Cand vine vorba despre comportamentul consumatorilor, aroma potrivita poate face diferenta dintre noapte si zi. Parfumurile ambientale placute atrag mai multi oameni intr-un magazin, ii fac sa petreaca mai mult timp in acea locatie, ii stimuleaza sa cumpere mai multe produse.
Un experiment realizat acum cativa ani in Statele Unite ale Americii a demonstrat ca, stimulati de un parfum potrivit, cumparatorii pot cheltui chiar si cu 45% mai mult intr-o locatie comerciala.
Parfumul ambiental actioneaza ca un fel de "adeziv cerebral", asociind toate gandurile si experientele legate de o marca. Orice companie poate duce acest principiu cu un pas mai departe prin alinierea canalelor de marketing traditionale cu un parfum specific.
Prin imbunatatirea atmosferei din magazin, a ambalajelor si chiar a anunturilor tiparite cu un parfum de brand, se creeaza o experienta senzoriala fara intrerupere, in care asociatiile de brand pozitive le pot veni cu usurinta in minte celor care urmaresc, folosesc serviciile, sunt parteneri ai unei companii/brand.
Compania ScentAir este unul dintre liderii globali in productia si distributia de parfumuri ambientale pentru spatii mari si se numara printre formatorii conceptului de aroma scent marketing la nivel global.
Am stat de vorba cu echipa de management si vanzari a ScentAir Romania despre dezvoltarea acestei industrii in tara noastra.
Interviu cu dl. George Catanescu, General Manager ScentAir Romania
Domnule Catanescu, sunteti... mai mult
Joi, 20 Decembrie 2018, ora 11:52
Octavian Coifan, singurul parfumier roman, te invata ce parfumuri sa alegi pentru intra in randul "cunoscatorilor".
Notele de fum si piele sunt la mare cautare anul aceasta in lumea iubitorilor de parfum, iar pentru un parfum de lux trebuie sa scoti din buzunar cel putin 160 de euro, sustine Octavian Coifan intr-un interviu acordat Business24.
- Ce parfumuri se poarta anul acesta?
- Suntem intr-un an in care notele de fum si piele revin alaturi de o prospetime verde si acidulata. Astfel, avem notele de iris, piele, prune senzuale (Chambre Noire de la Olfactive Studio si Bottega Veneta), nota piele de Spania, gurmanda dar transparenta prefigurata de parfumurile Arquiste, bomboanele de caramel cu lapte de la Prada Candy, notele lemnoase cremoase dulci ca in ultimul Estee Lauder, la care as adauga nota noua dulce-amaruie de dulceata de grapefruit si rabarbura (rhubarbe) cu ghimbir ca la Guerlain.
Pentru barbati, exista doua reveniri majore, intrucat sunt parfumuri clasice, Habit Rouge (Guerlain) si Fahrenheit (Dior). Asadar, fructe acidulate zemoase, piele fina irizata si un element foarte gurmand, un exces oriental de vanilie din Mexic si santal Indian si putina smirna cu ceai negru (Myrrhiad, Pierre Guillaume).
- Ce inseamna, dupa parerea ta, un parfum bun, de calitate?
- Un parfum de calitate este o opera de arta de care te indragostesti fara echivoc. Iata cateva exemple clasice: Chamade si Samsara(Guerlain), Aromatics Elixir (Clinique), J'adore l'Or... mai mult
Sambata, 25 Februarie 2012, ora 00:00
Octavian Coifan creaza parfumuri unice pentru cei bogati, este binecunoscut la Paris si vrea sa deschida un muzeu al parfumurilor in Romania.
Se poate mandri cu faptul ca este singurul roman care se mai ocupa de arta parfumului, insa aceast lucru pare ca, de fapt, il intristeaza.
Romania nu i-a oferit conditiile necesare pentru a crea, asa ca a ales sa plece spre Paris in urma cu opt ani, dupa cum povesteste Coifan intr-un interviu acordat Business24. In "paradisul parfumurilor", Coifan a reusit sa-si faca un nume si sa creeze esente unice.
