Bunurile confiscate de Fisc vor fi vandute online si piata va fi cea care aplica pretul corect, a declarat duminica, la Antena 3, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.
"Daca va uitati prin punctele vamale sunt masini care tin blocate toate punctele vamale. Sunt sute, mii de masini care zac, de ani de zile, rotile sunt deja dezumflate. Pe de alta parte, sunt bunuri confiscate de tot felul, confectii... bunuri care sunt in depozite, care sunt sparte, care sunt furate, casele care se confisca.
Ce face MFP sau ANAF? Cheltuie bani ca sa faca evaluari. Evaluari care nu sunt cele care justifica pretul, pentru ca ele nu se vor vinde la acel pret si din ce in ce ele se depreciaza.
Ce vrem sa facem? Toate aceste bunuri, masini, pot fi vandute online, se liciteaza, fara sa fac o evaluare ca stat, nu, piata e cea care aplica pretul corect.
Aceste site-uri care sunt foarte bine cunoscute, se face un protocol, marfa confiscata se vinde prin acest mecanism si fiecare isi obtine partea de profit.
Mai mult, casele, de ce sa stau eu sa fac o evaluare ca si stat, cand este valoarea pe care notarul o foloseste si atunci de la acea valoare plec si cine da mai mult ala obtine si casa. Nu trebuie sa mai cheltui bani ca stat", a explicat ministrul de Finante. mai mult
Luni, 07 Ianuarie 2019, ora 10:27
Presedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind promulgarea Legii pentru infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.
Informatia a fost publicata pe site-ul Admnistratiei Prezidentiale.
Infiintarea unei agentii de administrare a bunurilor sechestrate a primit unda verde in Camera Deputatilor, for decizionat, pe 11 noiembrie. Proiectul a fost votat atunci cu 221 de voturi "pentru", 9 abtineri si 1 vot "impotriva". In forma adoptata in Parlament se arata ca aceasta institutie va functiona in subordinea Ministerului Justitiei.
Agentia urmeaza sa fie condusa de un director general, judecator, procuror sau personal de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor, numit prin ordin al ministrului Justitiei.
Spre deosebire de forma initiala a legii, care stipula ca, pentru a fi numit director general al Agentiei, persoana respectiva trebuie "sa nu faca si sa nu fi facut parte, in ultimii 5 ...citeste mai departe despre "Unda verde pentru agentia privind bunurile confiscate: Iohannis a promulgat legea" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 11 Decembrie 2015, ora 17:51
Bunurile indisponibilizate in proces penale vor fi valorificate prin intermediul unei noi structuri, denumita Agentia Nationala de Identificare a Bunurilor Indisponibilizate, care va fi infiintata in baza unui proiect de lege transmis Parlamentului spre dezbatere in regim de urgenta.
Noua structura va avea 30 de angajati si va fi condusa de catre un director general propus de Ministerul Justitiei si de un director general adjunct propus de Ministerul Finantelor, a precizat ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, intr-o conferinta de presa organizata pentru a marca lansarea in dezbatere publica a proiectului de act normativ.
Conform ministrului, proiectul a fost redactat pe baza recomandarilor primite din partea expertilor francezi si olandezi, urmand sa fie primite sugestii si din partea celor americani.
In urma cu o luna, a fost anuntat ca Guvernul va crea o structura speciala pentru valorificarea la nivel national a bunurilor confiscate in cadrul procedurilor judiciare ...citeste mai departe despre "Agentia pentru valorificarea bunurilor, creata pe baza recomandarilor din Franta, Olanda, SUA" pe Ziare.com mai mult
Marti, 31 Martie 2015, ora 20:29
Bunurile confiscate in faza de urmarire penala pot fi valorificate anticipat, iar daca, in urma deciziei instantei, se dovedeste ca persoanele judecate sunt nevinovate, acestea primesc banii proveniti din valorificarea bunurilor, a declarat, marti, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc.
Prezent la bilantul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, ministrul Robert Cazanciuc le-a transmis procurorilor ca zona de interes pentru perioada urmatoare trebuie sa fie recuperarea prejudiciilor produse prin comiterea de infractiuni.
