Presedintele Consiliului Judetean Bihor, Ilie Bolojan, anunta modernizarea drumului care va asigura legatura cu judetul Cluj, prin Muntii Apuseni.
Este vorba despre proiectul de modernizare a drumului forestier ce leaga zona Boga - Padis din judetul Bihor, de zona Doda Pilii - Rachitele din judetul Cluj.
"Dupa ce consiliile judetene din cele doua judete au asfaltat fiecare portiunile de drum judetean ce duc spre zona montana, a ramas un tronson de 10 kilometri de drum forestier, din Padis pana in Ic Ponor. Modernizarea acestui tronson ar dezvolta turismul in zona muntilor Apuseni.
Avem acordul de principiu al primariei Budureasa pentru transferul drumului forestier din proprietatea comunei in cea a Consiliului Judetean Bihor, in vederea modernizarii. In prima sedinta de consiliu din decembrie vom solicita preluarea terenului", spune Ilie Bolojan.
Pe langa preluarea drumului forestier, care are o latime de aproximativ 6 metri, mai trebuie preluat de la Ministerul Mediului cate doi metri, de o parte si de alta a actualului drum forestier, pentru a ajunge la latimea de 10 metri necesara amenajarii drumului judetean.
"Am primit acordul ministerului pentru aceasta procedura si de saptamana viitoare vom initia demersurile necesare. De asemenea, e nevoie sa scoatem din categoria de fond forestier cele 10 ha de teren care reprezinta suprafata totala a celor 10 km de drum nou. Vom impaduri o suprafata echivalenta in zona montana limitrofa in cursul anului viitor.... mai mult
Joi, 03 Decembrie 2020, ora 20:57
Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Bihor, Ilie Bolojan, a prezentat joi o serie de indicatori de performanta propusi in administratia locala din judet care vor imbunatati trei domenii importante: buna gestionare a banilor publici, curatenia si fonduri atrase.
"Eu sunt pentru o repartizare direct proportionala de fonduri in functie de performanta, de ceea ce face fiecare primar. Am discutat cu cel putin o treime din primarii din judet, deci m-am consultat cu ei, de toate culorile politice, deci stiu primarii aceste chestiuni. Primariile sunt grupate pe numar de locuitori, le facem o recomandare si fiecare primar isi poate face analize comparative, sa vada cum se organizeaza alte primarii, cum arata organigrama, care-i grila de salarizare. Propunem aprobarea a 12 indicatori de performanta, pe trei capitole importante in baza carora se va colabora cu administratiile locale in anii urmatori: unu - buna gestionare a banilor publici, doi - curatenie in tot judetul si trei - fonduri atrase", a declarat Bolojan, in conferinta de presa.
Noul presedinte al CJ a subliniat ca schimbarea la fata a judetului Bihor este obiectivul principal al mandatului noii echipe de conducere, investita prin votul bihorenilor. Aceasta se bazeaza insa pe parteneriatul cu primarii din judet, indiferent de culoarea politica si de marimea localitatii, precum si pe resurse si pe o strategie de urmat. In acest scop, noua conducere a judetului a facut o radiografie a tuturor unitatilor... mai mult
Joi, 19 Noiembrie 2020, ora 15:56
Noii primari, care si-au preluat mandatele de deja doua, trei saptamani, au inceput sa scoata la lumina dezastrele din bugetele locale lasate mostenire, dar si adevarate "gauri negre", contracte uriase fara rationament economic si un personal administrativ supradimensionat. In fata acestei situatii, raspunsul adoptat pare a fi reteta Bolojan/Boc, reprezentantii a doua administratii de succes din Romania, Oradea, respectiv Cluj-Napoca.
Fostul primar al Oradei, Ilie Bolojan, a starnit un adevarat cutremur atunci cand, in chiar prima zi in functia de presedinte al Consiliului Judetean Bihor, a anuntat ca va da afara jumatate din personalul institutiei, aratand ca multe din directiile CJ nici macar nu aveau un domeniu de activitate. Saptamana trecuta, toti cei 16 angajati ai Directiei de Turism au fost destituiti, organigrama fiind redusa la doua posturi. Bolojan sublinia ca, in patru ani de mandat, economiile facute printr-o schema de personal eficienta echivaleaza cu banii necesari constructiei unui pod in centrul Oradei.
Ultimul nou primar ales care pare sa fi adoptat reteta Bolojan este chiar edilul Timisoarei, Dominic Fritz, cel care a anuntat marti, 17 noiembrie, ca va taia toate sporurile acordate angajatilor responsabili cu atragerea fondurilor europene, dupa ce, cei 120 de angajati care beneficiau de un spor de 50% au reusit sa atraga din proiecte de 460 de milioane de lei doar un singur milion. Costul acestor sporuri ajungea la circa 7 milioane de lei, bani... mai mult
Joi, 19 Noiembrie 2020, ora 00:01
Toti angajatii Agentiei de Management al Destinatiei Bihor, din cadrul Consiliului Judetean Bihor, au fost destituiti. Organigrama a fost redusa la doar doua posturi.
