Counterpoint Research a publicat "Trust Rankings", o ierarhie a brandurilor de smartphone-uri cu Android in functie de increderea pe care producatorii o reprezinta, ierarhie realizata prin analizarea mai multor criterii, inclusiv din zona de enterprise.
Compania de analiza Counterpoint Research a realizat "Trust Rankings" analizand patru criterii importante pentru smartphone-uri: software-ul la zi, update-urile de securitate, calitatea constructiei si capacitatile de business.
Pe primul loc in topul in care se regasesc 10 producatori de smartphone-uri cu Android se afla Nokia. Brandul celor de HMD puncteaza cel mai bine la mai multe categorii analizate.
Toate dispozitivele Nokia analizate de Counterpoint Research, in numar de 20, sunt la zi cu update-urile de sistem si de securitate. Acelasi lucru este valabil si pentru producatorul de pe locul 2, OnePlus, insa in cazul acestuia au fost analizate 7 dispozitive.
Nokia are scor maxim si in ceea ce priveste zona de enterprise, urmata tot de OnePlus, care a bifat 90% din aspectele urmarite la aceasta categorie.
Samsung, cel mai mare producator de smartphone-uri la nivel mondial, vine abia pe locul 3, cu un procent de 89% din dispozitive aflate la zi cu update-urile de sistem si de securitate.
Ierarhia completa este urmatoarea: Nokia, OnePlus, Samsung, RealMe, Xiaomi, Huawei, Oppo, Lenovo, LG si Vivo.
Counterpoint Research mentioneaza ca, pe fondul pandemiei, constructia si rezistenta smartphone-urilor au... mai mult
Marti, 03 Noiembrie 2020, ora 03:00
Opt din zece consumatori (83%) considera ca increderea este primul factor emotional care influenteaza loialitatea fata de un brand, conform studiului Deloitte " 2019 Exploring the value of emotions-driven engagements".
Mai mult, studiul arata ca factorii emotionali sunt cei care determina loialitatea fata de un brand, in timp ce factorii rationali joaca un rol important in decizia consumatorilor de a incepe si de a incheia relatia cu un brand.
Studiul este efectuat pe baza unei cercetari inovatoare care inglobeaza multiple metodologii si care analizeaza raspunsurile a aproximativ 1.000 de respondenti, 91 de milioane de texte publicate pe retelele de socializare legate de 30 de branduri din 11 domenii, precum si peste 2.000 de chestionare colectate din doua domenii bazate pe servicii.
Studiul evidentiaza faptul ca, dupa incredere, clientii apreciaza integritatea unei marci (79%) si onestitatea acesteia (77%). Mai mult, 60% dintre utilizatorii pe termen lung ai unui brand folosesc termeni emotionali specifici familiei, prietenilor si animalelor de companie atunci cand se refera la marcile lor preferate, cum ar fi "dragoste", "fericit" si "ador".
"Clientii asteapta ca brandurile sa le ofere o experienta coerenta, previzibila si memorabila, indiferent de momentul in care are loc interactiunea lor si de canalul care o faciliteaza, de la mediul online, la conversatii in magazin cu reprezentantii de vanzari, la informari prin e-mail si la ambalaj.
Desi factorii... mai mult
Joi, 05 Decembrie 2019, ora 10:44
Daca lucrezi in mediul online, cu siguranta stii deja ce rol important are continutul intr-o strategie eficienta de marketing digital. Dar nu orice fel de continut atrage atentia consumatorilor, ci cel orientat catre nevoile si interesele lor.
Pe scurt, tipul de content marketing care genereaza cele mai multe leaduri si cele mai multe conversii este brand contentul sau brand entertainmentul.
Continutul de brand care ofera audientei o valoare intrinseca, educationala, informationala sau de divertisment este continutul care sta la baza construirii unei relatii solide intre brand si consumator.
Astazi, mai mult ca oricand, consumatorul are posibilitatea sa faca alegeri bine informate, cautand activ un continut care sa-i satisfaca anumite nevoi, sa-i rezolve probleme sau care sa-l distreze.
Pentru a avea succes in contextul actual, un brand trebuie sa vina in intampinarea consumatorilor cu un continut relevant, care impartaseste valorile si viziunea companiei, dar care nu este centrat pe promovarea produselor si serviciilor sale, ci pe nevoile si interesele audientei.
Ce forme poate lua continutul de brand?
De la articole de blog si infografice, pana la podcasturi, videoclipuri, filme pentru marele ecran si evenimente. Acestea trebuie sa fie captivante, pentru a atrage atentia publicului, relevante, pentru ca audienta sa gaseasca sens in interactiunea cu ele, autentice si credibile, pentru a realiza o conexiune puternica, bazata pe incredere.
