Pe 17 octombrie, Ashoka anunta primii trei romani care vor face parte din cea mai mare retea de antreprenori sociali din lume: 3600 de Ashoka Fellows din peste 93 de tari care aduc solutii sistemice la cele mai importante provocari globale.
Primii Ashoka Fellows din Romania vor primi sustinere financiara si non-financiara pentru a se concentra pe dezvoltarea solutiei lor. Fellowship-ul Ashoka asigura sustinere pentru cresterea impactului social, pe viata.
In Romania, tara care are o nevoie presanta de solutiile inovative ale antreprenorilor sociali, termenul abia incepe sa prinda avant. Anul trecut, Ashoka, al cincilea cel mai influent ONG din lume, a ajuns si in tara noastra iar acum a selectat 3 romani capabili sa rezolve unele dintre cele mai presante probleme ale Romaniei. Procesul de selectie a fost complex, s-a desfasurat pe parcursul a peste 14 luni si s-a incheiat in august, in capitala Statelor Unite.
Cei 3 romani au fost alesi pentru potentialul lor de a schimba cat mai multe vieti. De exemplu, fiecare Fellow la nivel global ajuta in medie 230.000 de oameni pe an, conform datelor organizatiei.
Selectia inovatorilor sociali
In primul rand, Ashoka analizeaza ecosistemul local de inovatie sociala si gaseste cele mai relevante persoane din domenii diverse, de la mediu si incluziune sociala pana la sanatate si educatie. Acestea sunt invitate sa nominalizeze alti inovatori si astfel se ajunge la o retea complexa de Changemakers, cum ii numeste Ashoka.... mai mult
Miercuri, 17 Octombrie 2018, ora 11:07
Libra Internet Bank si compania de training Exec-Edu sustin antreprenorii romani aflati la inceput de drum si acorda o bursa de 3.000 de euro pentru Excelenta in Management, unul dintre cele mai apreciate cursuri de administrarea afacerilor din Romania.
In urma cursului, antreprenorii vor dobandi competente solide de business si vor stii cum sa gestioneze mai bine situatii complexe din activitatea de zi cu zi, ceea ce le va permite sa isi dezvolte mai mult si mai repede afacerea.
Bursa va fi acordata in urma unui concurs. Cei care vor sa se inscrie pentru obtinerea bursei trebuie sa indeplineasca doua conditii: sa aiba studii superioare si sa detina un startup cu 1-3 ani de la infiintare.
Pentru inscriere, trebuie completat un formular online, in perioada 14-28 februarie 2018.
Aplicatiile vor fi analizate de o comisie de examinare compusa din reprezentanti ai Exec-Edu si Libra Internet Bank, in perioada 1-2 martie 2018, iar castigatorul va fi anuntat in data de 3 martie 2018 pe site-urile Exec-Edu si Libra Internet Bank.
Cei interesati pot gasi toate informatiile necesare in Regulamentul concursului, care poate fi consultat aici. mai mult
Joi, 15 Februarie 2018, ora 11:56
Listarea la bursa este fara indoiala un moment important in viata oricarei companii. O spune chiar Octavian Badescu, antreprenorul care tocmai a trecut prin aceasta experienta alaturi de proiectul sau, Sameday Courier.
De fapt, Sameday se numara printre primele companii care vor fi listate in februarie in cadrul sistemului alternativ de tranzactionare administrat de BVB.
"Prin listare se pot atinge mai multe obiective: (..) se reliefeaza o valoare a companiei recunoscuta de piata. Se poate obtine capital de dezvoltare. Creste credibilitatea companiei cu toate efectele subsecvente. Creste expunerea", puncteaza antreprenorul.
A ales sa faca acum aceasta miscare intrucat contextul este unul potrivit, atat din punct de vedere al companiei cat si al evolutiei pietei de capital si a Romaniei si economiei Europei in ansamblu, explica Octavian Badescu.
Ce asteptari are de la aceasta listare, cum crede ca va fi "viata dupa listare" si de ce antreprenorii romani sunt reticenti cand vine vorba despre listarea la Bursa, explica fondatorul Sameday Courier, intr-un interviu acordat Business24.
De ce ati ales sa va listati la bursa?
Listarea este fara indoiala un moment important in viata oricarei companii. Este o experienta noua si pentru noi, vom vedea cum vor evolua lucrurile, cunoastem la nivel teoretic posibilele avantajele si dezavantaje.
Estimarea noastra este ca avantajele vor domina riscurile. Iar noua nu ne-a lipsit niciodata curajul de a accepta provocari,... mai mult
Luni, 23 Februarie 2015, ora 13:30
Delivery Solutions SA, compania care opereaza brandul Sameday Courier, va deveni primul operator romanesc de curierat rapid listat pe Bursa de Valori Bucuresti.