"Incepand de ieri (n.r. marti), am dat preavizul tuturor angajatilor, dupa desfacerea contractelor de munca. Urmeaza ca posturile cele doua din noua organigrama sa fie ocupate prin interviu, in urma unei evaluari interne in randul tuturor angajatilor. Daca nu va fi posibil sa ocupam pozitiile cu oameni din randul fostilor angajati, vom cauta in exterior", a declarat, pentru Bihoreanul, Mihai Jurca, reprezentantul CJ Bihor in AGA.
Cele doua posturi pastrate in organigrama Agentiei sunt de executie, viitorii angajati avand sarcina sa continue implementarea unui proiect cu finantare europeana pe care agentia il deruleaza. Deocamdata, nu a fost stabilita comisia care va selecta cei doi angajati, si nici calendarul interviurilor.
Citeste si: Dezmatul gasit de Ilie Bolojan la Consiliul Judetean Bihor. Sporuri de 50% din salariu pentru proiecte europene intarziate cu anii
La Agentia de Management al Destinatiei Bihor urmeaza sa se faca un inventar, dar si un audit financiar. "Sper ca in cel mai scurt timp sa putem prezenta rezultatele, dar nu stiu sa va spun cand. Auditorul ne-a spus ca depinde de ce va gasi acolo", a precizat Jurca.
Totodata, s-a decis reducerea organigramei la Agentia de Dezvoltare Intercomunitara Ecolect de la noua, la trei angajati.
Presedintele Consiliului Judetean Bihor,... mai mult
Joi, 12 Noiembrie 2020, ora 13:46
Anuntul noului presedinte al Consiliului Judetean Bihor, Ilie Bolojan, de a da afara jumatate din personalul institutiei, in contextul in care, potrivit acestuia, sunt structuri fara domeniu de activitate sau unele cu acelasi domeniu de activitate, scoate la iveala inca o data supradimensionarea artificiala a aparatului administrativ din tara noastra.
Expertii in domeniu atrag atentia ca, in ultimii trei ani, cheltuielile cu personalul aproape s-au dublat, iar in cazul CJ Bihor, sunt de trei ori mai mari decat cele pentru investitii. De altfel, chiar Ilie Bolojan subliniaza faptul ca, in patru ani, cu banii economisiti prin reducerea aparatului administrativ se poate construi un nou pod in Oradea.
La doar o saptamana de la numirea in functie, Ilie Bolojan a sustinut ca doreste ca din cei 174 de angajati ai CJ Bihor sa ramana doar 88, in conditiile in care multi din angajatii institutiei nu au efectiv "obiectul muncii". Acesta a declarat ca, in urma unei analize, a constatat ca "in aproape toate compartimentele schema de personal era supraincarcata" si ca "sunt structuri intregi fara obiect de activitate". El a dat ca exemplu structura care, pe hartie, se ocupa de gestionarea ariilor protejate, in conditiile in care "de peste doi ani gestionarea acestora o face o autoritate a statului, iar angajatii structurii aveau in realitate alte insarcinari". De asemenea, Bolojan a aratat ca a gasit un adevarat CJ paralel, adica "o directie de turism vizavi de teatru (n.r. -... mai mult
Joi, 29 Octombrie 2020, ora 00:02
Ilie Bolojan, noul presedinte al Consiliului Judetean Bihor, a declarat ca, in administratia publica, cheltuielile cu personalul sunt scapate de sub control, resurse vitale ale bugetului fiind consumate in acest mod. El a subliniat ca reducerea cu 50% a numarului de angajati de la CJ Bihor, asa cum a anuntat, echivaleaza, in patru ani, cu constructia unui nou pod in orasul Oradea, amintind de costurile pentru Podul Centenarului, inaugurat in 2018.
Fostul primar al Oradei, in prezent sef al Consiliului Judetean, care a anuntat marti ca va da afara jumatate dintre angajatii institutiei, in contextul in care exista structuri intregi fara obiect de activitate sau altele care pur si simplu isi dubleaza activitatea, sustine ca de vina pentru acest fenomen sunt sefii din directii care tolereaza lipsa de activitate a angajatilor.
"In conditiile in care in ultimii ani nivelul de salarizare in sectorul public, in medie, depaseste nivelul de salarizare din sectorul privat, a devenit destul de atractiv sa lucrezi la stat. Asta daca ai lucra. Dar daca nici nu lucrezi, sau lucrezi foarte putin, cum din pacate se intampla uneori, atunci devine foarte atractiv. Ceea ce genereaza o presiune, care foarte probabil, uneori pe baza de relatii sau alte lucruri asemanatoare, face ca aceste angajari sa creasca din punctul de vedere al numarului de salariati. Nu e ceva spectaculos, e ceea ce se intampla, din pacate. Oamenii vin si stau acolo cat timp cei care sunt sefii lor le permit acest... mai mult
Miercuri, 28 Octombrie 2020, ora 17:01
In prima sa conferinta de presa de la preluarea, cu exact o saptamana in urma, a functiei de presedinte al Consiliului Judetean, Ilie Bolojan a anuntat o reorganizare din temelii a institutiei, in urma careia de la 1 decembrie vor fi concediati 86 de angajati, iar in CJ vor mai lucra doar 88.
