Pretul petrolului a crescut pentru prima oara in ultimele sapte zile, dupa ce China a anutat ca va stimula cresterea economica, iar Goldman Sachs sustine ca echilibrul intre cererea si oferta de titei este in scadere.
Pe 18 mai, contractele futures intermediate de West Texas Intermediate au castigat 0,8 la suta, asta dupa ce ajunsesera la cel mai scazut nivel din ultimele sapte luni. Intr-un raport Goldman Sachs se arata ca declinul cererii de petrol a fost nejustificat.
China se axeaza mai mult pe stimularea cresterii economice
Intre timp, China sustine ca se va concentra mai mult pe stimularea cresterii economice, spune premierul Wen Jiabao, citat de agentia de stiri oficiala, Xinhua News Agency. Indicele brut al puterii relative a ramas sub 30, un semn ca aceasta poate fi supravanduta.
"Cresterea Chinei continua sa fie sustinuta si robusta", a spus Christopher Bellew, senior broker la Bache Jefferies Ltd. din Londra. "Majorarea preturilor petrolului este, in cele din urma, cauzata de cererea in crestere puternica, in state precum China si India. Preturile par sa fi atins o valoare minima la chinezi", sustine brokerul.
Cotatiile petrolului brut, cu livrare in iunie, au crescut cu aproape 72 de centi, ajungand la 92,20 dolari pe baril, la tranzactionarea electronica pe New York Mercantile Exchange, in timp ce la Bursa de la Londra a fost de 91,71 dolari, la 10:51, ora Londrei.
Acesta a scazut cu 1,2 la suta pe 18 mai, la 91,48 dolari, cel mai mic pret... mai mult
Luni, 21 Mai 2012, ora 19:00
Apple anunta astazi rezultatele financiare pe primul trimestru, motiv suficient pentru analisti sa mizeze pe o crestere a valorii unei actiuni pana la nivelul de 1000 de dolari, iar capitalizarea bursiera sa ajunga la 1000 de miliarde de dolari.
Nu se stie ce produse vor mai "scoate din palarie iluzionistii" de la Apple, insa, in pofida unor rezultate financiare bune, va veni si vremea cand gigantul american va incepe sa se rostogoleasca la vale.
Interesante sunt similiaritatile intre Apple si alte companii-vedeta ale bursei americane, care au avut parte de un trecut glorios, iar acum au ajuns in dizgratie. Iar toate aceste companii-vedeta au iesit din gratiile investitorilor, in ciuda faptului ca profiturile inca erau frumusele. Iata cinci avertismente pentru impatimitii dupa actiuni Apple:
Monumentalul declin
Traiectoria arata cam asa: O companie cu o poveste desprinsa de la Hollywood este declarata magnifica si apare pe copertile tuturor revistelor de specialitate. Asa iau nastere si asteptarile investitorilor, in timp ce preturile actiunilor cresc pana la un nivel ireal.
Dupa ascensiune, urmeaza caderea. Exact asa s-a intamplat cu fiecare astfel de companie in ultima decada, iar aici merita mentionate, printre multe altele, Intel, Cisco sau Microsoft.
Chiar si asa, exista multi analisti financiari care sustin ca actiunile Apple sunt subevaluate, deci mai este loc de crestere. Asta nu inseamna ca actiunile companiei americane vor urma un trend... mai mult
Marti, 24 Aprilie 2012, ora 18:52
Companiile care au fost in atentia mass-media in ultimul an pentru probleme precum tentativa de frauda, cresteri inimaginabile, scandaluri sexuale, actionariat ostil sau management defectuos, sunt in topul celor mai riscante actiuni de pe Bursa de la New York.
Actiunile acestor companii au tendita de a fluctua masiv, fiind pe buzele tuturor traderilor in discutiile privind viteza cu care ar putea parasi bursa.
Best Buy
Evolutie actiuni pe bursa in ultimul an: -23,6%
Vanzarile au fost letargice la cel mai mare retailer de electronice din SUA, iar asta este doar inceputul. Compania a anuntat recent ca va inchide 50 de magazine si va deschide in schimb 800 de magazine online, in special pentru cumparaturi de pe telefonul mobil.