Actiunile companiei vor fi disponibile pe piata AeRO din cadrul sistemului alternativ de tranzactionare administrat de BVB.
"Listarea este fara indoiala un moment important in viata oricarei companii. Este o experienta noua si pentru noi, vom vedea cum vor evolua lucrurile, insa noua nu ne-a lipsit niciodata curajul de a accepta provocari, de a ne diferentia, de a incerca abordari inovative, disruptive, in toate actiunile noastre", a declarat Octavian Badescu, antreprenor si fondator al Sameday Courier.
"Am inceput toate demersurile necesare listarii, cel mai probabil vor fi finalizate in cursul aceste luni", a completat Octavian Badescu.
Actionarii existenti au in intentie sa cedeze impreuna aproximativ 10% din pachetele pe care le detin, nefiind exclusa nici posibilitatea unei majorari de capital in viitor.
Listarea survine dupa ce la sfarsitul anului trecut compania s-a transformat in societate pe actiuni, o alta premiera pentru piata operatorilor de curierat din Romania.
"Prin listare se pot atinge mai multe obiective: se reliefeaza o valoare a companiei recunoscuta de piata. Se poate obtine capital de dezvoltare. Creste credibilitatea companiei cu toate efectele subsecvente.
Creste expunerea. Poti folosi propriile actiuni pentru a achizitiona alte companii in viitor. Poti transforma... mai mult
Miercuri, 11 Februarie 2015, ora 15:22
Firmele care au o valoare de piata de minimum 250.000 de euro, se vor putea lista la Bursa de Valori Bucuresti pe o platforma alternativa de tranzactionare, care va fi functionala pana la finalul acestui an, cu conditia sa coteze cel putin 10% din actiuni, a anuntat miercuri directorul general al BVB, Ludwik Sobolewski.
In acest scop, BVB a incheiat parteneriate cu Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii (ANIS) pentru listarea companiilor din IT si cu GEA Strategy&Consulting pentru listarea la bursa a companiilor nou infiintate (start-up), transmite Agerpres.
"Am avut deja discutii cu companiile in acest sens. Misiunea Bursei este sa fim pe teren, acolo unde se deruleaza viata reala si business-ul real. Am stabilit contactele pentru a trezi interesul proprietarilor de companii pentru listarea la bursa. Aceasta noua piata va fi lansata in cateva saptamani si va reprezenta o oportunitate noua pentru aceste companii, pentru antreprenorii interesati sa-si creasca afacerea in mod transparent, respectand valorile pietei de capital, ", a explicat Sobolewski.
La randul sau, Radu Georgescu, vicepresedinte ANIS si presedinte GECAD Group, a declarat ca in orice moment, in Romania, exista 10 - 20 de companii din domeniul IT care ar putea fi listate la Bursa, insa nu a precizat cand estimeaza ca va fi listata prima astfel de firma la BVB.
"De 10 ani strig ca ceea ce lipseste economiei romanesti este o bursa functionala. Din foarte multe motive, lucrurile... mai mult
Miercuri, 10 Septembrie 2014, ora 13:07
Cea de-a doua editie a Antreprenoriatului Feminin "Femeia la putere - o lume mai buna" incurajeaza antreprenoriatul feminin si vizeaza programe europene de sustinere a femeilor antreprenor.
Evenimentul, organizat de Ziarul BURSA si Asociatia Nationala a Antreprenorilor, va avea loc in data de 12 mai 2014, la Hotel Pullman, World Trade Center Bucuresti, sala New York.
Alaturi de antreprenoare de success, temele abordate vor fi antreprenoriatul feminin, motor al competitivitatii economice, potentialul antreprenorial si creativitatea femeilor, programe europene de sustinere a femeilor antreprenor, incurajarea antreprenoriatului feminin prin propuneri legislative si modele de succes pe plaiurile "mioritice".
Printre invitatele la eveniment se numara Ioana Petrescu, Ministru, Ministerul Finantelor Publice; Rovana Plumb, Ministru, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice; Ravi Buck, Ofiter economic, Ambasada Statelor Unite ale Americii (confirmat); Cristina Chiriac - Presedinte al Asociatiei Nationale a Antreprenorilor (confirmat); Nicoleta Munteanu - Ambasador al Antreprenoriatului Feminin (confirmat); Andreea Paul - Vicepresedintele Comisiei pentru buget, finante si banci din cadrul Camerei Deputatilor (confirmat); Sorana Bogdana Mantho - Director Corporate Affairs, Philip Morris Romania si Bulgaria (confirmat); Anca Vlad - Presedinte, Catena Grup (confirmat); Corina Vintan - CEO, Links Associates (confirmat); Gabriella Pascaru Bisi -... mai mult
Miercuri, 07 Mai 2014, ora 10:13
Fie ca isi desfasoara activitatea in sectoare traditionale ale industriei si serviciilor, fie ca detin companii din domeniul IT, antreprenorii romani din Marea Britanie au construit afaceri de milioane de lire sterline si estimeaza cresteri semnificative in perioada urmatoare.
