Fostul premier laburist britanic Gordon Brown a propus, sambata, federalizarea Marii Britanii si implementarea unei "a treia optiuni" pentru viitorul Scotiei, evitandu-se independenta prin oferirea de atributii suplimentare, inclusiv in materie de tratate internationale, in contextul Brexit.
Gordon Brown propune ca Guvernul scotian sa primeasca prerogative in materie fiscala, in privinta semnarii de tratate internationale, dar si in stabilirea reglementarilor in domeniul agriculturii, pescuitului si mediului.
Gordon Brown a facut aceste propuneri in contextul in care Nicola Sturgeon, premierul Scotiei, insista, pe fondul dorintei de a ramane in Uniunea Europeana, pentru organizarea unui nou referendum pentru independenta fata de Marea Britanie. Sturgeon a atras atentia sambata ca ignorarea de catre Guvernul de la Londra, condus de Theresa May, a solicitarilor Scotiei, "va afecta iremediabil" structura constitutionala a Marii Britanii.
Scotia vrea referendum de independenta. Poate sa ramana in UE? Dar in NATO?
Premierul Scotiei vrea referendum pentru ruperea de Marea Britanie, dar peste 50% dintre cetateni ar vota impotriva
In contextul in care, din cauza deciziei Londrei de iesire din UE, apeluri proindependenta au aparut in Scotia, Irlanda de Nord si Tara Galilor, existand riscul destramarii Marii Britanii, Gordon Brown a pledat pentru trecerea la un sistem federal.
Amintim ca deputatii britanici au votat, luni, proiectul de lege care autorizeaza... mai mult
Sambata, 18 Martie 2017, ora 16:55
Mick Jagger, solistul trupei The Rolling Stones, va produce un film despre viata si cariera cantaretului american de muzica soul James Brown, informeaza site-ul revistei New Musical Express.
Acest proiect cinematografic beneficiaza de sustinerea familiei cantaretului James Brown, informeaza site-ul revistei New Musical Express.
Mick Jagger s-a asociat pentru a produce noul film cu veteranul de la Hollywood Brian Grazer. Grazer lucreaza la acest film de multi ani si intentiona sa atribuie rolul principal chiar lui James Brown, insa cantaretul a murit in 2006, inainte ca lungmetrajul sa intre in preproductie.
Filmul va avea la baza un scenariu scris de Jez Butterworth si John-Henry Butterworth.
Aceasta pelicula biografica va prezenta ascensiunea spectaculoasa a cantaretului James Brown, care, desi a avut o copilarie marcata de saracie, a reusit sa ajunga unul dintre cantaretii de legenda din muzica americana si sa fie supranumit "nasul muzicii soul".
Filmul nu are inca un titlu, iar Tate Taylor se afla in negocieri avansate pentru a fi desemnat regizorul peliculei.
Tommie Rae Brown, vaduva artistului de culoare, a declarat: "Sunt profund onorata de faptul ca Mick Jagger si Brian Grazer, doi dintre artistii preferati ai sotului meu, James Brown, s-au asociat pentru a aduce povestea vietii sale pe marele ecran".
Nu se stie deocamdata cine va interpreta rolul lui James Brown, insa principalii favoriti sunt, potrivit site-ului Deadline.com, actorii Eddie... mai mult
Marti, 23 Octombrie 2012, ora 18:45
News of the World a transmis unui alt cotidian din cadrul grupului News Corp, in plin scandal al interceptarilor telefonice, informatii cu privire la fostul premier laburist Gordon Brown, din perioada in care acesta era ministru al Economiei, potrivit mai multor publicatii. The Independent a anuntat pe site-ul sau ca Gordon Brown urma sa sustina o declaratie, luni dupa-amiaza, pentru a dezvalui ca detectivi particulari care lucrau pentru News of the World i-au piratat mesageria vocala si au obtinut acces la declaratiile sale bancare, dupa care au predat informatiile obtinute altui cotidian din cadrul grupului, potrivit publicatiei, citata de Mediafax.
The Independent nu a citat cotidianul respectiv, dar BBC a anuntat ca Sunday Times l-a vizat pe Brown, in perioada in care a fost ministru al Economiei, dupa ce a obtinut date private despre contul sau.
Este pentru prima data, de la izbucnirea scandalului interceptarilor telefonice in care este implicat News of the World, cand este acuzat un alt titlu din cadrul imperiului britanic media al magnatului Rupert Murdoch.
In afara de News of the World si Sunday Times, din grup mai fac parte The Times si tabloidul The Sun.
Biroul lui Gordon Brown nu a reactionat imediat la aceste dezvaluiri.
Devenit premier in 2007, Brown a fost invins, in alegerile din primavara lui 2010, de catre conservatorul David Cameron, care a format o coalitie cu liberal-democratii.
