Actiunile celor mai mari companii europene au scazut joi la cel mai redus nivel din ultimele peste 20 de luni, urmand tendinta negativa a bursei de pe Wall Street, vanzarile fiind declansate de ingrijorarea provocata de cresterea randamentelor titlurilor Trezoreriei SUA.
Toate sectoarele sunt tranzactionate in scadere in Europa, iar cele mai afectate sunt titlurile companiilor din sectorul tehnologic, care au continuat declinul accentuat al actiunilor de profil din SUA, transmite Reuters.
Indicele sectorului tehnologiei din Europa .SX8P a coborat cu 2,4%, chiar daca actiunile Ingenico au avansat cu 8,5% dupa ce Natixis a anuntat ca analizeaza o fuziune intre divizia sa de plati cu aceasta companie financiara si de plati.
Indicele pan-european STOXX 600 a scazut cu 1,4%, la cel mai redus nivel atins dupa ianuarie 2017. Toti indicii de referinta din Europa au scazut cu peste 1%.
Sectoarele considerate sigure in perioadele incerte, cum este cel al sanatatii au scazut la randul lor, dar mai putin, inregistrand performante superioare pietei.
Actiunile Bayer au urcat cu 5,6% dupa ce divizia Monsanto a obtinut dreptul, printr-o decizie preliminara in justitie, pentru un nou proces referitor la plata unor despagubiri de 250 de milioane de dolari intr-un proces din SUA legat de un pesticid. ...citeste mai departe despre "Actiunile europene au ajuns la cel mai mic nivel din ultimele 20 de luni" pe Ziare.com mai mult
Joi, 11 Octombrie 2018, ora 12:47
Titlurile europene au continuat trendul de apreciere, in cursul saptamanii trecute, pe fondul evolutiilor unor indicatori macroeconomici, a informatiilor din sfera unor companii, dar si a declaratiilor optimiste ale unor manageri de fonduri cu expunere mondiala.
Indicele pan-european Dow Jones Stoxx 600 a crescut cu 1,2%, pana la 308,72 p. (avans de 10% de la inceputul anului), informeaza SSIF Broker.
Indicii CAC 40, DAX 30 si FTSE 100 au consemnat ritmuri de apreciere de 1,2%, 1,4%, respectiv 1,5%. O serie de companii au inregistrat cresteri, dupa comunicarea rezultatelor financiare trimestriale si/sau a previziunilor de rezultate pe termen scurt: Richemont (13%), ICAP (13%). Companiile din industria auto s-au apreciat, pe fondul evolutiei favorabile a vanzarilor in luna aprilie: Renault (17%), PSA Peugeot (15%), Daimler (12%), Fiat (9,4%).
Actiunile National Bank of Greece au urcat cu 83%, ca urmare a majorarii rating-ului de catre Agentia Fitch. Pe de alta parte, cotatiile Suedzucker au scazut cu 16%, dupa comunicarea previziunilor de rezultate pe anul curent. Deprecieri importante au consemnat si titlurile Vivendi (10%). mai mult
Luni, 20 Mai 2013, ora 12:24
Bursa de la Bucuresti a deschis in scadere cu 0,3% ultima sedinta de tranzactionare din acest an, intr-o piata apatica si unde au fost realizate tranzactii cu actiuni emise de 23 din cele 79 de companii listate pe primele trei categorii si la sectiunea titlurilor internationale.
Scaderea usoara a pietei vine dupa ce joi, bursa a urcat cu aproape 2%, potrivit Mediafax.
La ora 10:15, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in scadere cu 0,34%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, se plasa cu 0,23% sub nivelul de joi. Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.
Indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste (EBS), a debutat in stagnare, iar indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, a scazut cu 0,35%.
In acelasi timp, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, a fluctut nesemnificativ in jurul nivelului de joi.
Investitorii au tranzactionat in total actiuni de 394.000 de lei (89.000 de euro), valoare cu 12% sub rulajul de la debutul sedintei precedente, de 449.000 lei (101.000 de euro).
Actiunile Fondului Proprietatea (FP) au revenit pe prima pozitie in topul rulajelor, cu operatiuni de 234.000 de lei, si au asigurat aproape 60% din lichiditatea pietei. Cea mai recenta tranzactie cu aceste titluri a fost realizata la... mai mult
Vineri, 28 Decembrie 2012, ora 13:55
Principalele actiuni europene au inchis miercuri in crestere, revenind dupa scaderile din primele doua zile ale saptamanii, sustinute de anuntul ca Banca Japoniei s-a alaturat Rezervei Federale a SUA prin noi achizitii de active pentru sustinerea economiei, potrivit Bloomberg.
