BCR, cea mai mare banca din Romania dupa active, a transmis, luni, ca mareste avansul pentru creditele ipotecare, de la 15% la 35%, ca efect direct al Legii darii in plata.
Pana acum, cel putin alte 8 banci au luat masuri similare. E vorba de CEC Bank, BRD, Alpha Bank, Banca Romaneasca, Raiffeisen Bank, Garanti Bank, Bancpost si Intesa Sanpaolo Bank.
Dar cum a motivat decizia conducerea BCR? Acestia sustin ca au schimbat conditiile de acordare a creditului imobiliar odata cu "noul context legislativ care permite clientilor sa renunte la dreptul de proprietate asupra imobilului care constituie garantia creditului acordat in vederea stingerii datoriei catre banca",referindu-se la Legea darii in plata.
Citeste mai departe despre "Efectul darii in plata: BCR mareste avansul pentru creditele ipotecare - Cate banci au luat aceasta masura" pe Ziare.com. mai mult
Luni, 09 Mai 2016, ora 12:38
1Banca de stat CEC Bank a anuntat, joi, ca mareste la 30% avansul la creditele imobiliare si majoreaza marja de dobanda la imprumuturi cu un procent, in cazul creditelor in lei, si cu doua procente la cele in valuta, masurile fiind puse pe seama Legii darii in plata.
CEC Bank este a opta banca din Romania care anunta o masura ca efect al promulgarii Legii darii in plata, insa este prima banca ce anunta majorarea dobanzilor la credite, potrivit News.ro.
Legea darii in plata: Cel putin 7 banci au marit avansul pentru creditele ipotecare
BRD si Alpha Bank au marit avansul la creditele ipotecare dupa promulgarea Legii darii in plata de catre presedinte, iar BRD a renuntat sa mai acorde credite ipotecare in valuta de la inceputul lunii mai.
Anterior, alte cinci banci - Banca Romaneasca, Raiffeisen Bank, Garanti Bank, Bancpost si Intesa Sanpaolo Bank - au marit avansul inainte ca legea darii in plata sa fie votata in Camera Deputatilor, in 13 aprilie.
"In cazul creditelor ...citeste mai departe despre "Consecintele Legii darii in plata: CEC Bank mareste avansul la creditele imobiliare si scumpeste imprumuturile" pe Ziare.com mai mult
Joi, 05 Mai 2016, ora 19:00
Numarul bancilor care au luat masuri ca efect al Legii darii in plata a ajuns la cel putin sapte.
Cinci banci - Banca Romaneasca, Raiffeisen Bank, Garanti Bank, Bancpost si Intesa Sanpaolo Bank - au marit avansul inainte ca legea darii in plata sa fie votata, iar BRD si Alpha Bank au aplicat masuri dupa votul din Camera Deputatilor, din 13 aprilie.
Darea in plata: Inca o banca majoreaza substantial avansul la creditele imobiliare
Piraeus Bank urmeaza sa ia o decizie referitoare la o posibila astfel de masura in aceasta saptamana, potrivit informatiilor obtinute de News.ro.
O mare banca din Romania dubleaza avansul pentru creditele imobiliare
BRD, a doua banca din Romania din punct de vedere al valorii activelor, a aplicat noile masuri incepand de la 1 mai.
"Am eliminat din oferta creditele in euro, de consum, cu ipoteca si creditele imobiliare si ipotecare in euro si dolari. Pentru creditele acordate in lei, cu ipoteca, banca va putea finanta pana la maximum 65% din ...citeste mai departe despre "Legea darii in plata: Cel putin sapte banci au marit avansul pentru creditele ipotecare" pe Ziare.com mai mult
Marti, 03 Mai 2016, ora 16:09
Intesa Sanpaolo Bank a crescut avansul pentru creditele ipotecare, o decizie similara fiind luata de curand de BRD si de alte banci din Romania.
"Intesa Sanpaolo Bank a majorat recent cu cel putin 5 puncte procentuale avansul necesar pentru creditele de investitii imobiliare persoane fizice (achizitie imobil), atat in lei, cat si in euro, altele decat cele garantate de stat.
Astfel, in prezent, banca solicita un avans de cel putin 20% din valoarea investitiei pentru creditele ipotecare in lei si de minim 30% pentru cele in euro.
