Mihaela Petrescu este noul Business Development Director al Workspace Studio. Bugetul amenajarii per post de lucru a crescut cu 30% fata de perioada pre-pandemie
Cu o experienta de aproape 10 ani pe piata birourilor, atat in zona de consultanta in real estate, cat si in cea de amenajari interioare, Mihaela Petrescu preia functia de Business Development Director in cadrul Workspace Studio, companie specializata in solutii ergonomice de amenajare a birourilor si partener unic acreditat al Herman Miller in Romania. Din aceasta pozitie, Mihaela faciliteaza interactiunea dintre chiriasi si proprietari, avand in vedere expunerea anterioara, astfel incat schimbarile profunde din piata muncii sa fie asimilate rapid si eficient, iar birourile locale sa se dezvolte la noi standarde.
"Piata noastra este marcata de transformari profunde, paradigma muncii schimbandu-se complet in contextul adoptiei accentuate a muncii hibrid. Mihaela Petrescu are experienta atat in amenajarile office, cat si in zona de consultanta de real estate, iar misiunea asumata de echipa noastra este sa activeze dialogul cu principalii jucatori de pe piata si sa acceleram implementarea solutiilor de inalta calitate care ne diferentiaza de competitori, aducand in acelasi timp plusvaloare clientilor nostri" - spune Horatiu Didea, Managing Partner Workspace Studio.
Noua paradigma a birourilor: abordare 360 grade centrata pe utilizator
Studiile arata ca munca hibrid este preferata de aproape 75% dintre... mai mult
Joi, 09 Decembrie 2021, ora 16:30
An de an articolele preferate de romani de Black Friday au ramas in continuare electronicele si electrocasnicele. Aceasta tendinta se mentine si in 2021, cele mai cautate produse ramanand televizoarele, laptopurile, telefoanele si produsele electronice pentru bucatarie.
Aproximativ 45% dintre persoanele care fac cumparaturi de Black Friday isi indreapta atentia catre produse precum telefoane, laptorpuri, televizoare, frigidere, cuptoare cu microunde sau alte electrocasnice Black Friday destinata bucatariei. Persoanele care cauta produse din aceasta categorie au intentia de a face cel putin o achizitie.
26% dintre cumparatori intentioaneaza sa cumpere un computer sau componente pentru calculator, console de jocuri si/sau jocuri pentru acestea, arata un studiu cel.ro.
Accesorii pentru masini
O alta categorie de preoduse intens cautate de romani de Black Friday sunt accesoriile auto electronice. De la GPS, la camere auto, care sa le asigure protectie in trafic, si pana la incarcatoare auto pentru telefon si tableta, tendinta de achizitionare a acestora este mult mai mare in 2021. Aceasta tendinta se resimte in special de catre magazine cu gadgeturi Black Friday 2021, ale caror vanzari cresc exponential.
Cele mai cautate electrocasnice de Black Friday
Cele mai cautate electrocasnice (inafara de cele enumerate mai sus) raman in continuare cele pentru bucatarie, urmate de cele destinatei ingrijii casei.
Cand vine vorba despre electrocasnice Black Friday... mai mult
Vineri, 12 Noiembrie 2021, ora 19:34
Dupa doua tentative nereusite de aprobare a bugetului local pe anul 2021, consilierii locali din Focsani, au aprobat dupa sase ore de discutii banii pentru programul de functionare si dezvoltare din acest an.
A fost o sedinta tensionata, de la care primarul PSD Cristi Misaila a plecat suparat inca de la jumatatea ei, fara sa mai revina in sala, planurile sale fiind date total peste cap de majoritatea PNL-USR PLUS din Consiliul Local, care au impus foarte multe amendamente si au taiat sume de la alte capitole considerate neimportante.
Printre taieri se afla si cele de salarii la Primaria Focsani, cu 30%, dupa ce alesii care au decis diminuari de sume au aratat ca in alte orase comparative cu Focsaniul veniturile functionarilor sunt mai mici. Aici a fost criticat in special primarul Misaila, care i-a avantajat de fiecare data pe sefii de servicii, oferindu-le salarii mari, de 14.000 de lei sau 12.000 de lei/ luna, in detrimentul simplilor angajati. De altfel, presedintele de sedinta, care este si viceprimar, a adus ca argument faptul ca tot sefii de servicii au fost recompensati anul acesta cu bani, prin dispozitie de primar.
La Politia Locala, o alta institutie in subordinea Primariei, pe care consilierii o doresc desfiintata, s-a aprobat doar jumatate din fondul de salarii, pe acelasi considerent al salariilor foarte mari, seful Politiei Locale fiind chiar ginerele actualei sotii a primarului municipiului.
Alesii PNL-USR-PLUS au taiat bani si de la Catedrala... mai mult
Luni, 10 Mai 2021, ora 23:30
Comisiile de buget-finante ale Camerei Deputatilor si Senatului au adoptat sambata, 27 februarie, bugetul pentru Ministerul Muncii in forma initiatorului.