Actiunile Porsche au urcat cu 7,2%, avans favorizat de o decizie a unui tribunal din Germania, care a respins doua procese in care compania era acuzata ca a mintit in privinta planurilor de a prelua Volkswagen. Inditex a urcat cu 3,7%, dupa ce a raportat profit peste asteptari.
Indicele Stoxx Europe 600 a crescut cu 0,4%, iar avansul fata de minimul acestui an, atins la 4 iunie, a ajuns la 18%.
"Suntem intr-o situatie in care toate bancile centrale concureaza pentru a relaxa politica monetara mai puternic decat celelalte. Acum atentia revine asupra politicienilor, a problemelor structurale care nu au fost rezolvate. Sunt prezente peste tot", a declarat Stephen Cohen, director la divizia iShares a BlackRock.
Actiunile europene au urcat dupa ce Banca Japoniei a extins neasteptat programul de achizitii de active cu 10.000 de miliarde de yeni (128 miliarde de dolari), la 55.000 de miliarde de yeni, in incercarea de a opri contractia celei de-a treia mari economii a lumii. O facilitate care imprumuta fonduri bancilor a fost mentinuta la 25.000 de miliarde de yeni.
In Statele Unite, numarul constructiilor de locuinte incepute in august a crescut la un nivel anual de 750.000, de la 733.000 in... mai mult
Joi, 20 Septembrie 2012, ora 08:32
Actiunile europene au inchis luni in crestere, la cel mai ridicat nivel incepand cu aprilie, ca urmare a optimismului ca Banca Centrala Europeana (BCE) va hotari saptamana aceasta sa intervina in sprijinul statelor care se finanteaza cu dificultate de pe pietele financiare, potrivit MarketWatch.
Air France-KLM a urcat cu 19%, dupa ce operatorul aerian a anuntat o pierdere mai redusa pentru trimestrul al doilea.
Indicele Stoxx Europe 600 a crescut cu 1,6%, urmand unui avans de 0,6% saptamana trecuta.
"Pietele financiare asteapta actiuni coordonate, iar declaratiile din ultima perioada indica asa ceva. Exista posibilitatea unui anunt de la BCE joi", a declarat Richard Perry, analist la Central Markets.
Presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, s-a angajat, saptamana trecuta, sa faca tot ce este necesar, in limitele mandatului institutiei, pentru a salva euro. Angajamentul a fost reitarat ulterior de cancelarul Germaniei, Angela Merkel, si presedintele Frantei, Fancois Hollande.
Pe marile burse europene, indicele francez CAC 40 a urcat cu 1,24%, FTSE 100 britanic cu 1,18%, iar DAX german cu 1,27%.
Marius Oncu, mai mult
Luni, 30 Iulie 2012, ora 20:27
Actiunile europene au inchis miercuri cu cea mai mare crestere din ultimele sase luni, cotatiile fiind sustinute de asteptarile ca Rezerva Federala a SUA sa anunte noi masuri de stimulare a economiei, precum si de informatiile ca oficialii europeni discuta un posibil ajutor pentru bancile din Spania.
Investitorii asteapta un discurs al presedintelui Rezervei Federale, Ben Bernanke, pentru indicii privind posibile noi masuri de stimulare a economiei, dupa ce Banca Centrala Europeana (BCE) a mentinut dobanda de politica monetara la minimul record de 1% si a aratat ca este pregatita sa actioneze daca devine necesar, in contextul inrautatirii perspectivelor economice.
De asemenea, potrivit unor surse europene, Germania si oficiali UE cauta solutii pentru sistemul bancar al Spaniei, chair daca Madridul nu a cerut insa sprijin si se opune unor conditii politice.
Indicele Stoxx Europe 600 a urcat cu 2,3%, cel mai accelerat avans incepand din 30 noiembrie. Indicatorul se afla cu 12% sub maximul acestui an, atins in martie, ca urmare a temerilor ca Grecia va fi nevoita sa paraseasca zona euro, potrivit Bloomberg.
"Chiar daca nu a redus dobanda si nu a luat o noua masura majora de sustinere, BCE mentine posibilitatea adoptarii unor noi decizii daca devine necesar, confirmand ceea ce investitorii considera a fi cel mai probabil scenariu. Banca isi pastreaza uscat praful de pusca pentru moment si mentine presiunea asupra politicienilor zonei euro", a declarat Witold... mai mult
Miercuri, 06 Iunie 2012, ora 20:05
Actiunile europene s-au prabusit marti inainte de intrunirea prin teleconferinta a ministrilor de Finante din tarile membre G7, unde se va discuta actionarea rapid impotriva agravarii crizei datoriilor.