Ministrul a mentionat ca, in momentul de fata, in Romania exista o baza legislativa, iar procurorii au la dispozitie si instrumentele prin care sa impuna nu numai sanctionarea penala a persoanei vinovate, ci si recuperarea prejudiciilor.
Imobilele confiscate de la liderii interlopi ar putea fi transformate in scoli sau sectii de politie
"E nevoie de timp pentru acomodarea sistemului, dar utilizarea instrumentelor moderne puse la ...citeste mai departe despre "Statul vinde bunurile confiscate de la suspecti inaintea condamnarii: Ce se intampla cu nevinovatii" pe Ziare.com mai mult
Marti, 10 Martie 2015, ora 16:10
Un grup de 20 de parlamentari din Statele Unite au cerut Departamentului de Stat sa incurajeze guvernul Romaniei sa restituie bunurile confiscate de la grupuri religioase minoritare sub fostul regim comunist.
"Romania este implorata sa restituie bisericile confiscate de comunisti", titreaza intr-un comentariu vineri portalul american National Catholic Register, mentionand ca, potrivit unor congresmeni americani, "a venit timpul sa se schimbe lucrurile in bine" acolo si sa se restabileasca proprietatile furate ale Bisericii, dar guvernul Romaniei intarzie luarea unei decizii.
Dupa Al Doilea Razboi Mondial, a spus el, Bisericii Catolice Romane (Biserica Greco-Catolica n.r.) i s-au "confiscat cladirile si obiectele de cult. A venit timpul sa se schimbe lucrurile in bine".
Harris a scris o scrisoare, semnata de un grup bipartizan de 12 republicani si sapte democrati, cerand Departamentului de Stat al SUA "sa angajeze energic guvernul roman sa puna capat unei parodii de justitie pe care a perpetuat-o nereusind sa restituie pe deplin proprietatile confiscate ilegal de la denominari religioase dupa 1945".
Autoritatile romane sustin ca fac tot posibilul pentru a restitui sau oferi compensatii pentru cele peste 4.000 de cladiri bisericesti si proprietati religioase confiscate dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial.
In 17 aprilie, Guvernul si-a angajat raspunderea in Parlament pentru Legea privind despagubirile pentru imobile nationalizate, care stabileste ca fostii... mai mult
Sambata, 17 August 2013, ora 14:16
Bunurile confiscate in portul Constanta au fost in valoare de 10 milioane de euro in perioada gruparii Mironescu, potrivit Mediafax.
Cea mai valoroasa captura facuta de vamesii constanteni in aceasta perioada a fost realizata in 24 martie 2011, cand in doua containere venind din Turcia si destinate unei firme din Constanta au fost descoperite tigari contrafacute in valoare de patru milioane de euro.
"Actionand in baza analizei de risc", vamesii de la Biroul Vamal Constanta Sud "au efectuat un control amanuntit asupra a doua containere sosite din Turcia", in care au gasit 500.000 de pachete de tigari marca "Ashima", a caror valoare de piata ar fi, conoform autoritatilor vamale, de doua milioane de euro, precum si 100.000 de pachete marca "Toros 2005" si 140.450 de pachete marca "Marble".
"Gruparea infractionala organizata" din care faceau parte senatorul PDL Mircea Banias si Laurentiu Mironescu, fost secretar general al MAI, s-a format si a actionat in perioada mai 2010 - martie 2011, afirma procurorii.
In aceasta perioada, pe site-ul Autoritatii Nationale a Vamilor au fost publicate 26 de comunicate de presa in care erau prezentate capturi de bunuri aduse in tara ilegal, majoritatea produse contrafacute.
Valoarea totala a marfurilor confiscate, conform estimarilor expertilor de la ANV, este de 6.083.000 de euro si 16.393.040 de lei, ceea ce, la un curs mediu de 4,15 lei pentru un euro, inseamna 10.033.130 de euro.
Majoritatea capturilor despre care se vorbeste in cele 26... mai mult
Marti, 24 Mai 2011, ora 23:28
Comisarii Garzii Financiare au aplicat, de la inceputul acestui an, circa 600 de amenzi de peste 430.000 euro in domeniul transporturilor de marfuri din achizitiile intracomunitare, iar valoarea bunurilor confiscate s-a ridicat la aproape un milion euro, se arata intr-un comunicat al institutiei, citat de NewsIn."Sectiile judetene ale Garzii Financiare au acces la informatii prin intermediul bazei de date informatice Trafic Control. Actiunea de control incepe cu realizarea unei analize de risc pentru selectia preliminara a operatorilor economici cu risc ridicat de evaziune fiscala.