Nu in ultimul... mai mult
Marti, 16 Iulie 2019, ora 10:11
Romania se situeaza pe locul 45 intr-un clasament al primelor 100 de tari ca valoare a brandului de tara, in crestere fata de locul 49 pe care se situa in 2017, in conditiile in care valoarea brandului de tara al Romaniei a crescut cu 27%, pana la 222 de miliarde de dolari, arata un studiu publicat luni de compania americana de consultanta Brand Finance.
Romania este devansata in acest clasament de tari precum Iran, Columbia, Vietnam sau Bangladesh, dar se situeaza in fata unor tari precum Ungaria - locul 54, Slovacia - locul 55, Grecia - locul 59, sau Bulgaria - locul 70.
La nivel global, Brand Finance sustine ca SUA beneficiaza de cel mai valoros brand de tara, 25.900 miliarde de dolari, in crestere cu 23% in ritm anual, urmat de brandul de tara al Chinei (12.800 miliarde de dolari) si cel al Germaniei (5.100 miliarde de dolari) . Pe ultimele locuri se situeaza Libia, Honduras si Insula Mauritius.
Studiul Brand Finance Nation Brands se bazeaza pe datele colectate de la Fondul Monetar International, Forumul Economic Mondial si fDI Intelligence. Studiul calculeaza valoarea brandului unei tari pe baza mai multor criterii grupate sub trei piloni: bunuri si servicii, turism, investitii si societate, acestea fiind apoi corelate cu produsul intern brut al tarii respective. mai mult
Marti, 09 Octombrie 2018, ora 11:30
Brandul de moda Ivanka Trump va fi inchis. Presedintele companiei, Abigail Klem, i-a informat pe cei 18 angajati ai companiei marti, iar Ivanka Trump urma sa discute la randul ei cu acestia.
Informatia vine la mai putin de doua saptamani dupa ce Hudson's Bay Company a anuntat ca va elimina brandul atat online, cat si din magazinele sale, din cauza problemelor legate de performanta, informeaza Globalnews.
Ivanka Trump s-a retras din companie in urma cu un an, atunci cand s-a mutat la Washigton D.C. pentru a fi consilier la Casa Alba.
"Dupa 17 luni la Washington, nu stiu cand sau daca voi reveni vreodata la aceasta afacere, dar stiu ca atentia mea in viitorul previzibil se va concentra pe ceea ce fac aici, la Washington. Asa ca luarea acestei decizii este corecta pentru echipa si partenerii mei", a declarat Ivanka Trump, marti, pentru Wall Street Journal.
Desi brandul de moda, care comercializeaza imbracaminte, incaltaminte si accesorii cu preturi moderate, a inregistrat o crestere considerabila in perioada alegerilor din 2016, a fost afectat de catre detractorii care au cerut boicotarea acestuia.
In februarie 2017, Nordstrom a renuntat la gama Ivanka Trump, ceea ce l-a determinat pe presedinte sa critice gigantul de retail pentru ca o trateaza incorect pe fiica sa.
Potrivit Rakuten Intelligence, o companie de cercetari pentru piata de comert electronic, vanzarile brandului Ivanka Trump au scazut cu aproape 45% in anul incheiat in iunie 2018, pe site-uri... mai mult
Miercuri, 25 Iulie 2018, ora 07:55
Ministerul Turismului a efectuat plati nelegale pentru promovarea brandului turistic national, a utilizat ineficient fondurile banesti alocate de la bugetul de stat si nu poate justifica unele achizitii efectuate pentru standurile de la targurile de specialitate din strainatate. Acestea sunt doar cateva dintre concluziile Curtii de Conturi, in urma controalelor efectuate.
Astfel, Raportul Curtii de Conturi pentru 2016 arata ca s-au efectuat plati estimate la 498.000 de lei pentru lucrari de investitii neexecutate (in cadrul proiectului de investitii in turism "Schi in Romania"), prin acceptarea includerii, atat in oferta tehnico-economica (anexa la Contractul de lucrari), cat si in Situatia de plata, a unui articol de lucrari pentru care nu au fost nominalizate materialele, cantitatile si pretul unitar al acestora.
Plati nelegale din fonduri alocate de la bugetul de stat, in suma de 1,42 milioane lei, au fost si pentru servicii de promovare a brandului turistic national, prin intermediul unor tour-operatori germani, respectiv pentru servicii decontate la valori mai mari decat cele din devizul-oferta; servicii decontate fara documente, care sa certifice prestarea lor (1,087 milioane lei), servicii decontate fara respectarea clauzelor contractuale (326.000 lei), iar pentru neexecutarea obligatiilor asumate prin contract, de catre prestator, s-a constatat necalcularea si neincasarea unor penalitati de intarziere (54.000 lei).
