Tranzactiile speculative, tipice pietei de capital si des intalnite pe Wall Street, si-au gasit o noua destinatie, publicitatea online. Speculatorii de pe acest segment cumpara milioane de anunturi de publicitate online si le vand pentru profit cat ai clipi din ochi. Acestia exploateaza diferentele de pret pe o piata cu un ritm accelerat de dezvoltare, unde companiile vor cheltui in acest an circa 9,33 miliarde de dolari.
Acesti speculatori cumpara astfel de anunturi publicitare prin tranzactii desfasurate pe o piata asemanatoare cu bursele, unde spatiul publicitar este vandut prin licitatii celui care ofera mai mult. Inainte sa ajunga la publicul tinta, anunturile isi schimba proprietarii de multe ori printr-un complex de tranzactii electronice intre site-uri, agregatoare de spatiu publicitar, analisti de date si agentii de publicitate. Aceasta piata atrage tot mai mult speculatorii. Utilizand propriile metode, ei gasesc anunturi subevaluate si le revand, scrie Bloomberg.
Un astfel de comportament este tot mai des intalnit, a spus Ben Edelman, profesor asociat la Harvard Business School din Cambridge, Massachusetts, care face cercetari legate de publicitatea online.
"Am vazut multi care au cumparat de pe o 'bursa' si au vandut pe o alta", a spus el. "Unii cumpara de pe o piata si le revand imediat tot acolo".
Edelman, care foloseste web crawler pentru a detecta fraude, obtine multe date despre tranzactiile de revanzare a anunturilor. Cu toate acestea,... mai mult
Marti, 11 Noiembrie 2014, ora 08:35
Facebook poate deveni compania IT cu cel mai mare succes la listarea initiala de la Bursa si, potrivit unui nou raport, va genera in 2012 peste cinci miliarde de dolari venituri din publicitate. Dar viitorul financiar al Facebook nu este chiar atat de stralucitor.
Anul trecut Facebook a inregistrat o crestere de 68,2%, reusind sa genereze 3,1 miliarde de dolari din publicitate.
In 2012, veniturile generate din publicitate vor ajunge la cinci miliarde de dolari, potrivit firmei de cercetare eMarketer, citata de catre Venture Beat.
Acest lucru va insemna o crestere de 60%, mai mica cu peste opt procente fata de creterea inregistrata in 2011. Lucrurile nu se opresc aici. eMarketer estimeaza ca Facebook va inregistra rate din ce in ce mai mici de crestere, astfel incat in 2014 cresterea va fi de doar 13,7%.
Facebook va genera 6,72 miliarde de dolari in 2013, in crestere cu 32,8% fata de 2012, potrivit estimarilor firmei de cercetare.
Scaderea dramatica a ratei de crestere a veniturilor incasate din publicitate va forta Facebook sa schimbe strategia, pentru a-si multumi actionarii si pentru a continua sa inregistreze cresteri solide anuale.
Unul dintre segmentele de business care trebuie intarit este cel al platilor incasate de Facebook.
Anul trecut, doar 557 milioane de dolari au provenit din plati, iar eMarketer estimeaza ca 85% din veniturile Facebook au provenit din anunturi publicitare. mai mult
Vineri, 24 Februarie 2012, ora 08:12
Directorul executiv al TradeAds Interactive, Valentin Oeru, analizeaza cauzele care franeaza dezvoltarea publicitatii online in Romania si anunta noi tehnologii in domeniu.
TradeAds Interactive opereaza platforma de publicitate online Bursa de Reclama.
Care sunt previziunile dvs. privind piata de advertising online in acest an?
Fata de 2011, nu vad schimbari majore. Bugetele vor ramane reduse - ma refer la cele care ajung la regiile de publicitate, la site-uri sau la furnizori de tehnologie online - asa cum suntem noi.
Cred insa ca publicitatea online va creste ca pondere in bugetul total de media al clientilor.
Totodata, volumul de publicitate online corespunzator Google va creste in mod clar, pentru ca se va cauta eficienta; in aceasta zona avem si noi un plus, pentru ca furnizam mai multe click-uri, mai multe lead-uri per campanie datorita tehnologiei pe care o folosim.
In acest sens, regiile clasice si site-urile care nu folosesc tehnologiile evoluate de advertising online vor avea de suferit mai mult, pentru ca, de pilda, cu un adserver clasic este greu sa cresti eficienta campaniilor.
Observati schimbari in comportamentul advertiserilor, al clientilor finali? Vin acestia cu cereri mai exigente, inteleg mai bine mecanismul publicitatii online?
Cred ca ne aflam intr-o perioada de tranzitie. Sunt destui clienti care au inceput sa isi creeze propriile departamente de online si cauta oameni mai bine pregatiti in domeniu, in conditiile in care pana... mai mult
Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 14:29
Internetul a permis fragmentarea pietei informatiilor, a influentei liderilor de opinie. Azi, avem bloggeri care au audiente mai mari decat editiile online ale unor ziare nationale si zeci de televiziuni care se bat pe cote de piata mult mai mici decat in urma cu 15 ani.Pe Internet, fragmentarea poate parea socanta doar pentru ca s-a intamplat rapid. Dar situatia nu este cu mult diferita fata de ce s-a intamplat in print si in televiziune in ultimii ani.
De exemplu, in 2008, pe piata cotidienelor din Romania se bateau nu mai putin de 16 publicatii: 11 cotidiene nationale, trei tabloide si doua cotidiene de sport. La fel si in televiziune: de la 3 posturi TV imediat dupa Revolutie, in prezent, fiecare roman abonat la un operator de cablu sau televizior are la dispozitie intre 40 si 67 de posturi din care sa aleaga."Trebuie sa acceptam faptul ca nu mai exista 'masa' in 'mass-media'", declara in 2004, Jim Stengel, directorul de marketing al Procter&Gamble, compania cu cele mai mari bugete de promovare la nivel global.In cazul presei scrise, fragmentarea a insemnat un adevarat calvar pentru agentiile de publicitate: fiecare ziar avea propriile dimensiuni, fiecare spatiu publicitar - la fel.
Pentru a rula o campanie publicitara in toata presa nationala, agentiile erau nevoite sa creeze 10 variante ale aceleiasi reclame. Internetul are audiente mult mai fragmentate. Pe trafic.ro sunt inregistrate peste 400 de site-uri romanesti cu trafic de peste 100.000 de... mai mult
Sambata, 23 Octombrie 2010, ora 20:21