Bucurestiul este vazut in continuare drept "micul Paris al Estului", iar presa externa il include in categoria locurilor ce trebuie vizitate.
"Romania poate ca nu este cel mai usor loc in care sa calatoresti, insa pentru sufletele aventuroase aduce extrem de multe satisfactii", scrie Rick Steves, pentru The Seattle Times.
"Inca bantuita de legenda contelui vampir si de mostenirea unui dictator comunist, Romania este complexa - cu o istorie epica, un mix de etnii si un patrimoniu cultural neobisnuit de bogat", sustine Steves.
In continuare, acesta prezinta Bucurestiul, axandu-se pe locurile cele mai populare in randul turistilor - Centrul Vechi, Palatul Parlamentului sau Calea Victoriei.
"Daca mergeti (in Romania - n.red.), incepeti cu capitala, Bucuresti. Poate fi greu de placut la prima vedere, insa, la o privire atenta isi dezvaluie frumusetile. Intre blocurile mohorate se ascunde un patrimoniu cultural impresionant.
Fundatia acestui amestec dateaza de la sfarsitul secolului al 19-lea, imediat dupa ce Romania a devenit o tara pentru prima oara. A fost numit 'Micul Paris al Estului', iar mai tarziu a fost desfigurat brutal de dictatorul comunist Nicolae Ceausescu, care a lasat in urma o zona rezidentiala in stilul socialist si principalul reper al orasului - Palatul Parlamentului.
In ultimii ani, a intinerit odata abandonatul Centru Vechi, transformandu-se in una dintre cele mai vii zone ale vietii de noapte din Europa de Est", scrie autorul, notand ca,... mai mult
Vineri, 17 Martie 2017, ora 11:59
Bucurestiul este, dupa cum stim cu totii, cel mai mare oras al Romaniei. Este deopotriva unul dintre cele mai iubite si mai admirate orase ale tarii dar este, in acelasi timp, un oras foarte criticat si parasit fara ezitare pentru meleaguri straine.
Este deopotriva orasul iubit de Mircea Eliade cu strazi unice in fumusetea lor si cu locuri minunate ce te transpun intr-un Bucuresti interbelic dar, in acelasi timp, este si un oras presarat de drumuri blocate in proiecte arhitecturale complexe, blocuri gri si utilaje ciclopice.
Cert este ca Bucurestiul este mai viu ca niciodata devenind un minunat oras caleidoscopic, tentacular si pestrit.
Ce ar trebui sa vizitezi in Bucuresti?
Bucurestiul a fost si va ramane mereu un oras ce atrage turistii datorita stilului de viata alert, numeroaselor optiuni de petrecere a timpului liber, evenimentelor ce au loc in capitala dar si datorita unor obiective turistice demne de revizitat cu fiecare ocazie.
In articolul de fata, va vom prezenta cateva dintre principalele obiective turistice ale Bucurestiului.
Muzeul Taranului Roman
Muzeul Taranului Roman s-a infiintat in anul 1906 la data de 13 iulie in baza Decretului Regal semnat de catre Regele Carol I. Muzeul Taranului Roman este de fapt o continuare logica a Muzeului de Etnografie, de Arta Nationala, Arta Decorativa si Arta Industriala, acesta fiind de fapt primul nume dat muzeului. Abia in anul 1912 acesta a fost redenumit Muzeul de Arta Nationala. Mai mult decat atat,... mai mult
Miercuri, 31 August 2016, ora 12:12
Huffington Post a publicat un amplu articol despre Bucuresti, scris de un un blogger roman, Ioana Budeanu.
Aceasta prezinta capitala Romaniei ca fiind un loc "plin de viata, minunat si vibrant, unde traditiile se intalnesc cu designul futurist, unde mancarea e delicioasa, restaurantele, barurile si terasele sunt pentru toate gusturile, unde arhitectura si parcurile te vor mira si unde bisericile, muzeele, hotelurile si viata de noapte sunt de-a dreptul impresionante".
Autoarea afirma ca orasul inca prezinta semne ale trecutului, insa evolueaza intr-un loc minunat. Intr-un prim articol despre Bucuresti (pentru ca Huffington Post anunta ca va mai urma unul), autoarea trece in revista mai multe atractii, cum ar fi mancarea, muzeele, parcurile, gradinile secrete sau hotelurile.