De ce ai ales Parisul pentru a-ti practica meseria?
Parisul este un loc in care inspiratia se afla la fiecare colt de strada.
Motivele alegerii sunt foarte practice. In Romania, la vremea aceea, nu se puteau importa ingrediente pentru parfumerie, iar parcurile publice erau extrem de sarace in flori parfumate. Cele doua elemente esentiale pentru parfum, ingredientele si inspiratia, lipseau.
De exemplu, la vremea aceea, Timisoara, odinioara cunoscut drept orasul trandafirilor, abia mai avea cateva soiuri de flori ratacite.
In plus, exista si partea de istorie. La Paris, respectiv la Versailles, am acces la foarte multe parfumuri vechi, documente si arhive.
Ce faci in acest moment la Paris?
In momentul acesta lucrez la o esenta speciala si reflectez la un proiect aparte: un muzeu de parfumuri in Romania. Exista odinioara parfumul Carmen Sylva, iar Casa Hohenzollern avea un parfumier inainte de primul... mai mult
Sambata, 18 Februarie 2012, ora 00:00
Marcile de parfumuri Chanel, Guerlain, L'Oreal, precum si distribuitori ca Marionnaud, Nocibe si Sephora au fost condamnate sa plateasca o amenda de 40 de milioane de euro, catre Curtea de Apel din Paris, pentru o intelegere asupra umflarii preturilor.
Curtea de Apel din Paris a confirmat decizia Autoritatii privind Concurenta,impotriva a 13 branduri de lux si trei societati de distributie de parfumuri si cosmetice, privind intelegerea pentru stabilirea unui pret de vanzare mai mare, scrie Le Figaro.
Dosarul se refera la o intelegere a brandurilor de lux in perioada 1997-2000 referitoare la umflarea preturilor pe piata, iar amenda a fost redusa de la 46 de milioane de euro la 40 de milioane de euro, cat a decis Curtea de Apel din Paris recent.
Brandurile amendate sunt Beaute Prestige International (detinut de Jean Paul Gaultier), Chanel, Clarins Fragrance Group, Hermes Parfums, Christian Dior, Elco, Guerlain, L'Oreal, Sisheido Europe si YSL Beaute. mai mult
Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 19:42
Pralinele cremoase din renumita ciocolata belgiana, spectaculosul vals vienez sau antrenantul joc de polo sunt, poate, in imaginarul colectiv puncte de referinta pentru cultura statelor europene care le-au inventat, dezvoltat si pastrat ca atractii. Pe langa acestea, lonelyplanet.com a selectat alte simboluri identificate ca branduri locale in mai multe tari europene, explicand pentru fiecare o anumita activitate ce i-ar putea delecta pe turistii curiosi sa descopere secretele din spatele cliseului.Invatati regulile jocului de polo de la profesionistiSelectul club de Polo Ascot Park are un secret pe care neinitiatii in domeniul sportiv au reusit sa il afle. Din cand in cand, ii lasa si pe amatori sa se joace polo si sa se amuze in perimetrul incintei.Instructorii clubului ii invata pe toti cei interesati cum sa calareasca si cum sa manuiasca fara probleme crosa de polo.Lectiile incep cu o introducere prezentata la sol unde amatorii invata principiile de baza si regulile jocului de polo si pot trece la practicarea sportului propriu-zis.Sesiunea de distractie se termina cu un meci adevarat, unde proaspetii jucatori se conving daca au retinut sau nu regulile si daca polo se va numara sau nu printre jocurile lor favorite.Workshop de fotografie in IrlandaCu siguranta ca vi s-a intamplat cel putin o data intr-un concediu sa ramaneti uimit de frumusetea unui peisaj, de culorile vii ale naturii sau pur si simplu sa fiti impresionat de amanuntele unui anumit lucru.Ati... mai mult
Joi, 10 Februarie 2011, ora 17:25