Moneda unica, care la inceputul zilei a atins maximul ultimei saptamani de 1,2543 dolari/euro, a scazut cu 0,5% pana la 1,2442, cand ministrul Bugetului din Spania si-a exprimat ingrijorarea privind costul de imprumut cu doar doua zile inainte de o astfel de actiune, scrie Reuters.
Problemele Spaniei si amenintarea pe care o prezinta pentru restul lumii, vor fi discutate intr-o teleconferinta a ministrilor de Finante si guvernatorilor din SUA, Canada, Japonia, Marea Britanie, Germania, Franta si Italia (G7) spre sfarsitul zilei de marti.
"Cred ca reprezentantii G7 vor pune presiune pe Europa pentru accelerarea rezolvarii crizei, ceea ce inseamna si cresterea presiunii asupra guvernului din Spania", a spus economistul sef al AXA Group, Eric Chaney.
Indicele european Stoxx 50 a coborat cu 0,4% marti. Stirea despre discutiile dintre membri G7 a impulsionat o apreciere a indicelui MSCI al actiunilor din regiunea Asia-Pacific cu 1,2 procente, dupa patru zile de depreciere.
De asemenea, petrolul Brent s-a ieftinit, coborand sub pragul de 99 dolari pe baril, dupa ce, luni, s-a ieftinit pana la minimul ultimelor 16 luni, 95,63 dolari pe baril. Uncia de aur s-a ieftinit de asemenea cu 0,2% pana la 1.615 dolari. mai mult
Marti, 05 Iunie 2012, ora 14:34
Pretul actiunilor europene a crescut, dupa ce statul elen a anuntat ca a adoptat planul de austeritate, dupa ce mai mult de o saptamana parlamentarii greci au incercat sa ajunga la un compromis privind masurile de austeritate.
Actiunile Cable&Wireless Plc au inregistrat cel mai mare avans, de 45%, dupa ce Vodafone Group a anuntat ca ia in considerare o oferta pentru companie, noteaza Bloomberg. Actiunile Commerzbank si Lloyds Banking Group au crescut fiecare cu 1,6%. Indicele Stoxx Europe 600 a castigat 0,7%.
"Pietele respira usurate ca lucrurile s-au stabilizat in Grecia", a declarat Peter Braendle. "Acest lucru arata ca solutiile politice pot fi gasite in Europa, chiar si in ultimul minut".
Indicele Stoxx 600 a avansat cu 7,6% in acest an, pe fondul optimismului investitorilor care spera ca zona euro va scapa de criza datoriilor si in urma datelor economice favorabile din SUA. mai mult
Luni, 13 Februarie 2012, ora 20:21
Actiunile europene au inregistrat luni o crestere de 3,5%, cea mai mare din ultima luna, sustinute de titlurile bancare si ale asiguratorilor, datorita sperantelor ca liderii din zona euro vor anunta noi masuri pentru rezolvarea crizei datoriilor, inaintea unui summit de saptamana viitoare.
Indicele pan-european FTSEurofirst 300 a urcat cu 3,5%, acesta fiind cel mai mare avans zilnic consemnat dupa 27 octombrie. In acest an, indicele a coborat cu 5,6%.
Indicele STOXX 600 Banking Index a crescut cu 5,6%, dar de la inceputul anului a pierdut 36,5%. Titlurile BNP Paribas au avansat cu 10,3%.
Germania si Franta au intensificat luni campania pentru masurile de respingere a bugetelor nationale din zona euro care nu respecta regulile UE.
Ministrii de Finante din zona euro se reunesc marti pentru a aproba detaliile referitoare la extinderea Facilitatii Europene de Stabilitate Financiara (FESF).
Unii analisti au avertizat ca volumul tranzactiilor a fost scazut, iar cumparatorii au fost atrasi de preturile mici din piata.
Pe alte piete, indicele londonez FTSE 100 a avansat cu 2,8%, DAX al bursei din Frankfurt cu 4,6% si CAC 40 al bursei din Paris cu 5,46%.
La Madrid, indicele Ibex-35 a crescut cu 4,59%, iar indicele FTSE Mib al bursei din Milano cu 4,6%. mai mult
Luni, 28 Noiembrie 2011, ora 20:23