Ministrul Finantelor, Florin Citu, a anuntat ca pregateste motivatii fiscale pentru angajatorii bun-platnici, dar si cateva masuri pentru cei care lucreaza in mall-uri.
"A fost o prima faza a crizei in care s-au injectat bani in economie in toate sectoarele. Intram in etapa a doua, si am intrat si cu IMM-Invest, dar si cu alte programe suplimentare unde eu cred ca trebuie sa alocam resursele in acele sectoare unde vedem un randament din ce in ce mai mare (...). Cred ca aceste resurse, o parte dintre ele, vor fi decontate la CE, sunt programe si vom avea un ghid clar in ce sectoare se pot duce.
In acelasi timp, pregatesc motivatii fiscale pentru angajatori. Am cateva lucruri pentru bun-platnici, pentru ca trebuie sa-i stimulam pe cei care sunt bun-platnici in acest moment. Veti vedea in perioada urmatoare ca nu ne oprim aici. Mai avem cateva masuri care sa-i ajute. In acelasi timp, ne uitam la cateva masuri pentru cei care lucreaza in mall-uri, cateva idei, dar sunt si cateva mall-uri care nu au cerut chirie. Acolo sa vedem cum putem sa-i ajutam. Vor avea nevoie de repornire", a spus Citu, luni seara, la B1 TV.
Potrivit acestuia, la ora actuala se cauta solutii pentru a-i tine in tara pe romanii care au revenit, iar in sectorul retail este nevoie de un numar de 10.000 de persoane.
"Cautam forta de munca calificata si voiam sa vina romanii in tara sa lucreze. Pana acum o luna si ceva aveam probleme cu forta de munca. Si acum in sectorul retail se cauta deja... mai mult
Luni, 18 Mai 2020, ora 22:24
Grupul chinez Huawei Technologies isi va recompensa angajatii cu bonusuri in valoare totala de doua miliarde yuani (286 milioane dolari) pentru a-i ajuta sa faca fata sanctiunilor impuse de autoritatile americane impotriva Huawei, transmite Reuters.
Cel mai mare producator mondial de echipamente de telecomunicatii si al doilea producator mondial de smartphone-uri a precizat ca a fost nevoit sa gaseasca alternative la echipamentele americane dupa ce in luna mai autoritatile de la Washinton i-au interzis sa mai faca afaceri cu firmele americane, astfel ca Huawei a avut probleme in a se aproviziona cu componente vitale.
Potrivit unui comunicat publicat marti, un numar de aproximativ 90.000 de angajati Huawei isi vor imparti bonusurile de doua miliarde yuani (286 milioane dolari), aproximativ 22.000 de yuani (3.100 de dolari) fiecare. In plus, toti cei aproximativ 190.000 de angajati ai Huawei vor primi luna aceasta un salariu dublu.
Banii sunt un semn de recunostinta pentru munca angajatilor in contextul presiunilor americane, se arata intr-un memorandum trimis de Departamentul de resurse umane de la Huawei.
Bonusurile mai mari vor fi acordate angajatilor care lucreaza in productia de chipuri, cercetare si productie precum si activitatile de productie. Aceste divizii au fost cele mai afectate de eforturile companiei de a-si muta liniile de aprovizionare departe de SUA.
La finele lunii mai, Guvernul american a decis sa impuna restrictii Huawei, acuzand cel mai... mai mult
Marti, 12 Noiembrie 2019, ora 16:09
Fiecare dintre cei aproximativ 100.000 de angajati din Germania ai Volkswagen va primi pentru 2018 un bonus anual de 4.750 de euro. Este cel mai ridicat nivel al primelor atins din 2015, cand angajatii au fost recompensati cu 5.900 de euro, a anuntat marti Reuters, citand o scrisoare transmisa conducerii celui mai mare producator auto european.
In 2017, cand compania era afectata de scandalul emisiilor (Diselgate), fiecare angajat a primit un bonus de 2.905 euro.
Programele de productie au fost modificate, iar schimburile au fost relocate, ca parte a reorganizarii tuturor fabricilor VW.
"Este corect ca angajatii sa primeasca o parte din succesul companiei", a declarat seful sindicatului Volkswagen, Bernd Osterloh.
Grupul Volkswagen, care include si brandurile Skoda, Seat, Audi si Porsche, a anuntat recent ca profitul sau operational a crescut cu 0,7% anul trecut, la 13,92 miliarde de euro.
