Talibanii din 2021 arată foarte diferit, în știrile TV, de talibanii de la sfârșitul anilor '90. În primul rând, calitatea emisiunilor de televiziune s-a îmbunătățit, dar la fel s-a îmbunătățit și ținuta luptătorilor afgani.
Armele lor par noi și strălucitoare; vehiculele de tip Humvee sunt în perfectă stare de funcționare; hainele pe care le poartă arată curate și noi; coafura lor îngrijită nu mai amintește de figurile rătăcite de odinioară.
Una peste alta, talibanii din 2021 nu mai arată nebuni, zdrențuiți, miliție dezordonată lovind și executând femei (și bărbați), în timpul domniei lor barbare asupra Afganistanului.
Acum, ei arată ca o legiune disciplinată de luptători bine hrăniți, într-o misiune de preluare a guvernării țării iar organizația lor este plină de fonduri.
În 2016, revista Forbes a înscris talibanii drept a cincea cea mai bogată dintre cele 10 organizații „teroriste” pe care le-au prezentat. ISIS avea o cifră de afaceri de 2 miliarde USD iar talibanii pe locul cinci aveau o cifră de afaceri modestă anuală de 400 milioane USD.
Forbes a enumerat principalele surse de venituri ale talibanilor drept trafic de droguri, bani de protecție și donații, iar acesta era în 2016, când nici măcar nu erau i forța dominantă în Afganistan.
Potrivit unui raport confidențial NATO, bugetul anual al talibanilor în exercițiul financiar 2019-2020 a fost de 1,6 miliarde de dolari, o... mai mult
Luni, 16 August 2021, ora 13:04
In ciuda pandemiei, care a destabilizat economia tuturor tarilor, numarul milionarilor a crescut in 2020 cu nu mai putin de 5,2 milioane, arata un raport al grupului bancar elvetian Credit Suisse, informeaza EFE.
Inegalitatea averilor s-a adancit in 2020. Credit Suisse estimeaza ca, la finele lui 2020, erau aproximativ 56,1 milioane de persoane cu active de cel putin un milion de dolari, in crestere cu aproape 10% comparativ cu sfarsitul lui 2019.
SUA au fost responsabile pentru aproape o treime dintre cei 5,2 milioane de noi milionari aparuti anul trecut la nivel mondial, in conditiile in care numarul milionarilor americani a crescut cu 1,7 milioane, pana la 22 de milioane. Urmeaza Germania, care a castigat 633.000 de noi milionari. Marea Britanie, ocupanta locului sase in topul tarilor cu cei mai multi milionari, a dobandit 258.000 de milionari si in prezent are 2,5 milioane persoane cu active in valoare de peste un milion de dolari.
De asemenea, alte 41.420 de persoane s-au alaturat in 2020 grupului celor ultra-instariti, cei cu active in valoare de peste 50 de milioane de dolari. Numarul celor ultra-instariti a crescut cu 24% comparativ cu 2019, ceea ce reprezinta cel mai rapid ritm de crestere anuala din ultimii 17 ani, pana la un numar total de 215.030.
Citeste si: Gigi Becali si-a marit averea considerabil in plina pandemie. Din ce a facut bani si cat a castigat
In total, avutia mondiala a urcat cu 7,4% in 2020, la 418.300 miliarde de dolari, in... mai mult
Marti, 22 Iunie 2021, ora 23:15
Pandemia de COVID-19 nu l-a afectat pe Ion Tiriac.
Omul de afaceri Ion Tiriac si-a marit averea cu 300 de milioane de dolari in 2020 si a urcat 38 de pozitii in clasamentul miliardarilor din lume.
Tiric ocupa locul 2.238 in topul celor mai bogati oameni de pe planeta, conform dateleor furnizate de profit.ro, cu o avere de 1,5 miliarde de dolari, in crestere de la 1,2 miliarde in 2020.
Conform clasamentului intocmit de compania de cercetare si media Hurun Report, cel mai bogat om din lume este Elon Musk, fondatorul PayPal, SpaceX si Tesla, cu o avere de peste 190 de miliarde de dolari.
Pe locul doi este Jeff Bezos de la Amaxon, cu 189 de miliarde de dolari, urmat de Bernard Arnault cu 114 miliarde de dolari.
CITESTE SI:
Turcia a ales. Sondajul care a innebunit tara. Cine a fost mai bun: Hagi sau un brazilian
Cristiano Ronaldo l-a egalat pe legendarul Pele. Ce perfomanta a atins fotbalistul portughez ...citeste mai departe despre "Ion Tiriac si-a marit averea cu sute de milioane de dolari in 2020 si a urcat in clasamentul bogatilor. Cine conduce topul" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 03 Martie 2021, ora 13:04
Elon Musk si-a pierdut suprematia financiara dupa ce Tesla a pierdut mai bine de 200 de miliarde de dolari din capitalizare.
Analistii financiari spun ca, acum, actiunile Tesla sunt strans legate de evolutia Bitcoin. Averea multimiliardarului a scazut la 166 de miliarde de dolari, potrivit Forbes.com, acesta fiind depasit de Jeff Bezos, care are o avere de 186 de miliarde de dolari.