Noul presedinte a afirmat ca multe persoane platite de CJ efectiv nu aveau "obiectul muncii", dar primeau lefuri mari, fondurile de salarizare cumuland 270.000 euro lunar, ba si bonusuri de pana la 50% pentru participarea in numar mare la proiecte europene cu mize mici, scrie publicatia Bihoreanul.ro.
Doua linii
"La Consiliul Judetean trebuie sa facem din mers doua lucruri: pe de o parte o schimbare de curs, o noua orientare care sa insemne reorganizarea activitatii institutiei, asa incat sa economisim banii bihorenilor, stoparea rispiei si orientarea CJ spre bihoreni, in paralel cu incercarea de a face tot ce tine de noi pentru dezvoltarea economica a judetului si cresterea nivelului de trai al bihorenilor", a spus noul presedinte al CJ Bihor, Ilie Bolojan, marti, in prima sa conferinta de presa sustinuta in aceasta functie, pe care a preluat-o cu o saptamana in urma.
Consecvent celor anuntate inca din campania electorala, cand a comparat CJ cu o masina care consuma mult si numai pentru propriile necesitati, Bolojan a afirmat ca "suntem nevoiti sa reorganizam institutia" si "sa depolitizam activitatea CJ".
Din 174 raman 88
Concret, Bolojan a spus ca in prima... mai mult
Marti, 27 Octombrie 2020, ora 17:54
Unitatea de Primiri Urgente (UPU) a Spitalului Judetean din Oradea risca sa ramana, de luni, fara niciun angajat. Toti angajatii si-au scris demisiile si vor sa le depuna luni, in semn de solidaritate cu seful lor, medicul Hadrian Borcea, care a demisionat vineri, in semn de protest fata de o decizie de reducere a sporurilor luata de Consiliul Local.
Medicul Hadrian Borcea, un profesionist foarte apreciat in domeniul medicinei de urgenta, puternic implicat in sustinerea UPU a spitalului din Oradea, si-a dat demisia vineri, dupa ce Consiliul Local a adoptat o hotarare prin care sporurile acordate medicilor si asistentilor medicali sunt reduse cu 60%, respectiv cu 25%. Potrivit medicului, intre 50 si 100 de asistenti ai Spitalului Judetean vor fi afectati de aceasta decizie.
"A fost socant faptul ca am aflat din presa azi dimineata de Hotararea de Consiliu Local care s-a luat ieri (joi-n.red.) referitor la aplicarea sporurilor in unitatile sanitare subordonate Primariei. Asta in conditiile in care de mai bine de o luna incerc sa conving conducerea Spitalului Judetean de principiul defectuos pe care se bazeaza atunci cand alege modalitatea asta de aplicare a unei Hotarari de Guvern care, da, are multe neajunsuri, dar aceste neajunsuri acum sunt transformate in probleme grave de functionare", a declarat, vineri, Hadrian Borcea, pentru Digi 24.
Dupa ce au aflat de demisia lui Hadrian Borcea, atat medicii, cat si asistentii UPU si-au scris demisiile, unii venind chiar... mai mult
Sambata, 05 Mai 2018, ora 10:16
Primarul din Oradea, Ilie Bolojan, a confirmat ca au existat discutii legate de o candidatura a sa la presedintia PNL, insa nu are intentia, in acest moment, sa candideze, intrucat este greu ca cineva sa conduca partidul din afara Capitalei.
Intrebat daca s-a pus in partid problema ca el sa candideze pentru sefia liberalilor, Ilie Bolojan a raspuns: "Este adevarat ca am avut astfel de discutii, dar azi nu am aceasta intentie pentru ca este greu sa conduci un partid din Oradea, de la Cluj sau din alta parte pentru ca presedintele, mai ales in situatia in care este azi PNL - un partid in opozitie care trebuie reconstruit, trebuie sa fie in permanenta la sediul central"
Bolojan a spus, duminica, la Digi24, ca atata vreme cat organizatiile judetene cu rezultate notabile la alegerile parlamentare nu s-au pronuntat in aceasta chestiune, o candidatura ar fi o aventura.
"Atunci cand te gandesti la o astfel de functie, daca nu vrei sa fie doar o aventura candidatura, trebuie sa beneficiezi de sustinerea unor organizatii care au oameni care au confirmat si pe baza carora poti face un schelet pe care sa reconstruiesti partidul. Cat timp aceste organizatii nu se pronunta, orice fel de candidatura este doar un anunt", a spus Bolojan, dand ca exemple organizatiile din Botosani, Suceava, Neamt, Prahova, Brasov Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timis.
"PNL are nevoie de o echipa, nu neaparat de un presedinte", a mai spus Bolojan.
Pana acum, si-au anuntat intentia de a candida pentru... mai mult
Duminica, 19 Martie 2017, ora 14:27