Mancarea
Atat in Bucuresti, cat si in intreaga Romanie, mancarea e una dintre atractiile majore. Peste tot vei gasi restaurante traditionale sau internationale, unde bucatarii se intrec sa-ti puna pe ...citeste mai departe despre "Huffington Post invita americanii in Romania: Motive pentru care trebuie vizitat Bucurestiul" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 10 Iunie 2015, ora 12:58
Palatul Parlamentului, Muzeul National al Taranului Roman si bisericile vechi se numara printre locurile care ar trebui vizitate in Bucuresti, potrivit unor recomandari facute de revista americana National Geographic Travele.
National Geographic Traveler a realizat un top 10 al lucrurilor pe care turistii le pot face in Bucuresti. In acest top sunt incluse vizite la muzee si cladiri emblematice ale Capitalei, dar si degustari ale mancarurilor traditionale romanesti.
Astfel, vizitarea Palatului Parlamentului este una dintre atractiile pe care National Geographic le recomanda celor care ajung in Bucuresti.
Huffington Post: Bucuresti, o capitala "cool"
"Tururi ghidate de cateva ore te ajuta sa cunosti o parte din cladirea (...) unde exista peste o mie de camere si sa te concentrezi asupra tonelor de marmura, lemn de esenta tare si aur folosite in constructia cladirii, in 1980, o perioada in care Romania depunea eforturi pentru a-si hrani proprii locuitori.
Ceausescu si ...citeste mai departe despre "National Geographic a realizat topul atractiilor turistice din Bucuresti" pe Ziare.com mai mult
Joi, 05 Februarie 2015, ora 21:25
Bucurestiul si frumusetea sa pariziana sunt redescoperite de presa internationala, care apreciaza strazile cu arhitectura extravaganta si incarcate de istorie.
Intr-un amplu articol, publicatia Huffington Post aminteste ca "Micul Paris" este o denumire data mai multor locuri din lume, insa considera ca Bucurestiul merita pe deplin acest nume.
Bucurestiul, o capitala europeana "cool" si "mai putin cunoscuta", are "arhitectura impresionanta, frumoasa si extravaganta". Printre cladirile care trebuie neaparat vizitate de turisti sunt recomandate Palatul Parlamentului, "probabil cea mai mare cladire din Europa", Arcul de Triumf, Ateneul si Muzeul National.
O mentiune speciala o capata Calea Victoriei, "una dintre cele mai la moda strazi din oras", care "culmineaza in Piata Revolutiei, un alt punct important al Bucurestiului".
Alte recomandari ale publicatiei sunt Centrul Vechi "cea mai mare terasa publica din oras", Gradina Cismigiu si "restaurantul numarul unu, ARTIST".
Cum ...citeste mai departe despre "Huffington Post: Bucuresti, o capitala "cool"" pe Ziare.com mai mult
Joi, 20 Noiembrie 2014, ora 11:58
In afara de Turnul Eiffel si Mona Lisa, Bucurestiul are de oferit multe dintre deliciile Parisului. Capitala Romaniei gazduieste numeroase reuniuni diplomatice, precum si Festivalul si Concursul International "George Enescu".
Mai mult, Bucurestiul are o viata de noapte foarte activa, observa Stephanie Be, blogger specializat in turism, intr-un articol publicat pe Huffington Post, in care prezinta cinci motive pentru care orasul este Parisul Europei de Est.
Aceasta le recomanda turistilor sa petreaca 4-5 zile pentru a descoperi "comoara neoclasica a Romaniei", mentionand ca in "Micul Paris" trebuie sa platesti serios pentru lux, dar ca servciile si produsele de baza sunt "incredibil de accesibile".
1. Bucurestiul si arta clasica
Bloggerul sustine ca orasul are multe "atractii turistice despre care crezi ca sunt depasite pana cand le vezi cu ochii tai". Un exemplu in acest sens este Palatul Parlamentului, care a intrat in Cartea Recordurilor drept cea mai mare cladire ...citeste mai departe despre "Huffington Post: Cinci motive pentru care Bucurestiul este Parisul Europei de Est" pe Ziare.com mai mult
Luni, 19 Mai 2014, ora 15:25
Bucurestiul a fost inclus intr-un top de destinatii ieftine de vacanta. Pentru cei care au dor de duca, insa nu au prea multi bani in buzunar, exista si locuri in lume unde se gasesc oferte convenabile pentru cazare, mancare si distractie.