VW a propus pentru 2018 dividende de 4,80 euro per titlu, cu 0,90 mai mult decat pentru 2017. mai mult
Marti, 05 Martie 2019, ora 12:07
Ministrul Muncii face afirmatii care, pe langa faptul ca nu isi gasesc sustinere in legislatia actuala, creeaza mari tensiuni in mediul de afaceri. Un mediu de afaceri si asa greu incercat, in conditiile in care, la inceput de martie, functioneaza din punct de vedere fiscal pe baza unei ordonante care primeste zeci de amendamente in Parlament.
Olguta Vasilescu a declarat, luni, la finalul Consiliului National al Confederatiei Nationale a Sindicatelor Libere din Romania (CNSLR) Fratia, ca angajatorii din mediul privat mai pot apela la varianta acordarii de bonusuri, pentru a compensa trecerea contributiilor de la angajator la angajat, doar pana la data de 31 martie 2018. Dupa care patronii sunt obligati sa opereze modificarile in contractele de munca.
"Pana pe data de 31 martie, companiile din mediul privat pot sa acorde bonificatii. Pana in data de 31 martie, ei (angajatorii din privat - n.red.) vor trebui sa vina cu actele aditionale, cu contractele de munca, sa le introduca in Revisal si atunci, obligatoriu, vor trebui sa transforme cheltuiala totala a angajatorului de anul trecut in noul brut.
Stim ca se prefera bonusurile si ca, din punct de vedere fiscal, este mai bine pentru ei, dar pot sa faca acest lucru pana la 31 martie. Oricum, vor trebui sa respecte prevederile noului Cod Fiscal", a spus Vasilescu.
Realitatea, insa, este alta: nu exista o prevedere legala care sa impuna companiilor sa nu mai acorde prime sau sa majoreze sumele din contractele de... mai mult
Miercuri, 28 Februarie 2018, ora 08:18
Culita Tarata, unul dintre cei mai mari fermieri din Romania, a explicat, intr-un interviu, acordat in exclusivitate pentru Business24, despre politica de personal pe care a implementat-o in compania sa. Printre altele, aflam ca-si trimite in fiecare an 500 din cei mai "silitori" angajati intr-o vacante pe diferite meridiane ale lumii.
Culita tarata spune ca firma plateste pentru tot sejurul acordat angajatilor: transport, macare, cazare, biletele de intrare la muzee. Costurile depasesc 150.000 de euro.
Si bonusurile nu se opresc aici: angajatii lui Tarata primesc bonus de Craciun, de Paste, al 13-lea salariu si 3 luni libere. Salariul este, "de la vladinca la opinca" de 2.500 de lei, in mana.
Omul de afaceri Culita Tarata alaturi de partenerul lui de afaceri, Constantin Dulute au un singur contract cu ADS prin compania Agricost, care a concesionat 57.720 de hectare de teren de la ADS pentru perioada 2012-2032 in Balta Mare a Brailei. Exploatatia este considerata cea mai mare ferma din Europa.
Este adevarat ca va premiati angajatii cu vacante in strainatate?
In fiecare an, prin contractul colectiv de munca, 500 de angajati pleaca pe cheltuiala firmei intr-una din capitalele lumii, ocazie cu care fac si schimb de experienta in ceea ce priveste sectorul agricol, dotarea, tehnologie. Au fost in Brazilia, America, Argentina, Germania, Turcia, peste tot pe unde se duc imbina utilul cu placutul.
Este un bonus, care este insa benefic si pentru salariati si... mai mult
Vineri, 15 Noiembrie 2013, ora 07:01
Bonusurile sunt un instrument esential pentru motivarea si recompensarea angajatilor, pentru pastrarea echilibrului socio-profesional, se arata intr-un studiu realizat de Edenred.
Potrivit legislatiei romane, firmele private pot oferi de Paste salariatilor tichete sau carduri cadou in valoare de pana la 150 lei. Valoarea lor este deductibila fiscal si scutita de taxele salariale si patronale care se aplica bonusurilor sau primelor (contributii sociale de sanatate, somaj, concedii etc), si care pot ajunge pana la 50% din suma.
"Optiunea cea mai buna prin care companiile isi pot minimiza cheltuielile cu primele de Paste, fara a micsora sumele nete primite de salariati, este metoda tichetelor si cardurilor cadou", explica sursa citata.
