Iti lasa gura apa numai gandindu-te la stridiile savuroase servite in tavernele si restaurantele din Franta? De acum nu va mai trebui sa suspini numarand lunile pana la urmatoarea vacanta, pentru ca in Bucuresti s-a deschis primul Oyster Bar din Romania.
Le Vivier este un restaurant sic, cu 25 de locuri, decorat cu atentie de catre echipa arhitectului Mario Baldini, iar meniul este compus din cel putin 5 tipuri de stridii, homar albastru, branzeturi fine si vinuri frantuzesti atent selectioanate.
Primul Oyster Bar din Romania este plasat in zona Dorobanti, pe strada Putul lui Zamfir si te invita sa descoperi pas cu pas tainele bucatariei maritime, printr-o serie de meniuri de inspiratie franceza concepute de chef Mihai Dornescu.
"Restaurantul ofera in permanenta 5 tipuri de stridii, de la faimoasele Gillardeau, Merveilles de la Manche, Baie de l'enfer, Papillon pana la stridiile Krystale, medaliate cu aur la Paris, in 2015.
Suntem singurul restaurant din Romania care comercializeaza homarul albastru, care ajunge pe masa clientilor in mai putin de 24 de ore de cand a fost pescuit. In meniul restaurantului se regasesc scoicile Saint-Jacques, melci, langusta regala, crabul Spider, crabul de Alaska, creveti si langustine", dezvaluie Andrei Dascalu, managerul rafinatului local.
De altfel, Le Vivier importa fructe de mare de cea mai buna calitate din nordul Frantei, din Bretania si Normandia, de la pescari locali. Toate crustaceele si molustele ajung in... mai mult
Sambata, 24 Septembrie 2016, ora 00:00
2