In functie de rezultatele verificarilor incrucisate ulterioare, operatorii economici suspecti sunt dati in consemn, iar mijloacele de transport sunt sigilate la intrarea in tara.
Sectia judeteana in a carei jurisdictie este destinatia marfurilor finalizeaza actiunea de control si desigileaza marfa", a declarat comisarul general al Garzii Financiare, Ladanyi Árpád Csaba.
Astfel, comisarii Garzii Financiare au monitorizat p este 10.000 de transporturi de marfuri care provin din achizitiile intracomunitare, fiind verificati astfel peste 2.600 de operatori.
"Au fost realizate 2.986 de actiuni de control, care s-au soldat cu aplicarea a 591 de amenzi in valoare de peste 430.000 euro (1,8 milioane lei).
De asemenea, ca urmare a acestor controale au fost confiscate marfuri in valoare peste 960.000 euro (4 milioane lei), au fost instituite decizii de masuri asiguratorii in valoare de... mai mult
Joi, 24 Martie 2011, ora 16:31
CSAT a recomandat, in urma sedintei de marti, intensificarea actiunilor intreprinse pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, aplicarea acestora in toate domeniile economiei, eficientizarea activitatii de valorificare a bunurilor confiscate, informeaza Mediafax.
"In cadrul sedintei s-a discutat pozitia Romaniei privind aportul la misiunea NATO din Libia. In acest context, s-a hotarat participarea Romaniei cu forte si mijloace la misiunea de impunere a unui embargo asupra armelor (Arms Embargo) impotriva Libiei, constand in fregata Regele Ferdinand" cu 205 militari si doi ofiteri de stat major specializati in forte navale", se arata intr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale
Potrivit sursei citate, o alta tema importanta pe agenda sedintei CSAT s-a referit la materializarea si valorificarea pragmatica a oportunitatilor comerciale si investitionale in relatiile cu statele din regiunea Asia-Pacific, in particular Republica Populara Chineza.
"Agenda a inclus si prezentarea unui raport privind progresele Romaniei in procesul de aderare la Spatiul Schengen, stabilind, cu acest prilej, prioritatile de actiune pentru perioada urmatoare. Concluzia discutiilor a fost ca Romania si-a respectat toate angajamentele la acest capitol, ca isi mentine pozitia privind aplicarea actualelor criterii Schengen de evaluare si ca dezaproba conexarea Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) la aceste criterii", se mai arata in document.
Membrii CSAT au facut o noua... mai mult
Marti, 22 Martie 2011, ora 23:07
Garda Financiara a derulat 4.079 de controale in perioada 13-17 iulie, in urma carora a atras la bugetul de stat sume suplimentare de 5,22 milioane lei si a confiscat bunuri de 281.627 lei, a anuntat marti Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF),informeaza Newsin. Din sumele atrase au fost incasate 2,64 milioane lei, in timp ce bunurile confiscate reprezentau 36.877 pachete tigari si 1.937 litri alcool si bauturi alcoolice. Din totalul actelor de control incheiate, 53 de dosare au fost inaintate organelor de urmarire penala, pentru un prejudiciu in valoare totala de 36,7 milioane lei. De asemenea, Garda Financiara a dispus inchiderea a 112 unitati, iar 28 de unitati au fost suspendate. "Actiunile de control desfasurate de comisarii Garzii Financiare au vizat respectarea disciplinei financiar-fiscale, a normelor de comert, precum si realitatea si legalitatea operatiunilor comerciale", se mai arata in comunicat. Agentia Nationala de Administrare Fiscala este organ de specialitate al administratiei publice centrale, aflat in subordinea Ministerului Finantelor Publice (MFP), in cadrul careia functioneaza Garda Financiara, Autoritatea Nationala a Vamilor, directiile generale ale finantelor publice judetene, Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti si Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili. mai mult
Marti, 21 Iulie 2009, ora 11:30