Totul a inceput acum aproape trei saptamani cand Elon Musk a anuntat ca Tesla a cumparat Bitcoin in valoare de 1,5 miliarde de dolari in ianuarie. Anuntul a dat un impuls important Bitcoin, care ramasese la un nivel de sustinere de 33.000 de dolari, iar de acolo a ajuns in decursul urmatoarelor saptamani la 58.000 de dolari.
Mai mult, in acest weekend, pare ca Musk si-a taiat singur creanga de sub el, cand a afirmat ca toate criptomonedele par supraevaluate. De la aceasta afirmatie, Bitcoin si restul criptomonedelor au cazut fiecare cu valori cuprinse intre 15 si 35%.
Tesla, victima lui Elon Musk
Actiunile Tesla au cazut cu 21% de la cel mai inalt nivel de 890 de dolari, in 26 ianuarie, pierderile accelerandu-se in ultimele doua zile, astfel ca, astazi, actiunie companiei se tranzactioneaza la 698 de dolari. Ieri a fost ziua in care actiunile Tesla au cunoscut cea mai mare scadere, de 13%, din septembrie 2020 incoace.
Pe 8 februarie cand apareau primele informatii legate de investitiile in Bitcoin facute de Tesla, actiunile companiei erau la 865 de dolari, ca apoi sa cada ieri... mai mult
Miercuri, 24 Februarie 2021, ora 12:55
Miliardarul Elon Musk, cea mai bogata persoana din lume, CEO al companiilor SpaceX, Tesla si firmei de neurotehnologie Neuralink, precum si de fondator al The Boring Company, are un program extrem de incarcat in fiecare zi, comenteaza CNBC.
"Lucrez mult", i-a spus Musk lui Joe Rogan in timpul celui mai recent episod din "The Joe Rogan Experience". "In mod normal, am intalniri la serviciu pana la 1 sau 2 dimineata. Sambata si duminica, de obicei, nu."
Cum are Musk timp sa faca totul? Doarme cat poate de putin. Musk spune ca doarme "aproximativ sase ore". "Am incercat sa dorm mai putin, dar apoi productivitatea totala scade. Nu vreau sa dorm mai mult de sase ore", a spus el, potrivit Mediafax.
Uneori, miliardarul dormea sub biroul sau de la Tesla, relateaza Wall Street Journal.
"Au fost momente in care, cateva saptamani... nu am numarat exact, dar dormeam doar cateva ore, munceam, dormeam cateva ore, lucram, sapte zile pe saptamana. Cred ca lucram 120 de ore pe saptamana atunci, sau chiar mai mult", a spus Musk in noiembrie 2018, amintindu-si efortul de a creste productia Tesla Model 3.
Elon Musk a recunoscut ca programul nu era sanatos, apreciind ca a "ars o gramada de neuroni".
Mai puteti citi:
Val de ironii la adresa senatoarei Sosoaca dupa ce a crezut ca Donald Trump ii regreta excluderea din AUR: "Thank you, Mr. President"Cum arata "cuibusorul" PSD-istilor din Campulung Muscel. Elena Lasconi le-a schimbat yalaUn roman si-a construit hotel in... mai mult
Sambata, 13 Februarie 2021, ora 10:52
Elon Musk a devenit cel mai bogat om din lume, cu o avere neta de 185 de miliarde de dolari, depasindu-l pe Jeff Bezos, datorita cresterii de joi a actiunilor companiei sale producatoare de automobile electrice, Tesla, transmite CNBC.
Jeff Bezos, fondatorul Amazon.com, era cel mai bogat om din lume din 2017, iar averea sa este in prezent de 184 de miliarde de dolari.
Cresterea din ultimul an a averii lui Elon Musk marcheaza cea mai rapida ascensiune din istori la varful topului miliardarilor, o intorsatura financiara spectaculoasa pentru renumitul antreprenor care era pe prima pagina a presei din cauza cheltuielilor masive ale Tesla si a garantarii actiunilor companiei de catre acesta cu averea personala.
Musk a inceput anul 2020 cu o avere de circa 27 de miliarde de dolari si abia daca se incadra in topul celor mai bogati 50 de oameni.
Cresterea de peste noua ori a pretului actiunilor Tesla in ultimul an, alaturi de pachetul generos de beneficii, i-a marit averea neta cu peste 150 de miliarde de dolari.
Intre timp, pretul actiunilor Amazon a ramas mai scazut din cauza posibilei inaspriri a legislatiei de catre Washington.
Elon Musk l-a depasit pe Warren Buffett in luna iulie, devenind al saptelea cel mai bogat om din lume. In noiembrie, Musk l-a depasit pe Bill Gates, pentru a urca pe locul al doilea in topul miliardarilor. Totodata, Musk a acumulat in ultimele 12 luni o avere mai mare decat intreaga avere a lui Bill Gates, de 132 de miliarde de... mai mult
Vineri, 08 Ianuarie 2021, ora 07:35
In momentul divortului de Jeff Bezos, fondatorul Amazon, cel mai bogat om din lume, se spunea despre Mackenzie Scott ca a devenit cea mai bogata femeie din lume, dar aceasta titulatura nu a durat prea mult pentru ca Francoise Bettencourt Meyers si-a reluat locul bine-meritat.