Curtea de Conturi constata ca au fost... mai mult
Marti, 20 Februarie 2018, ora 14:00
In ziua de astazi, brandingul castiga tot mai mult teren. Daca pana in acest moment brandul era creat de catre o companie exclusiv cu scopul de a se adresa consumatorului, respectiv de a o ajuta sa se identifice in mintea consumatorului si sa se diferentieze pe piata fata de competitie, acum brandul are si alte intrebuintari.
Una dintre ele este aceea de a se adresa viitorilor angajati. Conceptul e deja cunoscut si poarta numele de employer branding.
In momentul de fata, echipa unei companii se bucura de aceeasi atentie de care se bucura un client, intrucat angajatorii isi propun sa atraga si sa pastreze angajatii valorosi.
Acesta este si motivul pentru care piata muncii este plina de oferte diversificate si din ce in ce mai atractive.
Insa doar pachetul salarial nu este suficient pentru candidati, intrucat acestia s-au aratat de-a lungul timpului interesati si de climatul cu care s-ar confrunta la locul de munca vizat.
Astfel, fac abstractie de imaginea pe care firmele incearca sa o proiecteze, documentandu-se inca de la inceput cu privire la experienta de a lucra in compania la care ar dori sa aplice.
Companiile au ajuns sa investeasca din ce in ce mai mult in brandul de angajator
Exista oameni care isi cladesc foarte atent cariera pentru ca in final sa ajunga sa activeze intr-o anumita companie doar pentru ca ar da bine in CV-ul lor, dar putini analizeaza ce se ascunde in spatele acestor companii renumite.
In majoritatea cazurilor, imaginea buna... mai mult
Vineri, 16 Februarie 2018, ora 12:05
Sapte din zece romani sunt deschisi sa cumpere, in continuare, produsele companiilor care gresesc fata de ei, atat timp cat acestea incearca sa-si repare greseala. 19% dintre consumatori considera ca brandurile din Romania sunt sincere, arata rezultatele unui studiu de specialitate, dat joi publicitatii.
Cinci din zece consumatori sunt de parere ca o companie se poate revansa fata de ei daca isi cere scuze si ii surprinde cu ceva placut, arata studiul iSense Solutions. Totodata, cred cei intervievati, alte modalitati prin care brandurile isi pot repara greseala fata de clientii lor sunt fie sa raspunda prompt (30%), fie sa isi ceara pur si simplu scuze (14%).
La nivel general, insa, din punct de vedere al onestitatii, doar 19% dintre consumatori considera ca brandurile din Romania sunt sincere.
In acelasi context al reactiei fata de o serie de atitudini, 90% dintre cei chestionati prefera persoanele care au anumite defecte pe care le recunosc, in detrimentul celor perfecte sau care sunt in cautarea perfectiunii.
In ceea ce priveste persoanele publice, sapte din zece respondenti sunt de parere ca acestea nu ar trebui sa incerce sa para perfecte, ci sa arate realitatea exact asa cum este.
In schimb, trei din zece respondenti considera ca persoanele publice trebuie sa promoveze partea lor buna, pentru a fi exemple de urmat.
Studiul a fost realizat online de compania iSense Solutions pe un esantion de 1.051 de respondenti din mediul urban, membri ai Panelului... mai mult
Vineri, 15 Septembrie 2017, ora 13:40
Intr-o zi in care Romania a fost paralizata de greve si proteste, nu unul, ci doi ministri din Guvernul Grindeanu nu au gasit subiect mai bun de dezbatere decat schimbarea brandului din tara din frunza intr-o oaie.
Astfel, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a simtit nevoia sa se implice si el in scandalul creat de initiativa colegului sau de la Turism de modificare a brandului de tara in acord cu balada Miorita. "Oaia este o statuie vie. Langa oaie gasesti o frunza, dar langa frunza nu gasesti o oaie", a argumentat Petre Daea.
Reactia a venit dupa ce in presa a fost dezvaluita intentia ministrului Turismului, Mircea Dobre (PSD), de a inlocui frunza Elenei Udrea cu un nou brand turistic reprezentativ pentru Romania: oaia.
Informati despre aceasta initiativa, oamenii de afaceri din turism au fost siderati. Un brand turistic nu se face pe picior, de pe o zi pe alta, iar problemele din turism sunt grave si cu totul altele, spun ei, catalogand ideea drept "o tampenie".
Citeste mai multe despre:
Ministrul Turismului vrea sa schimbe frunza din brandul de tara cu o oaie, sustin oamenii de afaceriMinistrul Turismului a facut-o de oaie! Cele mai bune glume de pe Internet despre Miorita ca brand de tara
In schimb, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost de acord cu colegul sau de partid si de Guvern, enumerand o serie de argumente.
"Oaia este o statuie vie. Este doar o definitie, argumentele se gasesc in strafundul analizei pentru fiecare si pentru orice loc.... mai mult
Marti, 30 Mai 2017, ora 15:20