Avantaje: Compania inca inregistreaza profit si ar putea sa-si mareasca vanzarile daca se va reorienta catre afacerile de baza. De asemenea, profitul de pe urma magzinelor virtuale este destul de mare.
Dezavantaje: Compania s-a transformat intr-o platforma de testare pentru cei care vor sa cumpere de pe siteuri care au o structura mai buna, precum Amazon
Groupon
Evolutie actiuni pe bursa in ultimul an: -56,9
Concernul a iesit pe piata de tranzactionare anul acesta, insa o companie de consultanta a relatat ca Groupon are probleme cu controalele interne. Totodata, corporatia americana este acuzata de pierderi foarte mari si de castiguri destul de mari.
Avantaje: Compania este in fruntea unei industrii aflata in plina... mai mult
Joi, 19 Aprilie 2012, ora 18:16
Bursa de la New York a inchis luni in crestere pentru cea de-a treia sedinta consecutiv, datorita optimismului generat de oferta de 12,5 miliarde de dolari lansata de Google pentru Motorola Mobility, transmite Reuters. Fuziunile si achizitiile sunt considerate un semnal ca marile companii au rezerve substantiale de bani si sunt dispuse sa cheltuiasca desi cresterea economica a incetinit.
Indicele Dow Jones Industrial Average a inchis in urcare cu 1,9%, iar Standard & Poor's (S&P) 500 a crescut uc 2,18%.
Piata Nasdaq a castigat totodata 1,88%.
Actiunile Motorola Mobility au crescut cu 55,8% dupa ce Google a oferit 12,5 miliarde de dolari pentru a prelua compania, cea mai mare achizitie derulata vreodata de gigantul cautarilor pe internet.
Titlurile Google au pierdut insa 1,2%. Odata cu cresterea de luni, pierderile semnificative de saptamana trecuta au fost recuperate.
Printre cei mai mari castigatori au fost bancile, care au inregistrat insa in ultima perioada cele mai accentuate scaderi.
Bank of America a urcat cu 7,9%, reusind cea mai buna crestere din componenta indicelui Dow Jones.
Actiunile companiilor producatoare de telefoane mobile au crescut datorita optimismului generat de achizitia Motorola Mobility.
Titlurile Research In Motion, compania canadiana care produce telefoanele Blackberry, au urcat cu 10,4%, iar actiunile Nokia listate la New York au avansat cu 17,4%. mai mult
Marti, 16 August 2011, ora 09:56
Compania americana Facebook, operatorul celei mai mari retele de socializare online la nivel mondial, evaluata la cateva miliarde de dolari, s-ar putea lista pe bursa de la New York in urmatorii cativa ani.Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat ca spera sa poata lista compania, insa evenimentul nu va avea loc "decat in urmatorii cativa ani" si a subliniat ca reteaua de socializare online nu are nevoie imediata de capital, transmite Reuters.Zuckerberg, in varsta de 25 de ani, totodata co-fondator al Facebook, a adaugat ca ramane deschis parteneriatelor si investitiilor.
Totodata, potrivit sefului Facebook, compania isi poate atinge obiectivele de afaceri cu baza financiara adecvata, in pofida informatiilor aparute anterior in presa, care anuntau discutii pentru obtinerea de finantari din partea mai multor investitori."Daca apare o investitie care ofera termeni favorabili, o vom lua in considerare, macar si pentru a avea spatiu de manevra in caz ca vom dori mai tarziu sa facem ceva. Unele discutii despre care se vorbeste sunt pur si simplu diverse conversatii care au avut loc, dar nu este nimic de comentat pe acest subiect", a declarat Zuckerberg pentru Reuters.El a afirmat ca Facebook nu se va grabi catre o listare pe bursa, deoarece aceasta operatiune nu este un obiectiv pentru companie, ci numai un eveniment "pe drumul catre adevaratele obiective".Facebook a fost infiintata in urma cu cinci ani si a fost evaluata, in 2007, de Microsoft, la 15 miliarde... mai mult
Miercuri, 20 Mai 2009, ora 13:17