In cazul unor situatii speciale (imobile aflate in orase mai mici sau in mediul rural), aportul propriu al clientului poate fi mai mare, urcand si la 50%", a fost raspunsul dat Ziare.com de catre reprezentantii institutiei financiare.
Banca nu ne-a precizat, insa, care a fost motivul pentru care a luat aceasta decizie.
Iata ce avans cer cei de la Intesa Sanpaolo Bank pentru creditele imobiliare:
avansul minim la creditul "Investitii Imobiliare ...citeste mai departe despre "Inca o banca din Romania majoreaza avansul pentru creditele imobiliare" pe Ziare.com mai mult
Marti, 08 Martie 2016, ora 16:52
BRD este a treia banca mare din Romania care a decis in acest an sa creasca avansul pentru anumite credite imobiliare.
Institutia financiara a confirmat pentru Ziare.com ca a facut o schimbare la creditele cu ipoteca in euro, pe durate mai mari de 25 de ani.
Astfel, in acest caz, avansul necesar nu mai este de 25%, ci de 50%.
Cuantumul ramane insa neschimbat la imprumuturile in lei pentru locuinte (15%) si la cele in euro care sunt contractate pe o perioada mai mica sau egala cu 25 de ani (25%).
Reprezentantii BRD nu au dorit sa comenteze si motivul pentru care au luat aceasta decizie.
Alte doua banci au decis sa majoreze avansul pentru creditele imobiliare, fiind vorba de Raiffeisen Bank si Bancpost.
Efectele legii darii in plata: Alta banca mare inaspreste conditiile pentru creditele de casa
Ce spunea directorul general al BRD, Philippe Lhotte, despre darea in plata
Legea darii in plata a starnit un val de reactii negative in piata bancara, astfel ca multe ...citeste mai departe despre "O mare banca din Romania dubleaza avansul pentru creditele imobiliare" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 04 Martie 2016, ora 14:50
2Groupe Societe Generale a revenit pe profit in primul trimestru din acest an, banca raportand un rezultat net de 13 milioane de lei, dupa pierderea inregistrata la finalul anului 2012. Profitul net s-a redus insa cu 84% fata de T1 2012.
Cheltuielile generale s-au redus cu 6,3% fata de T1 2012 iar raportul cost/venit este de 45,7%, in scadere cu 0,7 fata de sfarsitul anului 2012, informeaza un comunicat al bancii remis, marti, Bursei de Valori Bucuresti.
Costul net al riscului a fost mai mare cu 4,2% fata de T1 2012, dar a scazut in mod semnificativ in comparatie cu nivelurile inregistrate in trimestrele 3 si 4 ale anului 2012. Acesta a fost, in continuare, puternic influentat de mediul economic advers.
"In primul trimestru al anului 2013, banca si-a desfasurat activitatea in conditiile unui mediu economic inca dificil, caracterizat de o cerere scazuta de produse si servicii bancare", se precizeaza in comunicatul citat.
Volumul total al creditelor acordate clientelei este de 34,97 miliarde lei, mai mare cu 2,1% in comparatie cu nivelul inregistrat pe 31 martie 2012, cu accent pe creditarea persoanelor fizice (+3,4% vs -1,5% la nivel de piata).
Creditele imobiliare si marii clienti corporativi
Aceasta evolutie a fost sustinuta in principal de creditele imobiliare, in crestere cu 32% fata de trimestrul I al anului 2012, nivel care depaseste media pietei, care a inregistrat o crestere de 10,4%, precizeaza banca. Creditele pentru companii au inregistrat un... mai mult
Marti, 07 Mai 2013, ora 09:25
Pioniera pe piata romaneasca a creditului de retail, BRD este si in acest moment una dintre bancile cu cele mai accesibile oferte de finantare pentru persoanele fizice."Daca vorbim despre creditele de consum, oferim dobanzi competitive pentru creditele de nevoi personale Expresso, unele dintre cele mai cautate variante de finantare tocmai datorita formalitatilor simple si accesului rapid la bani", spune Philippe Lelarge, Directorul Executiv al Departamentului Strategie si Marketing al BRD.
BRD se numara printre bancile cu cea mai completa oferta de creditare pe piata persoanelor fizice.