Scandalul interceptarilor s-a amplificat, luni, dupa ce BBC a... mai mult
Marti, 12 Iulie 2011, ora 14:47
SUA au inceput sa se gandeasca la cine ar putea sa-l inlocuiasca pe Gordon Brown la doar un an dupa ce a devenit premier, luand in deradere "istoria sa abisala" si tratandu-i initiativele internationale cu dispret, potrivit unor mesaje publicate de WikiLeaks, citate de Daily Mail in editia online, informeaza Mediafax.Potrivit acestor mesaje diplomatice dezvaluite de WikiLeaks, americanii au inceput sa caute potentiali inlocuitori pentru Brown inca din 2008. Ei au conchis ca David Miliband a oferit "momente rare de putere" pentru Partidul Laburist, aflat in dificultate. Insa, in mod stanjenitor, oficialii americani nu au facut nicio referire la fratele lui David, Ed Miliband, in prezent liderul laburistilor, intre cei sase potentiali candidati la postul de premier, intre care si un deputat mai putin cunoscut, Jon Cruddas.
Oficialii au informat Washingtonul ca secretarul de stat pentru Afaceri din acea perioada, Lady Shriti Vadera, un aliat apropiat al lui Brown, supranumita "Shriti the Shriek" (tipat) din cauza manierelor ei, il intrerupea pe premier in timpul intalnirilor asupra economiei.
"Un secretar privat ne-a spus ca Vadera tipa, de obicei, de la birou, «Adu-mi o ceasca de cafea» si o serie de injuraturi, determinand trei asistenti sa paraseasca biroul acesteia in trei luni", se arata intr-o telegrama.
Ambasada Statelor Unite la Londra a raportat Washingtonului cum Brown mergea "dintr-un dezastru politic in altul", intr-o perioada "de deriva... mai mult
Vineri, 03 Decembrie 2010, ora 16:40
Premierul britanic Gordon Brown a cerut duminica deschiderea unei anchete de catre autoritatea pentru servicii financiare in legatura cu Goldman Sachs, dupa ce guvernul german a anuntat o posibila actiune in justitie impotriva bancii americane, potrivit Bloomberg.Brown s-a declarat "socat" in legatura cu "falimentul moral" indicat in plangerea inaintata vineri de Securities and Exchange Commission (SEC), supraveghetorul pietei de capital din SUA, impotriva Goldman Sachs.
Sambata, purtatorul de cuvant al guvernului german, Ulrich Wilhelm, a declarat ca supraveghetorul pietei financiare din Germania, Bafin, "va cere informatii de la SEC" si ca, dupa ce va analiza datele, "va lua in considerare posibile actiuni legale".
"Este probabil unul din cele mai grave cazuri pe care le-am vazut", a afirmat Brown, in cadrul unei emisiuni a BBC. "Arata ca si cum oamenii au fost indusi in eroare in legatura cu ce se intampla. Bancile reprezinta inca o problema. Reprezinta un risc pentru economie", a completat premierul britanic.
Investigatia solicitata de Gordon Brown mareste presiunea asupra Goldman Sachs, dupa ce SEC a acuzat vineri banca americana de investitii si pe vicepresedintele bancii, francezul Fabrice Tourre, de frauda, pentru ca ar fi inselat investitorii la crearea si vanzarea unui produs financiar complex, legat de credite ipotecare "subprime".
SEC considera ca Goldman Sachs a realizat si vandut un produs de tip CDO ("collateralized debt obligations"), denumit Abacus,... mai mult
Luni, 19 Aprilie 2010, ora 01:17
Marile economii ale lumii sunt aproape de un acord privind instituirea unei taxe la nivel mondial pentru banci, a declarat premierul Marii Britanii, Gordon Brown, aratand, insa, ca sunt sanse reduse ca o intelegere sa fie incheiata la urmatoarea reuniune G20, din iunie, potivit Financial Times (FT). Oficialul britanic a afirmat ca lumea este pregatita pentru o "taxa globala", noteaza cotidianul britanic. Germania, Franta si Marea Britanie sunt de acord in termeni generali privind necesitatea unei taxe, a spus el, adaugand ca spera si la adeziunea Statelor Unite.
"Marea Britanie a discutat cu Franta si Germania despre ce putem face impreuna. Suntem de acord in privinta unei baze comune", a declarat Brown. Saptamana trecuta, Franta si Germania au sustinut instituirea unei taxe bancare coordonate la nivel international.
Premierul britanic a declarat pentru FT ca doreste sa reinvie spiritul cooperarii globale, dupa perioada de declin care a urmat intalnirii din aprilie 2009 a G20, la Londra.
Chiar daca peste circa o luna vor avea loc alegeri in Marea Britanie, Brown este angajat intr-o campanie internationala pentru negocierea instituirii unei taxe bancare.
