In ciuda pandemiei, care a destabilizat economia tuturor tarilor, numarul milionarilor a crescut in 2020 cu nu mai putin de 5,2 milioane, arata un raport al grupului bancar elvetian Credit Suisse, informeaza EFE.
Inegalitatea averilor s-a adancit in 2020. Credit Suisse estimeaza ca, la finele lui 2020, erau aproximativ 56,1 milioane de persoane cu active de cel putin un milion de dolari, in crestere cu aproape 10% comparativ cu sfarsitul lui 2019.
SUA au fost responsabile pentru aproape o treime dintre cei 5,2 milioane de noi milionari aparuti anul trecut la nivel mondial, in conditiile in care numarul milionarilor americani a crescut cu 1,7 milioane, pana la 22 de milioane. Urmeaza Germania, care a castigat 633.000 de noi milionari. Marea Britanie, ocupanta locului sase in topul tarilor cu cei mai multi milionari, a dobandit 258.000 de milionari si in prezent are 2,5 milioane persoane cu active in valoare de peste un milion de dolari.
De asemenea, alte 41.420 de persoane s-au alaturat in 2020 grupului celor ultra-instariti, cei cu active in valoare de peste 50 de milioane de dolari. Numarul celor ultra-instariti a crescut cu 24% comparativ cu 2019, ceea ce reprezinta cel mai rapid ritm de crestere anuala din ultimii 17 ani, pana la un numar total de 215.030.
Citeste si: Gigi Becali si-a marit averea considerabil in plina pandemie. Din ce a facut bani si cat a castigat
In total, avutia mondiala a urcat cu 7,4% in 2020, la 418.300 miliarde de dolari, in... mai mult
Marti, 22 Iunie 2021, ora 23:15
Companiile aeriene analizeaza inca implicatiile restrictiilor anuntate de presedintele Donald Trump pentru calatoriile dinspre Europa spre SUA, insa unii din cei mai bogati americani au inceput deja sa caute o solutie pentru a se intoarce rapid acasa, transmite Bloomberg.
Industria avioanelor private a primit un val de cereri din partea americanilor care in prezent se afla in Europa, chiar daca operatorii incearca sa obtina clarificari cu privire la modul in care interdictia anuntata de Trump le va afecta operatiunile.
"Situatia este fara precedent" a declarat Adam Twidell, director general la compania PrivateFly, care ofera zboruri cu avioane private. "In ultimele ore am primit un numar semnificativ de cereri din partea americanilor care in prezent sunt in Europa si sunt interesati sa zboare inapoi in SUA. Am primit si cereri din partea cetatenilor americani interesati sa zboare in alte parti ale Europei si spre Marea Britanie, care in prezent este scutita de aceasta interdictie", adauga Adam Twidell.
Miercuri seara, Donald Trump a anuntat suspendarea, incepand de vineri, a tuturor calatoriilor din Europa spre SUA (cu exceptia celor din Marea Britanie) in incercarea de a impiedica propagarea virusului Covid-19 pe teritoriul american.
Acest anunt este asteptat sa duca la cresterea cererii pentru avioane private din partea persoanelor fizice, chiar daca calatoriile cu avioanele companiilor sunt in scadere, avand in vedere ca firmele vor sa restrictioneze... mai mult
Joi, 12 Martie 2020, ora 16:59
Comisia Europeana a lansat joi o noua runda de inscrieri pentru permisele de calatorie DiscoverEU, care ofera posibilitatea participantilor sa calatoreasca in Europa, sa afle informatii despre patrimoniul sau cultural si sa-si dezvolte cunostintele si aptitudinile, se arata intr-un comunicat al executivului comunitar.
Toate persoanele cu varsta de 18 ani din Uniunea Europeana se pot inscrie pana la 28 noiembrie 2019 pentru a beneficia de oportunitatea de a descoperi Europa in perioada 1 aprilie - 31 octombrie 2020. Pana in prezent, Comisia Europeana a acordat 50.000 de permise de calatorie prin intermediul a trei runde de inscrieri la care au participat 275.000 de tineri. Noua runda de inscrieri va permite altor 20.000 de tineri sa beneficieze de initiativa DiscoverEU.
Persoanele interesate de initiativa DiscoverUE pot participa, de asemenea, la o serie de intalniri si evenimente in timpul calatoriei si pot primi un jurnal de calatorie pentru a-si nota experientele. In fiecare an, activitatile DiscoverEU sunt organizate in jurul unei teme specifice legate de prioritatile Uniunii Europene. Tema pentru 2019 este "Sa invatam despre Europa", iar tema pentru 2020 va fi "O Europa verde si durabila".