Raluca Turcan a afirmat, la dezbaterile in comisii, ca bugetul asigurarilor sociale de stat este cu 10% mai mare decat anul 2020 si cu 20% mai mare decat in 2019, iar peste patru miliarde lei au fost acordate pentru bugetul de somaj.
"Bugetul asigurarilor sociale de stat este cu 10% decat anul 2020 si cu 20% mai mare decat in 2019, ceea ce nu poate decat sa sublinieze dorinta noastra de a distribui in economie mai multe fonduri, in conditiile in care inclusiv la cei peste patru miliarde lei acordati pentru bugetul de somaj, o suma considerabila merge spre masuri active pentru protejarea locurilor de munca", a declarat Raluca Turcan, sambata la Parlament.
Mai puteti citi:
Gabriela Firea a postat o fotografie cu deputatii USRPLUS care au votat contra finantarii schitului de la Muntele Athos: "Vi-i las aici cu nume si chip"Rasturnare de situatie. Florinel Coman, despre permisul fals: "Am dat examen in engleza, in Ucraina". Cum arata documentulCum a ajuns Ana Bogdan marea dragoste a prietenului fostului iubitMarian Godina a dezvaluit salariul pe care-l incaseaza dupa 15 ani in Politie: "Vi se pare mult pentru un politist de la mascati?"Culisele primei victorii a lui Clotilde Armand in conflictul cu Romprest. Ce se intampla in instanta cu "razboiul gunoaielor" din Sectorul 1 ...citeste mai departe despre... mai mult
Sambata, 27 Februarie 2021, ora 13:08
Vicepremierul Dan Barna (USR/PLUS) nu exclude varianta ca o parte a bugetarilor sa-si piarda locurile de munca anul acesta.
Vicepremierul Romaniei spune ca mai multe companii de stat vor intra intr-un proces de restructurare in 2021 si renuntarea la angajati ar putea fi o consecinta a optimizarii activitatii lor. Acum cateva zile, premierul Florin Citu mentiona o astfel de perspectiva.
"Reforma administrativa este si in programul de guvernare si este unul din obiectivele de policy si ale acestui an, si ale anilor care urmeaza.
La nivelul acestui buget, primul pas a fost acela de ingheta, de a pastra salariile la nivelul anului trecut, tocmai din rationamentul ca trebuie sa pastram un deficit de 7,2, nu ne permitem o crestere de salarii", a explicat Dan Barna, vineri seara, 12 februarie, la Digi 24.
"Este o cerinta pe care si premierul Florin Citu, si colegii nostri din guvern o inteleg foarte clar. De la companiile publice s-a cerut - si suntem in evaluare si in asteptarea acestor planuri de reforma explicita.
Tocmai ca pastrand aceleasi anvelope bugetare ca si anul trecut si cu perspectiva de a fi reduse, e clar ca aceste companii trebuie sa vina cu planuri de reforma, tocmai de aceea nu s-a marit bugetul si s-a pastrat cel anterior, pentru ca asteptam planuri de reforma si este un obiectiv foarte clar sa existe aceste reforme.
Asa cum TAROM a inceput inca de anul trecut aceasta reforma si e in desfasurare, si celelalte companii - Metrorexul este cel mai... mai mult
Sambata, 13 Februarie 2021, ora 09:13
Bugetul pentru 2021 nu este unul de austeritate, dar nici nu multumeste pe toata lumea si, desi ministrii isi doresc cat mai multi bani de la buget, nu se poate pentru ca trebuie sa ne incadram in deficit, a declarat, joi, ministrul Energiei, Virgil Popescu.
"Cand ai avut un deficit bugetar anul trecut de 9 si ceva la suta si te angajezi ca il reduci si trebuie sa il reduci si sa il duci undeva la 7% este clar ca nu e nici un buget de austeritate, dar nu este nici un buget care sa multumeasca pe toata lumea. Trebuie sa ne incadram in aceste deficite bugetare, in acest 7 si un pic la suta.
Evident ca toti ministrii isi doresc pentru ministerul pe care il conduc cat mai multi bani de la buget. Nu se poate acest lucru pentru toata lumea. Este clar ca trebuie sa ajustam din cheltuieli, din cheltuielile structurale ale ministerelor si companiile care sunt ineficiente trebuie restructurate", a explicat ministrul la Digi 24.
Referitor la companiile din subordinea ministerului, Virgil Popescu a mentionat ca CE Oltenia este intr-un proces de restructurare inceput de anul trecut, aprobat de Guvern, si se deruleaza negocieri cu Comisia Europeana pentru ajutorul de restructurare.
CE Hunedoara "este in procedura pe Ordonanta 60", in reorganizare, iar deciziile le ia administratorul judiciar. ME este in discutii cu acesta pentru divizarea companiei in doua entitati: una, termocentrala de la Mintia, sa se duca la administratia locala si cealalta, termocentrala de la Paroseni,... mai mult
Joi, 11 Februarie 2021, ora 14:00
Premierul Florin Citu a anuntat miercuri, 10 februarie, ca a discutat OUG pentru reducerea cheltuielilor, iar efortul suplimentar este de 8 miliarde de lei.