Topul a fost intocmit de Huffington Post, care avertizeaza doritorii de turism pentru orice buzunar ca aceste destinatii nu vor ramane ieftime mult timp de-acum incolo.
In ceea ce priveste Bucurestiul, sursa citata spune ca orasul inca mai poarta ranile dictaturii lui Nicolae Ceausescu, insa latura sa melancolica se suprapune peste energia urbana. "Cu toate ca tot mai multi vizitatori descopera atractia unica a orasului numit odinioara Micul Paris, este inca o destinatie ieftina si un loc grozav unde sa-ti permiti luxul fara sa platesti mult", scrie sursa citata.
Este dat ...citeste mai departe despre "Bucurestiul, in topul celor mai ieftine destinatii turistice" pe Ziare.com mai mult
Joi, 20 Februarie 2014, ora 09:18
Detestat in timpul vietii, dictatorul megaloman roman Nicolae Ceausescu (1918-1989) a devenit o atractie turistica: dupa casa in care s-a nascut si vilele sale, va fi deschisa publicului si cazarma unde au fost executati sotii Ceausescu.
Fosta baza militara, situata la o suta de kilometri nord-vest de Bucuresti, va fi transformata in muzeu si urmeaza sa primeasca primii vizitatori in luna septembrie, relateaza AFP.
"Am primit multe cereri de la oameni care au dorit sa vada cazarma unde Ceausescu si sotia sa Elena au fost executati la 25 decembrie 1989", a declarat pentru AFP directorul Muzeului de Istorie din Targoviste (sud), Ovidiu Carstina.
In decembrie 1989, cand Cortina de Fier a fost ridicata, antrenand caderea in serie a regimurilor comuniste din Europa de Est, Ceausescu a fost rasturnat de la putere de o revolta populara.
Arestat in timp ce fugea de evenimentele de la Bucuresti, cuplul prezidential a fost condamnat la moarte de catre un tribunal misterios autoproclamat in urma unui proces sumar si executat imediat, scrie agentia de presa.
Ce va expune muzeul
Imaginile televizate au facut inconjurul lumii, aratand sfarsitul unui regim ce a durat mai bine de doua decenii , marcat de cultul personalitatii, nepotism si supravegherea omniprezentei politii politice Securitatea, care avea zeci de mii de angajati si informatori.
"Scopul nostru este de a arata lucrurile asa cum s-au petrecut, fara sa ne pronuntam cu privire la proces, asupra vietii... mai mult
Joi, 22 August 2013, ora 11:30
Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului Elena Udrea a raspuns glumind, miercuri, intr-o conferinta, intrebata ce idee are pentru brandul Bucurestiului, ca acesta ar trebui sa fie "o frunza mai mica".Potrivit Elenei Udrea, turistii strani care vin in Bucuresti pot vizita centrul istoric, Muzeul Taranului Roman, Muzeul Satului, dar si zonele din jurul Capitalei.
"Azi am aflat ca vom avea si un parc privat de distractii in Drumul Taberei", a spus ministrul.
Ea a adaugat ca, in prezent, turistii straini care vin in Bucuresti sunt in general oameni de afaceri, care au o intalnire, se plimba putin prin centrul vechi si pleaca a doua zi.
MDRT va prezenta in septembrie Primariei Municipiului Bucuresti un plan de marketing al Capitalei, care va arata principalele directii de promovare.
"Am cerut o crestere medie anuala a numarului de turisti cu 4,5%, o crestere medie a innoptarilor de peste 6,8% si o crestere a notorietatii Capitali pe cel putin trei piete tinta cu cel putin 15%", a spus Udrea.
Ea a adaugat ca din cercetarile pentru planul de marketing realizate de compania franceza Detente Consultants reiese ca Bucurestiul trebuie sa atraga si alte segmente de turisti, in afara celor de business, precum vizitatori interesati de turismul cultural, de cel de sanatate, de evenimente si de tip city-break.
Planul de marketing recomanda pozitionarea Bucurestiului ca destinatie pentru tineri, care sa fie cunoscuta pentru animatie, pentru viata de noapte si pentru ceea... mai mult
Miercuri, 24 August 2011, ora 14:46