Domeniul auto este acoperit de creditele cu acces rapid care asigura finantarea achizitionarii de automobile noi sau de ocazie, din gamele Dacia, Renault, Nissan, sau orice alta marca. BRD ofera, de altfel, cea mai buna oferta pentru ultima creatie a constructorului national, Dacia, modelul Duster.
Cardul de credit Punct Card de la BRD reprezinta o alta optiune pentru cei care doresc sa beneficieze de un produs flexibil, cu una dintre cele mai mari perioade de gratie oferite pe piata: pana la 60 de zile.
In plus, fata de avantajul de a avea la dispozitie o suma de bani pentru situatii neprevazute, detinatorii au acces la un program de fidelitate special, care le permite acumularea de puncte pentru fiecare utilizare la comercianti (plata tranzactiilor, plata facturilor de utilitati sau chiar platile pe internet).
Punctele de fidelitate pot fi folosite apoi pentru noi cumparaturi in reteaua... mai mult
Miercuri, 28 Iulie 2010, ora 10:30
BRD - Groupe Societe Generale a redus, miercuri, dobanzile la creditele ipotecare cu 2-2,5 puncte procentuale, in functie de avans si perioada de finantare, in timp ce imprumuturile de nevoi personale garantate si negarantate, precum si cele auto au dobanzi mai mici cu circa un punct procentual. Astfel, pentru creditele ipotecare noile dobanzi sunt calculate in functie de Euribor la trei luni, la care se adauga o marja cuprinsa intre trei si 4,5 puncte procentuale, se arata intr-un comunicat al bancii, informeaza Mediafax.
Imprumuturile de nevoi personale Expresso in lei vor avea dobanzi de 9,9-12,5% pe an, in scadere cu pana la 1,1 puncte procentuale, in functie de perioada de creditare.
In cazul finantarilor de nevoi personale in euro garantate cu ipoteca, dobanzile s-au diminuat cu un punct procentual, ajungand la Euribor la trei luni, plus o marja intre 6,5 si sapte puncte procentuale.
Totodata, au fost reduse dobanzile pentru creditele "StudentPlus" si "Creditul 10" in lei, cu dobanda fixa, cu 1,1 puncte procentuale, la 7,9% pe an.
In cazul imprumuturilor auto in lei, dobanzile se ajusteaza la 9,9% si 12,5% pentru achizitiile de masini noi, in functie de perioada de creditare, cu 1,1 puncte procentuale mai putin, reducerea fiind aceeasi si pentru masinile de ocazie, unde dobanzile ajung la 10,9-13,5% pe an.
mai mult
Miercuri, 09 Decembrie 2009, ora 12:16
BRD a acordat, miercuri, primul imprumut din programul Prima Casa, de 51.500 euro, iar ministrul de Finante spera ca prin acest program sa fie reluata creditarea si activitatea in constructii, anuntand ca se asteapta ca 25% din cererile pentru aceste credite sa fie pentru case noi, relateaza NewsIn. Creditul acordat de BRD prin Programul Prima Casa este de 51.500 euro, la o dobanda anuala efectiva (DAE) de 5,6%, pe o perioada de 30 de ani, rata lunara actuala fiind de 300 euro.
Tinerii care au luat imprumutul il folosesc pentru achitarea unui apartament de 2 camere din cartierul Colentina din Capitala, apartamentul fiind construit in 1986.
Tinerii aveau deja depus dosarul pentru un credit ipotecar, pentru care aveau pregatite toate documentele solicitate, iar Fondul National de Garantare a Creditelor (FNGCIMM) a dat unda verde pentru intrarea in programul Prima Casa.
Ei au dat un avans de 3.000 euro proprietarilor apartamentului pe care il cumpara, astfel ca valoarea apartamentului din Colentina pe care il cumpara este de 54.500 euro.
Banca a constituit ipoteca pe locuinta in favoarea statului si nu percepe comision de acordare a creditului si pentru rambursare anticipata.
"Acest program va fi de natura sa satisfaca pe de o parte componenta sociala si pe de alta parte sa dezghete creditarea si sa porneasca sectorul constructiilor", a spus ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea, prezent la evenimentul organizat cu ocazia semnarii primului credit acordat prin Programul... mai mult
Miercuri, 08 Iulie 2009, ora 12:31