Candidatii trebuie sa aiba varsta de 18 ani la 31 decembrie 2019, trebuie sa fie cetateni ai unui stat membru al UE si sa fie dispusi sa calatoreasca intre 1 aprilie si 31 octombrie 2020 pentru o perioada maxima de 30 de zile. Cei interesati sa participe se pot inscrie prin... mai mult
Joi, 07 Noiembrie 2019, ora 16:40
Un numar din ce in ce mai mare de persoane din Ungaria, Polonia si Romania opteaza pentru un acces mai rapid la serviciile medicale oferite de clinicile si spitalele private, informeaza Reuters.
Fenomenul este stimulat de ponderea redusa reprezentata de cheltuielile cu sanatatea in PIB, care a dus deseori la lipsuri de personal si timpi mari de asteptare pentru analize si operatii, cumulata cu cresterea salariilor, care au facut din serviciile private de sanatate o alternativa viabila.
De asemenea, angajatorii ofera din ce in ce mai des abonamente la clinicile private de sanatate pentru a atrage si a pastra angajati intr-o perioada de scadere a somajului si un deficit de mana de lucru.
"Aceasta este o perioada de cucerire pentru clinicile private", spune Peter Pal Varga, director la compania Buda Health Centre din Budapesta, la care miliardarul Sandor Csanyi a preluat pachetul majoritar de actiuni in anul 2017.
Potrivit lui Varga, compania intentioneaza sa construiasca un nou spital general in Budapesta si sa modernizeze un spital existent la un cost total estimat la aproximativ 20 miliarde forinti (70 milioane de dolari).
"Capacitatile noastre actuale de spitalizare nu mai sunt suficiente", sustine Varga.
Deocamdata nu exista cifre exacte cu privire la marimea pietei de servicii medicale private din Europa de Est, dar patru dintre cei mai mari jucatori din regiune au avut anul trecut venituri combinate de 600 milioane de dolari, in crestere, in medie, cu... mai mult
Joi, 29 August 2019, ora 16:54
Dupa mai mult de un deceniu de la aderarea la Uniunea Europeana, Bulgaria va mai avea probabil de asteptat inca un sfert de secol pana cand va fi tot atat de bogata ca si restul blocului comunitar, transmite Bloomberg.
Nici noi nu suntem departe, dar totusi cifra inaintata de Bloomberg arata mai bine: zece ani mai avem de asteptat.
PIB per capita a ajuns la 49% din media din UE in cazul Bulgariei, in crestere fata de 40% in 2007, cand a aderat la Uniunea Europeana.
Dar, intr-un raport publicat miercuri la Sofia de Open Society Institute se arata ca va dura pana in 2042 ca Bulgaria sa atinga 90% din media din UE, mai mult decat in cazul oricarui stat membru. Si se presupune ca avansul economiei bulgare va continua sa depaseasca 4% pe an.
"Bulgaria va depasi in 24 de ani diferentele mari de venit comparativ cu media din UE daca va mentine actualul nivel de crestere economica. Dar aceste termene limita nu sunt nici garantate nici sigure", avertizeaza Open Society Institute.
In cazul celorlalte tari din UE care vor sa fie tot atat de bogate ca si restul blocului comunitar, perioada de asteptare este usor mai scazuta: 23 de ani in cazul Croatiei, 17 in Ungaria, 16 in Estonia, 12 in Letonia si Polonia si zece ani in cazul Romaniei, se arata in raportul Open Society Institute din Sofia.
Economia bulgara ar putea beneficia de pe urma aderarii la euro, un obiectiv pe care Guvernul spera sa-l demareze in aceasta vara. Desi astfel vor fi fi atrase mai multe... mai mult
Joi, 10 Mai 2018, ora 15:25
Europa are unele din cele mai puternice tari din lume si gazduieste 740 de milioane de oameni. Insa doar 8 din cei mai bogati 50 de oameni ai planetei locuiesc pe acest continent.
Business Insider noteaza ca datele vin de la firma Wealth-X, care aduna date despre cele mai istarite 110.000 de persoane din lume.
