Oficialii Electric Castle au anuntat pe pagina de Facebook a evenimentului primii invitati de marca ai editiei programate in 2021.
Editia a 8-a a festivalului a fost reprogramata pentru perioada 14-18 iulie 2021.
Primele trupe confirmate pentru festivalul amanat din cauza pandemiei de COVID-19 sunt Twenty One Pilots, Gorillaz&Deftones, organizatorii exprimandu-si speranta ca fanii vor putea reveni pe domeniul Banffy din Bontida vara viitoare.
Organizatorii anunta de asemenea ca pana la sfarsitul acestei luni (30 noiembrie) ofera posibilitatea achizitionarii biletelor pentru cea de-a 8-a editie intr-o promotie speciala.
"Abonamentele sunt la pretul de 599 de lei, din care acum se poate achita doar 100 de lei, restul de 499 de lei urmand sa fie platit doar in 15 iunie 2021", anunta acestia intr-un comunicat de presa.
CITESTE SI:
Primarul Constantei spune ca o sa discute "serios" cu IPS Teodosie, dupa ce inaltul prelat i-a scris lui Orban: "Arhiepiscopia trebuie sa respecte regulile" ...citeste mai departe despre "Oficialii Electric Castle au anuntat ca vor organiza editia din 2021. Cand este programat evenimentul" pe Ziare.com mai mult
Joi, 26 Noiembrie 2020, ora 12:16
Fundatia Transilvania Trust organizeaza doua tabere pentru restaurarea Castelului Banffy din Bontida, in vara acestui an, in cadrul unui program dedicat studentilor, muncitorilor din constructii si pasionatilor de meserii traditionale si monumente istorice.
Scopul proiectului organizat in incinta Castelului Banffy din Bontida este pastrarea si folosirea aplicata a patrimoniului imaterial, a meseriilor traditionale de constructii, implicit promovarea excelentei in reabilitare, a folosirii materialelor si tehnicilor adecvate locale prin interventia directa asupra unui monument istoric de importanta nationala, se arata intr-un comunicat remis Business24.ro.
Durata taberelor este de cate doua saptamani, timp in care participantii vor cunoaste principiile si metodologiile reabilitarii patrimoniului construit prin prelegeri tinute de profesori universitari si specialisti din tara si din strainatate.
Iar in cadrul atelierelor practice de pietrarie, zidarie si tamplarie vor lucra cu mesteri restauratori din tara: reconstruiesc bolti, consolideaza structuri istorice, invata tehnici de pictura murala, tehnici de dulgherie si restaureaza mobilier vechi. Programul taberelor contine si cate o excursie de studiu.
Cazarea si masa participantilor se asigura la castel.
Pana acum programul a avut aproximativ 3.000 de participanti din 28 de tari, printre care Romania, Ungaria, Albania, Australia, Belgia, Brazilia, Franta, Polonia, Serbia, Slovenia, Suedia, Letonia, Rusia,... mai mult
Vineri, 31 Ianuarie 2020, ora 17:15
Trenurile CFR Calatori InterRegio vor opri si in gara Bontida, din apropierea municipiului Cluj-Napoca, in perioada 17 - 21 iulie 2019, cu prilejul Festivalului Electric Castle, informeaza operatorul feroviar.
In mod normal, in acea gara opresc doar trenurile Regio.
Un bilet de tren pentru un adult de la Bucuresti Nord la Bontida cu tren InterRegio, clasa a 2-a, este 100,90 lei, iar pentru un elev este de 50,45 de lei. Pe distanta Cluj-Napoca - Bontida, un bilet pentru un adult la tren Regio este de 4,40 lei.
Comuna Bontida, aflata la 30 km distanta de Cluj-Napoca si la 17 km de Gherla, este strabatuta de magistrala feroviara 401 care asigura legatura intre Cluj-Napoca si nodul feroviar Dej Calatori, comuna fiind deservita de statiile CFR Bontida si Rascruci.
Electric Castle se desfasoara in perioada 17 - 21 iulie 2019 si este primul festival din Romania care a mutat muzica electronica si concertele live pe scenele indoor sau in aer liber ale unui castel, desfasurandu-se in incinta Castelului Banffy din Bontida. ...citeste mai departe despre "Trenurile InterRegio vor opri si in gara Bontida, in perioada Festivalului Electric Castle" pe Ziare.com mai mult
Marti, 02 Iulie 2019, ora 17:43
Asociatia Environ in parteneriat cu Asociatia Sistemul National de Reciclare a Bateriilor (SNRB) si Primaria Bontida organizeaza, luni, 8 octombrie o campanie de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) si a bateriilor uzate.
Programul "Romania Recicleaza" va ajunge la inceputul saptamanii viitoare pentru prima data in comuna Bontida. Intre orele 10:00 - 15:00, localnicii vor putea preda echipamentele electrice si electronice vechi si acumulatorii portabili uzati.
Pentru echipamentele voluminoase (masini de spalat, frigidere), locuitorii pot solicita telefonic sau prin e-mail (031.827.0000 sau logistica@environ.ro) ridicarea de acasa.
Locuitorii care vor preda minim 10 kg de deseuri electrice sau 5 kg de baterii uzate la centrul de colectare special amenajat, vor fi premiati cu tichete cadou, pornind de la 10 lei.
Programul "Romania Recicleaza" isi propune sa creasca gradul de informare si constientizare al populatiei cu privire la necesitatea colectarii selective a deseurilor de echipamente electrice si electronice si a bateriilor uzate, pentru un mediu sanatos.
Potrivit prevederilor OUG nr.5/2015, autoritatile locale au obligatia de a asigura colectarea DEEE-urilor provenite de la gospodariile particulare prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare (un centru la 50.000 de locuitori, dar nu mai putin de un centru pe localitate) sau colectarea periodica cu operatori desemnati.
Programul s-a derulat deja in Tulcea... mai mult
Luni, 08 Octombrie 2018, ora 13:58
Compania Romita Energie Verde va construi in Romania una dintre cele mai mari microcentrale pe baza de biomasa din Europa de Vest, in urma unei investitii de 41 de milioane de euro, in Cluj.
Noua microcentrala pe baza de biomasa va avea cea mai mare putere din Romania si se va numara printre cele mai importante obiective de acest tip din sud-estul Europei, conform unui comunicat emis de Consiliul Judetean Cluj.
Microcentrala se va intinde pe o suprafata de 22.000 de metri patrati si va fi amplasata in comuna Bontida, localitatea Rascruci, in imediata apropiere a Parcului Industrial Tetarom III din Cluj.
Reprezentantii Consiliului Judetean Cluj s-au intalnit miercuri cu o delegatie de investitori italieni formata din reprezentanti ai unor fonduri de investitii si ai societatii Romita Energie Verde, pentru a discuta despre viitoarea investitie.
Concomitent cu producerea de energie electrica, microcentrala de la Rascruci va produce si energie termica pentru companiile din zona, la un pret care va permite achizitionarea acesteia.
Pentru a produce energie din surse regenerabile, microcentrala de la Bontida va folosi anual 100.000 de tone de biomasa de tip lemn si derivata (resturi de lemn pentru incalzire, rumegus, ramuri de pomi, arbusti, paie etc.).
Cofinantarea acestui proiect este aprobata din fonduri nerambursabile pe Masura 4.2, din cadrul Programului Operational Sectorial (POS) - Cresterea competitivitatii economice, Valorificarea resurselor... mai mult
Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 18:21