BRD Groupe Societe Generale va inchide 30 de sucursale in 2013, in cadrul unei strategii de ajustare a organizarii bancii, in cazul in care Raportul Consiliului de Administratie al BRD, va fi aprobat de Adunarea Generala a Actionarilor.
AGA BRD este programata pentru 18 aprilie, arata pagina de internet a bancii.
Managementul BRD are in strategie si ajustarea dimensiunii retelei, intr-un mod pragmatic si coerent cu situatia economica, intarirea supravegherii agentiilor putin sau deloc rentabile si inchiderea agentiilor nerentabile si fara perspective de redresare.
La finele anului trecut, BRD avea 915 agentii.
In cadrul ajustarii bancii si a dispozitivului comercial este avuta in vedere realizarea reorganizarii manageriale a grupurilor si a structurii centrale, prin consolidarea si segmentarea functiilor de animare comerciala.
BRD a inregistrat, in 2012, o pierdere de 331 milioane lei, la un venit net total de 2,912 miliarde lei. mai mult
Luni, 08 Aprilie 2013, ora 16:52
BRD-Groupe Societe Generale a raportat pierderi in ultimul trimestru, atat la nivel de grup, cat si pentru divizia din Romania.
BRD a incheiat anul trecut cu o pierdere de 332 milioane lei, rezultatul net fiind afectat de nivelul costului riscului, conform unui comunicat al bancii remis Bursei de Valori Bucuresti.
In aceasi perioada, si grupul bancar Societe Generale a raportat pierderi, dupa deprecierea participatiei detinute la compania de brokeraj Newedge Group si dupa ce a pus deoparte 300 milioane de euro (403 milioane de dolari) pentru cheltuieli juridice, transmite Bloomberg.
Costul net al riscului in cazul BRD a crescut anul trecut cu 61,6% fata de 2011, pana la 1,938 miliarde lei, din cauza deteriorarii mediului macroeconomic si a implementarii, incepand cu cel de-al doilea trimestru al anului trecut, a unei metodologii mai prudente de evaluare a garantiilor.
"Performanta noastra financiara a fost afectata anul trecut de cresterea costului riscului, in conditiile unui mediu dificil. Soliditatea modelului nostru de business nu este pusa in discutie si avem planuri strategice clare pentru 2013 si anii care vor urma.
Ne vom concentra pe consolidarea procedurilor si politicilor noastre de risc si pe imbunatatirea eficientei operationale, continuand in acelasi timp sa facem investitiile necesare viitoarei noastre dezvoltari comerciale, astfel incat sa fim capabili sa producem un nivel adecvat de profitabilitate", a spus Philippe Lhotte, presedintele -... mai mult
Miercuri, 13 Februarie 2013, ora 09:55
Bancile comerciale din Romania au raportat pierderi cumulate de 192 milioane lei (43 milioane euro) in primele sase luni ale acestui an, comparativ cu un castig de 116 milioane lei la finele primului trimestru, in conditiile in care provizioanele au urcat cu peste 3,5 miliarde lei in IFRS.
Un numar de 23 de banci au incheiat prima jumatate a anului cu profit, in timp ce 18 au raportat pierdere.
Datele centralizate de banca centrala nu reflecta provizioanele in sistem IFRS de la finele anului trecut, primele informatii fiind prezentate in ianuarie, cand totalul provizioanelor s-a ridicat la 22,56 miliarde lei. La finele lunii iunie, provizioanele bancilor insumau 26,3 miliarde lei.
Bancile raporteaza si soldul provizioanelor calculate potrivit standardelor romanesti de contabilitate, iar acestea au crescut, in sase luni, cu 5,2 miliarde lei, de la 30,7 miliarde lei la aproape 36 miliarde lei.
Dupa auditarea rezultatelor financiare pe anul 2011, a rezultat ca sistemul bancar a inregistrat, in 2011, o pierdere de aproape 777 de milioane lei, aproape dublu fata de prima raportare, care indica o scadere de 430 de milioane lei.
Rata riscului de credit, calculata ca raport intre credite si dobanzi clasificate in indoielnic si pierdere si total credite si dobanzi clasificate, a urcat in primele sase luni de la 23,28% la 26,10%.
Concomitent, creditele clasificate in categoria pierdere au reprezentat 16,76% din total credite, fata de 14,33% in decembrie 2011.... mai mult
Marti, 07 August 2012, ora 19:00
Profitul net al Deutsche Bank a scazut cu 46% in al doilea trimestru al acestui an, ajungand la 661 milioane de euro, comparativ cu 1,2 miliarde de euro in aceeasi perioada din 2011.
Scaderea profitului Deutsche Bank, cel mai mare grup bancar listat la bursa din Europa, a fost cauzata de conditiile dificile de pe pietele de capital.
Venitul net al Deutsche Bank a scazut cu 6%, la opt miliarde de euro, in perioada aprilie - iunie 2012.
"In trimestrul doi performanta bancii a fost afectata de mediul volatil. Criza datoriilor suverane din Europa continua sa afecteze increderea investitorilor si activitatea clientilor bancii", au subliniat directorii Deutsche Bank, Anshu Jain si Juergen Fitschen.
Divizia de investitii bancare a Deutsche Bank a inregistrat in trimestrul doi o scadere a profitului inainte de taxe de 63%.
Presa germana: Deutsche Bank va concedia 1.000 de angajati de la divizia de investitii bancare
Recent, presa din Germania anunta ca Deutsche Bank intentioneaza sa concedieze 1.000 de angajati de la divizia de investitii bancare. Reprezentantii bancii germane nu au comentat informatia, dupa ce in aprilie anuntasera ca nu vor exista concedieri la divizia de investitii.
La sfarsitul primului trimestru al acestui an, divizia de investitii si corporate a Deutsche Bank avea 14.600 de angajati.
Recent, directorii Deutsche Bank, Anshu Jain si Juergen Fitschen, au anuntat ca iau in considerare masuri suplimentare de reducere a costurilor.... mai mult
Marti, 31 Iulie 2012, ora 14:20
Banca Comerciala Romana a incheiat primul semestru al acestui an cu pierderi de 546,4 milioane lei, fata de un profit net de 158,1 milioane lei, raportat la finele lunii iunie 2011, ca urmare a cresterii cheltuielilor nete cu provizioanele de risc pentru credite cu 86,1%, informeaza banca.
In trimestrul al doilea, BCR a avut pierderi de 239,5 milioane lei, in scadere comparativ cu cele din primul trimestru, de 306,9 milioane lei.
Grupul BCR a avut un profit operational de peste 1,205 miliarde lei (274,6 milioane euro) in prima jumatate a acestui an, in scadere cu 3,6% fata de aceeasi perioada din 2011.
In trimestrul al doilea al acestui an, BCR a obtinut un profit operational de 595,5 milioane lei (134,5 milioane euro), in scadere cu 2,4% fata de trimestrul al doilea din 2011.
Cheltuielile operationale din prima jumatate a anului 2012 au scazut cu 6,9%, ajungand la 807,3 milioane lei (183,9 milioane euro).
Venitul operational din primul semestru a scazut cu 5% comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, ajungand la 2,013 miliarde lei (458,5 milioane euro), pe fondul diminuarii venitului net din dobanzi cu 12% comparativ cu primul semestru din 2011. Aceasta evolutie a fost generata de cererea scazuta de creditare, cresterea volumului de credite neperformante si de concurenta puternica pentru depozite si active cu risc scazut.
In trimestrul al doilea, venitul operational a scazut cu 4,4% comparativ cu acelasi trimestru al anului precedent, mai ales... mai mult
Marti, 31 Iulie 2012, ora 09:46