1% cei mai bogati oameni din lume poseda mai multi bani decat restul
Iata care sunt cei mai bogati 8 europeni:
8. Leonardo Del Vecchio
Avere: 19,7 miliarde de dolari
Varsta: 80 de ani
Tara: Italia
Industrie: Ochelari
Surse venituri: Luxottica Group
7. Dieter Schwarz
Avere: 20,9 miliarde de dolari
Varsta: 76
Tara: Germania
Industrie: Retail
Surse venituri: Schwarz Gruppe (Lidl, Kaufland)
6. Georg Schaeffler
Avere: 22 miliarde de dolari
Varsta: 51
Tara: ...citeste mai departe despre "Cine sunt cei mai bogati 8 oameni din Europa" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 29 Ianuarie 2016, ora 11:33
In intreaga lume exista peste 2.300 de miliardari, iar 12% dintre acestia sunt femei. Ele detin o avere totala de 930 de miliarde de dolari, potrivit studiului UBS Billionaire Census 2014.
Expertii se asteapta ca averile doamnelor bogate ale lumii sa creasca anul acesta. Dintre cele 286 de femei care au miliarde in conturi, cu o varsta medie de 61 de ani, doar 17% au bogatii pe care le-au dobandit cu forte proprii. Cele mai multe dintre femeile cu bani facuti de ele insele se afla in Statele Unite.
CNN a intocmit clasamentul celor mai bogate femei de pe fiecare continent.
Cea mai bogata femeie din America de Nord este Christy Walton. Ea este vaduva lui John Waldon, fiul fondatorului Walmart, cea mai mare companie de comert cu amanuntul din lume.
Christy Walton a mostenit averea dupa moartea sotului sau, in 2005. Cu un imperiu de 37,9 miliarde de dolari, este si cea mai bogata femeie din lume.
Cea mai batrana femeie din clasament este mostenitoare imperiului ...citeste mai departe despre "Topul celor mai bogate femei din lume: Cu ce se ocupa doamnele care invart miliarde" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 17 Ianuarie 2015, ora 12:37
Pe masura ce criza europeana se inrautateste, multi cetateni simt impactul masurilor de austeritate si a scaderii puterii de cumparare. Altii, insa, nu sunt deloc afectati. Ba, mai mult, ei chiar se imbogatesc.
In timp ce economia Spaniei se afla intr-o situatie atat de delicata, incat ar putea cere in curand ajutor international, in aceasta tara locuieste torusi cel mai bogat om din zona euro, scrie CNBC.
Amancio Ortega Gaona - 40,2 miliarde dolari
Gaona este cel mai bogat om din zona euro si cel de-al cincilea cel mai bogat om din lume. El este directorul unei companii din industria fashion si fondator al producatorului de haine Inditex. Desi el si-a dat demisia din functia de presedinte, Gaona inca detine 59,29% din compania care este parintele Zara, Massimo Dutti, Berschka si multe alte branduri.
Averea sa a crescut in ciuda suferintelor Spaniei, prin extinderea in pietele emergente. Compania continua sa se dezvolte, oferind rezultate financiare peste estimarile analistilor. Cel mai recent, Inditex a raportat un profit trimestrial de 432 milioane euro si vanzari de 3,4 miliarde euro.
Karl Hans Albrecht - 26 miliarde dolari
Albrecht este cel mai bogat neamt si al doilea cel mai bogat om din zona euro. Alaturi de fratele sau, el a fondat lantul de supermarketuri cu discount Aldi. Nascut in 1920 in Essen, el a preluat afacerea mamei sale si a extins-o pana la 12 magazine. In 1961, cei doi frati au schimbat numele firmei in Aldi.
Curand, cei doi au... mai mult
Sambata, 28 Iulie 2012, ora 15:41
Familiile belgiene sunt cele mai bogate din Uniunea Europeana, arata ultimele rezultate ale Institului European de Statistica, Eurostat.Conform Eurostat, depunerile bancare ale belgienilor ating cifra de 916 miliarde euro, reprezentand 210 procente din Produsul Intern Brut al Belgiei. O familie din clasa medie a acestei tari are economii de aproximativ 156.000 euro,informeaza investor.bg.Una dintre explicatiile, pentru care belgienii au asemenea sume depozitate in banci este legata de datoria publica a statului belgian. Multe familii se tem ca pentru a micsorata datoria tarii, guvernul ar putea mari impozitele si taxele. Astfel, familiile belgiene incearca sa economiseasca pana la acel moment.La inceputul crizei in 2007, economiile belgienilor se ridicau la 882 miliarde euro. In anul 2008, in momentul de varf al crizei, economiile au scazut pana la 795 miliarde euro. La inceputul anului 2009, belgienii au reusit sa mareasca sumele economisite la banci. mai mult
Vineri, 13 August 2010, ora 23:45