George Betianu este proprietarul grupului de companii Riverside Group London Limited, care are 700 de angajati, dintre care aproximativ 500 sunt romani. Grupul cuprinde sase firme in domeniul serviciilor de taximetrie, industriei alimentare, serviciilor de asistenta medicala, serviciilor de curatenie, o agentie de recrutare personal si o agentie de turism.
Cand a ajuns in Marea Britanie, in 1991, avea in buzunar 50 de dolari si nu stia decat doua expresii in limba engleza - 'Buna ziua!' si 'Multumesc!'. Prima firma a infiintat-o in 1995 - Media Cars, pentru servicii de taximetrie, si este acum cea mai mare din cadrul grupului, cu o cifra de afaceri de 5 milioane de lire sterline in 2013.
George Betianu a practicat boxul de performanta
Inainte de a pleca din Romania, George Betianu a practicat boxul de performanta, timp de 17 ani, la clubul Steaua si a facut parte din lotul olimpic. Inceputul in Anglia a fost dificil - 'Invatam in fiecare zi cuvinte in limba engleza. Dupa sase luni de zile am cumparat o masina si asa am inceput sa fiu taximetrist, acesta fiind primul job oficial pe care l-am avut', spune Betianu.
Cea mai tanara in grupul de companii - firma de produse din carne... mai mult
Duminica, 16 Martie 2014, ora 16:25
Valoarea actiunilor din Statele Unite a crescut cu 12 trilioane de dolari, pana la 26 de trilioane de dolari in perioada 2009 (trimestrul unu) - 2012 (trimestrul trei).
Indicele Dow Jones, la randul sau, este aproape de maximul istoric atins in 2007. Bursa din Romania, pe de alta parte, a stagnat de la sfarsitul lunii decembrie pana in prezent, iar fata de maximele istorice este la jumatate.
Valoarea actiunilor din Statele Unite detinute in mod direct de catre persoane individuale a crescut de la 4,7 trilioane de dolari, la 9,8 trilioane de dolari in perioada mentionata, potrivit Business Insider.
La sfarsitul lunii decembrie 2008, Bursa de Valori Bucuresti (BVB) avea o valoare tranzactionata de 3,096 milioane de euro, la un numar total de aproape 3.000 de tranzactii. Lucrurile nu s-au schimbat foarte mult pana in februarie 2013.
De ce a ramas neschimbata Bursa din Romania
In sedinta de tranzactionare desfasurata in data de 8 februarie 2013, BVB avea o valoare totala de 3,664 de milioane de euro, la un numaral total de 3.122 de tranzactii.
Business24 a obtinut o explicatie, de la mai multi brokeri, cu privire la situatia in care se afla Bursa de la Bucuresti si daca exista vreun potential de crestere a bursei din Romania, in contextul economic actual.
De la criza din 2008 si pana in prezent, ponderea capitalizarii burselor in PIB a scazut in toate pietele financiare din lume, in SUA in scadere de la 126% in 2007 la 100% in 2011, in Japonia de la 104%... mai mult
Miercuri, 13 Februarie 2013, ora 14:09
Shandong Longkong Travel, o companie de turism din China, a reusit sa se listeze pe bursa din SUA si ii ademeneste pe investitorii "sa toarne bani intr-o pestera". Literalmente.
Compania de turism promoveaza o minune a naturii, aflata la aproximativ o ora de mers cu masina in afara orasului Linyi, in provincia de est a Shandong, arata Reuters.
Agentia de turism isi cucereste vizitatorii cu o suprafata de peste 3 kilometri de stalactite, lumini multicolore si...chiar o plimbare cu sania, scrie Reuters, care aminteste ca tocmai datorita frumusetii obiectivului turistic compania a reusit sa se listeze la bursa din America.
Urmarind interesul vizitatorilor pentru ingeniosul obiectiv turistic, organizatorii si-au dat seama ca SUA este un labirint mult mai complex pentru investitii. De accea, s-au hotarat sa exploateze la maxim potentialul tarii, mizand si pe o crestere a actiunilor companiei de turism care promoveaza atractia.
"Pentru antreprenori, compania reprezinta una dintre oportunitatile de neratat, pentru ca o pot face publica si pot beneficia de interesul turistilor, in timp ce pentru angajatii de aici faptul ca Underground Grand Canyon a fost listata la bursa Americana reprezinta un motiv de mandrie", spune Zhang Shanjiu, presedintele firmei.
Listarea la bursa din SUA devine o incununare a succesului pentru compania de turism, mai ales ca in ultima perioada contextul a fost nefavorabila.
Pe tot parcursul anului trecut, au fost facute publice mai multe... mai mult
Joi, 01 Decembrie 2011, ora 14:23