Ministrul sud-coreean al Stiintei si Tehnologiei a precizat, miercuri, ca a deschis un centru de cercetare tehnologica in Bucuresti, impreuna cu omologul sau roman, Razvan Cotovelea.
Parteneriatul prevede dezvoltarea unor proiecte IT, in urmatorii trei ani, potrivit yonhapnews.co.kr.
Cele doua tari au fost de acord sa contribuie fiecare cu un milion de dolari.
Proiectele se vor axa pe dezvoltarea retelelor broadband, imbunatatirea infrastructurii cu cheie publica (PKI) si a securitatii informatice.
PKI este o tehnologie care se ocupa cu administrarea tranzactiilor online.
"Cu ajutorul centrului IT din Romania speram ca cele doua tari sa ...citeste mai departe despre "Coreea de Sud si Romania dezvolta la Bucuresti un proiect IT de 2 milioane de dolari" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 23 Iulie 2014, ora 09:11
Primaria Capitalei face noi demersuri pentru infiintarea Zonei Metropolitane Bucuresti (ZMB). Centrul de Sociologie Urbana si Regionala - CURS a castigat un contract public de 150 de mii de euro pentru realizarea, pana la finalul anului, a unui studiu necesar delimitarii acestei zone.
Studiul se va baza pe microrecensamanturi, sondaje de opinie, focus grupuri, anchete, interviuri si studii de caz care vor oferi o evaluare stiintifica a Zonei Metropolitane Bucuresti.
"Se vor avea in vedere determinarea stiintifica a granitelor ZMB, prin masurarea unor indicatori de interrelatie intre orasul Bucuresti si unitatile administrativ-teritoriale din aeria de influenta, aplicarea unui algoritm de calcul pentru stabilirea localitatilor care indeplinesc conditiile de intrare in ZMB si, pe de alta parte, evaluarea structurii sau specificului ZMB, prin utilizarea unor indicatori de evolutie demografica, dezvoltare sociala, economica, urbanistica", se arata in caietul de sarcini.
De asemenea, sociologii vor mai avea in vedere evaluarea impactului social al principalelor investitii cu impact metropolitan realizate la nivelul Capitalei in ultimii sase ani, dar si a proiectelor planificate pentru urmatorii 10 ani, din perspectiva perceptiei populatiei, a regenerarii economice si a cresterii calitatii vietii.
In plus, in cadrul proiectului, va mai fi evaluata satisfactia bucurestenilor fata de serviciile publice, precum alimentarea cu apa, canalizarea, transportul in comun,... mai mult
Vineri, 18 Octombrie 2013, ora 08:03
Bucurestiul si regiunea sa de influenta au nevoie de aproape 13 miliarde de euro, bani care ar trebui alocati pentru proiecte de dezvoltare, a sustinut vineri primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, la prezentarea raportului "Starea Bucurestiului".
El a spus ca acesti bani pot fi atrasi din fonduri europene, "daca stii sa-i aduci, daca nu te lasi pagubas".
"Suntem hotarati sa mergem si sa obtinem aceste fonduri. Toate demersurile ultimelor luni au fost cu explicatii, cu prezente in comisiile europene la intalnirile acestea si am constatat - si cu surprindere si cu amaraciune - ca, pana acum, capitalele tarilor europene nu prea au fost bagate in seama, dar ca exista un reviriment in gandirea celor de la Bruxelles", a afirmat Oprescu.
In acest sens, edilul-sef a mentionat ca intentioneaza, printre altele, construirea unei sali polivalente cu 2.500 de locuri, a unei sali de concerte la standarde europene, a unui stadion de atletism in parcul "Lia Manoliu" si a unui bazin olimpic de inot.
El a mai subliniat ca doreste sa usureze viata oamenilor care sunt plini de mobilitate, lucru care presupune metrou, transport in comun, sa ajungi la Dunare cu un mijloc de transport care sa nu mearga cu 12 km pe ora etc.
Cat priveste finantarea proiectelor aflate in derulare anul acesta, Sorin Oprescu a spus ca sunt bani pentru finalizarea pasajului Mihai Bravu-Vacaresti, pentru coparticiparea la pasajul de la Oltenitei, pentru intrarea Autostrazii A1 in Bucuresti iar... mai mult
Vineri, 12 Aprilie 2013, ora 17:14
Compania americana AECOM, specializata in proiectare si consultanta in domeniul constructiilor si infrastructurii, este interesata sa participe la proiectele de dezvoltare urbana a Capitalei, in urma discutiilor purtate cu reprezentantii municipalitatii bucurestene.
"Va invitam sa profitati de experienta noastra pentru a duce la bun sfarsit dezvoltarea orasului pe care ati inceput-o. Un lucru este sigur.Trecem printr-o epoca a transformarilor care isi va produce efectele pe termen lung, iar acest lucru il simte si Bucurestiul si Parisul si New York-ul".
"Trebuie sa gasim solutii pentru a face Bucurestiul mai atractiv", a declarat vicepresedintele AECOM, Christopher Choa, la intalnirea cu primarul general Sorin Oprescu si cu mai multi directori din cadrul municipalitatii.
Intalnirea de la Bucuresti a avut loc ca urmare a discutiilor purtate la New York, cu ocazia vizitei in SUA efectuate de Oprescu.
Specialistii AECOM au aratat ca, avand in vedere nevoile si cerintele de dezvoltare, Bucurestiul are nevoie de proiecte realizate in parteneriat public-privat, dar si de atragerea de fonduri nerambursabile.