"Azi am discutat despre Ordonanta de urgenta pentru a reduce cheltuielile structurale. Aceasta este inca in avizare. A fost in prima lectura", a precizat premierul Florin Citu.
Premierul a precizat ca de la 1 ianuarie 2022 va creste punctul de pensie.
"In prezent, 1.442 de lei este valoarea punctului de pensie, mai mare decat punctul mediu de pensie pe parcursul anului trecut. Efortul cu pensiile este de peste 19 miliarde de lei in 2021 si 2022.
Ce se intampla cu gratuitatea privind transportul studentilor pe calea ferata. Citu: "Se modifica si se revine la 50%"
Este nevoie de masuri structurale", a mai precizat Florin Citu.
Premierul a mai spus ca, evolutia economiei este sub lupa agentiilor de rating si ca Romania e singura tara din UE in procedura de deficit excesiv.
"In 2021, majoritatea statelor UE vor reduce deficitul la aproape 6% din PIB. Trebuie sa lasam ipocrizia la o parte pentru a merge mai departe. Vorbim de cheltuieli crescute din pix de PSD. Am spus UE ca vom recalibra cheltuielile Romaniei".
Ce se intampla cu Voucherele de vacanta
Voucherele de vacanta din 2019 si 2020 au fost prelungite pentru a fi folosite si anul acesta. Deci sunt in economie in acest moment vouchere in valoare de 2,4 miliarde de lei.
Despre gratuitatea introdusa de PSD in 2017 pentru studenti pe... mai mult
Miercuri, 10 Februarie 2021, ora 16:30
Ministerul Finantelor se afla in procedura de consultare cu toate ministerele, iar tinta este ca la sfarsitul lunii sa fie definitivat bugetul de stat, a declarat joi, 14 ianuarie, ministrul Finantelor, Alexandru Nazare, intr-o conferinta de specialitate.
"Suntem in aceasta procedura de consultare cu toate ministerele, de analiza, si ne propunem ca la sfarsitul lunii sa definitivam bugetul de stat. Evident ca o prima tinta o reprezinta investitiile. In privinta investitiilor, aceasta prioritate am avut-o si in cursul anului trecut. Vorbim de investitii in infrastructura, dar si in capital uman, vorbim de sanatate, de educatie si vom pune un accent deosebit in privinta fondurilor europene. Dupa cum stiti, Ministerul Finantelor are un rol important in privinta certificarii si a monitorizarii fondurilor europene. Imi propun sa consolidam acest mecanism, sa depasim un pic momentul sau situatia de certificare si sa ajungem sa facem asistenta si monitorizare", a afirmat Nazare, la conferinta "Bugetul de stat si bugetele economiei reale: Fiscalitatea 2021".
Potrivit acestuia, exista un mecanism de monitorizare a executiei marilor proiecte.
"Vorbesc de proiecte de peste 100 de milioane de lei, dar acest mecanism trebuie consolidat, intalnirile trebuie sa fie regulate si trebuie sa avem grija, cel putin pentru acest acest pachet de proiecte foarte important pentru Romania, ca executia sa decurga in cel mai bun mod posibil. Sunt intr-un dialog permanent cu Ministerul... mai mult
Joi, 14 Ianuarie 2021, ora 18:21
S-au facut primii pasi pentru elaborarea bugetului Uniunii Europene pe 2021. Comisia Europeana a propus un buget al UE de 166,7 miliarde euro pentru 2021, care va fi completat de granturi in valoare de 211 miliarde euro si de imprumuturi in valoare de aproximativ 133 de miliarde euro in cadrul Next Generation EU, instrumentul temporar de redresare menit sa mobilizeze investitii si sa relanseze economia europeana.
In 2021, bugetul anual si instrumentul Next Generation EU vor mobiliza impreuna investitii semnificative pentru a repara daunele economice si sociale imediate cauzate de pandemia de coronavirus, a lansa o redresare durabila, a proteja locurile de munca si a crea altele noi. Bugetul este, de asemenea, in deplina concordanta cu angajamentul de a investi in viitor pentru realizarea unei Europe mai verzi, mai digitale si mai reziliente.
Odata adoptat, acesta va fi primul buget din noul cadru financiar multianual 2021-2027 si primul buget anual propus de Comisia condusa de presedinta Ursula von der Leyen (foto).
"In aceasta perioada extraordinara, propunerea Comisiei Europene mobilizeaza, la randul sau, un sprijin fara precedent. Bugetul anual pe 2021 va ajuta sute de mii de oameni, intreprinderi si regiuni sa depaseasca criza si sa iasa din criza mai puternici. Pentru ca acest lucru sa se concretizeze, avem nevoie de un acord privind bugetul pe termen lung si instrumentul Next Generation EU - un acord care sa transmita un semnal de incredere in intreaga Europa"... mai mult
Joi, 25 Iunie 2020, ora 08:00