Citeste articolul complet pe Avocatnet.ro mai mult
Marti, 16 Aprilie 2013, ora 14:18
Deutsche Bank, cea mai mare banca europeana dupa active, va limita la 300.000 de euro transferurile efectuate in acest an in contul bonusurilor acordate angajatilor, cu platile in cash plafonate la maximum 150.000 euro, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situatiei.
lafonul se va aplica tuturor angajatilor, care vor fi informati oficial saptamana viitoare, au adaugat sursele citate.
Astfel, angajatii seniori vor primi pana la 150.000 euro in cash, restul bonusurilor urmand sa fie acordate sub forma de actiuni incepand din luna august, potrivit Bloomberg.
Anul trecut, cea mai mare banca germana a limitat transferurile in contul bonusurilor la 200.000 euro.
Deutsche Bank a desemnat in octombrie o comisie din care fac parte mai multi directori executivi si un fost ministru de Finante german pentru a evalua si, eventual, reorganiza sistemul de recompensare a angajatilor.
In septembrie, grupul a anuntat ca va prelungi de la 3 la 5 ani termenul minim pana la care actiunile acordate drept compensatie directorilor nu pot fi instrainate.
Deutsche Bank a inregistrat o pierdere de 2,17 miliarde euro in ultimele trei luni ale anului trecut, cea mai mare din ultimii 4 ani, din cauza costurilor de restructurare si cheltuielilor de natura juridica.
Banca va distribui pentru anul 2012 bonusuri in valoare totala de 3,2 miliarde euro, in scadere cu 11%. mai mult
Duminica, 03 Februarie 2013, ora 15:33
Cea mai mare banca comerciala germana, Deutsche Bank, a confirmat luni o informatie publicata anterior in Financial Times, potrivit careia banca a adoptat o politica mai severa privind bonsurile, transmite AFP.
"Pot sa va confirm ca la inceputul anului am schimbat regulile referitoare la actiunile detinute de cadrele bancii", a declarat un purtator de cuvant de la Deutsche Bank.
Aceste reguli se aplica noilor angajati care au actiuni pe care le-au dobandit in perioada in care lucrau la o alta banca. Conform noilor reguli acesti angajati vor pierde actiunile primite de la fostul angajator. Pana acum aceste actiuni erau considerate drept intangibile.
Purtatorul de cuvant a precizat insa ca in mod normal noii angajati primesc actiuni Deutsche Bank in schimbul titlurilor pierdute.
Potrivit expertilor consultati de Financial Times este vorba de o practica neobisnuita, daca nu unica, in lumea bancara, dar care ar putea deveni un model de urmat si pentru alte mari grupuri bancare.
Dupa criza financiara din 2008, bancile europene sunt presate de investitori, lideri politici si autoritatile de reglementare sa-si responsabilizeze mai mult angajatii, in special in cazul bancilor de investitii, prin legarea bonusurilor lor de rezultatele pe termen lung ale bancii. mai mult
Luni, 27 August 2012, ora 15:34
BNP Paribas si Societe Generale, cele mai mari banci din Franta, au anuntat reducerea bonusurilor anuale pentru traderi si bancherii de top, dupa ce sectorul bancar a fost afectat anul trecut de temerile privind capitalul si finantarea.
BNP Paribas va reduce nivelul bonusurilor cu 52%, la 488,7 milioane de euro, iar Societe Generale, banca franceza cea mai lovita de temerile privind lichiditatile in 2011, va scadea nivelul bonusurilor cu 44%, la 410 milioane de euro, transmite Reuters.
Ambele banci au majorat salariile de baza pentru 2011, cu 1,2% la BNP si 4% la SocGen, pentru a-si pastra angajatii performanti.
Luni, actiunile bancilor franceze au scazut puternic luni la bursa de la Paris, dupa ce victoria in alegeri a lui Francois Hollande a sporit temerile ca institutiile de creditare se vor confrunta cu taxe mai ridicate si ar putea fi nevoite sa divida unele din operatiunile lor mai riscante.
Actiunile BNP Paribas inregistrau luni un declin de 4,1%, actiunile Societe Generale au scazut cu 4,5% iar actiunile Credit Agricole cu 5,4%.
Hollande s-a angajat in campania electorala ca va forta bancile sa separe activitatile de retail de cele de investitii, considerate "speculative", va impune o taxa pe toate tranzactiile si va majora taxa pe profiturile bancilor cu 15%.
Analistii se asteapta ca bonusurile acordate de banci sa scada cu aproape 40%, in urma declinului veniturilor ca urmare a crizei datoriilor din zona euro.
Si Autoritatea Bancara... mai mult
Marti, 08 Mai 2012, ora 11:29