In acest sens, potrivit acestora, dezvoltarea metroului bucurestean, parcarile si investitiile referitoare la completarea inelului median se numara printre proiectele care ar putea fi realizate cu succes prin investitii de tip parteneriat public-privat.
AECOM, care este activa si in Romania din 2000, are o cifra anuala de afaceri de circa 8 miliarde de... mai mult
Vineri, 24 Februarie 2012, ora 14:53
Bugetul aprobat in CGMB, miercuri seara, prevede venituri totale de 4,2 miliarde de lei si cheltuieli de 4,8 miliarde de lei, fiind majorate fondurile pentru Centrul Istoric si diametrala Buzesti - Berzei - Uranus, potrivit Mediafax.Astfel, bugetul prevede venituri totale de 4.282.027.000 de lei si cheltuieli de 4.801.797.000 de lei.
Pentru lucrarile din Centrul Istoric s-au majorat fondurile alocate, de la doua la 22 de milioane de lei, in timp ce pentru investitia la diametrala Buzesti - Berzei - Uranus au fost prevazute 30 de milioane de lei, desi initial nu erau alocate fonduri.
Bugetul RADET pentru 2011 va fi de 538 de milioane de lei, iar cel al RATB de 489 milioane de lei.
Pentru lucrarile de la Stadionul "Lia Manoliu" au fost prevazute fonduri de 193 de milioane de lei, pentru realizarea hartii acustice a Capitalei un milion de lei, pentru proiectul de conectare a Splaiului Independentei cu autostrada A1 trei milioane de lei.
Alte trei milioane de lei vor fi alocate pentru proiectul Cadastrul Verde al Capitalei.
Bugetul Administratiei Strazilor in 2011 va fi de 360 de milioane de lei.
Consilierii generali au aprobat, miercuri seara, proiectul de buget al municipalitatii pentru 2011, cu amendamentele propuse de PDL, PRM si PNG. In favoarea proiectului de buget au fost exprimate 31 de voturi, iar impotriva 20.
Nu au fost inregistrate abtineri de la vot. Potrivit formei finale a bugetului, astfel cum a fost aprobat miercuri seara, in sedinta de indata a CGMB, in ceea... mai mult
Miercuri, 13 Aprilie 2011, ora 22:42
Ministerul Turismului a semnat un parteneriat cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, pentru realizarea si promovarea proiectului "Turist in Bucuresti", parte a campaniei "Turist in Romania", a anuntat joi ministrul Turismului, Elena Udrea in cadrul unei conferinte de presa, potrivit NewsIn. "Se impunea un proiect de promovare a Capitalei ca si capitala europeana si destinatie turistica. Bucurestiul se confrunta cu o scadere a gradului de ocupare a camerelor de hotel si o scadere a numarului de turisti. Avand in vedere ca Bucurestiul era o destinatie pentru turismul de afaceri, afectata de criza economica, am decis promovarea acestui proiect, in parteneriat cu autoritatile locale si cu parteneri din mediul privat. Dorim sa atragem parteneri din zona hotelurilor, restaurantelor, institutiilor publice, teatre si, de ce nu circ", a declarat Udrea.
Potrivit acesteia, autoritatile locale si partenerii privati vor organiza aceste evenimente, iar Ministerul Turismului le va promova.
Primul eveniment din acest proiect este realizat de Autoritatea Locala de Cultura si este intitulat "Bucuresti-teatrul de vara".
In acest moment exista un studiu care vizeaza luciul de apa al Lacului Morii, iar Ministerul Turismului doreste sa sprijine autoritatile locale pentru dezvoltarea turismului si agrementului pe acest lac.
Campania "Turist in Romania" pe care o va defasura Ministerul Turismului are ca obiectiv promovarea destinatiilor romanesti pe plan intern, in scopul de a... mai mult
Vineri, 17 Iulie 2009, ora 09:51
Preturile apartamentelor din noile complexe din Bucuresti si Sofia ar putea scadea in acest an cu 10-20%, scaderea mai mare fiind preconizata in capitala Romaniei. Aceasta este una dintre principalele concluzii ale unui raport realizat de Reas, o firma poloneza de consultanta imobiliara, in cooperare cu Jones Lang LaSalle, o companie specializata in servicii imobiliare si management investitional, cu 30.000 de angajati si filiale in 60 de tari. "Este posibil ca dezvoltatorii imobiliari sa inceapa sa ofere noi reduceri de preturi. O corectie a pretului mediu pe piata imobiliara pana la un nivel de 10-20% este probabil sa aiba loc in 2009, si se pare ca Sofia va experimenta discounturi mai putin severe, comparativ cu Bucurestiul", se arata in studiul citat. Potrivit acestuia, in cursul anului trecut a devenit clar faptul ca o parte din oferta dezvoltatorilor in Romania si Bulgaria nu a fost adaptata la cererea locala. Cei mai multi dintre investitorii straini s-au "evaporat" pe parcursul anului trecut, iar pentru ca investitorii locali nu au avut acces la piata creditelor ipotecare, vanzarile de locuinte practic s-au sistat. In timp ce o parte a apartamentelor s-a acumulat in oferta, o alta buna parte nu vor fi finalizate sau finalizarea lor va fi amanata. Ca o reactie la nivelurile scazute de tranzactionare, preturile la imobiliare atat in Bucuresti cat si in Sofia au cunoscut un declin in cursul anului 2008, mai arata studiul Reas. Astfel, pretul mediu la... mai mult
Miercuri, 08 Aprilie 2009, ora 15:10