovedeste in fiecare zi ca femeile pot reusi prin forte proprii, chiar intr-o lume atat de dura, cu legi aparent exclusiviste, precum cea a afacerilor din tara noastra.
INGREDIENTELE SUCCESULUI UNEI FEMEI DE AFACERI IN ROMANIA
"Practic, am deschis piata particulara de medicamente in 90", isi aminteste cu nedisimulata nostalgie Anca Vlad.
Intuind nevoia sociala ce abia se nastea la inceputul ultimului deceniu al secolului trecut, odata cu legiferarea primelor forme de capitalism din tara noastra, curajoasa romanca a inceput ca distribuitor de medicamente de pe piata externa (ca fost director pentru Romania al companiei engleze SmithKline Beecham Pharmaceuticals) si, ulterior, de la producatorii locali pentru "doamnele farmaciste, proapat devenite... mai mult
Joi, 03 Decembrie 2009, ora 10:08
Alexandru Ciucu, Designer Atelier Alexandru Ciucu
Descrierea companiei:
Atelier high-class de costume la comanda pentru barbati
Ultima institutie de invatamant absolvita:
Istituto Carlo Secoli, Milano- sectia de design vestimentar
Job anterior:
Designer
•Business-ul de familie
•Viziunea pe termen lung
•Daca stai, iti sta si norocul
Un business de familie iti ofera anumite avantaje, declara Alexandru Ciucu, designer la Tata & Fiul. "In primul rand, stii ca toata familia trage catre un singur tel", adauga acesta. Clientul vede intr-un business de familie, o afacere solida, bine inchegata.
mai mult
Miercuri, 25 Februarie 2009, ora 00:00