Francoise Bettencourt Meyers (74 ani) este mostenitoarea imperiului L'Oreal, iar in momentul de fata, dupa inchiderea burselor, averea ei se ridica undeva la 75,2 miliarde de dolari, in scadere cu peste 500 de milioane de dolari.
Familia ei detine 33% din actiunile L'Oreal, companie care a inregistrat o crestere fenomenala in ultima decada. Aceasta a fost in conducerea companiei inca din 1997, iar acum este presedintele board-ului L'Oreal. In topul general, Meyers se afla pe locul 13 in topul celor mai bogati oameni.
Francoise Bettencourt Meyers a devenit cea mai bogata femeie din lume in 2017, dupa ce mama sa, Liliane Bettencourt, pe atunci cea mai bogata femeie din lume, a murit la varsta de 94 de ani.
Acum, mostenitoarea imperiului este si presedinta fundatiei filantropice a familiei, care incurajeaza progresul Frantei in stiinte si arte.
Compania si familia Bettencourt Meyers au fost de acord sa doneze 226 de milioane de dolari pentru reparatiile Catedralei Notre Dame, dupa ce aceasta a fost mistuita de flacari in incendiul din aprilie 2019.
Francoise Bettencourt Meyers este urmata in topul celor mai bogate femei de catre unica fiica a lui Sam Walton, fondatorul lantului de... mai mult
Vineri, 01 Ianuarie 2021, ora 11:33
Statistica indica faptul ca locuitorii multor comune din Romania au un nivel de trai mai ridicat chiar si decat rezidentii din centrul Capitalei. In plus, veniturile la bugetele respectivelor localitati pot fi considerate colosale, dupa standardele romanesti, la fel si averile adunate de primarii in functie.
Ziare.com va propune partea a doua a topului celor mai bogate comune ale Romaniei, alaturi de o trecere in revista a averilor declarate de primarii acestora.
Citeste si: Top 5 cele mai bogate comune din Romania si averile uriase ale primarilor care le conduc
In functie de veniturile primariilor din anul 2019, de la locul 6 la 10 se claseaza urmatoarele localitati:
Comuna Giroc (Timis) - cu 40,02 milioane de lei;
Miroslava (Iasi) - 39,28 milioane de lei;
Afumati (Ilfov) - 37,84 milioane de lei;
Apahida (Cluj) - 37.66 milioane de lei;
Valu lui Traian (Constanta) - 34,79 milioane de lei, potrivit analizeeconomice.ro.
Comuna Giroc, judetul Timis
Iosif-Ionel Toma (67 de ani) a castigat al saptelea mandat la Primaria Giroc, in urma alegerilor locale din 27 septembrie 2020, fiind sustinut de PSD.
Primarul declara 6 terenuri. Trei dintre ele sunt agricole, insumand aproximativ 6 hectare, dobandite prin mostenire. Mai scrie in declaratia de avere despre alte trei terenuri intravilane, de 1.381, 1.439, respectiv 3.344 de metri patrati, doua fiind dobandite prin mostenire, iar unul prin parcelarea terenului. Toate terenurile i-au intrat in... mai mult
Miercuri, 04 Noiembrie 2020, ora 05:42
Romania rurala nu duce deloc lipsa de bogatii, din contra, locuitorii multor comune o duc mai bine decat cei care stau in centrul Capitalei. In plus, veniturile anumitor primarii sunt colosale, la fel si averile stranse de edilii in functie.
Top 5 cele mai bogate comune din Romania
In functie de veniturile primariilor din anul 2019, cele mai bogate comune din tara noastra sunt Chiajna (Ilfov), Floresti (Cluj), Dumbravita (Timis), Mogosoaia (Ilfov) si Cristian (Brasov). Chiajna a avut venituri, in 2019, de 79,28 de milioane de lei, Floresti de 64,53 de milioane de lei, Dumbravita de 45,70 de milioane de lei, Mogosoaia - 41,99 milioane de lei si Cristian - 41,95 de milioane de lei, potrivit analizeeconomice.ro.
1. Chiajna, Ilfov
Mircea Minea a castigat un nou mandat la Primaria Chiajna, sustinut de PSD si ALDE, devenind astfel pentru a saptea oara primar. Minea administreaza comuna de nu mai putin de 24 de ani, timp in care a acumulat o avere considerabila, detinand numeroase terenuri si cladiri.
Mircea Minea declara patru terenuri in Chiajna, unul agricol/intravilan - de 128.325 de metri patrati, si trei extravilane - de 2.490, 1.000, respectiv 17.200 de metri patrati. Mai declara o casa, de 374 de metri patrati, dar si trei anexe, construite in intervalul 1994-2015.
Detine o motocicleta Dnepr si, potrivit declaratiei de avere pe care a completat-o in 2020, a instrainat un autoturism, Dacia Duster, pentru care a obtinut 45.000 de lei.
Are trei conturi... mai mult
Duminica, 01 Noiembrie 2020, ora 00:01