Premierul vrea un acord privind taxa la reuniunea G20 din noiembrie, de la Seul, alaturi de reguli privind capitalul, care sa intareasca institutiile financiare pentru o eventuala noua criza. mai mult
Luni, 05 Aprilie 2010, ora 23:16
Premierul britanic Gordon Brown a declarat vineri ca a ajuns la o intelegere cu presedintele francez Nicolas Sarkozy pentru a crea o taxa pe tranzactiile financiare la nivel mondial si ca un proiect de reglementare a fondurilor speculative este in curs de elaborare, potrivit AFP, informeaza NewsIn."I-am facut propuneri lui Nicolas (Sarkozy): suntem de acord asupra modului in care vom inainta. (...) Cred ca pozitiile noastre sunt identice in aceasta privinta, putem deci sa avansam", a asigurat premierul britanic, cu ocazia unei conferinte de presa comune cu presedintele Frantei, aflat in vizita la Londra.
"Va exista astfel o taxa financiara mondiala care nu numai ca este de actualitate, dar va face obiectul unui raport care va fi publicat in urmatoarele saptamani", a preciazat Brown.
El a subliniat ca, desi ideea unei astfel de taxe a fost primita cu scepticism la inceput, sustinerea acordata de autoritatile britanice si franceze au permis avansarea in sensul dorit.
In ceea ce priveste reglementarea fondurilor speculative, Sarkozy a aratat ca discutiile la nivel european vizeaza ajungerea la un punct de echilibru, care sa permita obtinerea unei mai mari transparente, fara insa a pune in pericol piata financiara britanica.
Sarkozy a admis ca Gordon Brown este obligat sa apere interesele City-ului londonez, asa cum si el apara interesul economiei franceze.
Miercuri, secretarul de stat britanic pentru servicii financiare, Paul Myners, le-a declarat sefilor de fonduri de... mai mult
Vineri, 12 Martie 2010, ora 17:53
Premierul britanic Gordon Brown a acuzat "cateva tari" ca "au acaparat" negocierile de la conferinta de la Copenhaga asupra climatului si a cerut sa fie trase invataminte din modul de derulare a discutiilor, potrivit unui mesaj difuzat luni de Downing Street si citat de AFP, informeaza NewsIn.
"Nu ar trebui sa ne mai confruntam niciodata cu impasul care a amenintat sa duca la esuarea acestor discutii", a spus seful guvernului britanic. "Nu ar mai trebui sa lasam vreodata un acord mondial care ar trebui sa duca la un viitor mai ecologic sa fie acaparat de cateva tari", a adaugat Brown, care nu a nominalizat tarile avute in vedere.
Ministrul britanic al Mediului, Ed Miliband, a recunoscut ca rezultatele conferintei de la Copenhaga sunt "dezamagitoare" si a reprosat Chinei ca a combatut un acord care prevedea constrangeri legale cu privire la reducerea emisiilor de CO2.
Conferinta de la Copenhaga a dus sambata la un acord ce inroleaza principalii poluatori, printre care SUA si China, in jurul unor ambitii limitate, pentru lupta impotriva incalzirii climatice.
Desi prevede infiintarea unui fond special si a unei sume care ar urma sa creasca progresiv la 100 miliarde dolari pana in 2020, in principal pentru cele mai vulnerabile tari, acordul a fost negociat in secret, in spatele usilor inchise, in contradictie cu regulile multilaterale ale Natiunilor Unite.
Acordul le cere tarilor industrializate si tarilor in curs de dezvoltare sa-si afirme angajamentele de reducere a gazelor... mai mult
Luni, 21 Decembrie 2009, ora 15:23
Premierul britanic, Gordon Brown, si presedintele francez, Nicolas Sarkozy, propun, intr-un articol comun publicat joi in Wall Street Journal, redactarea unui pact mondial pe termen lung, referitor la reglementarile bancare.Cei doi lideri pledeaza pentru instaurarea "unui pact mondial pe termen lung care sa sintetizeze responsabilitatile sistemului bancar, precum si riscurile pe care le reprezinta pentru ansamblul economiei", transmite AFP, citat de Mediafax.
Aceasta demonstratie de unitate este facuta in conditiile in care Brown si Sarkozy se vor intalni, joi, la Bruxelles, inaintea Consiliului European.
Intrevederea ar trebui sa puna capat unei perioade mai tensionate in relatiile franco-britanice, provocate de controversa privind nominalizarea francezului Michel Barnier pentru postul de comisar european insarcinat cu Piata Interna.
Sarkozy a calificat desemnarea drept un succes al modelului economic francez in Europa, fata de cel saxon, atitudine interpretata de britanici drept un atac la adresa centrului financiar londonez.
In text, cei doi lideri saluta rolul de pionierat jucat de Europa in restructurarea sistemului bancar, crearea unui nou forum de cooperare economica format din liderii G20, precum si planurile de stimulare care au prevenit intrarea intr-o recesiune profunda.
"Trebuie sa luam din nou initiativa, pentru realizarea unui nou consens la nivel international.
Criza ne-a facut sa intelegem ca economia nu mai poate fi doar nationala ci mondiala, iar normele... mai mult
Joi, 10 Decembrie 2009, ora 11:12